Gość: megadeth IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 21:57 Na wszelki wypadek po Nowym Roku wyślijcie kartki na Wielkanoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pp Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 23:32 Hernandez niestety nie jest wykorzystywany. Za mało piłek dostaje pomimo dobrej gry na przyjęciu. Ilic strasznie mało gra środkiem, Kozłowski znacznie częściej. Przecież Paweł Zagumny sobie organizuje grę, na początku uruchamia środek kilka razy i już wiąże środkowego, a w Sovi cały czas na skrzydła. ^ 6 strefą zaczęli grać chyba dopiero w trzecim secie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaah Re: Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.klc.vectranet.pl 25.12.07, 00:34 O czym Waść pie..sz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nas nie zaskoczą Re: Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 00:12 nas swieta nie zaskocza folwark.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 01:02 Poczta Polska niestety cofa się w rozwoju w dobie takiej techniki jaką teraz mamy. Sam czekałem na list wysłany w tym samym mieście w którym mieszkam 7 dni! Tłumaczenie, że jest duże natężenie przesyłek wydaje się mało uzasadnione. Kiedyś ludzie korzystali tylko z usług poczty, bo nie było sieci komórkowej, internetu itd. i jakoś Poczta nadążała z przesyłkami. Płacą marne grosze listonoszom, więc nic dziwnego, że mają braki. Ale to co kiedyś robiło się ręcznie dziś robią maszyny, choćby takie sortowanie listów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk Re: Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 15:15 ale kiedys nie bylo tylu rachunkow: za komórki, telewizje satelitarne, wyciagow bankowych, przesylek reklamowych itp... co nie zmienia faktu ze jak nie zaczna ludzią placic wiecej to beda mieli coraz wieksze trudnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Ambulanse pocztowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 18:19 Kiedyś w każdym dalekobieżnym pociągu jechał ambulans pocztowy. Doczepienie ambulansów do kilku nocnych pociągów załatwi sprawę większości przesyłek priorytetowych od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Poczta to dinozaur 23.12.07, 15:38 Od trzech miesięcy dostarczenie przesyłki priorytetowej wydłużyło się z dwu dni do siedmiu. Zwykłe przesyłki są dostarczane "po uważaniu". Wbrew twierdzeniom poczta nie cofa się w rozwoju, za Cara polecony z Wiednia do Moskwy szedł 2 dni, do Warszawy 1 dzień. Poczta jest w stanie agonii. Do tego dostrajają się kurierzy, przesyłka kurierska z komunistycznych Chin na Okęcie idzie 18 godzin potem zwalnia z Warszawy do Gdańska "śmiga" 5 dni. Polska zaczyna byś czarną dziurą w światowym systemie przesyłek. Jedyna rada to wywalenie na zbitą mordę "fachowców" od AWS do PiS z kierownictwa i przywrócenie do pracy długoletnich pocztowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit_44 Re: Poczta to dinozaur IP: *.chello.pl 23.12.07, 16:22 Potwierdzam. U mnie przesyłka priorytetowa dystans 60 km pokonała w tydzień. Poczta (duże miasto) skróciła godziny urzędowania do 6 godzin. dziennie. Rachunki (np. w listopadzie) przychodzą kilka dni po terminie płatności, bo idą z Warsawy do trzech tygodni. No i ten absolutnie archaiczny system odbierania listów poleconych! Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Poczta to dinozaur 23.12.07, 17:46 Dinozaury wyginęły, bo nie przystosowały sie do zmiennych warunków. Więc nie należy zatrudniać żadnych fachowców z dawnych lat. Na poczcie nigdy nie było dobrze. To państwowy moloch, w którym dyrekcja tylko urzęduje z nakazu kolejnych władców Polski. Zatrudnic ludzi z dobrych firm kurierskich na kontraktach z płacą uzależnioną od wyników organizacyjnych i finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek To też zależy od miasta. Na przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 17:51 ... w tym tygodniu, w poniedziałek, wysłałem priorytet (list) z Łodzi do Lublina, a odpowiedź (listowną) miałem w środę. Inna sprawa, że godzinę wysyłki priorytetów przesunęli z 17 na 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilik Re: Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.07, 15:41 Pani Janina mogla by pomyslec o stalym zleceniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol polska poczta!bo inne sobie radzą! IP: *.icm.edu.pl 23.12.07, 15:50 jakos w unii nie ma takich problemów.No pomijajac Łotwę Litwę i Słowację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Drogowców zaskakuje co roku zima a pocztę święta IP: *.chello.pl 23.12.07, 16:33 o ile drogowcy mają troche utrudnione bo zima raz jest, raz jej nie ma a nigdy nie da sie precyzyjnie przewidzieć kiedy dokładnie i ile sypnie śniegu to poczta ma zadanie proste - wiadomo z góry kiedy są święta proponuję poczcie by wzięli przykład np z supermarketów - byłem wczoraj robić zakupy w Carfurze, tłok niemiłosierny, od parunastu dni tak mają, ale jakoś o dziwo się wyrabiają - poprostu wszystkie kasy obsadzone ludźmi, pełno pracowników rozładowujących najbardziej schodzące towary - da sie przyjęli sporo młodych ludzi - nie wiem czy tymczasowo czy na stałe ale wiem że sie da, trzeba tylko mieć odrobinę wyobraźni Poczta święta traktuje jak dopust boży to nie dziwne że sie nic nie da zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nev Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 16:56 Tylko prywatyzacja, konkurencja i liberalizacja na rynku usług pocztowych rozwiąże problem. Zobaczymy wtedy jak długo poczta utrzyma swoją dominującą pozycję, jeśli nie poprawi jakości usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 17:11 zawsze zaskakiwała zima drogowców ale żeby pocztę też???? bo drogowców zaskakiwał zawsze snieg jak spadł w grudniu albo styczniu bo jak by spadł w lipcu albo czerwcu by ich nic a nic nie zaskoczył s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrwiater Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.aster.pl 23.12.07, 17:10 Ludzie, ten atykuł to jedna, wielka ściema i nic więcej... Sam osobiście wysyłałem kilkanaście przesyłek (w tym większość w ostatnim ponoć najbardziej strategicznym okresie) i wszystkie dotarly. Większość to były paczki priorytetowe. Przykład: 1) wysłałem paczkę 17.12 z Wawy, doszła 19.12 do rąk własnych do Poznania. 2) Wysłałem 20.12 paczkę również do Poznania, doszła 21.12. Także można sobie przytaczać skrajne przypadki... Ale żeby czekać 2-3 tygodnie na priorytet ??? To jest wyjęty z życia przypadek, który nie świadczy o 95% paczek i listów wysyłanych w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Święta zaskoczyły pocztowców 23.12.07, 17:49 Do mnie pakiecik wysłany z Poznania 29 listopada doszedł już po 20 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztowiec Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 17:26 Prawda jest taka, że za obecnie oferowane na poczcie zarobki żaden pracownik nie będzie wydajny. W końcu - jaka płaca taka praca. I teraz raczej nikt nie usłyszy od szefa: "jak się nie podoba to na twoje miejsce jest 20 chętnych". Czasy się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Święta zaskoczyły pocztowców 23.12.07, 17:59 Słyszałem że im mało płacą. Ale w mojej instytucji wysyłaliśmy 3000 listów do klientów, fakt że wszystkich w naszej miejscowości. Zamiast płacić poczcie po 2zł z hakiem od sztuki ogłosiliśmy pracownikom, żeby za 1 zł/szt dostarczyli je adresatom. Pracownicy pobrali listy w ilości wg własnego uznania i z adresami jakie im było wygodniej. W kilka dni, pracując wieczorami załatwili sprawę i zarobili na prezenty pod choinkę. A firma wydała na korespondencję tylko połowę tego, co by zapłaciła poczcie. Wszyscy byli zadowoleni. Poczta też! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Od ćwierć wieku tak jest. 23.12.07, 17:30 I tylko sukinkoty zatrudnione na dyrektorskich stanowiskach, co roku dają sobie podwyżki z tego powodu... Tak, PPUP Poczta Polska to instytucja cały czas państwowa, nie prywatna. Więc te spóźnienia finansują sobie z naszych pieniędzy... Pewnie większość tych dyrektorów to katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Poczcie Polskiej brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 17:30 rozumu przede wszystkim, a nie ludzi... Z obecnym dalej raczej nie pojedzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Brak 700 listonoszy!!! 23.12.07, 17:40 10 razy wzrosła ilość przesyłek i brak 700 listonoszy. Znaczy to, że normalnie pracuje tam 70 listonoszy. Mała ta poczta. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaniewidy ten artykuł to jakaś kompletna bzdura 23.12.07, 17:49 ten artykuł to jakaś kompletna bzdura, niby z kielc a zdjecie z poczty głównej w wa-wie, i niby gdzie te tłumy szczęśliwców z numerkami? to ludzie robią sztuczny tłok bo biorą po kilka numerków, i faktycznie jak ktośprzyjdzie i zobaczy osiemdziesiąt czy stoosób oczekujących to lekko można się wqrwić... przed świętami wysłałem ponad 100 przesyłek, wszystkie doszły na czas, w rewelacyjnym czasie od jednego do trzech dni, oczywiście wysyłałem je w dobrych urzędach up1 czy up111 gdzie pracownicy są grzeczni, życzliwi i uczynni, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: ten artykuł to jakaś kompletna bzdura IP: 217.113.231.* 23.12.07, 18:39 A ja do tej pory czekam na paczke priorytetowa, wyslana w Warszawie 10 grudnia i dla mnie to nie bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf nie zostawiaja aviza IP: *.chello.pl 23.12.07, 18:53 tragedia to sa ludzie dostarczjacy paczki.W wiekszosci sa na wlasnej dzialalnosci.Ma placone od doreczonej paczki.Przyjedzie nikogo nie ma aviza nie zostawi.Podjedzie drugi raz to samo.W koncu zwroca paczke z adnotacja adresat nie odebral w terminie .Zarobia drugi raz na zwrocie.Reklamacje nic nie pomogą .Wg poczty wszystko bylo ok.@ razy avizowane a ,że klient nic nie dostał to już ich wali.Powinien być wprowadzony systemśledzenia przesyłek.Wtedy nie odwalali by chały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyUPS poczta? kurier - przeczytaj uwaznie! IP: *.chello.pl 23.12.07, 19:57 bojac sie ze poczta prezenty nie dojda na czas, zdecydowalem sie na kuriera. zlozylem zamowienie w znanym sklepie online, wybralem sposob dostarczenia i czekam. nastepnego dnia dostaje mail od sklepu, ze zamowienie zrealizowano (jest u kuriera) wraz z numerem przesylki. sprawdzam online na stronie kuriera - rzeczywiscie jest u nich, czyli do mnie powinno trafic najpzniej nastepnego dnia. gdy nastepnego dnia w godzinach pracy kurierow - nie otrzymalem przesylki - znow wszedlem na strone, by sprawdzic status przesylki. jakiez bylo moje zdziwienie, gdy zobaczylem, ze przesylke... dostarczono! tylko KOMU ja sie pytam?! dzien pozniej zlozylem reklamacje u kuriera (formularz + telefon), wyslalem mail do sklepu. jesli ktos zle dostarczyl paczke albo ja ukradl, ale oplacil (patrz - status), to w papierach obu firm zgadzac sie bedzie wszystko, poza moim podpisem. nastepnym razem wysle poczta! bede czekac miesiac, ale przynajmniej dojdzie! sklep: merlin.pl kurier: ups/stolica wartosc przesylki: 50pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Święta zaskoczyły pocztowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 23:17 Jak Pani Janinka taka cfana jest to niech sie naumie wysylac przelewy przez internet i nie bedzie robic tłoku na poczcie ... jak mnie to wk....wia jak mi 3 emerytow stoi i placi rachunki na poczcie a ta panienka 15 minut to potem wklepuje zamiast zaplacic sobie te rachunki przez inet, polecenie zaplaty czy inna kase w hipermarkecie... Odpowiedz Link Zgłoś