IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 08:11
Czy ktoś wie co nowego i ciekawego dzieje się radiu kielce. Kiedyś informacje
o radiu były prezentowane co dzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Radio IP: *.radio.kielce.com.pl 18.11.03, 08:42
      Słyszałam że planują duże zmiany dotyczące ramówki....chyba w końcu pomysleli
      też o młodszym słuchaczu i chcą częściowo program dostosować też do niego.
      • Gość: XXL Re: Radio IP: *.radio.kielce.com.pl 18.11.03, 12:39
        Ano pomysleli - o 19 beda dobranocki, a popoludniu Tik-Tak...
    • Gość: Jakub A co? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 09:00
      A co, niezapłaciłeś abonamentu i boisz się słuchać?
      • Gość: Forumowicz Re: A co? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 10:12
        Dlaczego tak niegrzecznie komentujesz moje pytanie.
        • Gość: Jakub Re: A co? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 15:22
          Nie komentuję, tylko pytam zaciekawiony. Dlaczego uważasz, że niegrzecznie?
    • Gość: M. Re: Radio IP: *.radio.kielce.com.pl 19.11.03, 09:22
      A Waszym zdaniem czy powinno coś w swoim programie zmienić Radio Kielce?
      • Gość: gucio to "radio" powinno zejść z anteny. IP: *.complex.com.pl 19.11.03, 12:06
        auto radio moto radio , radiowa giełda pracy , kuferek i śpiwające telefony- to
        moje hity - uwilbiam je jak slodkie melony.
      • Gość: Forumowicz Re: Radio IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 12:20
        Napewno trzeba sprawić aby niepotrzebne: złośliwe komentarze, uwagi, opinie
        dotyczące Radia Kielce jako instytucji lub emitowanego programu nie pojawiały
        się w mediach prasowych lub w internecie.

Program powinien być słuchany przez Wszystkich do których może docierać - oboje
        jednak wiemy, że tak nie jest (dowód - badania słuchalnoścci). Potraktujcie
        realizowane audycje jako produkt, który trzeba sprzedać. Taki produkt musi
        spełniać jedynie jeden warunek: zaspokajać oczekiwania klienta gotowego wydać
        pieniądze.
        Jeszcze jedna uwaga - każdy produkt ma swoje: cechy, zalety i korzyści, które
        wynikają z jego zakupienia. Poczujcie się czasem producentem towarów, szukajcie
        klientów dla tych towarów i na końcu sprzedajcie ten towar inkasując gotówkę.
        Producent Filmu, nigdzie na świecie (oprócz polski) nie dostanie kolejnych
        pieniędzy jeżeli przynajmniej nie zwróci się koszt wytworzenia Filmu. Być może
        działaniem koniecznym, które pownien podjąć Wasz Zarząd jest tylko analiza
        słuchalności programów realizowanych przez konkretnych autorów. Spadająca
        słuchalność - spadasz z roboty i szukasz jej. Rosnąca słuchalność - zostajesz w
        robocie. W każdej normalnej firmie tak jest. Żadnych sentymentów, że pracujesz
        10 lub 20 lat. Jeżeli jesteś dobrym, kreatywnym, ambitnym i posiadającym ostrą
        percepcje producentem radiowym to nigdy nie będziesz zadawać pytań co innych
        zdaniem powinno się zmienić, ty już powinineneś to wiedzieć. Jeżeli jednak nie
        wiesz to sorry gregory ja ci konkretnie mie powiem bo nie jestem producentem
        radiowym.
        • lovesong Re: Radio 19.11.03, 12:32
          to co piszesz może ipasuje do stacji komercyjnych (w Kielcach do Plusa, Eski,
          Taka, Famy - sporo jak na małe miasto), ale nigdy do stacji, która ma pełnić
          misje publiczną. A radio Kielce chyba takową jest... Nie ma się co śmiać, że
          badania słuchalości wypadaja gorzej -lepiej mieć twarde 5 czy 10 % słuchaczy
          na poziomie i program na poziomie.
          pytanie tylko czy Radio Kielce ma program na poziomie i czy podąża w dobrym
          kierunku ?
          • Gość: Forumowicz Re: Radio IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 13:20
            A co to jest misja publiczna. Czy nie jest publiczną misją spełniać przede
            wszystkim oczekiwania i potrzeby społeczne. BBC spełnia misje publicznąm i w
            tym spełnianiu misji fakt bycia sprawną rynkową organizacją tylko pomaga.

• lovesong Re: Radio 19.11.03, 13:47
              misja to np.:
              - koncerty muzyki poważnej w studiu koncertowym
              - godzinne audycje o zdrowiu
              - godzinne audycje z lokalnymi politykami
              - prezentacja zespołów ludowych regionu
              - kochany koncert życzeń
              itp.
              czyli jak widac sporo tego typu programów, ktore nie są na sztandarach
              rekalmowych radia zet czy RMF :)

Porównanie Radia Kielce do BBC uważam za nadużycie ;)

Rzeczywiście definicja misji publicznej jest trudna, ale chyba wszytcy wiedza o
              co chodzi mniej więcej... Chyba , że ktoś ma dylemat czy do misji publicznej
              zaliczyć - sextelefon z Radia Wawa czy może Sprawę na dzis z Radia Kielce
              • Gość: Forumowicz Re: Radio IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 14:33
                Porównanie do BBC napewno nie można interpretować jako nadużycie.
                Muzyka klasyczna, prezentacja postaci lub miejsc regionu, inne wymienione nie
                wykluczają ciekawej dla słuchaczy aranżacji. Jednak 24 h emisji programu
                uzupełnij o audycje informacyjne, sportowe, motoryzacyjne, o pogodzie, inne
                które głównie wpływają na powszechne zainteresowanie słuchaczy Radiem.

Koncentracja wysiłku, profesjonalizmu i kunsztu dziennikarskiego powinna
                wyprodukuwać takie audycje, które będą determinować słuchalność.

• Gość: LooZeR Re: Radio IP: proxy / 10.4.0.* 19.11.03, 19:12
                  Gość portalu: Forumowicz napisał(a):

> Koncentracja wysiłku, profesjonalizmu i kunsztu dziennikarskiego powinna
                  > wyprodukuwać takie audycje, które będą determinować słuchalność.

Według mnie, żadnej z wymienionych cech nie można znaleźć w Radiu Kielce.
        • Gość: Jakub Re: Radio IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 17:39
          "Napewno trzeba sprawić aby niepotrzebne: złośliwe komentarze, uwagi, opinie
          dotyczące Radia Kielce jako instytucji lub emitowanego programu nie pojawiały
          się w mediach prasowych lub w internecie. "

Proponuję cenzurę prewencyjną. Innej możliwości nie ma.
          • Gość: XXL Re: Radio IP: *.radio.kielce.com.pl 19.11.03, 19:05
            ...interesujaca dyskusja, ciekawe jak sie skonczy?
            A mnie sie to radio podoba, nie tylko dla tego, ze w nim pracuje, a tez dla
            tego, ze drugiego takiego w Kielcach nie poslucham!
            • Gość: LooZeR Re: Radio IP: proxy / 10.4.0.* 19.11.03, 19:16
              Gość portalu: XXL napisał(a):

> ...interesujaca dyskusja, ciekawe jak sie skonczy?
              > A mnie sie to radio podoba, nie tylko dla tego, ze w nim pracuje, a tez dla
              > tego, ze drugiego takiego w Kielcach nie poslucham!

Całkowicie nieobiektywna opinia niczego nie wnosi do tej dyskusji. To takie
              lanie wody, jak na antenie radia kielce.
              • Gość: Jur Re: Radio IP: *.one.pl / 192.168.4.* 20.11.03, 08:28
                Gość portalu: LooZeR napisał(a):

> Gość portalu: XXL napisał(a):
                >
                > > ...interesujaca dyskusja, ciekawe jak sie skonczy?
                > > A mnie sie to radio podoba, nie tylko dla tego, ze w nim pracuje, a tez dl
                > a
                > > tego, ze drugiego takiego w Kielcach nie poslucham!
                >
                > Całkowicie nieobiektywna opinia niczego nie wnosi do tej dyskusji. To takie
                > lanie wody, jak na antenie radia kielce.
                A czy znasz lepsze Radio w naszym regionie ??????
                • Gość: LooZeR Re: Radio IP: proxy / 10.4.0.* 20.11.03, 09:11
                  Gość portalu: Jur napisał(a):

> > Całkowicie nieobiektywna opinia niczego nie wnosi do tej dyskusji. To taki
                  > e
                  > > lanie wody, jak na antenie radia kielce.
                  > A czy znasz lepsze Radio w naszym regionie ??????

Myślę, że każde inne jest lepsze. Może z wyjątkiem Radia Maryja.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Radio IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 19.11.03, 19:19
              IP: *.radio.kielce.com.pl :D

Serdecznie pozdrawiam Pana Redaktora:D
              Niestety ja nie słucham:( Ludowe rytmy nie pozwalają mi na efektywną pracę.
              Przytupuje nóżką, podśpiewuje sobie i szef się denerwuje;-)

Pozdrawiam:D
            • Gość: robik to radio to tragedia IP: *.kielce.msk.pl 19.11.03, 21:07
              ludzie tam pracujący mają tyle energii co moja babka przed zgonem.
              • Gość: XXL Re: to radio to tragedia IP: *.radio.kielce.com.pl 20.11.03, 10:19
                Uwazaj bo to jest dziedziczne :-)
                • Gość: tadzio Re: to radio to tragedia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 10:43
                  Tylko na to stać ciebie abyś obrażał innych. Przekonujesz mnie o tym, że
                  jesteście tylko "lokalnymi dziennikarzykami z radiowęzła w zakładzie pracy"
                  • Gość: LooZeR Re: to radio to tragedia IP: proxy / 10.4.0.* 20.11.03, 10:59
                    Gość portalu: tadzio napisał(a):

> Tylko na to stać ciebie abyś obrażał innych. Przekonujesz mnie o tym, że
                    > jesteście tylko "lokalnymi dziennikarzykami z radiowęzła w zakładzie pracy"

Niestety. Na dodatek, zamiast budować potęgę tej rozgłośni, pracownicy w
                    godzinach pracy przesiadują na forum.
            • Gość: Jakub Re: Radio IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 08:16
              A co, pracodawca obciął ci uszy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka