Dodaj do ulubionych

Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem

IP: 193.59.174.* 21.08.03, 14:53
Wazniejsze informacje z Kielc i Kieleckiego dotyczą prawie wyłącznie afer i
skandali, ktorych sprawcami lub bohaterami są wybrani przez Kielczan politycy
lub kieleccy sedziowie, prokuratorzy, lekarze, nauczyciele...
Jesli ci osobnicy dalej będą sprawować swe funkcje, festiwal posmiewisk sie
nie skończy!
Co zatem robić? Pytam was, bo sam, niestety, jestem bezradny...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ian_Curtis Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:09
      Przestać pisać takie żałosne wątki i użalać się...
      • Gość: Pincz Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.08.03, 22:38
        Gość portalu: Ian_Curtis napisał(a):

> Przestać pisać takie żałosne wątki i użalać się...
        Ten watek nie jest "zalosny", bo dotyczy rozsmieszania reszty
        mieszkancow Polski, wiec raczej nalezy do sfery rozrywkowej, kabaretowej.
        Kiedys , dawno temu, bylo w Kielcach kilka niezlych kabaretow, teraz ich role
        przejela wojewodzka organizacja sld. I nie ma co ukrywac, ze jej czlonkowie
        stali sie slawniejsi niz Pigwa. I chyba skutecznej rozsmieszaja. A ze przy
        okazji kompromituja? No to co? Lewactwo nigdy nie zwaracalo uwagi na
        wspolnote. Dla nich liczy sie ferajna, banda, klika, a nie wspolnota
    • Gość: posel nowak najlepsze jeszcze przed nami! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 00:27
      W dniu dzisejszym wpadła mi w rece opinia psychiatrycza, autorstwa Musiała
      i Kupieckiego, w ktorej to "fachowcy" od pscyhiatrii - uwaga- w 6 minut,
      podczas, jednego, jedynego, doraznego badania, bez cienia wiątpliwosci
      dorobili człowiekowi, niepijacemi kierowcy TIR (uprawnienia ADR i jazda od
      kilku lat po całej Europie) paranoje ( zezpoł urojeniowy Otella ) bo zaczał
      podnosić przeciwko zone pewne zdrady. Nie mogę tego opisac, ale za "panną" stoi
      poł komendy powiatowej policji.

Nie wiem jaką przesłanką kierowała się sedzia Solecka, ale na moj gust wysłała
      go na badania w sposob nieuzasadniony, nadto pierwsze postanowienie dotyczyło
      od razu obserwacji, ktore zmieniła przez telefon. Teraz tego ponoć mocno załuje

Ta opinia to zwykła zbrodnia, za którą Kupiecki i Musiał muszą odpowiedziec.

Mysle, ze to bedzie następny temat GW na cała Polskę.

Dadam na koniec, ze Sąd w Skarzysku już 2 razy wydał postanowienia o dentencji
      psychiatrycznej i wszystkie on zostaly uchylone, w tym jedna już po tym jak
      człowiek siedział ponad rok. W tej ostatniej sprawie uchybien bylo w bród.
      Pierwsza dotyczyła "pomawiania prokuratorki w Konskich"

Brawo sąd w Skarzyski, niedaleko są bowiem Starachowice, a Skarzysko swoich
      Pabliszczaków też ma.

Wydaje się mi za jak padnie Kupiecki i Musiał, to efekt domina,przy tym co się
      moze w Kielcach następić, to zwykła pestka.

Ja w kazdym razie jestem w pełni szczęscia.

Dziwie się jednak, ze po tylu wpadkach, nadal ci panowi dają się nakłaniac na
      takie numery. A moze musza?

• Gość: BBB Jeżeli to On IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 01:24
        Jeżeli Pan doktor Andrzej Kupiecki to ta „kielecka sława”, o której myślę, to
        musi być niezły numer. Ciekawe czy przyjmuje na WP?
        Sprawa ekspertyz sądowych to jedno. Całkiem inną sprawą byłyby wydawane
        orzeczenia i zwolnienia. Myślę, że gdyby przejrzeć kartoteki pacjentów, to
        wiele pracy miałyby różne instytucje. Od ZUS począwszy na prokuraturze
        skończywszy. Toć chory, np. w depresji lub załamany za nic nie odpowiada.
        Wprawdzie nadal kierował np. firmą i nawet podpisywał dokumenty, ale miał
        wtedy np. ograniczoną poczytalność :))))))
        • Gość: posel nowak Re: Jeżeli to On IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 11:33
          Gość portalu: BBB napisał(a):

Tak- to on.
          W sprawie przegladania kartotek pacjentów, rent ZUS itd, wniosek już jest. Jest
          też taki Pan konsultant wojewodzki

> Jeżeli Pan doktor Andrzej Kupiecki to ta „kielecka sława”, o której
          > myślę, to
          > musi być niezły numer. Ciekawe czy przyjmuje na WP?
          > Sprawa ekspertyz sądowych to jedno. Całkiem inną sprawą byłyby wydawane
          > orzeczenia i zwolnienia. Myślę, że gdyby przejrzeć kartoteki pacjentów, to
          > wiele pracy miałyby różne instytucje. Od ZUS począwszy na prokuraturze
          > skończywszy. Toć chory, np. w depresji lub załamany za nic nie odpowiada.
          > Wprawdzie nadal kierował np. firmą i nawet podpisywał dokumenty, ale miał
          > wtedy np. ograniczoną poczytalność :))))))
      • Gość: ciekawski Re: najlepsze jeszcze przed nami! IP: *.one.pl / 192.168.5.* 04.09.03, 17:16
        Gość portalu: posel nowak napisał(a):

> W dniu dzisejszym wpadła mi w rece opinia psychiatrycza, autorstwa Musiała
        > i Kupieckiego, w ktorej to "fachowcy" od pscyhiatrii - uwaga- w 6 minut,
        > podczas, jednego, jedynego, doraznego badania, bez cienia wiątpliwosci
        > dorobili człowiekowi, niepijacemi kierowcy TIR (uprawnienia ADR i jazda od
        > kilku lat po całej Europie) paranoje ( zezpoł urojeniowy Otella ) bo zaczał
        > podnosić przeciwko zone pewne zdrady. Nie mogę tego opisac, ale
        za "panną" stoi
        > poł komendy powiatowej policji.

Tak Panie Pośle. WPADŁA ci w rece opinia. Tak po prostu wpadła. Szedłeś sobie
        a tu nagle sru i opinie masz w ręku. Bzdury nad bzdurami.
        Ciekawe skąd ją dorwałeś?.
        A swoją drogą to ty Panie Pośle coś cierpisz do kieleckich lekarzy a
        szczególnie do lekarzy psychiatrów.
        Możesz powiedzieć swoim potencjalnym wyborcom skąd ten uraz?
        Ciekawi mnie też skąd u ciebie taka wiedza w zakresie psychiatrii?
        W wielu wątkach w twoich wypowiedziach są wybitnie specjalistyczne
        stwierdzenia z zakresu psychiatrii, które mogą świadczyc o twoim wykształceniu
        w takim kierunku ale mogą też świadczyć o ........?
        pozdrawiam
        P.S.
        Mam pytanie do ciebie Panie Pośle :Kim jesteś z wykształcenia?
        • Gość: ciekawski Do posła Nowaka IP: *.one.pl / 192.168.5.* 04.09.03, 17:33

> > W dniu dzisejszym wpadła mi w rece opinia psychiatrycza, autorstwa Musiała
          >
          > > i Kupieckiego, w ktorej to "fachowcy" od pscyhiatrii - uwaga- w 6 minut,
          > > podczas, jednego, jedynego, doraznego badania, bez cienia wiątpliwosci
          > > dorobili człowiekowi, niepijacemi kierowcy TIR (uprawnienia ADR i jazda o
          > d
          > > kilku lat po całej Europie) paranoje ( zezpoł urojeniowy Otella ) bo zacz
          > ał
          > > podnosić przeciwko zone pewne zdrady. Nie mogę tego opisac, ale
          > za "panną" stoi
          > > poł komendy powiatowej policji.

Tak Panie Pośle. WPADŁA ci w rece opinia. Tak po prostu wpadła. Szedłeś sobie
          a tu nagle sru i opinie masz w ręku. Bzdury nad bzdurami.
          Ciekawe skąd ją dorwałeś?.
          A swoją drogą to ty Panie Pośle coś cierpisz do kieleckich lekarzy a
          szczególnie do lekarzy psychiatrów.
          Możesz powiedzieć swoim potencjalnym wyborcom skąd ten uraz?
          Ciekawi mnie też skąd u ciebie taka wiedza w zakresie psychiatrii?
          W wielu wątkach w twoich wypowiedziach są wybitnie specjalistyczne
          stwierdzenia z zakresu psychiatrii, które mogą świadczyc o twoim
          wykształceniu w takim kierunku ale mogą też świadczyć o ........?
          pozdrawiam
          P.S.
          Mam pytanie do ciebie Panie Pośle :Kim jesteś z wykształcenia?
          • Gość: posel nowak Re: Do posła Nowaka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 19:16
            "Wpadła" tzn. otrzymałem od "własciela" niejakiego pana M. ze Skarżyska.
            Mam nawet jego zgode na udostepnianie im wszytkim instytucjom oraz mediom.
            Wczoraj otrzymałem następną... z Przysłuchy. I ta opinia została wystawiona
            przez panów K. i M. Pomimo, ze kilka zespołow biegłych z Radomia zdiagnozowało
            zespoł Korsakowa, to nasi twierdza, ze jest wszystko OK. Człowiek po wypadku
            na pierwszy rzut oka wyglada, tak ze widać, ze nie moze stać przed sądem.

W sprawie mojej wiedzy z zakresu psychiatrii czy o psychiatrii muszę
            powiedziec,ze próbuje sie - mysle, ze skutecznie, w szczególnosci,
            z zakresu wiedzy o psychiatrii, orientować, poniewaz ta sądowa jest
            dla mnie, jako posla, ważna.

Uczestnicze w kazdej konferencji organizowanej przez PTP. Byłem w maju w
            Popowie, w tym miesciącu jadę do Szczecina na polsko- niemiecka konferencje
            z zakresu psychiatrii sądowej.

Najciekawsze jest to, ze nigdy do tej pory nie widziałem na zadnej z takich
            konferencji panów K. i M. Widać, ze pozjadali wszystkie rozumy. Od czasu do
            czasu na konferencji bywa pewien doktor z Morawicy, bardzo lubiacy
            wodeczke...i molestowanie uczestniczek konferencji

>
            >
            > Gość portalu: posel nowak napisał(a):
            >
            > > > W dniu dzisejszym wpadła mi w rece opinia psychiatrycza, autorstwa Mu
            > siała
            > >
            > > > i Kupieckiego, w ktorej to "fachowcy" od pscyhiatrii - uwaga- w 6 min
            > ut,
            > > > podczas, jednego, jedynego, doraznego badania, bez cienia wiątpliwosc
            > i
            > > > dorobili człowiekowi, niepijacemi kierowcy TIR (uprawnienia ADR i ja
            > zda o
            > > d
            > > > kilku lat po całej Europie) paranoje ( zezpoł urojeniowy Otella ) bo
            > zacz
            > > ał
            > > > podnosić przeciwko zone pewne zdrady. Nie mogę tego opisac, ale
            > > za "panną" stoi
            > > > poł komendy powiatowej policji.
            >
            >
            >
            > Tak Panie Pośle. WPADŁA ci w rece opinia. Tak po prostu wpadła. Szedłeś
            sobie
            > a tu nagle sru i opinie masz w ręku. Bzdury nad bzdurami.
            > Ciekawe skąd ją dorwałeś?.
            > A swoją drogą to ty Panie Pośle coś cierpisz do kieleckich lekarzy a
            > szczególnie do lekarzy psychiatrów.
            > Możesz powiedzieć swoim potencjalnym wyborcom skąd ten uraz?
            > Ciekawi mnie też skąd u ciebie taka wiedza w zakresie psychiatrii?
            > W wielu wątkach w twoich wypowiedziach są wybitnie specjalistyczne
            > stwierdzenia z zakresu psychiatrii, które mogą świadczyc o
            twoim
            > wykształceniu w takim kierunku ale mogą też świadczyć o ........?
            > pozdrawiam
            > P.S.
            > Mam pytanie do ciebie Panie Pośle :Kim jesteś z wykształcenia?
          • Gość: ciekawski Do posła Nowaka ciąg dalszy IP: *.one.pl / 192.168.5.* 05.09.03, 19:45
            Panie Pośle.
            Dalej nie odpowiedziałeś skąd ten uraz u ciebie do lekarzy oraz kim jesteś z
            wykształecenia.
            pozdawiam
            • Gość: posel nowak Re: Do posła Nowaka ciąg dalszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:33
              Nie mam zadnego "urazu" do lekarzy, czy w szczególności do psychiatrów
              z Morawicy. To też nie jest ta kategoria. Ja wiem, co ci ostatni
              ( niektorzy ) robia na "boku".

Ja jestem posłem na Sejm i moim obowiazkiem, mając wiedzę na ten temat,
              niekoniecznie opartą na osobistych doświadczeniach, jest im udowodnić,
              ze to co robią ( ich nielegalna dzialalność), jest przestępstwem.

Zreszta no nie ich jedyna działalność.

• Gość: ciekawski Poseł NOWAK unika odpowiedzi IP: *.one.pl / 192.168.5.* 08.09.03, 17:59

Gość portalu: ciekawski napisał(a):
                >Panie Pośle.
                >....................................kim jesteś z
                >wykształcenia?

>Ja jestem posłem na Sejm.........................

Dalej Panie Pośle nie odpowiedzialeś KIM JESTEŚ Z WYKSZTAŁCENIA?
                Bo twoja odpowiedź , ze jesteś cyt; POSŁEM NA SEJM nic mi nie mówi.
                Chyba ,ze ty myślisz iż "poseł" to takie specjalne wykształcenie?
                Nie wydaje mi się jednak abys tak myślał.
                Choc sięgając w historię filmu polskiego do jednej z czołowych komedii
                polskich tj. do filmu "Poszukiwany poszukiwana" to jest tam taka scena,
                gdzie na pytanie:
                -"kim jest z zawodu mąż?"
                -zadane przez"Marysię",( którą grał W.Pokora) żona jednego z bonzów,(którego
                doskonale zagrał ŚP Dobrowolski)
                odpowiedziała;
                -"Mój mąż? Mój mąż z zawodu jest dyrektorem"
                więc odpowiedź taka z Pana Posła strony mnie nie dziwi.
                Może Panie Pośle myślisz tak ,że "Poseł" to wykształcenie?.
                Jeżeli jest inaczej to powiedz swoim wyborcom kim jesteś z wykształcenia?
                Tym bardziej ,że na tym forum wypowiadasz się nie tylko jako znawca prawa
                czy też ekonomii ale w tym poscie widać ,że i medycyna jest ci nie obca.
                pozdrawiam
                • Gość: ciekawy PYTANKO do pana Nowaka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 14:48
                  Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> Gość portalu: posel nowak napisał(a):
                  >
                  > Gość portalu: ciekawski napisał(a):
                  > >Panie Pośle.
                  > >....................................kim jesteś z
                  > >wykształcenia?
                  >
                  > >Ja jestem posłem na Sejm.........................
                  >
                  >
                  >
                  > Dalej Panie Pośle nie odpowiedzialeś KIM JESTEŚ Z WYKSZTAŁCENIA?
                  > Bo twoja odpowiedź , ze jesteś cyt; POSŁEM NA SEJM nic mi nie mówi.
                  > Chyba ,ze ty myślisz iż "poseł" to takie specjalne wykształcenie?
                  > Nie wydaje mi się jednak abys tak myślał.
                  > Choc sięgając w historię filmu polskiego do jednej z czołowych komedii
                  > polskich tj. do filmu "Poszukiwany poszukiwana" to jest tam taka scena,
                  > gdzie na pytanie:
                  > -"kim jest z zawodu mąż?"
                  > -zadane przez"Marysię",( którą grał W.Pokora) żona jednego z bonzów,(którego
                  > doskonale zagrał ŚP Dobrowolski)
                  > odpowiedziała;
                  > -"Mój mąż? Mój mąż z zawodu jest dyrektorem"
                  > więc odpowiedź taka z Pana Posła strony mnie nie dziwi.
                  > Może Panie Pośle myślisz tak ,że "Poseł" to wykształcenie?.
                  > Jeżeli jest inaczej to powiedz swoim wyborcom kim jesteś z wykształcenia?
                  > Tym bardziej ,że na tym forum wypowiadasz się nie tylko jako znawca prawa
                  > czy też ekonomii ale w tym poscie widać ,że i medycyna jest ci nie obca.
                  > pozdrawiam

Ty "ciekawski" jesteś ciekawy
                  a ja ciekawy jestem BARDZO ciekawy jak to jest z tym wykształceniem?
                  Panie Nowak nie daj się pan prosić o udzielenie odpowiedzi.
                  pozdrawiam
        • Gość: Jakub Bezczelność SLD-owsko - ubecka IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 19:50
          Poseł Nowak kilkakrotnie pisał na tym forum (w ostatnim czasie) o swojej
          sprawie, tzn. sprawie przestępstw, jakich dopuściło się grono prokuratorów,
          sędziów, urzędniczki państwowej syndyk-likwidatorki, notariusza etc. wobec jego
          osoby i przedsiębiorstwa. Także pisał o swoim wykształceniu. Z waszych tekstów,
          pana Posła i twojego paszkwilu, wynika, że pan poseł Nowak jest osobą lepiej
          wykształconą od ubeckiego paszkwilanta. Wykształcenie jest zespołem posiadanej
          wiedzy i umiejętności, a nie jakimś papierkiem, zwłaszcza wydawanym
          pokomunistycznym ubekom.
          • Gość: nie poseł Do Jak"UB-ka" IP: *.one.pl / 192.168.5.* 12.09.03, 18:03
            Gość portalu: Jakub napisał(a):

>Poseł Nowak kilkakrotnie pisał na tym forum (w ostatnim czasie) o swojej
            >sprawie, tzn. sprawie przestępstw, jakich dopuściło się grono prokuratorów,
            >sędziów, urzędniczki państwowej syndyk-likwidatorki, notariusza etc. wobec
            >jego osoby i przedsiębiorstwa. Także pisał o swoim wykształceniu. Z waszych
            >tekstów,
            >pana Posła i twojego paszkwilu, wynika, że pan poseł Nowak jest osobą lepiej
            >wykształconą od ubeckiego paszkwilanta. Wykształcenie jest zespołem
            >posiadanej
            >wiedzy i umiejętności, a nie jakimś papierkiem, zwłaszcza wydawanym
            >pokomunistycznym ubekom.

Dawno forum nie odwiedzałem i dziś nie dość ,że znalazłem trochę czasu aby
            tu "wejść", to na dodatek jednym z pierwszych wątków jest ten ,na którym
            występuje ulubieniec wielu forumowiczów (mój zresztą też) czyli.....:
            Jak"UB-ek"!
            Serce od razu mi zaczęło szybciej bić.
            Szkoda tylko ,że coś Jak"UB-ek"niedomaga. Może wakacje Go zmęczyły?. A może
            nie daj Boże choruje? Bo nie jest to możliwe,aby Nasz wspaniały sandomierzanin
            Jak"UB-ek" waląc (jak zwylke zresztą na oślep) we wszystkich i wszystko co nie
            jest Mu "na rączkę" epitetami typu;"komuch", "ubek" "eseldek" nie dorzucił tzw.
            wątku "Żyd". Tylko choroba mogła "uśpić" czujność Naszego sandomierskiego
            czekisty Jak"UB-ka".
            Że też nie dostrzegł w porę ,iż tak może pisać tylko ktoś z"żydo-komuny".
            Musi być gościu na prawdę okropnie chory.
            Jak"UB-uniu".
            Proszę Cię weź aspirynkę (tylko nie "bayerowską" bo to od niemieckiego Żyda)
            i właź szybko do łóżka a na pewno jutro już znowu będziesz zdrowy i gotowy do
            ziania nienawiścią.
            pozdrawiam
            P.S:I.
            Też jestem ciekawy jakie wykształcenie ma Nasz Pan Poseł?.
            Tym bardziej dlatego ,że to z Jego powodu "urodziłem" się jako "nie poseł".
            P.S:II.
            Jak"UB-ku". Sam fakt pisania przez Posła Nowaka o czymś nie dowodzi tego ,że
            piszący ma rację. Tak samo jest tutaj.
            Pan Poseł pisząc np.o wątku pani Likwidator (na który Ty min. się powołujesz)
            udowodnił jedynie ,że obietnic złożonych tutaj na forum nie dotrzymuje.
            Miał sprawę pani Liwidator rozgryźć ale chyba to stanęło Mu "w gardle"
            i wyszedł z tego tematu kuchennymi drzwiami.
            Więcej przykładów też można tu podawać ale po co i tak będzie to rzucanie
            grochem o ścianę.
            Ty dalej będziesz wszystkim ubliżał a Pan Poseł "obiecywał gruszki na
            wierzbie".

• Gość: Patriota Kielecki Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: 193.59.173.* 22.08.03, 12:34
      Kielczanie są zadowoleni, że żyjA w tym bagnie i są przedmiotem kpin? Nie ma
      wyjścia? Nie ma sposobu wyekspediowania ludzi zdemoralizowanych do miejsc
      wyznaczonych im przez kodeksy karne i dobre obyczaje?
      • Gość: mały Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.radiotak.com.pl 22.08.03, 12:51
        Gość portalu: Patriota Kielecki napisał(a):

> Kielczanie są zadowoleni, że żyjA w tym bagnie i są przedmiotem kpin? Nie ma
        > wyjścia? Nie ma sposobu wyekspediowania ludzi zdemoralizowanych do miejsc
        > wyznaczonych im przez kodeksy karne i dobre obyczaje?

Chyba szanse są niewielkie. Liczą się tylko znajomości. Jeśli je masz - jesteś
        nietykalny.
      • zeluq Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem 22.08.03, 12:52

> Kielczanie są zadowoleni, że żyjA w tym bagnie i są przedmiotem kpin? Nie ma
        > wyjścia? Nie ma sposobu wyekspediowania ludzi zdemoralizowanych do miejsc
        > wyznaczonych im przez kodeksy karne i dobre obyczaje?

Gdzie da przedmiotem kpin? Masz jakies kompleksy czy jak? W wiekszosci miast
        sa jakies przekrety wieksze czy mniejsze. Ale szczerze mnie to malo obchodzi,
        zyje sobie w tym miescie i jest mi tu dobrze, a najwiecej narzekaja ci, ktorzy
        juz tu nie mieszkaja.
        • Gość: LaFiesta Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: 212.244.153.* 22.08.03, 13:53
          Zaorać, kochani, zaorać WŁADZĘ!!!!
    • Gość: Rocky Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.satbit.pl / 10.10.5.* 22.08.03, 22:07
      TO BARDZO PROSTE!!! Dobrze wybierać swoich przedstawicieli do władz miasta,
      gminy czy Sejmu RP, chodzić na spotkania przedwyborcze, pytać i jeszcze raz
      pytać przyszłych kandydatów, co do tej pory zrobili dla Kielc, swojej
      dzielnicy czy miejscowości - KONKRETNEGO. Nie poklepywać i nie przymilać się
      zwykłym prostakom i kominatorom, którzy piastują różne, w tym
      i "wysokie"stanowiska, albo "biznesmenom" okradającym nasze Państwo. Reagować
      na przejawy chamstwa i prostactwa, nie udawać, że się nie widzi jak ktoś
      kradnie lub czyni inne zło - tylko działać. To takie proste, ale czy łatwe?
      Z pewnością nie!, ale w "kupie" PONOĆ raźniej oraz BEZPIECZNIEJ i można coś
      konkretnego zdziałać dla swojego miasta lub środowiska, jeżeli skrzyknie się
      wystarczajaca grupa ludzi podobnie myślących i chcących zrobić coś dobrego.
      Uważam jest to możliwe. Natomiast "szczekać", krzyczeć, podjudzać - każdy
      głupi potrafi i dziwię jednak się zwykłym, uczciwym ludziom, że dają się
      manipulować takim głupcom!
      Pozdrawiam. Rocky
    • Gość: Krakuska "Tak sobie wyobrażam Kielce..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 13:00
      No właśnie- czekałam na taki wątek. To krzepiące, że znalazł się choć jeden, któremu nie odpowiada to co się u Was wyprawia. Reszta to pewnie kolesie kolesiów, dlatego tak twardo stają "w obronie". Słyszało się już od dawna, że tak własnie jest w Kielcach ale jakoś nie chciało mi sie w to wierzyć. Miał jednak rację Witkacy w swoim wierszu o Waszym miasteczku.... Pozdrowienia dla Patrioty! :-)
      • Gość: , Re: 'Tak sobie wyobrażam Kielce...' IP: *.one.pl / 192.168.5.* 18.09.03, 19:12
        Gość portalu: Krakuska napisał(a):

> No właśnie- czekałam na taki wątek. To krzepiące, że znalazł się choć jeden,
        kt
        > óremu nie odpowiada to co się u Was wyprawia. Reszta to pewnie kolesie
        kolesiów
        > , dlatego tak twardo stają "w obronie". Słyszało się już od dawna, że tak
        własn
        > ie jest w Kielcach ale jakoś nie chciało mi sie w to wierzyć. Miał jednak
        rację
        > Witkacy w swoim wierszu o Waszym miasteczku.... Pozdrowienia dla
        Patrioty! :-)
    • Gość: AruAru Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.kolporter.com.pl 26.08.03, 08:02
      > Co zatem robić? Pytam was, bo sam, niestety, jestem bezradny...
      Przestać się przejmować?
      • rustle Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem 26.08.03, 18:05
        Krakuska - o miasteczku zwanym w pewnych kręgach - krakowem i o gołębiach i o
        tym co Kraków z nich ma -też były wiersze - nie wiem czy autorstwa tak zacnych
        wieroszokletów jak wspomniany Witkacy, który nawety w kielcekim muzeum
        pozostawił kilka obrazów malowanych na ostrym haju..... ale wiersze były -
        cytował nie bedę z grzeczności wobec gościa, jakim jesteś na naszym forum

Zresztą nie w tym rzecz by otwierać tu kółko poetyckie - najzabawniejsze jest
        to, ze pisząc o radach, które miałyby pomóc by Kielce nie były pośmiewiskiem
        należy wziąc pod uwagę tylko jeden fakt - w większości forów miejskich
        wszystkich miast, któś, co jakiś czas podnosi krzyk...co zrobić by Łódź nie
        była pośmiewiskiem, co zrobić, zeby się Polska z Gdańska nie smiała.. dlaczego
        tylko w Szczecinie są przekręty..... itd :)))))

wniosek jest jeden - każde miasto ma swojego "lokalnego patriotę" co to myśli,
        ze oto nagle ktoś tam się stał przedmiotem kpin i cała polska się smieje nie z
        niego a z miasta, z którego pochodzi.

Panie posle nowak - mam znakomita opowieść o powiązaniu Piwko z pewnnymi
        kręgami i urabianiu spraw sadowych pod znajomków i tych którzy dobrze płacą -
        to co dzieje sie w naszej prokuraturze zakrawa o pomstę do nieba - wierzę w
        Pana i trzymam kciuki -mam nadzieję, ze nie populizm przez Pana przemawia. Tu
        na forum nie opowiem tej historii, ale gdyby moja pomoc była potrzebna....
        prosze o namiar. Sprawa nie jest wielkiej wagi - ale jest dowodem na matactwo
        (w zasadzie powinniśmy już chyba zmienić nazwę ojczyzny z "matka ziemia
        Polska"...na "mataczona ziemia Polska" :))) gorzki to śmiech.....
        • Gość: poseł nowak Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.sejm.gov.pl / 10.1.2.* 26.08.03, 20:05
          rustle napisał:

> Krakuska - o miasteczku zwanym w pewnych kręgach -
          krakowem i o gołębiach i o
          > tym co Kraków z nich ma -też były wiersze - nie wiem
          czy autorstwa tak zacnych
          > wieroszokletów jak wspomniany Witkacy, który nawety w
          kielcekim muzeum
          > pozostawił kilka obrazów malowanych na ostrym haju.....
          ale wiersze były -
          > cytował nie bedę z grzeczności wobec gościa, jakim
          jesteś na naszym forum
          >
          > Zresztą nie w tym rzecz by otwierać tu kółko poetyckie
          - najzabawniejsze jest
          > to, ze pisząc o radach, które miałyby pomóc by Kielce
          nie były pośmiewiskiem
          > należy wziąc pod uwagę tylko jeden fakt - w większości
          forów miejskich
          > wszystkich miast, któś, co jakiś czas podnosi
          krzyk...co zrobić by Łódź nie
          > była pośmiewiskiem, co zrobić, zeby się Polska z
          Gdańska nie smiała.. dlaczego
          > tylko w Szczecinie są przekręty..... itd :)))))
          >
          > wniosek jest jeden - każde miasto ma swojego "lokalnego
          patriotę" co to myśli,
          > ze oto nagle ktoś tam się stał przedmiotem kpin i cała
          polska się smieje nie z
          > niego a z miasta, z którego pochodzi.
          >
          > Panie posle nowak - mam znakomita opowieść o powiązaniu
          Piwko z pewnnymi
          > kręgami i urabianiu spraw sadowych pod znajomków i tych
          którzy dobrze płacą -
          > to co dzieje sie w naszej prokuraturze zakrawa o pomstę
          do nieba - wierzę w
          > Pana i trzymam kciuki -mam nadzieję, ze nie populizm
          przez Pana przemawia. Tu
          > na forum nie opowiem tej historii, ale gdyby moja pomoc
          była potrzebna....
          > prosze o namiar. Sprawa nie jest wielkiej wagi - ale
          jest dowodem na matactwo
          > (w zasadzie powinniśmy już chyba zmienić nazwę ojczyzny
          z "matka ziemia
          > Polska"...na "mataczona ziemia Polska" :))) gorzki to
          śmiech.....

Drogi Panie! Przeze mnie nie przemawia zaden populizm.
          Dla samego populizumu nie ryzykowałbym tyle. Powiem
          wprost, ja takie działanie mam we krwi. Na dowód:

W roku 1983 kiedy byłem pracownikiem stoczni, tak samo
          glosno mowiłem i robiłem, co teraz. Chceli mi za to
          zrobic "kuku" i dlatego musiałem się ewakułować po azyl
          za granice, ktory zresztą po 6 miesiacach otrzymałem.

Einwohner Zentralamt Hamburg. Przez lata od 1983-1990
          pomogłem tysiącom ludzi w całym RFN w bojach o pozostanie
          w RFN do czasu emigracji do Australii, USA i Kanady. To
          był taki okres, ze jak nie skłądasz wniosku o azyl , to
          wynocha i nie ma czekania na emigracje

W roku 1992, po tym jak przyjechałem do Lodzi, miałem
          tego pecha, ze razu pewnego nadziłem sie na gang Ksiecia.
          przez 6 lat zeznawałem, az do pełnego sukcesu. Prokurator
          Olejnik zna cała historie

W roku 1994, to ja jako pierwszy doprowadziłem do
          aresztowania celników z Urzedu Celnego na Teresy.
          Wymuszali łapówki, to się "wkurzyłem" i całe towarzystwo
          nagrałem. To po mnie Dębski nagrał dyr. Price of Hause.

W roku 1997 to samo było na Bałtyckim Terminalu Contenerowym.

Ja poprostu nie lubie "skurwysnstwa" i zawsze je tępie.
          W/w przypadki pokazują, ze trwa to od 20 lat, wiec nie
          jest to populizm sejmowy.

Jezeli chodzi o sygnała, ktory chce mi pan przekazać, to
          kupuje kazdy. Ja i tak go zweryfikuje, zeby zobaczyć czy
          nie jest rozwojowy. Sorry- to nie dlatego zebym panu nie
          wierzył, ale musze to zrozumiec oparciu o kilka zrodeł

moj telefon 602 264 159. Proszę dzwonić z budki. Mozemy
          sie spotkac np we czwartek popoludniu- bede tranzytem w
          Kielcach

Zapraszam bardzo- moze bedzie to jakiś przełom. Tu
          naprawde nie potrzeba wiele- jedna krople
        • Gość: poseł Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.sejm.gov.pl / 10.1.2.* 26.08.03, 20:07
          rustle napisał:

> Krakuska - o miasteczku zwanym w pewnych kręgach -
          krakowem i o gołębiach i o
          > tym co Kraków z nich ma -też były wiersze - nie wiem
          czy autorstwa tak zacnych
          > wieroszokletów jak wspomniany Witkacy, który nawety w
          kielcekim muzeum
          > pozostawił kilka obrazów malowanych na ostrym haju.....
          ale wiersze były -
          > cytował nie bedę z grzeczności wobec gościa, jakim
          jesteś na naszym forum
          >
          > Zresztą nie w tym rzecz by otwierać tu kółko poetyckie
          - najzabawniejsze jest
          > to, ze pisząc o radach, które miałyby pomóc by Kielce
          nie były pośmiewiskiem
          > należy wziąc pod uwagę tylko jeden fakt - w większości
          forów miejskich
          > wszystkich miast, któś, co jakiś czas podnosi
          krzyk...co zrobić by Łódź nie
          > była pośmiewiskiem, co zrobić, zeby się Polska z
          Gdańska nie smiała.. dlaczego
          > tylko w Szczecinie są przekręty..... itd :)))))
          >
          > wniosek jest jeden - każde miasto ma swojego "lokalnego
          patriotę" co to myśli,
          > ze oto nagle ktoś tam się stał przedmiotem kpin i cała
          polska się smieje nie z
          > niego a z miasta, z którego pochodzi.
          >
          > Panie posle nowak - mam znakomita opowieść o powiązaniu
          Piwko z pewnnymi
          > kręgami i urabianiu spraw sadowych pod znajomków i tych
          którzy dobrze płacą -
          > to co dzieje sie w naszej prokuraturze zakrawa o pomstę
          do nieba - wierzę w
          > Pana i trzymam kciuki -mam nadzieję, ze nie populizm
          przez Pana przemawia. Tu
          > na forum nie opowiem tej historii, ale gdyby moja pomoc
          była potrzebna....
          > prosze o namiar. Sprawa nie jest wielkiej wagi - ale
          jest dowodem na matactwo
          > (w zasadzie powinniśmy już chyba zmienić nazwę ojczyzny
          z "matka ziemia
          > Polska"...na "mataczona ziemia Polska" :))) gorzki to
          śmiech.....
        • Gość: poseł nowak Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.sejm.gov.pl / 10.1.2.* 26.08.03, 20:10
          a moze jakiś moj e-mail pan chce?

nowypinczowianin@poczta.onet.pl
        • Gość: poseł nowak Do Rustle IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 20:20
          Odezwie się Pan do mnie ?
          • rustle do Posła Nowaka 28.08.03, 10:11
            Gość portalu: poseł nowak napisał(a):

> Odezwie się Pan do mnie ?

Tak -oczywiście - dziękuję za namiar. Przepraszam, ze sie nie odzywałem na
            forum -jednakże nie zaglądam tu często. Pozdrawiam.
    • rustle Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem 30.08.03, 11:31
      Dla potwierdzenia moich poprzednich słów, dla tych co wydaje im się, ze to
      Kielce i tylko Kielce są pośmiewiskiem .... za onet.pl

"Skandale w opolskim SLD
      W historii opolskiego SLD jest wszystko, co powinien zawierać dobry kryminał -
      pisze dzisiejsza "Trybuna".

Długi ciąg afer na styku biznesu i polityki, tajemniczy "ludzie z towarzystwa"
      mający trząść Sojuszem. Desperat z siekierą, profesor uniwersytecki za
      kratkami, okupacja ratusza przez oszukanych ludzi. Kryminał może być jeszcze
      ciekawszy, bo prokuratura szykuje kolejne akty oskarżenia - zapowiada gazeta.

O SLD po przejściach i przed weryfikacją "Trybuna" pisze w artykule "Lewe
      Opole". "
      • Gość: MAZA Re: NA POSMIEWISKO MAM DOBRA RADE IP: *.ne.client2.attbi.com 30.08.03, 14:03
        Z wyksztalconego czlowieka i dobrego Obywatela raczej trudno sie posmiewac.
        Za to zdurnego zniewielkim wyksztalceniem lub bez. To wiadomo.(Mielismy
        jednego).
        Wniosek jest jeden. Szkolnictwo ma wartosc i swiadczy o bogactwie Panstwa.
        Tak jest innych krajach gdzie do szkolnictwa przywiazuje sie duzo wage.
        • Gość: des Re: NA POSMIEWISKO MAM DOBRA RADE IP: *.infomax.com.pl / 192.168.1.* 05.09.03, 20:20
          jak widac w naszym PANSTWIE jest inaczej ...
    • Gość: xxx Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: 193.59.173.* 04.09.03, 16:30
      Nic się nie da zrobić! Mają to w genach. Ktoś przecież tę smutną Polskę musi
      rozbawiać
    • Gość: katolik Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.markom.krakow.pl 04.09.03, 17:30
      nie głosować na SLD i modlić się o lepszych biskupów
      • sza_ra_czek Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem 04.09.03, 19:21
        Najlepiej po prostu ogłosić ukaz (nazywany tez dla zgrywy dekretem,
        rozporzadzeniem albo jakos podobnie). W ukazie bedzie stało, ze Kielce to
        najpowazniejsze miasto w Polsce, a jego obywatele sa wzorem obywatelskich cnót
        i jaj sobie z nich robic nie wolno. A osobników w rodzaju BBB, Jakuba i
        podobnych można reedukować na Syberii. Przypomnijcie sobie czasy PRL. Nikt sie
        wtedy z Kielc nie śmiał. Nikt nie śmiał!
        • sza_ra_czek Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem 04.09.03, 19:35
          Poczytałem jeszcze raz to forum i boję sie, ze na Sybirze moze zabraknąć
          miejsca. Strasznie dużo w tych Kielcach nieprawomyślnych. pozdrowienia dla
          całej tej Bandy z BBB, Jakubem, Pinczem i wieloma innemy buntowszczikamy.
    • Gość: marika Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.kielce.msk.pl 04.09.03, 22:40
      To jest promocja regionu! buraki

a dla niepoznaki trzeba sie smiac z innymi
      • Gość: Filip...... Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.look.ca 05.09.03, 20:46
        "Poczytałem jeszcze raz to forum i boję sie, ze na Sybirze moze zabraknąć
        miejsca. Strasznie dużo w tych Kielcach nieprawomyślnych. pozdrowienia dla
        całej tej Bandy z BBB, Jakubem, Pinczem i wieloma innemy buntowszczikamy."
        ____________________________________________________________________________

Zgadzam sie z towarzyszka w calej rozciaglosci.
        Na dzien dzisiejszy mamy taka trudna sytuacje z tymi ludzmi. Robimy co sie da.
        Robimy monitoring i szystko wskazuje na to ze Sybir jest nieunikniony.
        Na Sybir z nimi.
        Hhhhhuuuurrraaa ! Paszli. Za radinu za Stalinu na boj , na boj ,na boj !
        Pazdrawlaju.

• Gość: BBB Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: proxy / 10.1.0.* 06.09.03, 19:41
          Wielce Szanowni!
          Litosci!
          Moge złozyć samokrtyke :)))

P.S.
          Filipe, czyzbys wrocil z urlopu?
          Pozdrawiam :)
    • Gość: Albi Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.kolporter.com.pl 08.09.03, 08:01

> Wazniejsze informacje z Kielc i Kieleckiego dotyczą prawie wyłącznie afer i
      > skandali, ktorych sprawcami lub bohaterami są wybrani przez Kielczan politycy
      > lub kieleccy sedziowie, prokuratorzy, lekarze, nauczyciele...
      > Jesli ci osobnicy dalej będą sprawować swe funkcje, festiwal posmiewisk sie
      > nie skończy!
      > Co zatem robić? Pytam was, bo sam, niestety, jestem bezradny...

SKASOWAĆ TEN WĄTEK!!!
      • Gość: Filip Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.look.ca 08.09.03, 20:18
        P.S.
        Filipe, czyzbys wrocil z urlopu?
        Pozdrawiam :)

Dziekuje za pamiec BBB. Juz dwa tygodnie uplynely od mojego powrotu z Polski do
        Toronto. Czytam wasze wypowiedzi i tak bym chcial pogaworzyc ale wybaczcie
        jestem okrutnie przywalony zalegla robota. Gdy tylko uporam sie z czescia jej
        obiecuje ze bede aktywny, chociaz i chcem i boje sie internetu bo to straszny
        zjadacz czasu.
        W przygotowaniu wystawa malarstwa.

• kielcz Na Sybir, a watek skasować. 14.09.03, 13:12

Zgadzam sie z towarzyszka w calej rozciaglosci.
          Na dzien dzisiejszy mamy taka trudna sytuacje z tymi ludzmi. Robimy co
          sie da.
          Robimy monitoring i szystko wskazuje na to ze Sybir jest nieunikniony.
          Na Sybir z nimi.
          Hhhhhuuuurrraaa ! Paszli. Za radinu za Stalinu na boj , na boj ,na
          boj !
          Pazdrawlaju.

Spasiba balszaja. Wrogów ludu należy szybko zneutralizować. I cicho, aby lud
          się nie dowiedział. Mógły sie zdziwić, ze miał takich wrogów. Pozdrowiena.

• kielcz Re: Na Sybir, a watek skasować. 14.09.03, 13:16

To był cytat z Filipa. Za dużo usunąłem. Przytaczam całą wypowiedź Filipa.

> " Zgadzam sie z towarzyszka w calej rozciaglosci.
            > Na dzien dzisiejszy mamy taka trudna sytuacje z tymi ludzmi. Robimy
            co
            >
            > sie da.
            > Robimy monitoring i szystko wskazuje na to ze Sybir jest
            nieunikniony.
            > Na Sybir z nimi.
            > Hhhhhuuuurrraaa ! Paszli. Za radinu za Stalinu na boj , na boj ,na
            > boj !
            > Pazdrawlaju. "
            >
            >
            • Gość: marika Re: Na Sybir, a watek skasować. da kanieszno IP: *.kielce.msk.pl 14.09.03, 18:29
              na boj
              • Gość: Filip Re: Na Sybir, a watek skasować. da kanieszno IP: *.look.ca 14.09.03, 21:09
                Wyraznie sie nudzicie..!
                • Gość: marika SPALIC - NIE BEDZIE Z CZEGO SMIAC IP: *.kielce.msk.pl 14.09.03, 23:05
    • spatologizowana_sempiterna Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem 20.09.03, 00:03
      Nie jest tak źle!

Oh Kieleckie, jakie cudne!!!!

Mnie tam się kojarzy raczej dobrze.
      • Gość: marika Re: Co zrobić, by Kielce nie były pośmiewiskiem IP: *.kielce.msk.pl 20.09.03, 04:06
        zycze szczescia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka