ck.dementi 08.10.08, 17:37 Witam! Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał kontak z "firmą" Maximus-Dom? Czy jakość oferowanych wyrobów, obsługa klienta nie budziły w was mieszanych uczuć? Prosze o informacje na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborcawas Re: "firma" maximus-dom kielce IP: 81.6.135.* 09.10.08, 08:50 wyjaśnij czemu firma napisałeś w uszach jeżeli to oszuści to warto coś więcej powiedzieć na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: "firma" maximus-dom kielce IP: 81.6.135.* 09.10.08, 08:52 napiszcie więcej warto ostrzegać się przed nieuczciwością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.centertel.pl 05.12.08, 19:31 Witam, myslalem o tym by powierzyc tej firmie budowe domu ale z tego co piszecie nie prezentuje sie ona zbyt ciekawie. Mial moze ktos z nia jeszcze do czynienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Rudny Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.klc.vectranet.pl 08.12.08, 15:04 Współpracuję z firmą Maximus-Dom i uważam, że jest to naprawdę solidna firma! Nie rozumiem, dlaczego nazwa komuś przeszkadza? Mnie się bardzo dobrze kojarzy. Z generałem Maximusem - człowiekiem honoru i surowych zasad. Może oznaczać także pełny zakres usług związanych z budową domu. Takie fora moga też służyć tym,któzy chcą zdyskredytować innych. Dlatego należy czytać je ostrożnie. Ja bym nie ufał tym, którzy krytykują kogokolwiek na forum. Tym badziej jeśli nie podpisują się nazwiskiem i imieniem! Są to ludzie bez honoru, potwarcy, kundle. Ręki takim szujom nawet nie podaję! Jak każdy inny człowiek HONORU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad maximusa Re: "firma" maximus-dom kielce IP: 82.139.30.* 08.12.08, 15:14 No ja tam nie wiem, jak solidna jest firma, która najpierw miała budować blok, a potem ponad pół roku ciszy... i nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WJR69 Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.klc.vectranet.pl 09.12.08, 10:32 Bloku nie buduje się dla siebie tylko dla developera. skoro developer nie płaci, to się nie buduje. Proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad maximusa Re: "firma" maximus-dom kielce IP: 82.139.30.* 09.12.08, 14:01 A co już wybudowaliście, żeby można było obejrzeć i ocenić? Taki jakiś budynek, od "dziury w ziemi" do "pod klucz" wybudowany przez was gdzie można zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Rudny Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 01.06.09, 16:14 Chyba na wyrost pochwaliłem Dom-Maximusa! Firma nie reguluje swoich należności w terminie; mam niezapłacone faktury jeszcze z ubiegłego roku!!! Żółta kartka dla MAXIMUSA ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 05.11.09, 16:24 Witamy, wypowiedzi nie łamią regulaminu i nie są sprzeczne z zasadami netykiety, w związku z powyższym nie mamy podstaw do ich usunięcia. Pozdrawiamy, Zespół Gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WJR Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 06.11.09, 09:53 Forum gazety jest moderowane przez idiotów, którzy nie usuwają postów na żądanie ich autorów Odpowiedz Link Zgłoś
ck.dementi Re: "firma" maximus-dom kielce 02.01.09, 21:49 do czynienia ?? a i owszem i zaluje jak tylko wspomne sobe albo jak tylko spojrze na to wykonali w moim domu, ehh co mnie podkusiło !? czepiam sie "jedynie" tego jak wykonano usługe montazowa - płatna przeciez a zupełnie jakby to robili ludzie z "łapanki" - zupełna fuszerka - szczerze nie polecam usług remontowo-buowlanych tej firmy! a juz napewno nie budowy całego domu ck ;))) słyszałem osobscie rozmwe małzeństwa, które zleciło budowe domku, ze jednego dnia sa maximus nalizyla prowizje od wykonania czesci budowy a za kilka dni zmienili % bez uzgodnienia tego - smieszne bo facet który dochdził prawdy miał na wszystko dokumenty ;))) powiem tak ...... materiały jakie maja sa dobre - sprzet do pracy równiez - niestety własciele badz własciciel firmy wogole nie przyklada uwagi do zatrudniania ludzi którzy cokolwiek wiedza o budowlance,..., kolejny fakt to to ze na wspomnianej budowie domku cala brygada grał w karty i to przy zleceniodawcy budowy - ck poszukaj sobie brygady budowlanej wsród znajomych ludzi albo w firmie z wieksza pratyka na rynku - dom ma byc na lata ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.chello.pl 04.01.09, 13:59 ja rowniez nie moge powiedziec nic dobrego o tej firmie. ich fachowosc pozostawia wiele do zyczenia. dlugie i wciaz przesuwajace sie terminy , zero estetyki pracy a przy dochodzeniu swojego tylko chamstwo i nic wiecej. szczerze ODRADZAM - jest wiele lepszych firm na terenie swietokrzyskiego i przede wszystkim z wieksza kultura jesli chodzi o szefostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.netcity.pl 10.12.08, 13:14 Jak miales umowe to jaki problem udowodnic swoje racje? A jak barak umowy to sam jestes sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:14 Jestem zaskoczony komentarzami na temat firmy Maximus- Dom, ponieważ korzystałem z jej usług osobiście niejednokrotnie. Pracownicy w/w firmy pierwszym razem poprawiali po prawdziwych partaczach więc miałem porównanie. Z reszta poleciłem firmę Maximus- Dom znajomym, którym zależało na jak najszybszym wyremontowaniu mieszkania i nie mają żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie cały remont przebiegł sprawnie i przede wszytkim został wykonany solidnie! Oczywiście każdy indywidualnie wygłasza swoje opinie i wydaje mi sie, że powinny one dotyczyć USŁUG, które dana firma wykonuje!!!! Najbardziej bulwersujace jest porownywanie durnych, wymyślnych nazw do nazwy firmy Maximus - Dom ( w której nie widzę nic złego i ..."neointeligenckiego"...) Odpowiedz Link Zgłoś
velon11 Re: "firma" maximus-dom kielce 04.02.09, 16:50 Pecha masz, że nie korzystałeś z innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.nowinynet.pl 05.11.09, 23:15 a ja korzystałam z innych i uwazam, ze maximus jest ok. pewnie tez zależy na jakiego pracownika się trafi. mnie się trafili fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad maximusa Re: "firma" maximus-dom kielce IP: 82.139.30.* 04.02.09, 20:13 A co konkretnie zrobili? Gdzie można to zobaczyć? Bo jak ostatnio padło to pytanie, to pracownicy zamilkli? A ja chcę zobaczyć tylko JEDEN dom, który zrobili "od dziury w ziemi" pod klucz. Czy to zbyt wygórowane wymaganie? Przecież to podobno firma budowlana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błogosławiony Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:13 Rzeczywiście, zachwycająca jakość wyrobów tej firmy. Jeśli Ty co rok zmieniasz okna tej firmy to masz do czynienia z badziewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient [...] IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 13:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.chello.pl 18.08.09, 11:51 Skoro nie płacą podwykonawcom to zgłoś to do inwestora i od niego ciągnij kasę :) Zgodnie z art. 647 par.5 KC wynika, że inwestor odpowiada solidarnie z wykonawcą za zapłatę należności wobec podwykonawcy, pod warunkiem jednak, że inwestor wie o podwykonawcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.chello.pl 18.08.09, 11:45 Skoro nie spłacają długów to zrób im zajęcie wierzytelności :) Z tego co czytałem to wygrali ostatnio kilka przetargów. Zamawiający spłaci dług ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.nowinynet.pl 05.11.09, 23:11 Ja miałam, robili u nas w domu różne prace wykończeniowe. jesteśmy zadowoleni. jedyne co mozna zarzucić - robotnicy mają płaconą dniówkę, wiec jak na zewnatrz mróz, a u nas robili w srodku, to im nieśpieszno było kończyć. ale za to dokładnie wszystko zrobili. ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx jurek Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 20.11.09, 15:27 czytajac te asze śmieszne uwagi nasuwa się wniosek że nieco na włwsne życzenie macie problemy z jakością wykonanych robót remontowych a to z powodu że wam SODÓWA odbiła i myślicie że jak jakąś śmieszną firmę weżmiecie to zrobją fachowo i tanio, a to nie śmieszni szefowie robją tylko ludzie, tacy co to np, dziś nie mają pracy i trafiają do tych firm i robją na ich szefów. Ma być tanio i dobrze????????? bierzcie fachowców niezależnych a lepiej na tym wyjdziecie. A śmieszni dziś szefowie niech sami wezmą się do pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSTO Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 15:05 Do ZHUTKowalczyk - podobna sytuacja.Proszę o kontakt,606-944-337. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 09.03.10, 15:48 Grzesiu coś Ty taki nerwowy, pięknie ubierasz słowa na tym forum. Może lepiej będzie jak skierujesz do nich pismo i przestaniesz wyżalać się wszystkim, jaki to Ty jesteś poszkodowany. Chcesz sprawę tylko nagłośnić czy wyjaśnić? ps. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało,że jesteś ich konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 23.03.10, 13:43 Ale proszę rozwinąć,jakie to usługi wykonują pracownicy urzędu miasta po godzinach? Czyżby nie zapłacili za "lewiznę"? Czy może obiecali i nie zapłacili za "pomoc w pozytywnym załatwieniu sprawy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxkoniec Re: "firma" maximus-dom kielce IP: *.play-internet.pl 28.05.20, 20:38 Poszukuje osób które Pan Paweł potraktował niezbyt uczciwie, nie rozliczył się do końca i nie zakończył wszystkich spraw. Interesują mnie sprawy z ostatniego roku, dwóch lat. Proszę o kontakt paweltokoniec@interia.pl Niestety znów rozpoczął swoją działalność - ostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś