Dodaj do ulubionych

WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!!

11.01.02, 13:38
Ludzie, czy nic ciekawego nie dzieje się w ponad 210-tysięcznym mieście wojewódzkim?

Rozumiem, że sprzedaż placu zabaw jest ważna, tak, jak magiczne życzenia, ale może jest coś jeszcze...

Rzucam hasło: CO ZROBIĆ, ŻEBY KIELCE BYŁY RAJEM NA ZIEMI, TAK DLA MIESZKAŃCÓW, JAK I DLA
INWESTORÓW (RÓWNIEŻ Z ZAGRANICY)?

Od razu zakładam, że samo stworzenie specjalnej strefy ekonomicznej, w której się nie płaci podatków, jest
niezbyt opłacalne dla pobudzenia aktywacji bezrobotnych.

Stwórz raj na kieleckiej ziemi - bądź jednym z nich...
Obserwuj wątek
    • Gość: msz Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: 10.40.18.* 11.01.02, 14:52
      _rafi napisał(a):

> Ludzie, czy nic ciekawego nie dzieje się w ponad 210-tysięcznym mieście wojewód
      > zkim?
      >
      > Rozumiem, że sprzedaż placu zabaw jest ważna, tak, jak magiczne życzenia, ale m
      > oże jest coś jeszcze...
      >
      > Rzucam hasło: CO ZROBIĆ, ŻEBY KIELCE BYŁY RAJEM NA ZIEMI, TAK DLA MIESZKAŃCÓW,
      > JAK I DLA
      > INWESTORÓW (RÓWNIEŻ Z ZAGRANICY)?
      >
      > Od razu zakładam, że samo stworzenie specjalnej strefy ekonomicznej, w której s
      > ię nie płaci podatków, jest
      > niezbyt opłacalne dla pobudzenia aktywacji bezrobotnych.
      >
      > Stwórz raj na kieleckiej ziemi - bądź jednym z nich...

Kiedyś na jakimś spotkaniu burmistrzów miast w Kielcach, któryś z nich porównał
      Kielce do Las Vegas, poprostu w Polsce tak jak w Ameryce udało się stworzć miasto
      pośrodku pustyni. Więc może idźmy za ciosem, ogłośmy że Kielce są miastem bez
      przesądów, zawiści, ksenofobii i lubiącym zabawę a wtedy może zaczną powstawać
      kasyna i będzimy polskim Las Vegas.

• Gość: fv Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: 212.191.0.* 11.01.02, 17:04
      .
      • Gość: msz Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: 10.40.18.* 14.01.02, 12:59
        Chyba nikt nie chce żebyśmy się stali polskim Las Vegas. :-(
        • Gość: Slob Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: 192.168.2.* 16.01.02, 12:37
          Czemu nie ? Ja chce.
    • Gość: cvx Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: *.proxy.aol.com 16.01.02, 11:19
      _rafi napisał(a):

Zatkaj rafi ucho wacikiem to ci przestanie wiac.Co do zrobienia z Kielc Las Vegas
      po pierwsze trzeba pracy kilku pokolen po drugie co kto bedzie wrzucal do
      bandytow jak z okazji bezrobocia nie ma co do garnka wrzucic??
      Las Vegas to co najmniej 50 casyn po conajmniej 1000 maszyn w kazdym.Czy wiesz
      ile to zlotowek dziennie trzeba wrzucic by tych bandytow nakarmic nie mowiac o
      nakarmieniu wlascicieli casyn?Ja proponuje jedna fabryke na bazie Radostowej co
      bedzie maselka i serki zawijala w papierki.Warunek - musza byc cztery razy tansze
      od amerykanskich i 4 razy smaczniejsze.Praca dla conajmniej 3000 ludzi na 3
      zmiany zapewniona.cvx
      • _rafi Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! 16.01.02, 13:19
        Nie pyskuj do mnie, bo na to nie zasłużyłem. Przeczytaj dokładnie, co się pisze i jeszcze raz sobie
        zadaj pytanie, czy to aby Rafi pisał o Las Vegas?

Po przemyśleniu swojego postąpowania możesz mnie przeprosić za pomówienia (użyłeś jakoby
        mojego cytatu).
        • Gość: cvx Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: *.proxy.aol.com 17.01.02, 01:21
          _rafi napisał(a):

> Nie pyskuj do mnie, bo na to nie zasłużyłem. Przeczytaj dokładnie, co się pisze
          > i jeszcze raz sobie
          > zadaj pytanie, czy to aby Rafi pisał o Las Vegas?
          >
          > Po przemyśleniu swojego postąpowania możesz mnie przeprosić za pomówienia (użył
          > eś jakoby
          > mojego cytatu).

Tak, rzeczywiscie o Las Vegas w Kielcach pisal msz.PRZEPRASZM i mam nadzieje ze
          nic nie ubylo na honorze a to swieta rzecz.Co do stworzenia w Kielcach raju to
          juz troche za pozno. Istnieje raj pod Kielcami przy drodze na Krakow.Raj dla
          geologow i turystow, inwestorow to raczej nie zainteresuje.Poszukali juz sobie
          tanszych i bardziej przyjaznych rajow.Jezeli jeszcze cos by ich zainteresowalo to
          rajska jablon.Oni by wieszali zlote jablka a wy byscie je zrywali.To by byl
          dopiero raj w Kielcach.Nie trzeba by wlazic do ciemnych bram ani jaskin,
          wystarczylo by tylko siegnac i zerwac.Jeszcze raz przepraszam szanownego rafiego,
          przy takiej ilosci wpisow na forum latwo o pomylke.cvx
    • zua Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! 16.01.02, 12:29
      Z Waszych wypowiedzi wynika, że wszystkiemu winne są problemy finansowe - ale
      to chyba nie tak do końca.........
      • Gość: msz Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: 10.40.18.* 17.01.02, 07:51
        Nie myślałem że ktokolwiek weźmie mój wpis o Las Vegas na poważnie.:-)))))
        • _rafi Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! 17.01.02, 08:30
          A dlaczego nie? Las Vegas ma obroty pewnie na poziomie obrotów całej Rzeczpospolitej (nie gazety).
          Jeden taki Las i już spłacamy długi zagraniczne! Inwestuujmy w Lasy!!! :)
        • Gość: cvs Re: WIEJE NUDĄ - LUDZIE!!! IP: *.proxy.aol.com 17.01.02, 16:09
          Gość portalu: msz napisał(a):

> Nie myślałem że ktokolwiek weźmie mój wpis o Las Vegas na poważnie.:-)))))

Czemu nie, najbardziej fantastyczne projekty byly i sa np.realizowane w USA.
          Pomyslu AL cAPONE NIKT TEZ NIE TRAKTOWAL POWAZNIE a jednak wyroslo miasto na
          pustyni i to jeszcze jakie.Wystarczy tylko bardzo chciec, i miec na
          realizacje.cvs.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka