Dodaj do ulubionych

KIELCE czy RADOM?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 19:30
jeśli chcesz zabrać głos w tej sprawie zapraszam na poznańskie forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=7637692
Obserwuj wątek
    • Gość: mnm Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 19:31
      mała poprawka:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=7637692
      • Gość: dim Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 19:36
        mysle, ze to niezbyt dobry pomysl, jesli nie chcesz wywolac na poznanskim forum
        wojny. Kielczani sa uparci.. Radomiacy niestety tez.. i niewazne kto bardziej i
        tak nikt nie ustapi, a normalny dialog jest raczej niemozliwy.
        • Gość: alex Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.westside.kielce.pl / 192.168.1.* 29.08.03, 20:21
          Nie wiem czemu, przecież w Radomiu mieszkają sami starzy
          kielczanie :-). Sam miałem kiedyś narzeczoną w Radomiu i
          ciągle mam wielu sympatycznych kolegów i wiele koleżanek.
          Na województwie mazowieckim, z tego co wiem, Radom
          wyszedł jak Zabłocki na mydle.
          Sądzę, że to już historycznie odległy problem.
          Chociaż ze względu na górzysty krajobraz w stosunku do
          płaskiego Radomia (z pofałdowaną drogę nr 7) wolę Kielce,
          to ludzie tam mieszkający są sympatyczni, a to stanowi
          urok miasta.
          Tak więc pozdrawiam serdecznie wszystkie polskie miasta,
          alex.
        • Gość: Yahagi Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 00:39
          Gość portalu: dim napisał(a):

> mysle, ze to niezbyt dobry pomysl, jesli nie chcesz wywolac na poznanskim
          forum
          >
          > wojny. Kielczani sa uparci.. Radomiacy niestety tez.. i niewazne kto bardziej
          i
          >
          > tak nikt nie ustapi, a normalny dialog jest raczej niemozliwy.

No i dlatego właśnie uważam, że ta dyskusja nie ma sensu... Już próbowaliśmy
          przecież... a może coś się zmieniło ..??
    • Gość: Radomka Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.tkdami.net / 172.16.5.* 30.08.03, 10:49
      Oczywiście, że Radom a nie wieś Kielcowo
      • Gość: dim Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 10:57
        o, a tu pszepanstwa mamy wspanialy przyklad jakze wybitnego buractwa
        pospolitego. Jest to tzw. "syndrom Polaka" polegajacy na zazdrosci o wszystko
        razem i kazda rzecz z osobna, badz na zwyklej, niczym nieuzasadnionej
        nienawisci, podpartej przerazajaca glupota i baranim uporem. Dziekuje za uwage.
      • Gość: jurek Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 11:03
        Skoro Kielce nazywasz wsia to az sie boje myslec co powiesz o Radomiu (z calym
        szacunkiem)!
        • Gość: wakarpl Re: KIELCE czy RADOM? IP: *.rev.stofanet.dk 01.09.03, 16:42
          Jestem z Radomia i jestem z tego dumny, ale te nasze radomsko-kieleckie wojny
          odlozmy na bok, jestesmy POlakami, mieszkamy blisko siebie i po co mamy sie
          klocic. Dialog jest mozliwy, ale dyskusja, co i gdzie jest lepsze, chybanie ma
          sensu, kazdy bedzie bronil swego, a ja do Was nic nie mam, choc wiem, ze Radom
          Kielc nie lubi i odwrotnie.
          P.S
          A tak w ogole, to znam kilka atrakcyjnych Kielczanek, a nasze Radomianki tez sa
          super.
          Pozdrowienia od Radomianina:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka