Gość: mnm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 19:30 jeśli chcesz zabrać głos w tej sprawie zapraszam na poznańskie forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=7637692 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mnm Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 19:31 mała poprawka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=7637692 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 19:36 mysle, ze to niezbyt dobry pomysl, jesli nie chcesz wywolac na poznanskim forum wojny. Kielczani sa uparci.. Radomiacy niestety tez.. i niewazne kto bardziej i tak nikt nie ustapi, a normalny dialog jest raczej niemozliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.westside.kielce.pl / 192.168.1.* 29.08.03, 20:21 Nie wiem czemu, przecież w Radomiu mieszkają sami starzy kielczanie :-). Sam miałem kiedyś narzeczoną w Radomiu i ciągle mam wielu sympatycznych kolegów i wiele koleżanek. Na województwie mazowieckim, z tego co wiem, Radom wyszedł jak Zabłocki na mydle. Sądzę, że to już historycznie odległy problem. Chociaż ze względu na górzysty krajobraz w stosunku do płaskiego Radomia (z pofałdowaną drogę nr 7) wolę Kielce, to ludzie tam mieszkający są sympatyczni, a to stanowi urok miasta. Tak więc pozdrawiam serdecznie wszystkie polskie miasta, alex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 00:39 Gość portalu: dim napisał(a): > mysle, ze to niezbyt dobry pomysl, jesli nie chcesz wywolac na poznanskim forum > > wojny. Kielczani sa uparci.. Radomiacy niestety tez.. i niewazne kto bardziej i > > tak nikt nie ustapi, a normalny dialog jest raczej niemozliwy. No i dlatego właśnie uważam, że ta dyskusja nie ma sensu... Już próbowaliśmy przecież... a może coś się zmieniło ..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomka Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.tkdami.net / 172.16.5.* 30.08.03, 10:49 Oczywiście, że Radom a nie wieś Kielcowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 10:57 o, a tu pszepanstwa mamy wspanialy przyklad jakze wybitnego buractwa pospolitego. Jest to tzw. "syndrom Polaka" polegajacy na zazdrosci o wszystko razem i kazda rzecz z osobna, badz na zwyklej, niczym nieuzasadnionej nienawisci, podpartej przerazajaca glupota i baranim uporem. Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 11:03 Skoro Kielce nazywasz wsia to az sie boje myslec co powiesz o Radomiu (z calym szacunkiem)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakarpl Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.rev.stofanet.dk 01.09.03, 16:42 Jestem z Radomia i jestem z tego dumny, ale te nasze radomsko-kieleckie wojny odlozmy na bok, jestesmy POlakami, mieszkamy blisko siebie i po co mamy sie klocic. Dialog jest mozliwy, ale dyskusja, co i gdzie jest lepsze, chybanie ma sensu, kazdy bedzie bronil swego, a ja do Was nic nie mam, choc wiem, ze Radom Kielc nie lubi i odwrotnie. P.S A tak w ogole, to znam kilka atrakcyjnych Kielczanek, a nasze Radomianki tez sa super. Pozdrowienia od Radomianina:) Odpowiedz Link Zgłoś