Gość: BBB IP: proxy / 10.1.0.* 29.10.03, 19:30 A Pan Prezydent Lubawski dowiedział się ponoć o proteście od dziennikarki ED :)))))) Tak chyba stało na Ich stronach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Albi Re: Protest taksówkarzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 19:32 Niech taksówkarze jadą protestować do Warszawy. Tu w Kielcach blokady dróg to z ich strony czysta złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzlotowa Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 20:03 A dlaczego taksowkarze nie chca kas?? Lewizna by sie skonczyla?? Niech placa podatki tak jak inni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machy Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 20:33 w sumie to chociaz madrze zrobili ze pojechali pod urzad wojewodzki, bo to on jest reprezentantem rzadu w terenie. no i chlopy zaoszczedzili na paliwie (bo nie pojechali do wawy), to niech sobie kasy za to kupia... swoja droga to nie wiem czy nie ma jakiegos polsrodka: dobrze zeby taksowkarze byli rejestrowani, ale zeby odrazu im cala kase ladowac? w bagazniku ja beda wozic chyba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysi Re: Protest taksówkarzy IP: *.in-addr.octava.net.pl 29.10.03, 20:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Protest taksówkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 13:57 czorny na pierwszym planie!!! podkarczowka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ace Re: Protest taksówkarzy IP: *.um.kielce.pl / 172.17.15.* 30.10.03, 10:13 Gość portalu: BBB napisał(a): > A Pan Prezydent Lubawski dowiedział się ponoć o proteście od > dziennikarki ED :)))))) > Tak chyba stało na Ich stronach. No i dobrze, bo to sprawa Wojewody a nie władzy lokalnej i tak "chyba" stało na "Ich" czyli Miasta stronach, trzeba wiedzieć że jast "pewna" różnica pomiędzy administracją rządową a władzami gminy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Protest taksówkarzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:25 Gość portalu: ace napisał(a): > No i dobrze, bo to sprawa Wojewody a nie władzy lokalnej i > tak "chyba" stało na "Ich" czyli Miasta stronach, trzeba > wiedzieć że jast "pewna" różnica pomiędzy administracją rządową > a władzami gminy!!!!! Rzeczywiście przesadziłem ze skrótem. Na "Ich" oznaczało na ED. "Chyba", ponieważ nie miałem pewności. Dziekuję za uświadomienie różnicy. Rozumiem, że Pana Prezydenta nie interesuje jakie ulice w Kielcach będą zablokowane i jakie trudności mogą napotkać Kielczanie. To nic nowego! Serdecznie pozdrawiam :) P.S. Czy dzisiaj w UM jest planowana jakaś libacyjka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Protest taksówkarzy IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 18:24 Sprawą zezwoleń (i ew. zakazów) na protesty w mieście zajmuje się samorząd miasta. Czyżby w Kielcach było inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najarany Re: Protest taksówkarzy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 10:34 W Wawie ludzie, w ramach podziękowań, telefonicznie wzywają taksówki i nie korzystają z ich usług. Może by i w Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Protest taksówkarzy IP: *.energis.pl 30.10.03, 13:41 A co to swiete krowy sa!!! Glupi kios gzdie babcia sprzedaje gazety i fjki nie ma sie gdzie ruszyc ma kase. Busy , autobusy PKS maja. Taksiarze chca byc tak jak górnicy uprzywilejowani. A ile kursów jest bez właczonago taksometru???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wachi Re: Protest taksówkarzy IP: proxy / 10.1.1.* 30.10.03, 17:11 I tu się zgadzam. Mój znajomy już dawno musiał zrezygnować z pracy jako taksówkarz, bo co jeden to albo emeryt - były zomowiec, albo rencista (chory na serce a w upały stał całe dnie), albo ma 1,5 ha pola i płaci krus. Taki zwykły musiał płacić 600 zł ZUS, podatek, raty za samochód, bieżące naprawy, paliwo. Zamknął interes na kłódkę i poszedł na zasiłek przedemerytalny. Ci, którym ta robota jeszcze się opłaca dobrze wiedzą że skończą się dobre czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Protest taksówkarzy IP: *.westside.kielce.pl / 192.168.1.* 31.10.03, 20:26 Drugie podejście do tematu. Pierwsze wcięło. Pozwoliłem sobie napisać, (bo tak się złożyło, że stałem w tym czasie 0.5h pod ŚUW), że nie było trzysta pięćdziesiąt a jedynie z piętnaście w pierwszym podejściu, a za dwadzieścia minut pięćdziesiąt może sześćdziesiąt. Nie używam cyferek to może nikt nie zauważy i drugi raz mnie nie skasuje. Z całym szacunkiem dla Panów taksówkarzy, ale jakoś to śmiesznie wyglądało: jedni jechali, później stawali, jakby nie wiedzieli jechać czy stać.Jeszcze na dodatek dwie karetki z koniczynką na sygnale. Media pojawiły się dopiero przy drugim okrążeniu. Bardoz się spieszyli, by zdążyć zrobić zdjęcie taksówki :D Nie komentuję tym liście, to był wyłącznie reportaż. Pozdrawiam cenzorów, alex Odpowiedz Link Zgłoś