Dodaj do ulubionych

wolę TESCO od REAL'a

24.08.03, 13:50
Byłem dzisiaj w REAL'u........... teraz wybieram się do TESCO. Musze
przyznać, że REAL jest mniejszy i spadł na "psy"......... Wolę TESCO.....
większy wybór, niższe ceny......

Supermarkety są potrzebne aby wymusić konkurencyjne ceny w sklepikach i aby
sprzedawcy zaczeli wreszcie szanować klientów - klient w niektórych sklepach
jest nadal intruzem.
Obserwuj wątek
    • Gość: mały Re: wolę TESCO od REAL'a IP: 80.50.23.* 24.08.03, 14:07
      wojciech.domagala napisał:

> Byłem dzisiaj w REAL'u........... teraz wybieram się do TESCO. Musze
      > przyznać, że REAL jest mniejszy i spadł na "psy"......... Wolę TESCO.....
      > większy wybór, niższe ceny......

Eeeeee tam. Zatrudnili Cie jako public relations???

> Supermarkety są potrzebne aby wymusić konkurencyjne ceny w sklepikach i aby
      > sprzedawcy zaczeli wreszcie szanować klientów - klient w niektórych sklepach
      > jest nadal intruzem.

Jasne. W supermarketach jest kompetentna obsługa, gotowa na każde Twoje
      pytanie. A w małym sklepiku właściciel siedzi rozparty za ladą i od niechcenia
      mówi: "czego?".
      Idź się przewietrz lepiej.
      • Gość: iza Re: wolę TESCO od REAL'a IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 14:51
        Gość portalu: mały napisał(a):

> wojciech.domagala napisał:
        >
        > > Byłem dzisiaj w REAL'u........... teraz wybieram się do TESCO. Musze
        > > przyznać, że REAL jest mniejszy i spadł na "psy"......... Wolę TESCO.....
        > > większy wybór, niższe ceny......
        >
        > Eeeeee tam. Zatrudnili Cie jako public relations???
        >
        > > Supermarkety są potrzebne aby wymusić konkurencyjne ceny w sklepikach i ab
        > y
        > > sprzedawcy zaczeli wreszcie szanować klientów - klient w niektórych sklepa
        > ch
        > > jest nadal intruzem.
        >
        > Jasne. W supermarketach jest kompetentna obsługa, gotowa na każde Twoje
        > pytanie. A w małym sklepiku właściciel siedzi rozparty za ladą i od
        niechcenia
        > mówi: "czego?".
        > Idź się przewietrz lepiej.

Mały! Popieram :)
        • Gość: mały Re: wolę TESCO od REAL'a IP: proxy / 10.4.0.* 24.08.03, 16:40
          Gość portalu: iza napisał(a):

> Mały! Popieram :)

Chociaż w tej kwestii się zgadzamy :))))))
    • novayola Re: wolę TESCO od REAL'a 24.08.03, 18:07
      Rozsmieszyles mnie strasznie.Wspołczuje ci jak tylko moge.Niedziela a ty
      spedzasz ja w marketach.Wnioskuje ze albo jestes jakims prymitywem albo masz
      rejestracje TKx (nie mam nic do regionu) A tak powaznie to co do cen to nie do
      konca jest to prawda ze real jest "gorszy"
      PZDR
    • Gość: Albi Re: wolę TESCO od REAL'a IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 21:00

> Byłem dzisiaj w REAL'u........... teraz wybieram się do TESCO. Musze
      > przyznać, że REAL jest mniejszy i spadł na "psy"......... Wolę TESCO.....
      > większy wybór, niższe ceny......
      >
      > Supermarkety są potrzebne aby wymusić konkurencyjne ceny w sklepikach i aby
      > sprzedawcy zaczeli wreszcie szanować klientów - klient w niektórych sklepach
      > jest nadal intruzem.

masz na myśli sam supermarket real i tesco, czy cały kompleks (Real i Echo)?
      Real super market jest o niebo lepszy (cenowo i asortymentowo) od tesco i chyba
      większy.
      A jeżeli chodzi o kompleks handlowy jako całośc to Galeria Echo jest sporo
      przed realem.
      • Gość: hihi Re: wolę TESCO od REAL'a IP: *.kolporter.com.pl 25.08.03, 07:58
        Zapomniales dodac ze masz blizej do reala niz do tesco;-)
    • Gość: Zenon Czosnek Precz z polskimi sklepikarzami!!! IP: *.satbit.pl / 10.10.5.* 25.08.03, 18:32
      Taaaak jest!!! Precz z polskimi sklepikarzami złodziejami i leniami! Wyciąć
      ich! Niech żyje zachodni kapitał i wielkie sieci! Wielce mi dają ludziom
      miejsca pracy!!! Chyba tylko swojej rodzince...
      • wojciech.domagala TESCO czy REAL - walka galerii i supermarketów 25.08.03, 19:54
        "...Zatrudnili Cię jako public relations???..."

Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii. W Galerii ECHO Fotojoker jest
        otwarty cały czas....... natomiast w "galerii REAL" Fotojoker jest ciągle
        zamknięty - jak byłem w niedziele wisiała kartka "zaraz wracam".

(Piję piwo karmelkowe i bez cienia goryczy !!!)

"...Idź się przewietrz lepiej."

Nie korzystam z komunikacji miejskiej chodzę piechotą.

W Realu na półkach jest "burdel" a w Tesco pracownicy zapier......lają i na
        półkach jest piękny porządeczek. Wszystko równo poukładane ! Oczywiście mają
        pewne chwyty "jak oszukać klienta" ale przecież supermarket polega na tym, że
        jeden produkt jest taniej - drugi drożej. Bardzo lubię chodzić do
        Tesco......... upodobałem sobie go........ Kiedyś byłem gotowy spalić TESCO -
        oblać benzyną - ale teraz jest to mój ulubiony sklep. Na środku sklepu jest
        telefon - można zadzwonić i wszystko człowiekowi w szczegółach wytłumaczą.

"...Niedziela a ty spedzasz ja w marketach.Wnioskuje ze albo jestes jakims
        prymitywem....."

TERAZ REKLAMA MIEJSC TURYSTYCZNYCH.:

Poprzednią niedziele spędziłem na DYMARKACH (wspaniała impreza) i SZCZYTNIAKU
        (piękne gołoborze), a dwa tygodnie temu byłem w MNICHOWIE gdzie jest piękny
        kościółek drewniany i okolicach (Brzegi, Miąsowa). Jeszcze kawałeczek do tyłu
        byłem w KSIĄŻU WIELKIM i okolicach gdzie również jest wiele zabytków (dwa
        pałace - na Mirowie - i dwór).

"...masz na myśli sam supermarket real i tesco, czy cały kompleks...."

W Galerii ECHO jest EMPIK - reklamować nie trzeba. TESCO jest większy od REALA -
        większa przestrzeń między regałami (!!!) i duży pasaż z artykułami tzw.
        promocyjnymi. Przykład.: w TESCO płytka CDR jest już od 0.89 a w REALU ??? W
        REALU jest VOBIS - kupowałem tam skaner (za ponad 1200 złotych) i nie chcę a
        chciałbym się negatywnie wypowiedzieć na temat jakości obsługi klienta. Sklep
        komputerowy w galerii ECHO również nie jest moim zdaniem najlepszym sklepem w
        Kielcach.

"......Niech żyje zachodni kapitał i wielkie sieci!....."

Niech zyją sprzedawcy którzy szanują klienta !!! niech żyja uczciwi
        sprzedawcy !!! wole przepłacić tam gdzie jest sprzedawca miły i można z nim
        pogadać na temat zakupionych produktów !!! sprzedawca powinien wczuć się w
        zainteresowania klienta towarem.

Kupiłem 10 miesięcy temu komputer w sklepie "X" - centrum Kielc. Jak miałem w
        kieszeni 5000 złotych wszyscy byli bardzo mili. Popsuła się przedwczoraj
        klawiatura. Zaniosłem ją dzisiaj do sklepu "X" i "odesłano mnie bez
        kwitka"........ nie naprawią jej..... nie wymienią na nową......... 10 miesięcy
        od zakupu. Piep......zę ich !!! kupię sobie nową w supermarkecie - żadnych
        skrupułów............

"....Precz z polskimi sklepikarzami złodziejami i leniami! ..."
        • Gość: mały Re: TESCO czy REAL - walka galerii i supermarketó IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 25.08.03, 23:26

> Tesco......... upodobałem sobie go........ Kiedyś byłem gotowy spalić TESCO -
          > oblać benzyną - ale teraz jest to mój ulubiony sklep. Na środku sklepu jest

Nie pisz takich rzeczy, bo jak kiedyś wybuchnie pożar w tesco to będziesz
          pierwszym podejrzanym...
          • wojciech.domagala DUŻO - TANIO - TESCO !!! 26.08.03, 07:46
            Nie będę pierwszym podejrzanym bo tak jak pisałem wcześniej w chwili obecnej
            TESCO jest moim ulubionym sklepem. Chodzę tam często - idę do nich za 30 minut
            i bardzo lubię zostawiać tam swoje pieniądze. Rozmawiałem ze sprzedawca stoiska
            komputerowego - był bardzo miły.......

".......Niech żyje zachodni kapitał i wielkie sieci! Wielce mi dają ludziom
            miejsca pracy!!! Chyba tylko swojej rodzince..."

W 1989 głosowaliście na "SOLIDARNOŚĆ" to teraz macie "KAPITALIZM". Jak się
            komuś nie podoba to niech wyjedzie na Białoruś albo Kubę. Skargi i wnioski
            proszę zgłaszać w biurach poselskich w godzinach urzędowania. Jak ktos
            ma "kwalifikacje" to dostanie zawsze odpowiednią "pracę".
            • wojciech.domagala byłem rano w Tesco..... kupiłem kajet...... 26.08.03, 21:21
              byłem rano w Tesco..... kupiłem kajet......
              • machy a te schody ruchome to juz full wypas! 27.08.03, 16:55
                panie wojciechu, ile ma pan lat??? jak mozna sie podniecac supermarketem? tu
                wlasnie wychodzi cala malomiasteczkowosc...
                nie bylo jeszcze odpowiedzi na pytanie o ceny, no to powiem: wielkie sieci
                handlowe poprzez to ze zakupuja towary w ogromnych wielkosciach, uzyskuja u
                producenta takie upusty, ze mimo ze cena produktu jest nizsza niz w zwyklym
                sklepie (choc nie zawsze) to marze i tak ma wieksza. i w ten sposob najwiecej
                na tym handlu zarabia nie polski producent i lokalny sklepikarz, lecz brytyjska
                siec Tesco. powodzenia! supermarkety sa potrzebne, ale swiadomosc przy zakupie
                rowniez.
                pewnie nie moze pan odzalowac, ze nie moze pan sobie kupic auta Tesco Korzystny
                Zakup, to byloby cos! moze pan zadzwoni do nich z tego telefonu na hali, to
                moze przykleja naklejke TKZ na matiza i bedzie mial pan fure, jakiej jeszcze
                nie ma nikt! proponuje jeszcze rejestracje TK TESCO . chociaz nie jestem pewien
                czy da tablic TKI da sie cos takiego zrobic?
                pozdrawiam
                machy
                • wojciech.domagala DUŻO - TANIO - TESCO !!! 27.08.03, 23:54
                  DUŻO - TANIO - TESCO !!!

hihihihihihihih........ jutro pójde do Tesco kupię sobie mleczko :-)))
                  • wojciech.domagala TESCO COLA mi nie smakuje :-((( 30.08.03, 14:56
                    Kupiłem sobie
                    TESCO COLĘ..... 2 litry.......

nie smakowało mi :-((((

Wolę mleczko zagęszczone w puszce + kawa po turecku :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka