21.04.07, 13:03
witam
jestesmy selbständig w branzy budowlanej i te skladki do berufsgenossenschaft
mnie wykanczaja,wiem ze mozna sie jakos z tego wydostac ale nie wiem
dokladnie prosze o info i dziekuje

ps.oczewiscie dzwonilam do bg bau z tym pytaniem to powiedzieli ze to nie
mozliwe i trzeba placic.

pozdr
Obserwuj wątek
    • mazur39 chyba tylko poprzez zatrudnianie na czarno 21.04.07, 13:15
      lub zatrudnianie na papierze w niepełnym wymiarze godzin...
      ale konsekwencje znasz ;-)
      • jasia37 Re: chyba tylko poprzez zatrudnianie na czarno 21.04.07, 15:33
        witaj ty" mazur z mazur"ja szukam powaznych odpowiedzi jezeli masz ochote
        podogryzac komus to sa inne "fora" no ale znajac nas polakow to jest wiadome ze
        zanim sie zacznie normalna rozm.to trzeba sie troche szyderczo po
        nabijac,jestesmy chyba jedynym narodem w tej dziedzinie.
        pozdr
        • mazur39 udzieliłem odpowiedzi na Twoje pytanie. 21.04.07, 16:13
          Poza tym pomyśl o korzyściach, jakie wynikają z tego, że płacisz na BG.
          W przypadku wypadku przy pracy (a w branży budowlanej o to łatwo) jesteś
          zwolniona z odpowiedzialności materialnej względem pracownika. Podobnie
          niektórzy rozumują z Haftpflichtversicherung: Po co się ubezpieczyć, jestem
          ostrożny, nikomu żadnej szkody nie wyrządzę. Do czasu. Potem jest ruina
          finansowa.
          Tip: Zwolnij pracowników i zatrudnij ich jako Subunternehmer. Wtedy sami
          opłacają sobie wszystkie składki. Ale to się nazywa Scheinselbständigkeit ;-)))
          • jasia37 Re: udzieliłem odpowiedzi na Twoje pytanie. 21.04.07, 17:05
            o dzieki wielkie"mazur39"ze otrzymam wlasnie od ciebie tej pouczajacej
            informacji-fajnie dzieki jeszcze raz

ps.powiem szczerze juz mnie przepraszam ale kurwica bierze pracujesz placisz
            krankver.sozialabgaben,soka,bg bau usw i to sa nie male sumy,a w kieszeni ledwo
            co,ta platnosc zleceniodawcow to nich ich ges kopnie,a co do bg to pierwsze
            kolosalne sumy a po drugie wmojej miejscowosci mam 2 przypadki gdzie po wypadku
            niestety bg sie wypielo i teraz sie z nimi saduja u jednego trwa 2 u drugiego
            juz 4 rok bg sie adwokatami obstawilo,a ta biedna babina co 30 lat placila
            ledwo co zyje,no i stad ta mysl wypisania sie tego harcerstwa.
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka