Dodaj do ulubionych

Czego unika Poseł Nowak-Sadu

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 08:22
Kielce

Region

Dodatki

Tygodniki

Kontakt
najważniejsze

z kraju i ze świata

z Kielc i powiatu

ze sportu
najważniejsze

z kraju i ze świata

z Regionu

ze sportu
Echo sportowe

Mój dom

Jej świat

Zdrowie

Super relaks

Na luzie
Echo Ponidzia

Echo Powiśla

Echo Starachowickie

Echo Koneckie
Dodatki

Kontakt
najważniejsze

z kraju i ze świata

z Radomia

z regionu

ze sportu
Echo sportowe

Mój dom

Jej świat

Zdrowie

Super relaks

Na luzie
Dodatki

Kontakt
najważniejsze

z kraju i ze świata

z Tarnobrzega

ze Stalowej Woli

z Mielca

z Niska

z Kolbuszowej

ze sportu
Echo sportowe

Mój dom

Jej świat

Zdrowie

Super relaks

Na luzie

Redakcja

O gazecie

Forum

Archiwum

Reklama

Napisz do nas

V-Biuro Pracy

Sobota, 29.11.2003 Błażeja i Saturnina

Region Świętokrzyski Obywatel Nowak (2003-11-29)

Obywatel Nowak

Poseł w kolizji z prawem i unika sprawiedliwości

Niezależny świętokrzyski poseł Zbigniew Nowak wszedł w kolizję z prawem i
nie przychodzi do sądu. Napisał, że nie jest "gotowy" do stawienia się na
własnym procesie?

W pińczowskim sądzie nie może się od marca rozpocząć proces niezależnego
posła Zbigniewa Nowaka, oskarżonego o powiadomienie policji o nie
zaistniałym przestępstwie. Nowak twierdził, że miejscowi mundurowi przyjęli
łapówkę. Teraz unika sądu. Poseł napisał do Prokuratury Apelacyjnej w
Krakowie choć nie ona go oskarżała (!), że na rozprawę nie przyjdzie, bo nie
jest do tego "gotowy". Chce uchylenia własnego immunitetu.
Prokuratura Okręgowa w Tarnobrzegu oskarżyła Zbigniewa Nowaka o
nieuzasadnione powiadomienie w 2000 roku komendanta powiatowego w Pińczowie
o tym, że podlegli mu policjanci przyjęli korzyść majątkową. Według
śledczych, takiego przestępstwa w ogóle nie było, a Nowak o tym doskonale
wiedział. W uzasadnieniu aktu oskarżenia czytamy, że pewnemu człowiekowi z
Pińczowa pożyczył 500 złotych. Chciał, by mężczyzna oddał mu 700 złotych.
Miał, wedle prokuratora, zrezygnować z procentu z pożyczki, jeśli człowiek
ten przy świadkach powie, iż pieniądze były mu potrzebne na łapówkę dla
policjantów. W śledztwie mężczyzna przyznał, że Zbigniew Nowak namawiał go
do złożenia takiego fałszywego oświadczenia. Policja uznała, że
zawiadomienie Nowaka o rzekomym wręczeniu korzyści mundurowym jest
mistyfikacją i sama złożyła przeciwko niemu zawiadomienie do prokuratury.
Sprawę przejęła tarnobrzeska prokuratura, bo kielecka się z niej wyłączyła.
Akt oskarżenia przeciwko Nowakowi trafił do Sądu Rejonowego w Pińczowie w
listopadzie 2002 roku, kiedy ten był już posłem. Ale że przestępstwo
popełniono zanim uzyskał mandat parlamentarzysty, nie było konieczne
uchylanie mu immunitetu, by wezwać posła na rozprawę.
Pierwszy termin wyznaczono na początek marca 2003 roku. Nowak napisał do
sądu, że na proces nie przyjedzie ze względu na posiedzenie Sejmu. Poprosił
o wyznaczenie terminu na 10 marca. I w tym terminie się nie zjawił. Złożył
za to wniosek o wyłączenie ze sprawy wszystkich pińczowskich sędziów.
Wniosku posła nie uwzględniono. Wyznaczony mu obrońca z urzędu zrezygnował z
reprezentowania parlamentarzysty. - Teraz broni posła adwokat z Kazimierzy
Wielkiej - informuje rzecznik prasowy Sądu Okręgowego w Kielcach Artur
Adamiec. - Następnego wezwania na rozprawę poseł nie podjął.
Zażądał natomiast, by na rozprawę wezwano biegłych psychiatrów, którzy w tej
sprawie wydali mu w czasie śledztwa na żądanie prokuratury niekorzystną
opinię, między innymi stwierdzającą znaczny stopień niepoczytalności w
momencie popełnienia czynu. Sąd nie godził się na to. Wtedy poseł napisał,
że chce, aby uchylić mu immunitet, bo chce z trybuny sejmowej powiedzieć, iż
oskarżono go fałszywie, a jego opinia psychiatryczna została sporządzona
niezgodnie z przepisami. - Sąd nie słuchał moich argumentów, a ja mam prawo
się bronić i składać własne wnioski dowodowe - tłumaczy. - Nie przyjdę do
sądu, dopóki nie zostanę wysłuchany i potraktowany, jak każdy inny obywatel.
- Poseł napisał pismo do Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie, dlaczego unika
wymiaru sprawiedliwości. Wynika z niego, że nie jest "gotowy" do
stawiennictwa na głównej rozprawie. Wnosi, by uchylić mu immunitet - mówi
sędzia Artur Adamiec. - Nie wiem, czemu adresat tego pisma był akurat taki,
skoro posła oskarżała prokuratura inna, niż krakowska, a wzywał go przed
swoje oblicze pińczowski sąd, a nie jakakolwiek prokuratura. Dziwię się, gdy
świętokrzyski parlamentarzysta, który deklaruje publicznie, iż chce
naprawiać wymiar sprawiedliwości, unika własnego procesu, który przez jego
nieobecność nie ma szans nawet się zacząć. A tylko w procesie poseł może
dowieść swoich racji.
Zapytany o powody nieobecności w sądzie, poseł Nowak wyraźnie się
denerwuje. - Proszę zajrzeć do akt w sądzie pińczowskim, tam jest moje
uzasadnienie. Nie będę więcej rozmawiał z dziennikarzami na ten temat -
kończy.

Agnieszka OGONEK

cofnij

© Copyright by Echo Media Sp. z o.o. 2003.
Stanisław Wróbel - redaktor naczelny, tel. (41) 3680012, e-mail.
Developed and Maintained by NET System Kielce. Kontakt, e-consulting.
Zauważyłeś błąd, napisz do nas. Polityka prywatności.

Obserwuj wątek
    • Gość: BBB Poseł Nowak a Karp IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 29.11.03, 08:50
      Czy to nie dziwne, że w dniu kiedy ukazują się teksty o śniętym Karpiu, w
      sprawie którego Pan Poseł Nowak odgrywa istotną rolę, ED drukuje taki tekst?
      Być może Pan Poseł Nowak jest winny, ale mnie bardziej interesuje aby
      doprowadził do tego, aby śnięty Karp znalazł się tam, gdzie Jego miejsce,
      czyli na patelni sądu.
      • Gość: Stanislaw Re: Poseł Nowak a Karp IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 09:05
        Poseł Nowak często wyzywa innych od złodzieji nie mając żadnych podstaw.Teraz
        okazuje się ,że posługuje się logika Kalego.Wymyśla różne sztuczki z art.31
        kk,zasłania się imunitetem.Następnym krokiem Pana Posa bedzie stwierdzenie,ze
        to prokuratura w Tarnowie jest winna jego oskarzeniu.Mnie nie chodzi o sprawe
        Karpia i byc moze zbieg okolicznosci,ze ten artykul ukazal sie akurat dzis.
        Wazna jest postawa posla,okazuje sie posla ,ktory co innego glosi,co innego
        robi.Odbieram to jako swoiste tchurzostwo tego czlowieka.Oczywiscie jak zwykle
        Nowak nie jest winny to inni,ktorzy go przesladuja.
        • Gość: BBB Re: Poseł Nowak a Karp IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 29.11.03, 09:18
          Jeżeli jest winny, to Pan Poseł Nowak powinien odpowiedzieć za swoje winy.
          Nie ma dwóch zdań. Z tymi złodziejami, to często ma podstawy.
          Nie wiem, czy Pan Poseł Nowak jest tchórzem. Raczej na takiego nie wygląda.
          A z Karpiem, to jestem przekonany, że nie jest to zbieg okoliczności, tylko
          stara sprawdzona metoda służb PRL.
          Pozdrawiam
        • Gość: Krzysio Pytania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 09:40
          zwany podpuszczalskim ;-)))
          W tym kraju nie ma Sądu, który mógł osądzić oszczercę ?
          Czy prokuratora i sędziego do prowadzenia i rozpoznania własnej sprawy
          powinien sobie wybierać oszczerca ?
          A czy poseł wykorzystując swoje uprawnienia parlamentarne może "zniszczyć"
          przedsiębiorcę, który prowadzi firmę konkurencyjną dla firmy pana posła ?
          A czy prokurator, który wykonuje "polecenia" takiego pana posła to dobry
          prokurator czy zły prokurator ?
          A jeżeli przedsiębiorca zostanie uniewiniony, to kto zapłaci odszkodowanie,
          poseł, prokurator czy podatnicy ?
          A czy sąd, który oprze się presji posła to dobry czy zły sąd ?

A Zenek cierpliwie czeka ...
          • Gość: Zenek Re: Pytania ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 18:55
            Witam Panie Posle NOWAK na Ławie oskrażonych.Doczekałem się wreszcie,że ten
            oszczerca siedzi na ławie oskarzonych.Pan Poseł ma ze dwa zarzuty,tak wynika z
            artykułu(pojadę poczytam sprawę w Pinczowie).Jeden artykuł to zawiadomienie o
            nie popełnionym przestepstwie ,a drugi nakłanianie świadka do składania
            fałszywych zeznań.Dopiero niedawno Poseł tak szydził z Panów O i Cz.Oni
            zostali uniewinnieni (po raz trzeci) a u Pana raczej marne szanse!Będę Panu
            Posłowi kibicował.Myslę ,że będzie jeszcze jedna sprawa i wtedy będzie
            recydywa.Poseł ,który jest oskarzony o czyny kryminalne nie powinien być
            posłem.To powiedział JAN MARIA ROKITA(djabeł wcielony).Do zobaczenia Panie
            Nowak w Sądzie w Pińczowie.Może się tam pan zjawisz wreszcie.Artykuł 31 kk też
            niewiele Panu pomoże-chociaż kto wie,może umieszczenie w Zakładzie będzie
            lepsze.Droga na Piaski-Hawajskie stoi otworem.Przewiozą Pana dawną Aleją
            Feliksa Dzierżyńskiego.Pozdrowionka!
            • Gość: Zenek Re: Pytania ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 19:01
              A propos Panie Posle Nowak,człowiek karany nie może pracować jako prawnik.Nie
              spiesz się Pan tak z tymi studiami prawniczymi.Lepiej to odłożyć.Dobrze by
              było gdyby wyrok dostał Pan w "zawiasach".Dlaczego tak ,bo w przypadku
              skazania z zawieszeniem po upływie okresu próby i dalszych sześciu miesiącach
              będziesz Pan miał zatarte skazanie i czyste konto.Nie idż Pan tylko na studia
              na UJ Kraków bo tam rozpozna Pana Rokita Jan Maria.
              • Gość: zorientowany Jakie znowu studia? IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 29.11.03, 20:41
                Coś ci się zenek popierniczyło.
                Studia prawnicze i Nowak?
                Przecież ten facio jest chyba bez matury?
                Jak się myle sprostuj mnie panie Nowak.
                • Gość: Zenek Re: Jakie znowu studia? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 21:59
                  Gwoli wyjaśnienia.Nic mi się nie popierniczyło.Nowak twierdzi,że zrobi
                  nostryfikację zagranicznych szkół i od przyszłego roku(czy tez w rok zrobi
                  prawo)nic tylko prawo będzie studiował.Też ktoś mu napisał,że chyba na
                  latajacym uniwerstytecie.Dlatego wiedząc o wykształceniu Pana Posła ZSZ
                  pytałem kilkakrotnie dlaczego poucza innych.Poseł odpowiedział,że on ma
                  pokonczone szkoły za granicą,że cho,cho.Pozdrawiam.
                  • Gość: poseł nowak wyjasnienia do artykułu w ECHO DNIA IP: 62.233.163.* 30.11.03, 13:36
                    zapraszam na forum

pinczow.com

tam jest wszystko napisane.

Ludzie mądzy potrafia czytac tak tekst. Widza tez pozaprawną inspiracje prasy,
                    w celu zmuszenia mnie do przyjścia do sądu.

Dlaczego sąd nie składa wniosku o uchylenie immunitetu formalnego a jedynie
                    mnie straszy?

Boja się,że wygrzme z trybuny jak doszło do osakrzenia?

A moze ktoś wyjasni dlaczego sąd nie godził sie na wezwanie biegłych
                    psychiatrów, w momencie gdy opinia jest podpisana przez jednego bieglego?

Jak mozna pisac w komparycji, ze ....działając stanie ograniczonej
                    poczytalnosci...., kiedy, jest jeden podpsi na opinii, oraz nie byłem badany w
                    kontekscie tego czynu przez biegłych?

Prosze też przeczytać wątek na forum GW w sprawie Jaskierni. Tam tez jest
                    wyjasnienie

Gratuluje nastroju!

...a z tą matura to teraz nadrabiam
                    • Gość: Maryja Re: wyjasnienia do artykułu w ECHO DNIA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 14:33

prosze poczekac do sprostowania. Tak bedzie lepiej. To nie jest tekst Agniszki
                      Ogonek lecz naczelnego o nazwisku WROBEl.

Facet atakuje mnie za to, ze zamierzam go oskarzyc o pomowienie tj artykul

"Poseł pijany"

Co do aktu oskarzenia! Informuje, ze akt oskarzenia jest czecia z 13 zarzutów
                      ktore
                      mi zostaly postawione zanim zostałem poslem.

12 zostalo umorzone z BCP. Zostal tylko ten jeden zawiadomienie o nie
                      popelnionym
                      przestepstwie. Nigdzie w moim zawiadomieniu nie było mowy o konkretnym
                      nazwisku. Facet sie rzuca tylko dlatego bo był w tym dniu na sluzbie. Udzerzyc
                      w
                      stol a nozyce sie odzezwią

Moje "zawiadmienie" polegalo na tym, ze zatelefonowałem do komendy i
                      powiedzialem, ze jest czlowiek, kotry mowi, ze dał łapowke. To było cytowanie
                      sytuacji - to była mowa zalezna a nie twierdzenie.

Po przyjezdzie "kierowca złomarz" wycofał się i nie potwierdził tego co mowił
                      wczesniej.
                      Po odjezdzie policji powiedział jednak, ze musiał dać lapowke, poniewaz
                      przypiete
                      do samochodu ( do wozenia złomu ) numery rejestracyjne są nieprawdziwe.
                      Wezwałem powtornie policje drogową. Ta potwierdziła niezgodność numerów
                      slinika, podwozia i kabiny z dowodem rejestracyjnym.

Mamy wiec motyw do placenia lapowki?

Dlaczego przyszedł do mnie złomiarz?

Cztery dni wczesniej pozyczył on odmenie 500 zł. Na co ? Twierdził, ze kupił
                      okazyjnie za 1000 zł stary samochód i musi za niego zapłacić. Zapytany pozniej
                      do
                      sprawy rzekomej łapowki i mojego "nieprawdziwego zawiadomienia" nie potrafił
                      wskazać człowieka i miejsca w ktorym miał kupic samochod na ktory pozczał
                      pieniadze.

Ciekawe?
                      Z tego co mam jako uzasadnienie w akcie oskarzenia wynika, ze nakłaniałem /
                      podzegałem zlomiarza do przestepstwa składania falszywego oskarznia,
                      falszywych
                      zeznan.

Ja mam natomiast tylko jeden zarzut- telefonowania z informacja o niebylym
                      przestepstwie- NIC WIECEJ. Przecierz to kpinia z logiki

Dalej!

Jedynym świadkiem całego oskarżenia jest - uwaga - złomiarz. Człowiek ten
                      jezeli
                      chciałby mnie uratowac przed oskarzeniem, to musiałby się sam obciązyć.

Ten świadek ma prawo odmowy udzielania odpowiedzi na pytania, gdy odpowiedz
                      miałaby go obciazyć ( patrz komisja sledcza )

Zresza- w naturze ludzkiej nie lezy obciazanie się samego.

Co do artykułu ! Inofrmuje, ze powstał on z inspiracji sedziów.

prosze zauwazyć co jest w artykule. jest tam mowa o pismie do prokuratury.
                      Skad dziennikarze mają to pismo, skad maja kopie aktu oskarzenia?
                      napewno nie otrzymali go na wsniosek od pinczowskiego sądu.

Poniewaz odmowiłem przyjacia do sadu na termin, a robie to dlatego, ze
                      sedzia nie godziła się na moje wnioski. Jednym z nich jest zadanie wezwania
                      bieglych sadowych psychiatrów.

sporzadzona opinia została podpsiana tylko przez jednego bieglego, co powoduje
                      niewaznośc tego istotnego dowodu. To trzeba wyjasnic a sąd nie mia na to
                      ochoty.

Niedawno biegly dr Kupiecki, autor tej opinii powiedział mi na konferencji w
                      szczecinie, ze ma wezwanie na sprawe. Chapnął też, ze teraz to musi sie stawić
                      na
                      sprawe, bo sedzina się zgodziła na moj wniosek.

PYTANIE!!! Skąd Kupiecki wie, ze sedzina się nie godziła na ich wezwanie?

Pozaprocesowe porozumienia?

Stad też, widzac co sie dzieje w sprawie, powiedziałem - prosze o uchylenie
                      imunitetu przez Sejm a ja powiem jak doszło do oskarzenia.

Przecież ja miałem 13 zarzutów, opinie, ze w chwili czynu tych 13 czynów małem
                      miec ograniczoną poczytalnosc. 12 nie ma a sąd nie chce słuchać wyjasnienia
                      bieglych do tej sprawy.

Nie mogę wynajac adwokata prywatnie, to dają mi uwaga - pana Kota. Ten
                      wymyslił,
                      że kiedys doradzał Grabowskiemu i nie moze mnie reprezentowac.

Otrzymałem innego- uwaga - z nadania dziekana Szufla. Te 12 umorzonych
                      zarzutów dotyczyło jego córki. To ona złozyła zawidomienie na moja osobę.
                      Teraz Szuflowie gryza się w brode, ze im nic nie wyszło z tych 12 zarzutów

Dzienniarz ma prawo pisac o polityku, jednakrze to on musi się tym sam
                      zainteresowac, zdobyć materiały i wtedy pisac.

Jak to wyglada teraz.

Napisałem do sadu i prokuratury, ze narusza sie moje prawo do obrony i chce
                      powiedziec o tym z trybuny.

Sąd zamiast złozyć wniosek do Sejmu o uchylenie imunitetu proboje mnie
                      zastraszyć
                      organiuzujac przeciwko mnie kampanie medialną i probuje mnie via marszałek
                      zmobilizowac do przyjsca do sadu. Dostarcza przy tym prasie selektywnie
                      dobrany
                      materiał, komplet materiałów, w tym pismo do prokuratury w Krakowie.

Brawo! Toż to przekroczenie uprawnien!!

Bedziemy wyjasniać, kto i dalczego zamiast skłądać wniosek do Sejmu, probuje
                      mnie
                      straszyć i inspiruje przeciwko mnie prase?

Jeden efekt skierowania pisma do prokuratury o którym mowa w artykule juz
                      jest.

PA w Krakowie PO w Krakowie wszczecie sledztwa w sparwie przekroczena
                      uprawnien przy stawianiu mi tych 12 zarzutów i skierowniu mnie na badania
                      psychiatryczne.

Do pełenego oskarżena prokuratury brakuje mi uwodownienia, że ten ostatni
                      zarzut
                      rownież jest nieprawdziwy.
                      Prezes SO w Kielcach ruga sedzine w Pinczowie ( dokładnie !), nalega na szybki
                      proces, bo boja się, ze po wsytapieniu z trybuny szanse skazania spadą do
                      zera.

Teraz jest szanasa ze złomiarz skorzysta ze zmiany przepisów i powie jak było
                      dokładnie z tą lapowka. ( zmiana przepisó )

Na koniec!!

Dlaczego miałbym obecego człoweka w czasie rzeczywistym namawiac do takiej
                      intrygi- jaki miałem motyw?
                      To byłoby zbyt duze ryzyko!!

I tak moje bedzie górą

Najwazniejsze, ze mam umorzone 12 zarzutów, ze opinia w tym kontekscie jest
                      bezprzedmiotowa i... PO w Krakowie bada kwestie fałszywego osakrzenia mojej
                      osoby.

Reszta też się wyjasni

[ Odpowiedz na list ]

[ Odpowiedz cytując ]

[ Pokaż treść wszystkich wiadomości w wątku ]

Znowu o Pośle w prasie... Negatywnie N. Dyzma (29.11.2003 23:32)
                      Re: dalczego znowu? poseł nowak (30.11.2003 13:03)

[ Wyszukiwarka ]
                      [ Spis wszystkich wiadomości ]

Copyright © 2000-2003 pinczow.com

• Gość: Krzysio Re: wyjasnienia do artykułu w ECHO DNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 17:07
                        Uderz w stół a poseł Nowak się odezwie.
                        Pan to tak wszędzie wietrzy spisek, czy tylko w tej sprawie ?
                        A co Pan powie o wolności prasy ? Wolno pisać o Jaskierni, Hojarskiej,
                        Lepperze, Łyżwińskim a o Panu nie ?
                        A może o Panu trzeba pisać tylko dobrze, bo inaczej będzie procesik o
                        pomówienia ?
                        A czy dziennikarz nie ma prawa zajrzeć do akt sądowych, jeżeli dotyczą osoby
                        publicznej ?
                        A może jednak lepiej przyjść do Sądu powiedzieć co się wie w sprawie,
                        sprawdzić protokół i jak wyrok niekorzystny to wtedy walczyć ?
                        A może Pan jesteś tchórz, co nie potrafi stanąć przed sądem i bronić swoich
                        racji ?
    • Gość: KurnaOlek Re: Czego unika Poseł Nowak-Sadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 17:41
      No też mi kurna pytanie, posłowie najczęściej unikają odpwiedzialności,
      albwiem, jak mówią "papugi", w czasie czynu mają zniesioną zdolność do
      odpowiedzialności z uwagi na "wszyty" immunitet.

Hej.
      • Gość: Zenek Re: Czego unika Poseł Nowak-Sadu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 20:16
        Siwetne stwierdzenie o tym wszytym imunitecie.Tak to niestety wyglada ,kiedy
        tchórz oskarża wszystkich w/g zasady "winien nie winien siedzieć
        powinien".Teraz jeżeli nawet zgodnie z prawem jest sporządzony akt oskarżenia
        przeciwko niemu -On niewinny.To typowa zagrywka dla chorych z art.31
        kk .Wszędzie wietrzą podstęp.To się nazywa pospolicie mania prześladowcza.Z
        Krzysiem też się w pełni zgadzam.To typowy i pospolity tchórz.Obwiniać
        wszystkich o wszystko byle ode mnie jak najdalej.Tak postepowali już Pańscy
        przyjaciele Panie Nowak Krzyś P i Jacenty F.Pozdrawiam.
        • Gość: Gość Radia M Re: Czego unika Poseł Nowak-Sadu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 21:05
          Panie Nowak chce Pan ludziom zrobić wodę z muzgu z tym adwkoaktem.Twierdzi
          Pan ,że nie może Pan wynająć prywatnego.To istna bzdura.Pan chcesz
          zaoszczędzić na adwokacie ,bo Pan wie ,że ma Pan orzeczoną( w opinii
          psychiatrycznej) ograniczoną zdolność do rozpoznania czynu i pokierowania
          swoim postępowaniem(art.31kk i art.79 par.1 pkt.3),należy się Panu
          obligatoryjnie adwokat z urzędu,jeżeli zachodzi obawa co do poczytalności
          oskarżonego.Pańska perfidja i zakłamanie nie ma granic.Gdyby Pan był uczciwy
          nie wypisywałby Pan takich bzdur.Podobno jest pan w Komisji Sprawiedliwości
          Sejmu RP.Tam chyba oprócz Hajarskiej i Pana są jacyś prawnicy.
    • Gość: Jakub Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmawia? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 23:10
      Przecież to już po raz 10-ty wyjaśnia Pan tym samym debilom z SLD całą sprawę o
      zbrodnię(!) prokuratorsko - sądową, jakiej dopuścili się wobec pana agenci
      komunistyczni wciąż zatrudnieni w prokuraturze i w sądownictwie. Tylko za
      każdym razem inaczej się podpisują. Im chodzi jak zawsze tylko o to, by Panu
      ubliżać, bo nic więcej, jako wielokrotni zdrajcy narodu polskiego, emeryci SB-
      ccy etc. nie potrafią i nie mogą zrobić. Przecież to bydło z największym trudem
      składa zdania po polsku. Nie widzi Pan tych nieporadnych sformułowań, tego
      debilizmu prawnego, tego odwracania kota ogonem?
      Po co się Pan z nimi zadaje? Pańskie wyjaśnienia już są na tym forum i każdy
      zainteresowany może je odnaleźć. Szkoda Pańskiego czasu i nerwów na szarpaninę
      z ubekami. Pański czas i spokój potrzebne są do dalszego wyjaśniania
      przestępstw, jakich dopuścili się przez ostatnie lata prominentni członkowie
      SLD, pochodzący głównie z województwa świętokrzyskiego. Proszę nie zajmować się
      tymi gówniarzami, starającymi się tylko i wyłącznie Pana ubrudzić.
      • Gość: Krzysio Re: Panie Pośle - uwaga bydlątko sandomierskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 23:34
        zwany podpuszczalskim ;-}}}
        Panie pośle pan też tak postrzega świat, jak klecha Jakub ?
        Na Jakubie także dokonano zbrodni indoktrynacji, już mu ci agenci
        komunistyczni nawet z zupy wyłażą. Dlatego klecha odstawił jedzenie, jest na
        wyraźnym głodzie, zdradza go bełkot i bydlęca mowa.
        Ale to nawet specjanie nie dziwi, rozdwojenie jaźni jest aż nadto widoczne.
        Ostatnio Jakub zaczął się "modlić" do "Faktów i Mitów". To chyba tam jest
        zatrudniony morderca księdza Popiełuszki. Zastanawiające, jedyni agenci
        Jakubowi przeszkadzają, a innych czyta i słucha. Czy jest na sali jakiś
        lekarz ?
        • basia996 Re: Panie Pośle - uwaga bydlątko sandomierskie 01.12.03, 10:01
          Gość portalu: Krzysio napisał(a):

> zwany podpuszczalskim ;-}}}
          > Panie pośle pan też tak postrzega świat, jak klecha Jakub ?
          > Na Jakubie także dokonano zbrodni indoktrynacji, już mu ci agenci
          > komunistyczni nawet z zupy wyłażą. Dlatego klecha odstawił jedzenie, jest na
          > wyraźnym głodzie, zdradza go bełkot i bydlęca mowa.
          > Ale to nawet specjanie nie dziwi, rozdwojenie jaźni jest aż nadto widoczne.
          > Ostatnio Jakub zaczął się "modlić" do "Faktów i Mitów". To chyba tam jest
          > zatrudniony morderca księdza Popiełuszki. Zastanawiające, jedyni agenci
          > Jakubowi przeszkadzają, a innych czyta i słucha. Czy jest na sali jakiś
          > lekarz ?
          Wszyscy lekarze są zajęci badaniem posła !
        • Gość: Jakub Typowy język antypolskiego zwyrodnialca z SLD IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 14:01
          Typowy język antypolskiego zwyrodnialca z SLD. Dokładnie takim językiem
          przemawiał, do niedawna lider kieleckiego SLD, Długosz znany z afery
          starachowickiej. SLD-owscy przestępcy mają coraz więcej czasu do siedzenia
          przed komputerami, nie muszą już latać na zebrania SLD.
      • Gość: poseł nowak Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 01.12.03, 10:00
        ...ręce opadaja jak czyta sie te wypociny. To "tałatajstwo" nie potrafi lub
        nie che zrozumieć tego co się do nich mowi
        • Gość: Gość z Klewek Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 16:19
          Tałatajstwem to ty jesteś.Może urządzić sąd ludowy na rynku w Pińczowie.Wtedy
          Poseł Nowak będzie sądzony przez kolektyw robotniczo-chłopski,ku uciesze
          gawiedzi.Będzie mógł przedstawić swoje racje.Obrońcą bedzie klecha Jakub z
          Sandomierza.Myślę ,że taki Sąd będzie sprawiedliwy dla Posła Nowaka.
        • Gość: Jakub Dlatego, że to jest rzeczywiście tałatajstwo ... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 13:44
          Dlatego, że to jest rzeczywiście tałatajstwo, niech Pan, Panie Pośle, nie
          traktuje ich jako partnera do dyskusji. Wystarczy, że jeden raz Pan wyjaśni
          jakiś problem czy odpowie komuś grzecznemu. Ale to tu, to jest przecież ciągle
          ta sama łobuzeria związana z wiadomymi antypolskimi przestępcami i złodziejami,
          tylko wymyślają sobie nowe pseudonimy. Ich celem jest oczernianie Pana.
          Pozdrawiam
      • Gość: zdziwiony Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 10:11
        Jakubie jestem zdziwiony ,że zapomniałeś o Żydach.
        Przecież ty wszędzie widzisz ubeków, komuchów i Żydów.
        Czyzbyś stravcił swoją czujność. A fe to jest karygodne.
        A swoją drogą to ty na prawdę jesteś popie....... do kwadratu
        Co do niby obelg ,które to lecą pod adresem Nowaka a ciebie to tak razi to
        radzę ci abyś poczytał swoje wypociny z tego forum i zobaczysz jak ty lżysz
        wszystko i wszystkich co ci nie jest na rączkę.
        ty nie dość ,że ziejesz nienawiścia to na dodatek jesteś ślepy skoro swoich,
        kierowanych pod adresem innych obelg nie widzisz.
        A może ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?.
        Co do Nowaka to wcale nie jestem zdziwiony (jako zdziwiony) ,że tak się to
        dzieje z tym panem. Gościu prawie wszystkich oskarża ale samemu odpowiedzieć
        przed prawem to nie w jego stylu.
        P.S.
        Pytanie do prawników;
        Zastanawiam się jak to jest z tym artykułem 31 k.k.
        Czy można piastować jakiekolwiek funkcje publiczne mając orzeczoną
        niepoczytalność?
        • kielcz Czemu pan z tymi debilami rozmaw 01.12.03, 14:55
          Dobre pytanie. Ja myślę, że NAPRAWDĘ NIE POTRAFIĄ ZROZUMIEĆ (to odpowiedź na
          pytanie Jakuba). To juz tragedia. Ten styl, ta "wiedza". Panie Nowak niech Pan
          nie daje sie robić w balona. Ja poczekam troche i jestem prawie pewien, że
          zaproponują Panu aby Pan udowodnił, że nie jest wielbłądem.
        • Gość: Prawnik Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 21:26
          Niepoczytalność w prawie karnym określona w art.31 kk(25 dawnego KK) odnosi
          się do chwili popełnienia przestepstwa.Psychiatra musi okreslić,czy dany
          podejrzany ,oskarżony miał zdolność do rozpoznania czynu i pokierowania swym
          postępowaniem.Pan Poseł Nowak w zależności od nastroju przyznaje się,że jego
          niepełną zdolność orzeczono ,raz w 18 przypadkach ,raz 13 tu.Myslę,że w takim
          przypadku mamy do czynienia z niepoczytalnośćią ciągłą.Moim zdaniem należałoby
          wystąpić do Sądu Okręgowego o ubezwłasnowolnienie takiej osoby.Niemniej ilość
          podmiotów uprawnionych do takiego wniosku jest ograniczona.Prokuratura jednak
          z mocy prawa winna zawiadomić Marszałaka Sejmu RP o skierowanym akcie
          oskarżenia przeciwko panu posłowi oraz o tym,że badanie psychiatryczne
          wykazało częściową niezdolność u Pana Posła do rozpoznania znaczenia czynu i
          pokierowania swoim postępowaniem.Moim zdaniem taka osoba winna być pozbawiona
          imunitetu z urzędu tj.na wniosek Marszałaka Sejmu(po otrzymaniu zawiadomienia
          z prokuratury bądź sądu.jak sam Poseł się przyznaje orzeczenie o jego
          dolegliwościach dotyczy kilkunastu spraw.Więc sprawa raczej jest poważna,bo
          przecież nie był On badany przez jednego psychiatrę lecz klikunastu.O
          zachwianej psychice Pana Posła śwaidczy też fakt,żę w przypadku sprawy dla
          niego drażliwej lub nieprzyjemnej wszystkich adwersarzy obrzuca epitetamiz
          pogranicza rynsztoka, nie umiejąć znaleźć należytej argumentacji w celu
          wyjasnienia swoich racji.Uważam więc ,że człowiek taki winien być poddany
          dodatkowym badaniom psychiatrycznym-celem orzeczenia ,o przydatności tego Pana
          do posłowania oraz sprawowania bardzo odpowiedzialnej funkcji państwowej.
          • Gość: KurnaOlek Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 21:51
            No toś, kurna gościu dołożył.
            Nie prościej było napisać:
            "zauważyłem panie pośle, że pana notowania na forum spadają, no to siuuup na
            górę"
            i wszyscy by zrozumieli.
            A ty gościu: zdolność, niepoczytalność, psychiatryczność, posłowalność,
            publiczność. Jeden facio, jak usłyszał reklamę Redbulla /"doda ci skrzydeł"/
            to wyskoczył przez okno z 4 piętra, myślał, że będzie fruwał. A ty tu chłopie
            na forum, z takimi trudnymi wyrazami startujesz.

Szacuneczek, jak mawiał Wojteczek /niestety już nie mawia/.

Ps.
            kurna
          • Gość: poseł nowak Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 02.12.03, 11:55
            umorzenie z braku cech przestepstwa drogi panie!!!!!!!!!!!!!!!

"Niepoczytalny" to był ale prokurator i...psychiatrzy

złozyłem 6 zawiadomien. Z tego zrobili mi to razy 3 x

falszywe zawiadomienie
            falszywe oskarzenie
            falszywe zeznania

plus ten telefon na policje potraktowany jako zawiadomienie o niepopelnionym
            przestepstwie

Gdzies musiałem nie podawac wszystkiego. Nie zrobilem tego wiec nie bardzo mam
            się czym bardzo interesowac

jeszcze jedna ciekawostka

Ta sprawa z tym złomiarzem, który jak twierdził jezdził na numerach innego
            samochodu. Potwierdziła to powtorna kontrola policji.
            Dziś okazało się ( informacja od komendanta ), ze w takim przypadku policja
            jedynie pouczyła kierowce, ze uwaga... musi wozić dowod rejestracyjny przy
            sobie.- NIE UKARAŁA go nawet mandatem
            Załozono, ze samochod jest zarejstrowany, ubezpieczony i ma dowód rejestracyjny.

Tym czasem nic z tych rzeczy! Samochód był wycofany z ruchu.

Winno się skierowac wniosek do Sądu Gradzkiego i poinformowac Fundusz
            Gwarancyjny. NIE ZROBIONO TEGO

Brawo myśliciele!
            • Gość: Prawnik Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:27
              Panie pośle Nowak,czy umowę pożyczki 500 złotych dla "złomiarza" zarejestrował
              Pan w Urzędzie Skarbowym ?Nie zarejestrował Pan tej pozyczki?Tak sie
              domysliłem.W związku z tym jako Poseł popełnił Pan kolejne przestępstwo tym
              razem karno-skarbowe.Ten prokurator z Tarnobrzega winien uzpełnić panu w akcie
              oskarżenia o ten zarzut,skoro sam się Pan do tego przyznajesz.
              • formacja_infinity Re: Panie Pośle. Czemu pan z tymi debilami rozmaw 03.12.03, 19:07
                Gość portalu: Prawnik napisał(a):

> Panie pośle Nowak,czy umowę pożyczki 500 złotych dla "złomiarza" zarejestrował
                > Pan w Urzędzie Skarbowym ?Nie zarejestrował Pan tej pozyczki?Tak sie
                > domysliłem.W związku z tym jako Poseł popełnił Pan kolejne przestępstwo tym
                > razem karno-skarbowe.Ten prokurator z Tarnobrzega winien uzpełnić panu w akcie
                > oskarżenia o ten zarzut,skoro sam się Pan do tego przyznajesz.

Co ty za prawnik jestes jak nie wiesz ze pozyczka do 1000 zl jest wolna od podatku, do tego masz czelnosc zarzucac poslowi przestepstwo.
                nie umiesz sprawdzic?
                pewnie jestes w zmowie z prowincjonalnymi matołami prawnikami, co mysla ze ostatnie rozumy zjedli i probuja uchodzic za sprawiedliwych, zeby latwiej bylo skubnac naiwnych.

zmien nika bo sie skompromitowales do konca

bez pozdrowien

w imieniu formacji
                rn
          • Gość: Jakub Prawnik - debil z SLD IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 13:35
            Klasyka debilizmu i kłamstwa tych zbrodniarzy z SLD w wykonaniu tego tu
            półgłówka podpisującego się jako prawnik. Przecież w rzeczywistości wobec posła
            Nowaka nie orzeczono ani razu niepoczytalności. Po co tak kłamać? Ano, żeby
            ukryć własne przestępstwa i zbrodnie dokonywane przez antypolską mafię SLD.

(Może to osobiście sam były SLD-owiec Długosz mści się oczerniając posła
            Nowaka? To jego poziom umysłowy, typowy dla przestępczości SLD, jest
            reprezentowany w poście prawnika.)
            • Gość: Prawnik Re: Prawnik - debil z SLD IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 18:37
              Jakub, Jakub Ty na rozum coś sobie nakup.
        • Gość: Jakub Zdziwiony matołku IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 13:53
          Zdziwiony matołku
          Pan Poseł Nowak nie ma orzeczonej niepoczytalności. Sprawcy tej zbrodniczej
          prowokacji wobec pana Posła Nowaka zostali powstrzymani przez prawo i trwają
          przygotowania prawne prowadzone przez PAŃSTWO, przez Rzeczpospolitą Polską,
          które mają na celu doprowadzenie do ukarania tych zbrodniarzy.

Dlaczego ty się nie zadziwiasz nad swoim matołectwem i przestępczymi
          skłonnościami do występowania wraz z SLD przeciwko narodowi polskiemu?
          • Gość: Krzysio Zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:58
            Czy uznawanie posła Nowaka za "naród polski" to schizofrenia czy nie ?
            Nagrodą za trafną odpowiedź jest "bluzg" Jakuba.

• Gość: No tak... Re: Czego unika Poseł Nowak-Sadu IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 01.12.03, 23:42
      Coś mi się wydaje, że jak wszyscy zapomnimy o panu pośle Nowaku, to on znikie w
      niebycie. Uwierzcie - on istnieje dzięki nam i dzięki forum.Zostawmy go z jego
      problemami.POzdrawiam.
    • Gość: karimata Re: Czego unika Poseł Nowak- BEZPRAWIA pod szyldem IP: 5.5.* / 80.58.1.* 02.12.03, 16:28
      Panie pośle!
      Większość tutejszych forumowiczów nie ma bladego wyobrazenia o lokalnej, nieformalnej prowincjonalnej mafii prawniczej działajacej w milczacej zgodzie na rzecz wspolnych interesow, wykorzystujac do tego przepisy prawa, ktore łamią i naciągają.

Jak pan pokazuje niektore powiazania to probuja zrobic z pana wariata bo to jest najwygodniejsze, a przy okazji dolozyc na inne sposoby, zeby sie pan nie pozbieral. A tu taki problem, ze sie pan nie daje, szybko uczy i do tego jeszcze niektore slugusy mafii to na pana szczescie przygłupy.

przed takie sady nie warto sie stawiac, bo one zajmuja sie spreparowanymi bzdurami, a nie sprawiedliwoscia. ucziwy sedzia nie przyjalby takiej sprawy, ale w kielcach to w gazecie beda obsmarowywac udajac rzetelnosc.

najsmieszniejsza w tym wszystkim jest "autolustracja" adwokatury polskiej, w ktorej dzis bryluja wychowankowie donosicieli UB, co sie z-autolustrowali , maja kodeks etyczny i czekaja na kolejne okazje, zeby kogos oskubac.

zyczymy powodzenia i doradzamy uzycia wszelkich sposobow do opoznienia tej sprawy. na szczescie wobec ostatnich informacji o jednorekich bandydat ta deta sprawa wyrazniej jawi sie jako szykany, wiec moze lokalni sludzy temidy zamkna swe swinskie ryje.

karimata

• Gość: Krzysio Jakubie to ty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 20:31
        Tak pięknie napisałeś, że się wzruszyłem. Zobacz, jak nas te mafie
        poobsiadały, jak wszy bydlątko albo oblepiły nas, jak gówno karimatę.
        Fuj, smród ciągnie od Sejmu.
        Ty masz Jakubie taki "piękny", gibki język, siostrzyczkom też zapewne
        dostarcza dużo radości :-))) ?
        • formacja_infinity Re: Jakubie to ty ? 02.12.03, 23:13
          prosimy sie nie dac podpuszczac niejakiemu krzysiowi znanemu takze m. in. jako behemot pokretny.
          jak sie uda panu uporac z kilkoma pilnymi sprawami nasza formacja wierzy, ze zajmie sie pan zbrodniami buzka i krzaklewskiego popelnionymi na narodzie i polsce. do agenta walesy juz nie warto siegac.

zyczymy wytrwalosci
          w imieniu formacji
          colenel J.F.S. Lubelsky jr.
          • formacja_infinity Re: Jakubie to ty ? 02.12.03, 23:16
            walesa sam sie powiesi

w imieniu formacji
            colonel J.F.S. Lubelsky jr.
          • Gość: poseł nowak Re: Jakubie to ty ? IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 03.12.03, 10:26
            prywatyzacja TVP - to magaafera w wydaniu Tomaszewskiego + Zelatyna
            Prywatyzacja Domow Centrum

Kampania M. Krzakelwskiego ( prokuratura w Tarnowie nie chce pokazac akt
            umorzonego postępowania )
          • Gość: behemot proszę mnie do tego nie mieszać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 19:28
            > znanemu takze m. in. jako
            > behemot pokretny.

Proszę mnie do tego nie mieszać. Zarówno język i poziom tego sporu wykluczają
            moją w nim obecność.
            Gdyby Szanowny był dzentelmenem, spotkalibysmy się na ubitej ziemi i dostałby
            Pan w pysk za takie insynuacje.

Łączę Wyrazy Szacunku

behemot
            • Gość: Jakub, oczywiście Re: proszę mnie do tego nie mieszać IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 21:21
              Notoryczny matoł mówi o poziomie, chyba swego matołectwa!
              Jak tam antypolski debilku, nauczyłeś się już historii Śląska? hahahehehe, jak
              można być takim idiotą i jeszcze się tym chwalić? Mój Boże, chyba zaraz
              zacytuję te jego antypolskie idiotyzmy o Śląsku? Z jakiej szkoły go wypuścili?
              Eee! Pokazałeś już swojemu profesorowi po raz drugi interpelacje posła Nowaka?
              I co? I co profesor Jaskiernia powiedział? Że nie chce, żeby go wsadzano do
              więzienia?
              • Gość: Krzysio Też ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:02

Zobaczcie też ksiądz, jak Jakub, a jakże inny.

"Pomyśl" - Twardowski Jan

"Pomyśl czy przyszło ci kiedy do głowy
                że błękit jest czasem siny czasem granatowy
                bywa jak lazur lub jak kraska modry
                cieszą się święci w niebie
                na dole pies z pieskiem
                że nawet niebo nie bywa niebieskie"

przepiękne, aż przykro taki tekst, umieścić pod "bluzgiem Jakuba"

albo:

"Pamięci George`a Eliota" - Twardowski Jan

"Dziękuje Ci że nie jest wszystko tylko białe albo czarne
                za to że krowy łaciate
                bladożółta psia trawka
                kijanki od spodu oliwkowozielone
                dzięcioły pstre z czerwoną plamą pod ogonem
                pstrągi szaroniebiekie
                brunatno fioletowa wilcza jagoda
                złoto co się godzi z każdym kolorem i nie przyjmuje cienia
                policzki piegowate
                dzioby nie tylko krótkie albo długie
                przecież gile maja grube a dudki krzywe
                za to że niestałość spełnia swe zadanie"

• Gość: eternity Też ksiądz-pogienty koles jestes, chodz na browar? IP: *.kielce.msk.pl 04.12.03, 00:35

co to je-bana massa?
                  podstawowka z akademiom?

zachorowales? nie mamy na mysli tutejsze stukanie, choc znamienne;
                  lecz sprawy, a nie wydumane rymy nienanych idiotow - je_bakow na wlosciach

jeba_na rasa
                  qrva mać
            • Gość: eternityplus Re: proszę mnie do tego nie mieszać IP: *.kielce.msk.pl 04.12.03, 00:22
              pierdo-lisz
              • okurwa Re: proszę mnie do tego nie mieszać 04.12.03, 02:31
                chcialbym zrozumiec o co wam chodzi?
                • Gość: paranoik o co chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 08:19
                  ...tez sie zastanawiam
                • Gość: Jakub Re: proszę mnie do tego mieszać IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 20:04
                  To wina Zenka. Długosze z komitetu zabrali mu miotłę i posadzili za klawiaturą,
                  jako dyżurnego obrońcę czci agentury komunistycznej i SLD. Tytuł wątku, jaki
                  postawił na forum towarzysz woźny, mówi wszystko o możliwościach umysłowych tej
                  formacji. Tego tytułu nikt nie rozumie, bo nie jest wyrażony w jakimkolwiek
                  języku jakiegokolwiek ludu z tej planety.
    • bojownik_sld Re: Czego unika Poseł Nowak-Sadu 02.12.03, 20:35
      no
    • Gość: posel nowak Moze red. WROBEL z ECHA opublikuje? IP: 62.233.163.* 04.12.03, 01:30
      ...moja odpowiedz na artykul z soboty.

Od przedwczoraj ma moja odpowiedz, ale jakoś nie moze znowu opublokowac. Czeka
      pewnie jak zpertyfikuje w spoleczenstwie wiedza z zeszłej soboty i znjadzie
      gdzies miejsce gdzieś na jakieś dalszej stronie w najmniej poczytny dzien.

A moze pobiegł na konsultacje do prezesa SO?
      • Gość: trema Re: Moze red. WROBEL z ECHA opublikuje? IP: *.kielce.msk.pl 04.12.03, 02:38
        a co?
        tylko pobledi, trzeba pomyslec, i trzeba zlecic myslenie. i jeszcze w kolko,

to bedzie decyzja, jak sie doda wkladke z babom bez dupy, to pisanego nikt nie
        zauwazy.

balcerowicz musi odejsc
      • Gość: Zenek Re: Moze red. WROBEL z ECHA opublikuje? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 07:53
        Panie Nowak,czy jako poseł z imunitetem(jeszcze)zjawi się Pan na swojej
        sprawie w Sądzie Karnym w Pińczowie ,w dniu 8 grudnia 2003 roku?Czy może
        jeszcze Pan nie dojrzał ,chodzi o Pana przygotowanie do sprawy.Radzę wziąć
        innego adwokata niż Pani B.
        • Gość: poseł nowak Brak ubezpiecz., rejestracji. to wg policji 95 kw IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 07.12.03, 17:38
          Moje stanowisko procesowe wyraziłem pisemnie sądowi. Takie samą informacje
          otzymałał szef kancelarii Sejmu, adwokat Czeszeko- Sochacki.

Immunitet mam po to, zeby bronił mnie przez szykanami sądu. Po wystąpieniu z
          trybuny sejmowej złoze go napewno

Nadto w aktach sprawy, ktora była prowadzona z mojego telefonu do KPP w
          Pinczowie, znajduje się moje oświadczenie datowane - 5 lipca 2000 roku, tj na
          dwa dni po telefonie do Policji, ze odmawiam złozenia zawiadomienia, bo nie mam
          pewności, ze przestepstwo zostało popelnione.

Telefon był jedynie informacja i wskazaniem na świadków zajścia.
          Takie pismo potwierdza, ze nie da się wykazac zamiaru bezposredniego.
          Bez wykazania zamiaru nie ma winy

Juz chyba pisałem na tym forum. Powtorze jednak raz jeszcze.

Po oddaleniu sie policji w sprawie "łapówki" złozmiarz przyznał się, ze
          zapłacił korzyśc, bo ma lewe numery rejestracyjne przypiete do samochodu.

Policja zakwalifikowała to jako czyn z art 95 kodeksu wykroczeń i pozwoliła mu
          starym zedzolowanym, bez sprawnych chamulców, niedopuszczonym do ruchu, bez
          przegladu, nieubezpieczonym, załadowanym 5 tonami złomu ( z mleczarni prawie km
          jedzie sie z duzej gory), jechać do Jedrzejowa.

Tym czasem czyn kwailifikowany jest z art 97 kw( kara do 5000 zł ), nadto
          powinno sie poinformowac Fundusz Ubezpieczeniowy ( 3500 zł )

Nie dostał z art 95 Kw ( nie wozenie dokumentów ) zadnego mandatu.

Mam pytanie!

Jak oceniac zachowanie policji- Czy to jest bezprawne odstapienie od wykonania
          wszystkich obowiazków, tj czyn z art 231 kk.

Jak mozna było pozwolic aby jechał bez ubezpieczenia?
          • Gość: Krzysio Obywatelu, nie pieprz bez sensu !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 18:11
            przestań już pan "fanzolić", powiedz to swoim koleżkom w sejmie i idź do sądu,
            jeśli jest tak, jak pan gadasz, to muszą cię uniewinnić, a jak nie to wtedy
            wrzeszcz i strasz Starsburgiem albo Kołymą.
            "Immunitet mam po to aby mnie bronił przed szykanami ze strony Sądu" - ciekawy
            pogląd, to sam pewnie pier... Bońda, Lepper, Hojarska, Lewandowski, Begier,
            Łyżwińscy; mandacików też pewnie pan nie płacisz, bo to znowu szykana policji;
            załatw pan taki immunitet wszystkim i cześć, jak równość wobec prawa to
            równość.
            "Hamulce" trzeba mieć, że nie robić podstawowych błędów ortograficznych. Jak
            ktoś nie zna polskiego to może k... jest agentem ?
            • Gość: posel nowak buchaha! IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 07.12.03, 18:45
              "muszą" - to Ciebie zamknąć za...zniewazanie.

Ten akt oskarzenia jest oczywiscie bezzasadny. Zachowanie Sądu narusza
              podstawowe prawa człowieka

tyle mam do powiedzenia!!!!!!!!!!!!
              • Gość: qwerty no to ja tez nie ide do sądu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 19:23
                > Ten akt oskarzenia jest oczywiscie bezzasadny. Zachowanie Sądu narusza
                > podstawowe prawa człowieka

Czy ja sam moge uznac, ze jakis akt oskarżenia w stosunku do mnie jest
                oczywiscie bezzasadny ?
                Tzn. np. przychodzi pozew, czytam i klasyfikuję: ten pozew jest OK, pojdę. Ten
                jest nie za bardzo - nie idę. Czy kazdy obywatel moze tak robic ? Czy to jest
                tylko przywilej niektorych osób ?

Czy kazdy obywatel jest uprawniony do decydowania, ktore zachowania sądu są
                naruszeniem prawa, a które nie i w zależności od własnej oceny moze isc albo
                nie isc na rozprawę ?
                • Gość: Zenek Re: no to ja tez nie ide do sądu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 19:40
                  Chodzi tu oczywiście o akt oskarżenia a nie pozew.Pozew w sprawie cywilnej i
                  moża nie przyjść w ogóle.W przypadku aktu oskarżenia pan Poseł Nowak jest
                  oskarżonym.Zwykły obywatel gdyby chciał polemizować z aktem oskarżenia,czy on
                  dobry dla niego czy zły,Sędzia wydałby zarządzenia sporowadzenia delikwenta
                  przez Policję w kajdanach na rozprawę główną.Pamietacie jak Poseł Nowak stawał
                  w obronie chłopaka z Krakowa ,co jechał bez biletu nie stawił się na
                  rozprawę.Sąd zastosował areszt zabezpieczający.Nowak pyszczył,podskakiwał
                  wówczas,że dostał aż trzy miesiące.Teraz widać co robi sam!Oczywiście żaden
                  sąd nie wyda nakazu aresztowania na Nowaka bo ma imunitet, a poza tym zostałby
                  prześladowanym przez Sądy III RP o co jemu tak bardzo chodzi.Teraz widać jaki
                  tchórzliwy jest poseł Nowak i jak postępuje.Wszyscy ,którzy na Niego głosowali
                  powinni być teraz dumni kogo wybrali.Pytając posła czy zjawi się w sądzie
                  karnym byłem przekonany,że się nie stawi.Mniej niż zero!
              • Gość: Krzysio Re: Dlaczego śmiech ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 20:15
                Rozumiem panie pośle, że to: "muszą mnie zamknąć za znieważanie", jest tak
                samo pewne, jak pana skazanie w tej sprawie, co to pan ją opisuje ?

A może coś się tam nie zgadza, może panowie posłowie ochoczo stawają przed
                sądami, może nie unikają płacenia mandatów ?, no tak może "hamulce" pisze
                się "ch" ?

Jeżeli ten akt oskarżenia jest bezzasadny, to czego się Pan obawia ?
                Przecież, jak Pan pójdzie do sądu i nie uwzględnią np. Pana wniosków, to sami
                się ugotują, dadzą tylko Panu kolejne argumenty do ręki i to takie, których
                nikt nie będzie mógł lekceważyć /nawet Zenek/.
                • Gość: Czytelnik Forum Re: Dlaczego śmiech ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 08:30
                  Czytam te bzdury pisane przez Posła Nowaka i ogarnia mnie coś!Czy słyszeliście
                  o fakcie aby jakiś człowiek będąc oskarżonym ,był jednoczesnie winnym.W 90
                  procentach są niewinni ,jak zresztą Poseł Nowak.Oceniam tak samo sytuację jak
                  Krzyś.Nowak skazuje innych nawet bez dowodów niech sam wykaże ,że jest
                  niewinny ,a nie próbuje przekonać opinię publiczną o swojej niewinności.Od
                  tego są sądy panie Nowak nie ulica.Dobrze ,że na swoim przykładzie wreszcie
                  Pan zrozumie jak to dobrze oskarżać innych nawet takich,których sady
                  uniewinniły a w pana przekonaniu są winni bo Nowak tak chce.
                  • Gość: poseł nowak proszę czytać dokładnie argumenty! To... IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 08.12.03, 10:35
                    ...nie jest instrukacja do zelazka, ktorej mozna nie zrozumieć

Ja nie przekonuje ulicy - to nie ja napisałem bzdurny artykuł, w ktorym nie
                    dano mi nawet mozliwosci wypowiedzenia się w przedmiocie meritum.

To nie ja rozpoczałem ten wątek. Jezeli jednak juz jest, to odpowiadam na
                    zarzuty - nic wiecej.

Na tym forum powtorzylem jedynie moje stanowisko procesowe - nic innego

Na termin zamierzałem się stawić, ale w przypadku gdy sąd narusza zasade
                    bezsposredniosci, prawo do obrony, nie mam innego wyjascia jak bronic sie via
                    trybuna sejmwa

To jest moje konstytucyjne prawo i zamierzam z tego skorzystać
                    - nikt nie moze mi tego zabrać.

Już raz miałem w sprawie kolizji drogowej probe diagnozowania tempore crimines
                    mojej poczytalnosci, bez przerprowadzenia dowodu z ekspertyzy z zakresu
                    komunikacji samochodowej. Bez prasy, to pewnie ja byłbym sprawcą tej kolizji.

A tak, to okazało się, ze to nie ja ją spowodowałem!

Nadto jest to oczywiste wtedy, gdy wnosi sie oczwiscie bezzasadny akt
                    oskarżenia przeciwko posłowi.

Moze zrobimy tak! Spotkamy się gdzieś na miescie - wymyśle na szybko grozbie
                    karalną, podam świadka, powiem, ze grozba była na tyle dla mnie realna, ze
                    obawiam się jej spełnienia ( tu wazne jest subjektywne odczucie pokrzywdzonego )

Do tego - zero adwokata !

Efekt? Czekam na odpowiedz!

Wg mnie - murowane skazanie!

• Gość: poseł nowak Co zrobił prokurator prokuratury... IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 08.12.03, 10:39
                      ...Katowice Centrum - Zachód?

Pokazał to TVN w sobote w programie "UWAGA"

27 minut gadał do ukrytej kamery i magnetofonu, jak to umorzy postępowanie za
                      jedyne 4000 zł- że bedzie to robił aż do pełnego skutku

Gratuluje "poczucia humoru"

• Gość: kolega posła Ale poseł Nowak nie ma sadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 16:59
                        nie kapuje?
                    • Gość: Krzysio Argumenty, ale też we właściwym miejscu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 17:02
                      Panie pośle szanuję Pana argumenty, ale i tak trzeba je przedstawić w sądzie,
                      to że pan pisze to wszystko na forum niczego nie zmienia w pana "sytuacji
                      procesowej"
                      Przecież jeżeli to wszystko pan powie w sądzie i pana nie uniewinnią, bedzie
                      świadczyło tylko na pana korzyść.
                      A prokurator, który bierze łapówki to zwykły, pospolity bandzior i o tym nawet
                      nie ma co dyskutować, trzeba dziada wyrzucić z prokuratury i skazać.
                      Pomysł z groźbą jest niezły, sie mi podoba, może kiedyś się przyda.
                      Kiedy przewiduje pan wystąpienie w sejmie ?
                      Pozdrawiam.

Ps.
                      dziękuję za "tałatajstwo". Ale ja jako "podpuszczalski" przywykłem do
                      nazywania mnie także agentem, zwyrodnialcem,gówniarzem,żydokomunistą,
                      matołkiem. Najbrdziej spotwarzył mnie jednak Jakub pisząc, że jestem z SLD.
                      Dlatego mu się oberwało.
                      • Gość: GOŚC RADIA M Re: Argumenty, ale też we właściwym miejscu. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 21:57
                        Trzeba zobaczyc co wypisuje Nowak na czacie o Jaskierni.Wypisuje jakies bzdury
                        o jego sprawie w Pinczowie.Panie Nowak przebadaj sie Pan jak
                        najszybciej.Najlepiej od razu ,u trzech bieglych lekarzy.Ludzie kogos Cie
                        wybrali na posla.Biedny szamocze sie jak jakis szczur.On do sadu nie
                        przyjdzie .A coz to za sad.W kaftan bezpieczenstwa i zaprowowadzic pod sad.
                        • Gość: poseł nowak Re: Argumenty, ale też we właściwym miejscu. IP: 213.77.1.* 15.12.03, 20:35
                          Piszac "szczur" pise pan o sobie?
                          • okurwa Re: Argumenty, ale też we właściwym miejscu. 15.12.03, 22:14
                            Panie posle niech sie pan nie daje wciagac w pyskowki ze skrajna prawica,
                            zreszta stewrowana zdalnie przez zydokomune.
                            Na forum to mozna poczytac, i napisac tylko zeby " puscic szczura " dla testu;
                            tu dziala zgrana szajka, kazdy pod kilkoma pseudonimami a niektorzy grupowo pod
                            jednym.
                            Spoko i karawana

oQ
                          • Gość: GOŚC RADIA M Re: Argumenty, ale też we właściwym miejscu. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 22:20

Panie Pośle Nowak ,co to jest MŚ ,czy to Ministerstwo Świętobliowości.Takie
                            znajduj e się na Miodowej.Ministerstwo Sprawiedliwości nie
                            ma "Ś".Sprawiedliwość jest przez "S" jak "Solidarność".Zważ Pan na to mimo
                            swojego wątłego wykształcenia.Trzeba się w życiu uczyć panie Nowak!Myślę ,że
                            z takim poziomem wiedzy, nie przyjmą Pana na prawo.Może jakaś uczelnia
                            prywatna ,bo nawet KUL,za duży szmal Pana nie zechce.Ucz,się Nowak polskiego.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka