Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie

05.02.08, 17:28
... otóż razem z mężem przechodzimy poważny kryzys małżeński, sprawa jest
bardzo poważna ponieważ mój mąż stał się osobą wybuchową wręcz agresywną,
można powiedzieć że znęca się nade mną psychicznie. Widzę po mężu, że on sam
nie radzi sobie z sobą, a ja tym bardziej. W końcu udało mi się namówić męża
na terapię. I moje pytanie brzmi:
CZY KTOŚ Z WAS ZNA DOBREGO PSYCHOLOGA W KIELCACH (może być prywatnie), który
mógłby nam pomóc, a czy ktoś może zna jakąś dobrą PORADNIĘ MAŁŻEŃSKĄ czy coś w
tym rodzaju. Pytam dlatego, że po raz pierwszy potrzebuję takiej pomocy i nie
znam się na tym a być może ktoś z Was z takiej pomocy korzystał i udzieli mi
parę wskazówek.
Z góry SERDECZNIE DZIĘKUJĘ
Obserwuj wątek
    • magda8887 Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie 05.02.08, 17:32
      do mojego powyższego postu dodam, że chodzi mi o takiego psychologa który
      zajmuje się między innymi nerwicą, depresją, kryzysami w rodzinie.
      Dodam, też że podejrzewam iż mąż od czasu do czasu popala tzw. "trawkę"

Umieszczam te informację, aby dać Wam parę wskazówek i proszę jeśli znacie
      jakiegoś dobrego psychologa który nam pomoże to proszę podać mi jakiś kontakt.
      • Gość: Archi Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie IP: *.pete.cable.ntl.com 06.02.08, 01:35
        Najlepszym psychologiem będą wspólne modlitwy w kościele o pomoc do... Wiem, że
        to może być nie realne ale tak samo może pomóc jak i najlepszy psycholog. Jeśli
        mąż sie zgodzi na wizytę u niego to może sie także zgodzi na pójście do kościoła
        i poproszenie o to kogoś mocniejszego od psychologa... W każdym razie ten kto
        prosi będzie mu dane... trzeba tylko uwierzyć. I oczywiście trzeba odstawić
        "trawkę" i ew inne używki. Powodzenia.
        • magda8887 Re: Archi 06.02.08, 14:15
          > Najlepszym psychologiem będą wspólne modlitwy w kościele o pomoc > do...
          Wiem, że to może być nie realne ale tak samo może pomóc jak i > najlepszy
          psycholog.

jakbym słyszała własną teściową.

> Jeśli mąż sie zgodzi na wizytę u niego to może sie także zgodzi na > pójście
          do kościoła i poproszenie o to kogoś mocniejszego od > psychologa... W
          każdym razie ten kto prosi będzie mu dane... trzeba > tylko uwierzyć.

jeśli piszesz o kościele to powiem, że mąż nie chodzi do kościoła. Zaprzestał
          ... jeszcze po ślubie razem chodziliśmy a teraz chodzę sama, on idzie tylko w
          święta Bożego Narodzenia i tyle ...

w naszym przypadku potrzebny jest również psycholog ale nie jestem zorientowana
          jacy są w Kielcach bo tak jak już pisałam mieszkam ok 80 km od Kielc ... dlatego
          pytam Was czy znacie jakiegoś dobrego ... jeśli tak to proszę dajcie mi namiary
          na niego - to BARDZO dla mnie ważne
    • Gość: bea Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie IP: *.chello.pl 06.02.08, 19:06
      pracuje w przychodni akademickiej i u nas jest pani
      psycholog .calkiem mila moze umow sie do niej na spotkanie,na razie
      sama i moze ona ci kogos poleci bo nie wiem czy zajmyuje sie sama
      problemami malzenskimi.wizyta jest na NFZ trzeba tylko dowod
      osobisty i legitym. ubezpieczeniowa.trzymaj sie i nie trac
      nadziei.kryzysy zawsze sa ale mozna sie sie z nimi uporac.podaje ci
      numer do przychodni-041 344 56 60
      • ceberka Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie 06.02.08, 21:32
        spróbuj poszukać na ogólnym forum gazetowym -->społeczeństwo -->
        psychologia, tam znajdziesz białą listę terapeutów, psychologów.
    • Gość: behemot Świętokrzyskie Centrum Profilaktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 22:04

Wysokiej klasy psycholodzy, specjalizujacy się w takich sprawach, są
      w Świetokrzyskim Centrum Profilaktyki.
      www.profilaktyka.com/terapia.php
      Niektórzy z nich praktykują też na Czarnowie w Poradni Zdrowia
      Psychicznego.
      Idź, spytaj, skierują Cię do konkretnej osoby, załatwisz sprawę bez
      najmniejszego problemu. Dyskrecja, kultura, skuteczność. Za parę
      miesięcy będziesz się śmiała z obecnych problemów.

• magda8887 Re: behemot 07.02.08, 14:27
        dzięki za linka. Poczytałam troszkę o tym Świętokrzyskim Centrum Profilaktyki i
        widzę, że przeprowadzają terapie rodzinne m.in. dotyczące kryzysów małżeńskich -
        czyli coś odpowiedniego dla nas. Czy płaci się tam za takie terapie??
        • Gość: nept poradnie psychologiczne IP: *.itfutura.com 07.02.08, 17:25
          Nie płaci się ani w Centrum ani w Poradni na Czarnowie.
          Polecam najpierw Czarnów, choć pewnie trzeba będzie długo czekać w
          kolejce. Panie psycholog mają niesamowite doświadczenie i renomę.
    • Gość: królik do Ireny Szmalcowej go zawieź!! IP: *.klc.vectranet.pl 07.02.08, 12:10
      oczywiście z trawą niech jedzie.DUUUUUŻO TRAWY!!
      • Gość: Dziewczyna23 Re: do Ireny Szmalcowej go zawieź!! IP: *.play-internet.pl 29.04.19, 23:04
        Nie realna rzeczą jest ze po marichuanie jest nerwowy. Spróbuj, a poczujesz smak roznicy :-)
    • Gość: talita Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie IP: *.chello.pl 07.02.08, 16:21
      Magda, przejdź się do Świętokrzyskiego Centrum Profilaktyki i
      Edukacji. Tam naprawdę pracują fajni ludzie - mogę szczerze polecić.
      Znajomi chodzili na terapię małżeńską przez dłuższy czas i bardzo im
      pomogła. Wszystko bezpłatnie. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
      • Gość: Hu-anita Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie IP: *.chello.pl 08.02.08, 09:17
        Niestety ja w Św. Centrum P. trafiłam na panią, która się bardzo spieszyła.
        Powiedziała, że nic nie może nam pomóc dopóki nie znajdziemy płaszczyzny
        porozumienia. Odpowiedziałam, że jak byśmy mieli płaszczyznę porozumienia to
        byśmy do niej nie przychodzili :-(((((
        • Gość: ceberka Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie IP: *.chello.pl 08.02.08, 10:03
          ja równiez o centrum nie mam dobrej opinii, ale może jak wszędzie-
          zalezy na kogo się trafi. Spróbowac zawsze warto, jesli może pomóc.
          Jesli nie- szukać dalej.
          • magda8887 Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie 08.02.08, 15:32
            Widzę że dwie osoby nie mają dobrej opinii odnośnie Świętokrzyskiego Centrum
            Profilaktyki. Gdy napisaliście mi o nim to pojawiła się we mnie nadzieje, że
            może tam znajdę pomoc, a tu widzę że nie wszyscy mają dobre zdanie na temat centrum
    • magda8887 do Hu-anita i ceberki 08.02.08, 16:45
      Pisałyście, że macie nie najlepsze opinie o Centrum ... ale o którym centrum tym
      na Czarnowie a czy o tym na ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego?
      Jeśli możecie to podajcie mi na e-maila gazetowego nazwiska tych psychologów z
      których pomocy nie jesteście zadowolone - przynajmniej będę wiedziała do kogo
      nie iść, zwłaszcza że mam kawałek drogi do Kielc (ok godziny jazdy samochodem) i
      nie chce aby się okazało że trafiłam na psychologa który oleje moją sprawę (tak
      jak to zrobił/a psycholog w przypadku Hu-anita)
      • Gość: ceberka Re: do Hu-anita i ceberki IP: *.chello.pl 08.02.08, 17:09
        moja koleżanka korzystała na Czarnowie z pomocy p. Kani, była
        zadowolona. Ja wypowiadałam się na temat centrum na Nowaka-
        Jeziorańskiego.
        • Gość: aga Re: do Hu-anita i ceberki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:13
          spróbuj: NZOZ "Nadzieja Rodzinie", Kielce ul. Karczówkowska 36, tel. 041 345-56-65, poniedz-piątek 9-19. Oni oferują pomoc osobom w kryzysie psychicznym, rodzinnym i małżeńskim. Bezpłatnie. On są związani z Caritasem, ale terapeuci to normalni profesjonaliści, nie koscielni.
        • magda8887 Re: do ceberki 09.02.08, 13:54
          > moja koleżanka korzystała na Czarnowie z pomocy p. Kani, była
          > zadowolona.

a czy mogłabyś mi podać konkretne namiary na te Centrum (adres a najlepiej link
          internetowy jeżeli taki posiadają). Proszę o to dlatego, że tak jak pisałam nie
          jestem mieszkanką Kielc - mieszkam ok 80 km od Kielc
    • zenonczarodziej Re: Proszę o pomoc ... mam tylko jedno pytanie 06.04.16, 10:58
      Musisz go pewnie bardzo wp...ć trując za uszami, wiesz mi żaden normalny facet trucia nie lubi. Każdy lubi konkretnie, na temat i do rzeczy. Inne rozwiązania faceta nie interesują. Jak dochodzą do tego problemy w pracy, w domu, z dziećmi, a ty dolewasz do ognia swoje pretensje, to nawet umarły może eksplodować, a potem kobiety się dziwią, że taki spokojny był, a od jakiegoś czasu jest agresywny. Facetowi trzeba zawsze drukowanymi mówić i normalnie, po partnersku z nim rozmawiać. Jak będziesz poranną kawę zaczynać od słów, powinieneś, musisz, opierniczasz się itd. zamiast normalnie pogadać o realnych i istotnych problemach a nie wymyślonych dla fanu na prędce, to każdy facet będzie miał stresa. Jak go chcesz zainteresować sobą to się ładnie ubierz, albo uśmiechnij, a nie gadaj o wirtualnych problemach bo każdy ma swoje na głowie. Przemyśl podejście, a nie będzie ci potrzeba psychologa. Podejmuj sprawy istotne a nie zamulaj małżeństwa pierdołami, a wtedy każdy (gwarantuje) każdy facet to doceni i będziecie mieć udany sex. Podkreślam, każdy facet ceni sobie zawsze: ładną i mądrą żonę, dobry obiad i sex, a przede wszystkim spokój. Małżeństwo to biznes, Ty mu dajesz dzieci, miłą rozmowę, ład i porządek, on Ci wsparcie, kasę, dobre słowo i zadowolenie. Ciągłe pretensje tylko poglębiają kryzys. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka