antywel 16.12.08, 23:10 Gdyby wzięto pod uwagę tzw. trójkąt bermudzki parking by już stał od dwóch lat. Jeszcze nie jest za późno na zmianę lokalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: / Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 23:42 parking w centrum ma rozładować - nie on będzie parkingiem dla urzędników którzy swoje szroty tam będą stawiać a prezydent bedzie stale widział swoje audi to nic nie zmieni - zreszta jak on ma rozładowac skoro i tak do niego trzeba dojechac kompletna paranoja - to jest tylko dla biurw zeby miały blisko siatki nosic ze też tylu głupków w jednym miescie sie musiało spotkac Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce zaproscie prezydenta na przejazdzke!!! 17.12.08, 00:19 A może by tak Gazeta Wyborcza wzorem RMFu zaprosiła prezydenta Kielc na przejażdżkę po nieście w godzinach szczytu? Nich zobaczy na własne oczy jak zamknięcie Paderewskiego ułatwiło przejazd przez miasto... Mam nadzieję,że zdąże się wyprowadzić z tego miasta nim ze Stoku na Barwinek będą tylko 2 drogi dojazdowe - zakorkowana Źródłowa i (nie wiem jak to określić zeby nie uzyc słow niecenzuralnych) Żelazna/Czarnowska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: zaproscie prezydenta na przejazdzke!!! IP: *.netcity.pl 17.12.08, 08:53 > A może by tak Gazeta Wyborcza wzorem RMFu zaprosiła prezydenta > Kielc na przejażdżkę po nieście w godzinach szczytu? Nich zobaczy > na własne oczy jak zamknięcie Paderewskiego ułatwiło przejazd > przez miasto... a czy ktos kiedys mowil, ze ma ulatwic? Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: zaproscie prezydenta na przejazdzke!!! 17.12.08, 18:10 Warcasz do rodziny na wioskę? Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: zaproscie prezydenta na przejazdzke!!! 17.12.08, 18:10 Wracasz miało być! Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku 17.12.08, 00:39 A ja popieram te inicjatywe. Jeszcze jak doczytalem o tych planach zagospodarowaniu placu przy ZUS i powierzchni biurowej, ktora moze byc przeznaczona na cos ciekawego... Pzdr A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyyyyyyyyy Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 07:33 o a ja chce tych ekranów LCD , jak zrobią parking to obiecuję pokaz malarstwa cyfrowego czad -multimedialne budynki- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzor Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:24 jak to się ładnie układa- klub piłkarski za darmo,budynek przy strycharskiej za duze pieniądze,teraz parking - kolporter odbiera z nawiązką przekazanie piłkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku 17.12.08, 18:11 Skoro buduje najtaniej to o co ci chodzi biedny człowieczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.netcity.pl 17.12.08, 08:54 > Gdyby wzięto pod uwagę tzw. trójkąt bermudzki parking by już stał > od dwóch lat. Jeszcze nie jest za późno na zmianę lokalizacji... tia jasne, szczegolnie jak do konca nie jest wyjasniona sprawa wlasnosci terenu. Poza tym szkoda takiego miejsca na parking. Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku 17.12.08, 18:12 Masz rację, ale ja jestem za parkingiem pod UW, tam gdzie obecnie jest parking obok dawnej biblioteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka No tak IP: *.u.itsa.pl 17.12.08, 09:54 jak wszystkie okoliczne firmy wykupią karnety, to z pewnością parking rozwiąże problem braku miejsc parkingowych dla mieszkańców przyjeżdżających do centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełek Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:29 Zgadzam się ze scyzorem - Kolporter więcej wyciągnie naszych pieniędzy robiąc biznesy z Panem Prezydentem,niż gdyby sprzedał miastu klub za konkretną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:36 Czy te palanty nie zrozumieją że bez otwarcia Paderewskiego zatkają miasto całkowicie.Co za banda id.... Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku 17.12.08, 18:15 Czasowo mogliby otworzyć, ale tylko czasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:34 Ludzie - wszystko Wam nie pasuje. Teraz nie ma gdzie zaparkować - jest źle, będzie parking- też nie dobrze. Nie ma to jak narzekać - tak jest najprościej. Co w tym złego że urzednicy,czy inne firmy będą tam parkować. Oczywiście wszyscy maruderzy chodzą do roboty na piechotę, a tylko urzędasy rozbijają się brykami. Poza tym pewnie nikt nie jeździ do urzędu albo do ZUSU, bo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce a centrum sobie zdechnie... 17.12.08, 15:02 Mnie nie pasuje rozwiązywanie problemu parkowania wyłaczniem centrum z ruchu. Ty zamiast marudzić na maruderów zastanów się nad tym jak zdechnie Sienkiewka gdy nie będzie tam dojazdu. Ludzie są leniwi i nikt z zakupami nie będzie leciał przez pół miasta. Skorzystają na tym...no właśnie zastanówmy się kto... Prawdopodobnie nikt by nie marudził na zmiany (ja np. wolalbym dojezdzac autobusem do pracy) gdyby komunikacja miejska funkcjonowała jak szwajcarski zegarek. Ale chwilowo jakoś nie lubie jazdy autobusem z czyimś łokciem wbitym w zebra i cudzą ręką sprawdzającą co mam w kieszeniach. Podobnie jak nie lubię nocą stać na przystanku zwłaszcza na skrzyżowaniu ul.Warszawskiej i IX wieków. Dla przykładu autobus linii 35 po godzinie 22 ma az 3 kursy : 22:19, 22:54 i 23:09. A w weekendy po 23 nie kursuje. Wieczorem Ttaksówka z Rynku na Stok kosztuje 20kilka złotych. Zakładając, ze mam ochotę wyskoczyć na kawę z małzonką w sobotni wieczór - 12 zł wydam kawe, i ponad 40 zł na taksówkę do centrum i z powrotem... To ja juz wolę samochodem jechać. Naprawdę uwazasz,że ludziom będzie się chciało spacerować po Sienkiewce wieczorem? Jeżeli się mylę proszę popraw mnie. Tu masz rozkład jazdy MPK www.ztm.kielce.pl/pl/rozklady/0035/0035t018.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Bzdury! 17.12.08, 15:37 Doświadczenia miast zachodnich (np. Kopenhagi) pokazują, że po zamknięciu ulicy dla ruchu obroty handlowców wzrastają, a nie maleją. Skandalem jest umieszczanie parkingu w centrum miasta - jakby tę kasę wydano na sprawny transport miejski, w tym taki, który wjeżdża do centrum, kursuje regularnie i o czasie, to korzyści byłyby znacznie większe. A tak to Lubawski spaprał miejsce, które miało duży potencjał jakimś bezsensownym parkingiem. Kielce mają rozwiązania komunikacyjne centru wzorowane na wioskach, a nie na miastach. Kto to widział, żeby do centrum miasta było łatwiej wjechać samochodem niż autobusem? Powinno się natychmiast puścić jeden mały busik komunikacji miejskiej na okrężną trasę Rynek - Mała - Krakowska Rogatka - Wesoła - Rynek. W ten sposób dałoby się dojeżdżać komunikacją miejską do samej ul. Sienkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce Re: Bzdury! 17.12.08, 15:47 pkrehbiel napisał: > Doświadczenia miast zachodnich (np. Kopenhagi) pokazują, że po > zamknięciu ulicy dla ruchu obroty handlowców wzrastają, a nie > maleją. Czytaj , proszę, uważnie. Ul.Sienkiewicza dla ruchu zamknięta jest od dawna. Ale teraz zamkniety bedzie dojazd do ul.Sienkiewicza od strony ul.Warszawskiej.Pogadaj z handlowcami. Kielce to nie Kopenhaga :( niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Bzdury! IP: *.netcity.pl 17.12.08, 16:51 > Czytaj , proszę, uważnie. Ul.Sienkiewicza dla ruchu zamknięta jest > od dawna. Ale teraz zamkniety bedzie dojazd do ul.Sienkiewicza od > strony ul.Warszawskiej.Pogadaj z handlowcami. Kielce to nie > Kopenhaga :( niestety a co ci handlowiec innego moze powiedziec?!? Dla niego najlepiej by bylo jakby dalo sie wjechac samochodem do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Autor zakrecony, kredyt wziety,plac zabetonowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:38 ... Autora artykułu aż zakręciło z radości,że magistraccy zaczęli budowę parkingu pietrowego. Znając stosunki "Gazety" z prezydentem, pewnie Autor otrzyma miejsce na ostatnim pietrze za darmo.. Ten tak bzdurny obiekt w Kielcach otrzyma jak przystało na filozofie Lubawskiego, marmury i płyty z ciemnego granitu ( bo byłoby za tanio )zamiast szarego betonu ( na całym świecie wykorzystuje się naturalny kolor betonu, ale b.prezes Chemadinu wie lepiej ), a szykują już śćiany wodne i ekrany LCD. To dopiero będzie ... kosztować !! Magistart juz puścił bombową świąteczną bajke,ze ostawiają sie kolejki firm, które chcą wykupic karnety postojowe !Jak wieść niesie, w gronie tym są sponsorzy Korony, choć ich nikt jeszcze nie widział. Kredyt 12 baniek oraz 7 mln z kasy miejskiej ( czy kielczanie się na to zgodzili ? , bo to nie jest inwestycja dla ich, tylko dla urzędasów magistrackich )może nie wystarczyć na te bizantyjskie zachcianki Lubawskiego,trzeba będzie dołożyć. Przed dwoma laty parking duzo skromniejszy miał kosztować 11 mln !! Bawcie się dalej urzędasy ! Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Telebim 17.12.08, 18:28 Będziemy mieć telebim 7 metrów na 5,5 metra, będzie kino na powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku 17.12.08, 18:08 Taa? A znaleźli już tych właścicieli w Izraelu bądź USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depesza Re: Żeby nie krążyć autem wokół Rynku IP: *.gprs.plus.pl 17.12.08, 20:33 kielecki rynek ul Duza, mala zapomniec mozna o parkowaniu. raz na tydzienmusze tam byc u klienta.... czasem chlopina widzi mnie cztery razy jak kraze i probuje zaparczyc. najczesciej mu macham i przyjezdam ok godziny 18 tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Poje....ło was ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 20:45 Dlaczego Lubawski nie buduje parkingu piętrowego na placu - parkingu przed Urzędem Wojewódzkim ? Bo ten parking przy ratuszu ma być dla pracowników - urzędasów magistratu ! Nie dla was, kielczanie, dla ich bryczek urzędniczych !! Czy to tak ku..wa trudno zrozumieć !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Aneksy :-) ! IP: 94.196.158.* 17.12.08, 22:41 "Budowa będzie kosztowała podatników 19,5 mln zł."he he dobre.Ja bardziej obstawiam tak na 25 mln na tzw nieoczekiwane koszty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depesza Zdecydowanie za malo ku.wa IP: *.gprs.plus.pl 18.12.08, 18:27 szkoda komentowac Odpowiedz Link Zgłoś