Dodaj do ulubionych

SPADEK FUNTA !

05.02.08, 14:40
Witam. Z ostatnich prognoz wynika dokładnie, że w 2008 kurs funta będzie sie
obniżał i może spaść do końca roku w granice ok 4,20 -4,30zł. Spowodowane jest
to między innymi z podwyższającymi sie stopami procentowymi, lepszymi
inwestycjami zagranicznych inwestorów a także wzrostem euro. Jeśli funt będzie
nadal taniał to ci co mają ta walutę w UK stracą przy wymianie na naszą
"mocną" złotówkę :( Tragedia, aż szkoda gadać...
Obserwuj wątek
    • Gość: habe Re: SPADEK FUNTA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:10
      to wina emigrantow... przeciez to logiczne
    • Gość: aDORN Re: SPADEK FUNTA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 12:20
      Jak stracą ?Stracili by kiedy funt byłby niższy od 1 zł
      • Gość: thomas Re: SPADEK FUNTA ! IP: *.cable.ubr03.chwo.blueyonder.co.uk 07.04.08, 23:37
        Co za zawisc i nienawisc az mi sie zygac chce!!! Ja jestem w Anglii mialem
        zamiar wrocic do polski ale teraz juz nie ma sensu, bo polska to drogi kraj nie
        boje sie powiedziec ze drozszy od anglii!
        • Gość: Simon Re: SPADEK FUNTA ! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 21.04.08, 08:41
          Bo tak w rzeczywistosci jet w sumie!!!
          zlotowka idzie w gore, co to oznacza wzrost wszystkich cen....a co z pensjami?!
          Dalej stoja w miejscu, no moze poszly w gore o 20 % odkoad wyjechalem.
          A wiec w angli za tygodniowa pensje mozesz kupic to samo co 2 lata temu, a w
          Polsce za ta sama pensje z miesiaca na miesiac coraz ,miej prodoktow moze kupic,
          czy jestem w bledzie?
          Podsumowujac: Ministrze Pracy i Gospodarki.....?!!!!
          • Gość: yoyo Re: SPADEK FUNTA ! IP: *.lns4-c12.dsl.pol.co.uk 21.04.08, 10:18
            A ja polecam teraz zakupy w Anglii !!Przyklad Ikea produkty tansze niz te same w
            Polsce.Tu za szafke wychodzi £75 a w Polsce taka sama szafka kosztuje w
            przeliczeniu na funty ok £110.Cos chyba w tej Polsce jest nie tak ???
            • Gość: 71 Re: SPADEK FUNTA ! IP: *.chello.pl 21.04.08, 12:05
              To nie wiesz że bardziej dba się o klienta bogatego? Przypatrz się sklepom innych firm tego samego profilu albo sklepom innych branż. Wszędzie tak samo: A pie...ć dziada bo kupi szafkę, a bogaty kupi stó i wróci po krzesła. Nie opłaca się być biednym.
              • Gość: kielecka patologio co was to obchodzi?? IP: 82.139.45.* 22.04.08, 11:28
                A co was funt obchodzi?? Na zmywak do Anglii fruniecie z tego kosmodromu
                waszego?? Ja to bym wam zbudował proce w tych Obicach żeby was wszystkich po
                wystrzeliwać ale w kosmos.
                • Gość: powiec Re: co was to obchodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:02
                  Za tak skandalicznie niski kurs walut, w tym m.in. funta
                  brytyjskiego winny jest rząd Tuska. Ale skoro i emigranci tak bardzo
                  pragnęli tego rządu, to mają to co chcieli. Mądry Polak po szkodzie?
                  Chyba nie.
                  • Gość: jan Re: co was to obchodzi?? IP: *.cable.ubr10.edin.blueyonder.co.uk 22.04.08, 22:54
                    Madry to ty juz nie bedziesz... Nie mam zamiaru bronic PO, niewazne na kogo glosowalem, ale jak czytam podobnych niedoukow to az mi ich szkoda. Czy w/g ciebie PO winna jest tez recesji na globalnych rynkach? Moze to oni spowodowali krach kredytow hipotecznych w USA? I oni sa winni cenom ropy? Ech, szkoda czasu na wyjasnianie...
                    • Gość: amelia Re: co was to obchodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 23:15
                      niektórzy nie rozumieją, że polityka nigdy nie jest zjawiskiem zaleznym
                      lokalnie, ale globalnie. to rynki swiatowe decydują o koniunkturach. czy rządzi
                      Tusk, Kaczyński czy inny figurant nie ma najmniejszego znaczenia. rządzi
                      pieniądz, kto go posiada, posiada władzę.
                      takie proste zależności, a ludzie się emocjonują tzw polityką...niepojęte..
                      • Gość: amelia Re: co was to obchodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 23:16
                        a podobno mamy coraz większy procent ludzi z wyższym wykształceniem... naprawdę
                        niepojęte...
                        • Gość: cieszę się Re: co was to obchodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 00:32
                          A ja się bardzo cieszę, że złoty taki mocny, jak spadnie to dopiero
                          wtedy paliwo i wszystko inne pójdzie do góry, oby funt doleciał do 2
                          zł a dolar był po zecie :-) wtedy będziemy normalnie jeździć na
                          urlopy wreszcie (Mauritius za 2 500 , hmmm pieknie ) ZŁOTY W
                          GÓRĘ !!
                          • Gość: jan Re: co was to obchodzi?? IP: *.cable.ubr10.edin.blueyonder.co.uk 23.04.08, 01:16
                            Byc moze kiedys dowiesz sie, jakie znaczenie dla gospodarki ma zbyt mocna, przeszacowana waluta - i przestaniesz sie cieszyc.
    • ciarek_z_kutna Re: SPADEK FUNTA ! 23.04.08, 04:33
      A kogo to, Q, obchodzi ?

Dupkow z Kielc jedynie !

Chyba bardzo warto z Kielcami zadzierac - istnieje
      tam podobno jakas, q, druzyna pilki kopanej, co za tym idzie
      moga egzystowac jacys kibole, a z tymi raczej lepiej spoko, spoko,
      chociaz z drugiej strony - moga sie walic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka