Dodaj do ulubionych

cena benzyn na stacjach

IP: *.visp.energis.pl 23.11.03, 09:56
Zastanawiam się dlaczego w Kielcach jest tak duża różnica w cenie paliw na
stacjach w porównaniu do innyh miast, te same koncerny a różnica znacząca na
95 bezołowiowej nawet ponad 30 gr/litrze, dotyczy to stacji JET w Radomiu,
dlaczego nieobowiązuje to u nas, w czym tkwi przyczyna może ktoś wie? a może
sama gazeta o to zapyta?
Obserwuj wątek
    • Gość: chillout Re: cena benzyn na stacjach IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.11.03, 11:00
      To,że są różnice to chyba dobrze! Niech konkurują ceną. Mnie akurat bardziej
      interesuje gdzie jest mniej lub więcej wody w paliwie, a tu żadnych informacji
      nie mam.Jak widzę ,że mi się woda leje z rury wydechowej to do tej stacji już
      nie jadę, ale mam coraz mniejszy wybór!
      • Gość: W Re: cena benzyn na stacjach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 11:32
        >>>Jak widzę ,że mi się woda leje z rury wydechowej to do tej stacji już
        nie jadę, ale mam coraz mniejszy wybór!

W autach z katalizatorami bedzie sie lala woda z rury i nie ma to nic wspolnego z jakoscia paliwa. Bez wchodzenia szczegoly - katalizator powoduje dopalenie pewnych zwiazkow chemicznych do H2O ktora jako para wodna wylatuje przez rure. W sprzyjajacych warunkach (pogoda jak teraz np ) para ta skrapla sie juz przy wylocie rury i sobie kapie.
        • Gość: chillout Re: cena benzyn na stacjach IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.11.03, 14:40
          Dziekuję za wyjaśnienie.Ostatnio kilka razy mocno kapało mi z rury i się tym
          denerwowałem. Niezrozumienie tej kwestji musi być jednak szersze bo kiedyś w
          Tv jako ilustrację złej jakości paliwa użyto włąśnie takiego widoku - kapiącej
          wody z rury wydechowej. Jako niefachoweiec w tej dziedzinie tym się
          zasugerowałem! Dzięki:-)Pozdrawiam!!....
      • Gość: Mieszkaniec Re: cena benzyn na stacjach IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.11.03, 11:32
        Gość portalu: chillout napisał(a):

> To,że są różnice to chyba dobrze! Niech konkurują ceną.

Chyba źle zrozumiałeś strike'a. Chodzi o to, że u nas benzyna jest o 30gr na
        litrze droższa niż w Radomiu. To nie jest konkurencja bo ja nie będe jeździć do
        Radomia z Kielc żeby zatankować samochód. Kiedyś juz się pojawił na forum ten
        temat. Padł zarzut zmowy cenowej właścicieli stacji benzynowych z Kielc. O to
        chyba chodziło strike'owi.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka