Dodaj do ulubionych

Zbyteczny przepych w Sądzie Rejonowym

IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 22.11.03, 19:06
Ogromne pieniądze wydano i nadal wydawane sa na siedzibę Sadu Rejonowego przy
ul.Warszawskiej.Marmury, szkło i aluminium, ale sracze nadal zamykane na
klucz. W sytuacji gdy pielegnairki i położne nadal nie dostały ustawowych 203
zł taka demonstracja rozrzutności jest godna ubolewania! Miliony bezrobotnych
bez środków do życia!!Taką mamy III Rzeczypospolitą, która jest wredną
macochą dla milionów Obywateli. A setki tysięcy okradzionych z naruszeniem
prawa Polaków z mienia będącego owocem pracy kilku pokoleń?Teraz kombinują
czy oddać 10 % , a może 15.ZŁODZIEJSKA POLSKA.Mamy chore państwo zbydowane na
zgniłych podstawach.MARMURY TU NIE POMOGĄ.UKŁADY,KORUPCJA I POSPOLITE
ŚWIŃSTWA - to co charakteryzuje obecne czasy! Nie trace nadziei ,że to
wszystko sie zawali. Niech tak się stanie, a jezeli nie to Polska nie
zasługuje by być suwerennym Państwem. Niech zniknie z mapy!!!...Złodzieje i
donosiciele nie mogą nami rządzić!
Obserwuj wątek
    • Gość: veritas Re: Zbyteczny przepych w Sądzie Rejonowym IP: *.Red-80-33-227.pooles.rima-tde.net 22.11.03, 19:37
      masz wiele racji, to panstwo nie ma racji bytu.
      jest tylko jedno ale

chociaz to moze mniej niz 50%, ale jezt jeszcze w polsce nasz wspolny majatek warty wiele bilionow euro, mimo, ze utracona reszta zostala zbyta za kilka % wartosci.

ja sie nie godze, zeby pozostalosc ktos sobie zagarnial { w tym "kupil" za drobnejak np. echo dzialeczke w tajnej procedurze }bo i tak w koncu trafi to do niemca, holendra czy innego anglika - wlasnosc polakow zbyta przez zdrajcow
      jak tutejszy geniusz { to sa dobrze zoorganizowanii złodzieje; polska to najbardziej zoorganizowana przestepczosc na obszarze rp.

dlatego przestrzegam kulczyka i podobnych mu przekretów zmawiajacych sie w celu ograbienia rodakow ustawiajac lipne przetargi:
      bedzie kontrola uczciwosci i ekwiwalentnosci transakcji , a jak bedzie trzeba to i renacjonalizacja aby złodzieje nie mogli posiadac i dziedziczyc dobr zagrabionych współobywatelom.

nie boj nic, ucz sie, to sie przydasz, bo kapitalisci i zlodzieje ciagle oplacaja uczonych. powodem jest reorganizacja swiata na taki, ktory jest oparty na wiedzy.

totalna inwigilacja - orwel do n-tej potegi sa tuz tuz, bez wiedzy bedziesz miesem armatnim lub czyscibutem, a raczej kurwa lub smieciarzem, bo te usługi raczej jeszcze sie ostana, na jakis czas, potem zostaniesz żywą konserwą.

• Gość: behemot przepychu to ty nie widziales IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 20:12
      Wielki mi przepych - groszowe okładziny z pospolitych marmurów o grubości 1 cm
      na korytarzach.
      Małe i skromne sale sądowe, sekretariaty jak klitki, pokoje dla sędziów
      wyglądają jak areszt tymczasowy, a protokolanci nie maja nawet komputerów.
      Obciach, a nie przepych.
      Byłem w wielu sądach w wielu miastach. Zobacz jak wyglądają stare sądy - np. w
      Katowicach przy dworcu - jak katedry ...a Ty sie podniecasz prowincjonalnymi
      pokojami biurowymi z napisem "Sąd".

Jak sie juz koniecznie chcesz zołądkować nad rozrzutnością to sobie pooglądaj
      gmachy ZUS'owskie w naszym kraju.

> Polska nie
      > zasługuje by być suwerennym Państwem.

...a przyrzekałem sobie nie gadać z betonami ...co mnie podkusiło ?
      • Gość: paragraf Re: przepychu to ty nie widziales IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 22.11.03, 21:20
        Faktycznie mało widziałem, ale i to co nieraz widzę mnie denerwuje. Co do Zus-
        ów, KRUS-ów itp - pełna zgoda! Co do wykończenia budynku Sądu - sami
        pracownicy budowlani /gdy składałem podanie/ zgryżliwie to komentowali,że wiele
        wydatków jest na wyrost.Podniosą opłaty, więcej znaczków trzeba będzie wykupić
        i się wyrówna;-). Generalnie był to pretekst do napisania,że ten kraj-Polska
        jest coraz mniej mój. Coraz trudniej mi się z nim identyfikować.:-(
        • innaklika Re: przepychu to ty nie widziales 22.11.03, 21:44
          znowu masz racje
          podniesiono wlasnie minimalny wpis do 100 zł,-
          a sądy kurwa to 1 z glownych uzasadnienien istnienia panstwa
          jak w usa "PRAWNICY" ida na rozbój w naród
          polub swoich przyjaciól , reszta polakow bedzie zrobiona na twoich wrogow
          albo juz teraz idz do mamy , wtul sie i przestan oddyhac
          amen

innaKLIKA
        • Gość: poseł nowak Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: 217.153.94.* 22.11.03, 21:54
          Do rozwoju gospodarki potrzeba!

pokoju - mamy!
          niskich podatków - sprawy ida w dobrym kierunku!
          sprawnego i efektywnego sądownictwa - tu zaczyna się problem - zblatowanie tej
          skali, ze tylko "rewolucja" moze to ruszyć
          • Gość: behemot Re: Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 22:13
            celna uwaga ...a czy własna ? ;-)

W kazdym razie - sądy (w sensie instytucji a nie budynków) to skansen.
            Niestety, racja i niestety ciężko to poprawić.
            • Gość: poseł nowak Re: Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 23.11.03, 14:09
              Gość portalu: behemot napisał(a):

> celna uwaga ...a czy własna ? ;-)

Co do tych trzech punktów - to powiedział pewien noblista z dziedziby ekonomii.

W sprawie "zblatowania" - moja !

> W kazdym razie - sądy (w sensie instytucji a nie budynków) to skansen.
              > Niestety, racja i niestety ciężko to poprawić.

• Gość: behemot Re: Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 16:14
                > Co do tych trzech punktów - to powiedział pewien noblista z dziedziby
                ekonomii.

to było pytanie retoryczne :)
                • Gość: Bigot Re: Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 16:24
                  A o jakie "zblatowanie" Panie pośle chodzi ? Może coś bliżej na ten temat, za
                  dwa tygodnie mam zajęcia z teori państwa i prawa, tobyśmy sobie o tym
                  porozmawaili.
                  O efektach dyskusji zapewniam Pana, że poinformuję.

Pozdr.
                  Ps. Gratuluję "pijanego kierowcy z Kazimierzy", czy on wtedy był jeszcze
                  sędzią, czy już notariuszem ?
                  • Gość: poseł nowak Re: Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 23.11.03, 17:10
                    Gość portalu: Bigot napisał(a):

> A o jakie "zblatowanie" Panie pośle chodzi ? Może coś bliżej na ten temat, za
                    > dwa tygodnie mam zajęcia z teori państwa i prawa, tobyśmy sobie o tym
                    > porozmawaili.

Prezydent Kwasniewski, po ujanwnieniu Rywin Gate, nazwał w ten sposob wzajemne
                    układy biznesu, polityki swiata kultury, czyli koneksje tego typu, ktore są już
                    sliniejsze od prawa.

Dziś dowiedziałem sie z Włocławka, że są sytuacje, gdzie komornik informuje
                    jakiegoś zaprzyjaznionego prawnika o mozliwosci korzystnego nabycia
                    licytowanych działek

Niby nic powaznego, ale ręka reke myje

yskusji zapewniam Pana, że poinformuję.
                    >
                    > Pozdr.
                    > Ps. Gratuluję "pijanego kierowcy z Kazimierzy", czy on wtedy był jeszcze
                    > sędzią, czy już notariuszem ?

w chwili czynu był sedzia SR w Kazimierzy W.
                    • Gość: Bigot Re: Sparwne sądy to podstwa sprawnego panstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 21:12
                      Dziękuję Panie pośle i pozdrawiam.

Ps.
                      Dlaczego o tym gościu z Kazimierzy wcześniej nikt nic nie mówił, może nie
                      zostałby notariuszem.
          • kielcz A spawiedliwość? 23.11.03, 16:31
            Gość portalu: poseł nowak napisał(a):

> Do rozwoju gospodarki potrzeba!
            >
            > pokoju - mamy!
            > niskich podatków - sprawy ida w dobrym kierunku!
            > sprawnego i efektywnego sądownictwa - tu zaczyna się problem - zblatowanie
            tej
            > skali, ze tylko "rewolucja" moze to ruszyć

Ktos kiedys napisał cos w tym stylu:

" I niechaj Prawo PRAWO zanaczy, a Sprawiedliwość, SPRAWIEDLIWOŚĆ " Teraz sie
            ze mnie śmieją, ze czytałem bzdury. Czy to możliwe?
      • innaklika przepychuTo ty nie widziales-Behemot a Ty? i na co 22.11.03, 22:18
        nie wszystko jest takie jak wyglada (beton), masz przeczucia - podkusiły:

resztki sumienia przebijajace sie przez twoje ego
        i te zwoje, ktore mowia swoje

w koncu kasa to kasa - dla bystrzakow jak ty - do nabycia kosztem czasu
        zostaje pytanie o sens , po nabyciu pewnej ilosci , zaczynasz sie wiecej przygladac, i co?
        ludzie tworza sens albo nie, zalezy czym napelniono ich dusze

przepych rzecz wzgledna i nabyta

znamię Kaina, wschód słońca, zaliczone szkolenia, curacao [kiraso]
        ciezko gadac z temi podejrzliwymi wiesniakami, tylko, ze wychodzi ze maja powody

najgorsze, ze cie zafiksowali na faktach i dowodach, bez przeszkolenia w psychologii i socjologii, a najgorszy blad popelniasz uwazajac, ze prezydent, czy wojewoda to jakis supermensz, podczas gdy wielce nozliwe, ze nma ich miejscu bylbys o wiele lepszy

ja to akurat tego bym nie chciał, bo sie wywyzszasz i teoretyzujesz zamiast pojac racje

a co do przepychu to bez zegarka za 100 tys.zł, no minimum 5 tys, nie ma co dalej gadac

te pozdrowienia, no

• Gość: behemot Słaby mam charakterek IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 22:33
          > sie wywyzszasz i teoretyzujesz

...ano "Słaby mam charakterek" - jak mawiał młynarz w Samych Swoich.

Namawiam do poniechania nieciekawej osoby behemota i ewentualne wypowiadania
          sie na temat wyposażenia budynków sądowych.
          • innaklika Re: Słaby mam charakterek 22.11.03, 22:55
            pieprzysz bylbys dobry prezydent, bez szajby na wlasnym punkcie.
            przepych zaczyna sie od zegarka a 5 tys,
            tylko po co, jak jutro zegarki beda na jajkach i to po dwa: na mienko i twardo

fakt ze o tobie nie lubimy gadac, ale jak sie postarasz i zapominasz o sobie, to zdarza ci sie trafic w sam sedes

haj
            inka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka