masomix 25.09.08, 11:59 "Zwyczajowo tytuł Honorowego Obywatela Kielc otrzymują osoby w jakiś sposób związane z miastem. Profesor Bartoszewski takich bezpośrednich związków nie ma." Dziękuje - dalsza dyskusja na ten temat jest zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoka Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: 79.139.12.* 25.09.08, 12:59 zgadzam się z przedmówcą A poza tym jakim prawem zwie się go profesorem, skoro takiego tytułu nie posiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: 77.223.220.* 25.09.08, 13:54 Nigdy nie jest tak żle, by nie mogło być gorzej(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:01 nawetr ci oficerowie radzieccy mieli wiekszy zwiazek z Kielcami no chyba ze to jest taka kielecka tradycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @w Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:08 mówiąc w Knesecie o "hołocie" w Polsce która morfowała Zydów myślła o Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogate z kabaretu Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: 77.223.220.* 25.09.08, 15:57 No to zaszczyt wątpliwy być honorowym obywatelem hołoty i bydła w jednym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcvf Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 16:05 juz bardziej nalezy sie to dr Edelmanowi - poglady co do tego kto mordował zydów maja podobne z tym ze Edelman był w Kielcach a tzw "profesor" był w ogóle w Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:42 Lista Honorowych Obywateli Kielc jest imponująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: 77.223.220.* 07.10.08, 21:04 Została zamieszczona celowo,w ramach promocji miasta- w Wikipedii aby "przyciągnąć " turystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.chello.pl 25.09.08, 18:37 Bardzo istotne pytanie internauty "yoka" - wymaga rozważenia! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_alasek Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 25.09.08, 16:50 Nalezy jak najszybciej ustawic druga laweczke na moscie na Slinicy i posadzic na niej Bartoszewskiego. Bedzie mogl plotkowac z Karskim w godzinach kiedy nie ma natezonego ruchu pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc? 25.09.08, 18:09 Wnioskowanie o przyznanie Honorowego Obywatelstwa Kielc osobom, które mogą sobie tego nie życzyć, powinno być prawnie zabronione. Jeśli nie jest to wnioskuję o uhonorowanie tym tytułem Brada Pitta. Był u nas wielokrotnie - na ekranach kin. Nie wspomnę o innym powodzie, dla którego wg słów Pierwszego Obywatela Miasta Amerykanie bywać tu powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
kieleckablondyna Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 25.09.08, 18:23 Myślę, że Prof. Bartoszewski nie życzyłby sobie, by jego osoba była eksploatowana w ten sposób. Poza tym chciałabym wiedzieć, co Profesor zrobił dla Kielc. I czy w ogóle zna nasze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny RM Kielce Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 19:15 Czy używanie tytułu profesor w stosunku do Osoby, która nie ma nawet matury jest uzasadnione? Czy to, że ktoś był prelegenten na jakiejś "uczelni bawarskiej" jest wystarczające, aby komuś nadać tytuł profesora. Z tego co się orientuję, tytuł ten nadaje Prezydent RP. Co wspólnego z Kielcami ma "profesor" Bartoszewski? Mam nadzieję, że w Radzie Miasta Kielce są Kielczanie używający własnego mózgu i nie dopuszczą do skandalu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reason.break Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc? 25.09.08, 19:21 Wielki Człowiek. Jednak jego związek z Kielcami jest tak wątpliwy, jak sens nadania mu tytułu Honorowego Obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Prof. Bydłoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:53 Ja jako Kielczanin jestem przeciw! Tusomatołkom i innnych dyplomatołkom mówię NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radny RM Kielce Re: Prof. Bydłoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:59 Ja też jestem przeciwny. Poroniony pomysł. A może nadeszła wilopomna chwila, aby radni miejscy zajęli się weryfikacją dotychczasowych "honorowych" obywateli Miasta Kielce. Tu jest ich pole do popisu i pokazanie właściwego oblicza. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek nie podoba mi sie niby profesor,powie wrzystko by 25.09.08, 21:53 zzyskac poklask Odpowiedz Link Zgłoś
sahat Re: Prof. Bydłoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 26.09.08, 02:30 nie jestes przeciw jako kielczanin ale jako ignorant... Odpowiedz Link Zgłoś
masomix Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc? 25.09.08, 23:04 Chyba wszyscy jesteśmy zgodni... Nie wiem skąd się biorą takie pomysły. Najbardziej śmieszą mnie jednak takie stwierdzenia: "Tłumaczy, że być może to ostatni dzwonek, by taki tytuł profesorowi przyznać." Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 25.09.08, 23:15 Kielczanie, niezależnie od opcji, najbardziej lubią się przypodchlebiać władzom i szukają do tego sposobności. Odpowiedz Link Zgłoś
masomix Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 26.09.08, 01:06 Mówisz o wszystkich Kielczanach? Zauważ, że pomysł wysunęli radni z rządzącej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 26.09.08, 01:29 Czują się silni,może wszechmocni: mają większość i wiele mogą ugrać. Nie zapominając o czołobitności rzecz jasna. To oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
sahat Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 26.09.08, 02:43 Pan Bartoszewski jest jednym z największych autorytetów współczesnej Polski... mężem stanu (!) politycy tej klasy to rzadkość... Jakkolwiek by źle wypowiadać się na temat samego faktu nadania takiego przywileju dla prof. Bartoszewskiego to nie można zapominać o zasługach tego człowieka dla Polski... i wypadało by innym tonem na ten temat. Czemu nikt nie protestował kiedy Papieżowi nadawano honorowe obywatelstwa? W jaki sposób był związany z tymi wszystkimi miejscami? Czy komuś z was stanie się krzywda jeśli ten człowiek będzie honorowym obywatelem naszego miasta? czemu ludzie blokują wszelkie inicjatywy w tym kraju? to takie "polactwo" ... Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc 26.09.08, 18:35 Niestety, to nie jest inicjatywa, tylko luźny wniosek - dyskutowany publicznie na dodatek, bez pytania o zdanie Profesora. I to jest problem wg mnie - a jeśli Profesor sobie nie życzy? Może mieć powody. Wypadałoby najpierw zapytać... Właśnie przez szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoka Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: 79.139.12.* 26.09.08, 18:55 Proszę napiszcie mi co on takiego wielkiego dla Polski zrobił, bo jakoś sobie przypomnieć nie mogę choć bardzo się staram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 19:51 w naszym imieniu ciagle przepraszał to ogromna zasługa i podobno w czasie wojny uratował wielu zydów - zdolny musiał byc bo jak sie woja rozpoczeła to miał skończone 16 lat!!!!!!!!!!!!!!! to jest jeszcze wieksza zasługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.dsl.bell.ca 26.09.08, 20:13 ...Ten obzydliwy MAPET wciaz czynny...? ...tylko w jednym opisie z Getta Warszawskiego byl uczciwy...jak to judo-police musialy odprowadzic na komende niemieckiej zandarmeri dziennie siedem osob....( ...a to oznaczlo wywozke do krematorium w Oswiecimiu..)jeden z nich prowadzil tam nawet swoja matke...mowiac;.."co sie mama bedzie przejmowac, im szybciej sie to skonczy tym lepiej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abiturientka Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 19:50 Czy używanie tytułu profesor w stosunku do Osoby, która nie ma nawet matury nie jest przestępstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc? IP: 77.223.216.* 27.09.08, 20:12 Na podsumowanie cytat spotu <rogate z kabaretu> : No, to zaszczyt wątpliwy być honorowym obywatelem hołoty i bydła w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 20:16 alez on sam w Knesecie mówił o hołocie która po wojnie mordowała Zydów - takie wytłumacznie ma równiez Edelman - najgorsze jest to ze NKWD ma takie samo wytłumaczenie a poniewaz niebezpieczna hołota mordująca Zyudów wymaga wziecia za pysk no to i wzieli za pysk - w kilka lat wymordowali kilkadziesiat tysiecy ludzi - AK, WiN.NZS i tak dalej - a wielu grobów tej hołoty rodzina szuka do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.dsl.bell.ca 28.09.08, 05:54 ...to starcy juz nie kontaktujacy......dzis bylem na pewnym patriotycznym spotkaniu...pytam dlaczego to spotkanie nie odbywa sie w konsulacie RP...tylko w takiej malej salce Zwiazku Polakow....a oni mi na to;...no wiesz !...a kiedy to konsulat wspieral mydsl patriotyvczna....? ...kazdy mianowany konsul to dobrze zasluzona postac dla PRLu...czyli dla wladcow Polski.... I bylem zachwycony...ta roznorodnoscia gatunku ludzkiego...nawet powiedziale to glosno do swoich przyjacol...coz za zroznicowane towarzystwo....co drogi to UBek....no ma sie rozumiec....jakies raporty...jakies dotacje.....na wszyskon wypracuje polski podatnik...;j.w.p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.dsl.bell.ca 28.09.08, 06:13 ...ubek to czlowiek ktorego zachwyca mysl o panowanu nad innymi ...ubek to czlowk ...niedoszly kapitan...niedoszla doskonalosc... ...by pobrac czek jak swinia z koryta...nagroda czy krzywda...niewzne !...komu swita temu swita...nie wszyskim ! ...lecz brac z korytya jak swinia...trzeba byc aktywnym...taka juz szmata za mnie ...takie juz upodlenie...ani Zyd ...ani Ukrainiec...ani Niemiec...jam Polak bracia jam Polak...rozpity material lichy...ale czasem sie budze w snie, ...pragne sukcesow...a widze tylko - "te kwity" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagak Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.kielce.net.pl 30.09.08, 12:10 Jak kielczanie traktują swoich Honorowych Obywateli było widać na żałosnych obchodach 10-lecia walki o utrzymanie województwa. Jakoś obecnych władz nie było stać na wznienienie się ponad polityczne podziały i zaproszenie Aleksandra Kwaśniewskiego do Kielc, przypomnienie co zrobił dla naszego miasta. Nie stać ich było na zaproszenie Henryka Długosza na koncert na Kadzielni, gdzie w blasku jupiterów plawili się ci, którzy zadną miarą, poza panem Mariuszem Olszewskim, w organizowaniou kampanii na rzecz Świętokrzyskiego nie brali udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Re: Prof. Bartoszewski Honorowym Obywatelem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 17:10 Tak to już jest. Niektórzy mają bardzo krótką pamięć, szczególnie jeśli chodzi o wdzięczność. Dziwne to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś