Dodaj do ulubionych

Neostrada TP jest bez sensu

09.09.03, 10:58
Skorzystałem z superpromocji tepsy i zakupiłem za złotówkę za miesiąc szybki
internet, czyli neostradę. Miałem wielkie szczęście, bo pani udało się mnie
zalogować do kolejki od razu i poszedłem do domu z gotowym papierem o
instlacji. Jednak okazało się ze to cholerstwo nie chodzi. Modem i reszta
sprzętu jest ok, ale w ogole nie można się połączyć z siecią. Jakie są wasze
doświadczenia z netem?
Obserwuj wątek
    • Gość: :D Re: Neostrada TP jest bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 12:01
      Ja nie mam problemu z neostrada (zalozylem w maju), jestem baaaaardzo
      zadowolony z tego lacza. W zasadzie ma tylko jedna wade: brak stalego ip, ale
      na to przymykam oko drugim patrzac na szybkosc lacza.

A co do Twoich problemow: nie mozesz ustanowic polaczenia dialerem tepsy, czy
      juz po zalogowaniu nie mozesz otworzyc zadnej witryny? Jesli to pierwsze, to
      najprawdopodobniej wina twojego kompa - jakis konflikt sprzetowy z modemem; w
      tym drugim przypadku najprawdopodobniej masz zle ustawiona wartosc MTU - ale
      nie pytaj mnie jak to zmienic :D
    • mocznik77 Re: Neostrada TP jest bez sensu 09.09.03, 12:09
      Problem z moim połączeniem poleg na tym, że nie mogę się zarejestrować -
      wyskakuje komunikat ze jest za dużo użytkowników ( w Kielcach?) i żebym
      spróbował ponownie. Bez tego nie ma dostępu do netu i żadnego IP czy stałęgo
      czy tymczasowego. Także pada po prostu pierwszy krok.
      • Gość: Moby Re: Neostrada TP jest bez sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.03, 16:19
        Zgłoś się do pomocy technicznej... Oni na pewno najlepiej wiedzą co zrobić.
        • Gość: Nabuś Re: Neostrada TP jest bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 02:17
          Coś Ty taki niecierpliwy? Musisz po prostu przejść procedure rejestracji na
          www.panel.neostrada.pl
          A najlepiej jak zadzwonisz na infolinię i trzymając w jednej ręce myszkę a w
          drugiej słuchawkę z pomocą teleoperatora wszystko skonfigurujesz;)
          Neo chodzi super.
          pzdr;)
    • Gość: jack Re: Neostrada TP jest bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 21:18
      jesteś pechowcem neostradę mam od 7 dni nie było problemów z uruchomieniem
      jest to mercedes wśród dostawców internetu.
      • northside Re: Neostrada TP jest bez sensu 16.09.03, 18:07
        A co z kablówkami? W Radomiu DAMI chyba zdominowała rynek. A oferte ma prawie o
        połowę tańszą
    • wojciech.domagala brak możliwości technicznych 16.09.03, 18:17
      Mnie telekomunikacja odmówiła podłączenia Neostrady.: brak możliwości technicznych.

" Niestety, Twoja centrala nie oferuje jeszcze usługi Neostrada.
      Jeżeli chcesz być w przyszłości powiadomiony o możliwości zainstalowania Neostrady
      podaj nam swoje dane.

W oczekiwaniu na Neostradę zachęcamy do skorzystania z oferty pakietów
      internetowych TP - umożliwiających dostęp do Internetu za pośrednictwem łączy
      telefonicznych i modemu....."

Mieszkam w Kielcach........ blisko centrum.... w bloku.....
    • Gość: ementaler Re: Neostrada TP jest bez sensu IP: *.rzymowskiego.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 21:11
      a ja mam juz umowe od 7 dni i nieskrosowana linie , szlak mnie trafia, ale to
      tpsa , mowia mi ze do 2 tygodni musze czekac,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka