Dodaj do ulubionych

kasowanie watkow

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 22:26
Juz o tym pisalem.
Watek zginal ale ja ciekaw jestem zdania redakcji.

Czytajac niektore posty wcale sie nie dziwie, ze 'znikaja'. Przeciwnie,
dziwie sie, ze redakcja GW - a czasem nawet redaktorzy sa wymienieni z
nazwiska - pozwala wymyslac sobie od zydow czy idiotow. Postawiliscie serwer,
placicie za to spore pieniadze a w zamian za to jestescie obrazani.
Ja tez bym kasowal gdyby ktos na forum bedacym moja prywatna wlasnoscia
wykazywal taki brak kultury lub demonstrowal wrogosc do - nazwijmy to -
innych osob. Slowem - nie umiesz sie zachowac, to won.

Mam tylko watpliwosci czy zamiast takiego artykulu nie powinna sie znajdowac
informacja typu: 'skreslono z powodu takiego a smakiego' ewentualnie jakas
inna informacja.

Jesli watki na tym Forum nadal beda ginac 'po cichu' to ja osobiscie nie mam
powodu, zeby sie tu udzielac. To wyglada niepowaznie i nieprofesjonalnie. Nie
wiadomo czy to znikanie to dzialanie celowe redakcji, czy wirus, czy atak
hakera.
Moja nieobecnosc na Forum nie bedzie oczywiscie duza strata dla ludzkosci.
Bedzie to tylko strata dla mnie bo zawsze wysoko cenilem GW. Nadal wydaje mi
sie, ze potrafi ona z twarza rozwiazac problem 'znikania'.
Obserwuj wątek
    • wesolenowinki Re: kasowanie watkow 22.10.03, 22:32
      gieneralnie podzielamy
      za wyjatkiem wysokiej oceny, ktora juz jakies 7 lat temu
      drastycznie spadla po naszej korespondencji z red nacz M.
      potem niestety ocena nadal pikowala w glebe aby zatrzymac
      sie tuz nad exequo sl i ed , sa szanse na wzrost,
      ale co bedzie dalej ????????????
    • wojciech.domagala Re: kasowanie watkow 22.10.03, 22:33
      >>>redaktorzy sa wymienieni z
      >>>nazwiska - pozwala wymyslac sobie od zydow czy idiotow.

Nie spotkałem się jeszcze, zeby ktoś nazwał redaktora z nazwiska Żydem czy
      idiotą. Nadinterpretujesz kolego.

Redakcji do skasowania wątku wystarczy fakt, ze ktos napisze numer samochodu
      redaktora i że źle zaparkował niezgodnie z prawem.

--
      szacuneczek
      ----
      wojciech.domagala@gazeta.pl
      ------
      free.art.pl/makrofotografia/
      • adas1 Re: kasowanie watkow 22.10.03, 22:35
        wojciech.domagala napisał:

> >>>redaktorzy sa wymienieni z
        > >>>nazwiska - pozwala wymyslac sobie od zydow czy idiotow.
        >
        > Nie spotkałem się jeszcze, zeby ktoś nazwał redaktora z nazwiska Żydem czy
        > idiotą. Nadinterpretujesz kolego.
        >
        > Redakcji do skasowania wątku wystarczy fakt, ze ktos napisze numer samochodu
        > redaktora i że źle zaparkował niezgodnie z prawem.
        >
        ide o zakład, że redakcja musiała kasować co drugi wątek domagaly - poprostu
        byly to wątki bez sensu!!!!
        • wojciech.domagala Re: kasowanie watkow 22.10.03, 22:36
          adas1 napisał:
          > ide o zakład, że redakcja musiała kasować co drugi wątek domagaly - poprostu
          > byly to wątki bez sensu!!!!

Widzę, że jesteś nie w humorze Adasiu....... idx spać to też Ci pomoże ;-)))
          • adas1 Re: kasowanie watkow 22.10.03, 22:37

oooo - znowu wątek bez sensu?

cieeeekawe kto go napisal - domagala???

• wojciech.domagala Widzę, że jesteś nie w humorze Adasiu....... 22.10.03, 22:39
              Widzę, że jesteś nie w humorze Adasiu....... idx spać to też Ci pomoże ;-)))
              • adas1 Re: Widzę, że jesteś nie w humorze Adasiu....... 22.10.03, 22:40
                wojciech.domagala napisał:

> Widzę, że jesteś nie w humorze Adasiu....... idx spać to też Ci pomoże ;-)))

łeeee nudzi mie to pisanie cały czas to samo :((

spać domagala

spać spać spać
                • wojciech.domagala Dobranoc Adasiu ))))))))))))) 22.10.03, 22:42
                  Dobranoc Adasiu )))))))))))))
      • Gość: behemot Re: kasowanie watkow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 00:14
        > Nie spotkałem się jeszcze, zeby ktoś nazwał redaktora z nazwiska Żydem czy
        > idiotą. Nadinterpretujesz kolego.

Bez trudu znajdziesz cytat z nazwiskiem redaktora naczelnego - Michnika.
        • wojciech.domagala Re: kasowanie watkow 23.10.03, 07:29
          Gość portalu: behemot napisał(a):
          > > Nie spotkałem się jeszcze, zeby ktoś nazwał redaktora z nazwiska Żydem czy
          > > idiotą. Nadinterpretujesz kolego.
          > Bez trudu znajdziesz cytat z nazwiskiem redaktora naczelnego - Michnika.

Michnik to osoba publiczna - cos więcej niz zwykły redaktor. Myślę, że mozna
          pisac o nim wątki i dyskutować...........

--
          szacuneczek
          ----
          ------
        • Gość: BBB Re: kasowanie watkow IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 07:43
          > Bez trudu znajdziesz cytat z nazwiskiem redaktora naczelnego - Michnika.

Czyżby nazwanie kogoś Żydem było dla nazwanego obraźliwe?
          Czy Adam Michnik wstydzi się swojego pochodzenia?
          Pozdrawiam :)
          • wojciech.domagala Re: kasowanie watkow 23.10.03, 07:50
            Gość portalu: BBB napisał(a):
            > Czyżby nazwanie kogoś Żydem było dla nazwanego obraźliwe?
            > Czy Adam Michnik wstydzi się swojego pochodzenia?
            > Pozdrawiam :)

Zgadzam się z BBB !
            Czy nazwanie kogoś - Ty jesteś Francuzem, Anglikiem, Żydem, Muzułmaninem - jest
            obraźliwe ?! Według Redakcji Gazet Wyborczej TAK! - ale nie wiem dlaczego. Może
            redakcja się do tego ustosunkuje ?!

--
            szacuneczek
            ----
            ------
            • Gość: behemot slowa pejoratyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 08:49
              > > Czyżby nazwanie kogoś Żydem było dla nazwanego obraźliwe?

Nie ma co odwracac kota ogonem. To slowo moze byc i jest obrazliwe:

1) szczegolnie w Polsce to slowo ma charakter pejoratywny i jest traktowane
              jako obrazliwe - przywoluje na mysl pewne cechy charakteru, ktore my oceniamy
              jako zle. Zreszta, czy gdybym ja do Ciebie zwracal sie per 'ty zydzie' to
              naprawde nie uznalbys tego za obrazliwe ? Chcesz sprobowac ?

2) w gwarze zlodziejskiej 'zydem' nazywa sie 'pasera' np. "mam zyda na towar".

3) chcecie, zebym Wam tlumaczyl rzeczy oczywiste ? Nie wiecie o co mi chodzi ?
              Chcecie wygrac ta dyskusje za wszelka cene czepiajac sie slowek, czy tez raczej
              zastanowic sie nad poziomem kultury i intencjami osob piszacych o redaktorze w
              sposob, ktory moze byc tolerowany najwyzej w trzeciej klasie podstawowki ?
              Popieracie to ?

• Gość: BBB Re: slowa pejoratyne IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 09:21
                > > > Czyżby nazwanie kogoś Żydem było dla nazwanego obraźliwe?
                >
                > Nie ma co odwracac kota ogonem. To slowo moze byc i jest obrazliwe:
                >
                > 1) szczegolnie w Polsce to slowo ma charakter pejoratywny i jest traktowane
                > jako obrazliwe - przywoluje na mysl pewne cechy charakteru, ktore my oceniamy
                > jako zle. Zreszta, czy gdybym ja do Ciebie zwracal sie per 'ty zydzie' to
                > naprawde nie uznalbys tego za obrazliwe ? Chcesz sprobowac ?
                >
                > 2) w gwarze zlodziejskiej 'zydem' nazywa sie 'pasera' np. "mam zyda na towar".
                >
                > 3) chcecie, zebym Wam tlumaczyl rzeczy oczywiste ? Nie wiecie o co mi
                chodzi ?
                > Chcecie wygrac ta dyskusje za wszelka cene czepiajac sie slowek, czy tez
                raczej
                >
                > zastanowic sie nad poziomem kultury i intencjami osob piszacych o redaktorze
                w
                > sposob, ktory moze byc tolerowany najwyzej w trzeciej klasie podstawowki ?
                > Popieracie to ?

Ja nie uznaję słowa "Żyd" za obraźliwe. Niestety nie znam gwary złodziejskiej.
                Nie nazywam także nikogo "żydem" aby go obrazić. Gdybym był Żydem z pewnością
                byłbym z tego dumny, tak jak jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Jeżeli
                ktoś nazwie mnie Polakiem z pewnością się nie obrażę.
                Jeżeli ktoś nazwie mnie Żydem, to to stwierdzenie sprostuję.
                Teoria, że słowo "Żyd" jest obraźliwe jest dość kontrowersyjna i wg niektórych
                może potwierdzać opinię o tzw. antysemityzmie Polaków w tym głoszącego taką
                teorię.
                Pan Adam Michnik legitymuje się korzeniami żydowskimi. Nie wiem czy "w duszy"
                czuje się Polakiem czy Żydem. Jestem natomiast przekonany, że nie jest dla
                Niego obraźliwe jeżeli ktoś powie, że jest pochodzenia żydowskiego.
                Na koniec pytanie: jak więc nazywać człowieka narodowości żydowskiej, aby nie
                poczuł się obrażony i aby nie zostać posądzonym o antysemityzm?
                Pozdrawiam
                P.S.
                Nie przypisywałby swoich poglądów i przekonań adwersarzom nawet takich (gdybym
                je miał), że słowo „Żyd” ma wydźwięk pejoratywny.
                Czasami dzieci w trzeciej klasie podstawówki podkładają pod słowa takie
                znaczenie jakie faktycznie te słowa mają, nie dorabiając do tego kryminalno –
                socjologicznej teorii.
                • Gość: behemot Re: slowa pejoratyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 10:18
                  > Teoria, że słowo "Żyd" jest obraźliwe jest dość kontrowersyjna i wg
                  niektórych
                  > może potwierdzać opinię o tzw. antysemityzmie Polaków w tym głoszącego taką
                  > teorię.

Dla porzadku - nie uzylem slowa "Zyd" tylko "zyd" bo takie bylo uzyte w
                  cytacie, o ktorym pisalem. Autor nie przebieral w slowach. "Idiota" tez tam
                  bylo. Oczywiscie "idiota" to tez nie jest zadna obraza, to po prostu medyczna
                  definicja na okreslenie skrajnie niskiego poziomu inteligencji. Wystarczy
                  sprostowac - powiedziec, ze ma sie wyzszy poziom ...i juz. :-)

Nie bede szedl pod prad i walczyl z rzeczywistoscia nawet za cene posadzenia
                  mnie o antysemityzm (czy nieznajomosc medycyny). Zauwazam fakt. Dyskutowane
                  slowo - pisane mala litera - nie powinno byc obrazliwe ale wiekszosc tak
                  wlasnie je odbiera. Podobnie jak slowo 'idiota'.

> Na koniec pytanie: jak więc nazywać człowieka narodowości żydowskiej, aby nie
                  > poczuł się obrażony i aby nie zostać posądzonym o antysemityzm?

Wydaje mi sie, ze obaj znamy odpowiedz na to pytanie.
                  Wydaje mi sie tez, ze intencje autorow tych napastliwych i niewybrednych postow
                  byly i sa jasne.
                  Nie chce dalszej dyskusji na ten temat. Ona bedzie jalowa. Ktos nastepny zada
                  inne pytanie: Co moze byc obrazliwego w pieszczotliwym slowie 'polaczek' ?
                  Nawet jesli je wypowiadaja mlodzi Niemcy (zapewnie sportowcy, bo w dresach i z
                  kijami bejsbolowymi) na moscie we Frankfurcie ?

pozdrawiam
                  behemot

P.S. Przyznaje Ci racje - nie mozna wszystkiego wkladac do jednego worka. Nie
                  zawsze w slowie trzeba doszukiwac sie epitetu. Czasami jednak sprawa jest
                  jasna.

• Gość: BBB Re: slowa pejoratyne IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 10:37
                    Nie czytałem postu (lub sobie nie przypominam), na który się powołujesz. Być
                    może był obraźliwy. Z Twojej pierwszej wypowiedzi raczej to nie wynikało. Teraz
                    piszesz szerzej i sprawa wygląda ciut inaczej. Co do tego, jak odbiera
                    większość, to nigdy się nad tym nie zastanawiałem, gdyż sporadycznie mam
                    z "większością" kontakt, szczególne w aspekcie żydowskim.
                    Słowo "polaczek" wypowiadane przez niemieckiego dresiarza z pewnością nie może
                    mnie obrazić! A do tego, kogo może obrazić "niedorobiony adolek"? :))))
                    Są na forum wyrażane różne poglądy. Niektóre mogą się wydawawać obraźliwe.
                    Jestem jednak przekonany, że to obrażający faktycznie robi z siebie idiotę.
                    I "forumowicze" bardzo szybko to zauważają.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Jakub Czy Stefan w domu rodzinnym radził się Adama? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 11:06
                      "Według statystyki sporządzonej przez IPN, sędziowie stalinowscy w latach 40. i
                      50. wydali 4,5 tys. wyroków śmierci. Do wyróżniających się dyspozycyjnością
                      należał m.in. Stefan Szechter, brat Adama Michnika."
                      www.naszdziennik.pl

• Gość: BBB Re: Czy Stefan w domu rodzinnym radził się Adama? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 12:00
                        Za mówienie prawdy nikt się z pewnością nie obrazi.
                        Chyba, że ktoś uważa, że prawda jest obraźliwa.
                        Tym niemniej tytuł dałeś co najmniej złosliwo - prowokujący.
                        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka