Dodaj do ulubionych

Panie pośle Nowak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 20:57
zwany podpuszczalskim ;-)))
jest nareszcie miejsce, gdzie będzie się Pan mógł wykazać swoją logiką,
elokwencją, bystrością i antykonformizmem.
Pańska koleżanka Renata Beger zwolniła Panu miejsce.
Do boju Panie pośle /Jakub powiedziłby "alleluja i do przodu/

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: BBB Re: Panie pośle Nowak IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 02.12.03, 21:01
      Wielce Szanowny!
      Pan Poseł Nowak nie jest już członkiem formacji zwanej "Samoobrona".
      Do Komisji ma zostać natomiast powołany członek tejże formacji.
      Pozdrowienia :)
      • Gość: Krzysio Re: Panie pośle Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:15
        zwany podpuszczalskim ;-)))
        ale ja nie o Samoobronie pisałem, pani poseł Beger jest koleżnaką z ławy
        poselskiej posła Nowaka. Fakt wcześniej oboje przy poparciu ukochanego
        przewodniczącego Leppera startowali do Sejmu, ale poseł Nowak porzuca
        przyjaciół w potrzebie a wspiera wredne, komunistyczne LSD.

Pozdr.
        • Gość: BBB Re: Panie pośle Nowak IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 02.12.03, 21:41
          Tak, rzeczywiście wsparł. Tłumaczył się z tego nawet na forum. Mnie nie
          przekonał. Zresztą w kilku innych sprawach także nie zgadzam się z Panem
          Posłem. Nie wiem jak to było z tą „zdradą”, ale myślę, że wystarczy zapytać :)
          Pomimo to cenię Pana Posła chociażby za to, że udziela się na tym forum. Wiem
          na pewno, że podejmuje sprawy na tym forum sygnalizowane. Poza tym próbuje coś
          robić, w jak mi się wydaje, istotnych sprawach. Czasami coś dryga. Nie sposób
          odmówić Mu odwagi cywilnej.
          Jak już kiedyś napisałem jeżeli jest winny, to powinien zostać osądzony i
          ukarany. Nie da się przy tym ukryć, że jest swoistym „folklorem” i ewenementem
          na forum chyba w skali kraju.
          Wydaje mi się, że należy to docenić.
          Pozdrawiam :)
          • Gość: Jakub "Czasami? Coś Tam?" IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 22:27
            Np. gdyby nie poseł Nowak, to nikt nawet nie usłyszałby o tym radzieckim
            aferzyście Hazardowie. A tak to Hazardow wpadł w nielichą panikę. Tego nie
            załatwia się w 5 minut i "czasami". Przypomnę, że pierwsze wspominki na ten
            temat na tutejszym forum, poseł Nowak zamieścił blisko rok temu. Późną wiosną
            skarżył się nam poseł co najmniej dwukrotnie, że wielkie gazety z jakichś
            powodów odmawiają współpracy nad tym tematem. Jeszcze w lecie "Rzeczpospolita"
            odmawiała publikowania "tylko i wyłącznie faktów", pomijając wszelkie
            spekulacje i sugestie polityczne. A przecież już w tamtym czasie posłowi
            Nowakowi udało się po ciężkich bojach zmusić(!!!) prokuraturę do choćby
            formalnego podjęcia śledztwa. Od kilku dni sprawa stała się głośna, bo dwie
            większe gazety (GW i ŻW) zdecydowały się równocześnie o tym napisać. Po
            wystąpieniu (uprzedzającym uderzeniu SLD) Barcikowskiego w
            Sejmie, "Rzeczpospolita" odważyła się także napisać o tej mafii.
            To nie jest tak, że sprawę największego gatunku można skutecznie rozgłosić w 5
            minut. A przecież z góry wiadomo, że i tę zbrodnię SLD-owską nie uda się do
            końca wyjaśnić i osądzić.

Nie jest to jedyna sprawa, przy której pomagał Rzeczpospolitej Polskiej poseł
            Nowak. Jak wiemy, wdzięczności nie będzie. Może po latach ...
            • Gość: BBB Re: "Czasami? Coś Tam?" IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 02.12.03, 22:42
              "Poza tym próbuje coś robić, w jak mi się wydaje, istotnych sprawach. Czasami
              coś dryga".
              Nie wydaje mi się żebym popełnił nietakt :)))))
              Tym razem właśnie drygnęło :)
              • Gość: Jakub Re: "Czasami? Coś Tam?" IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 23:31
                Taktownie dopisałem się pod Twoim postem, wykorzystując tzw. pretekst, nie
                pierwszy raz zresztą. :)

(Nie lubię zwracać się bezpośrednio do tego SLD-owskiego ..., no,... powietrza.)
                Także pozdrawiam :)
          • Gość: Prawnik Re: Panie pośle Nowak IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:31

Panie pośle Nowak,czy umowę pożyczki 500 złotych dla "złomiarza" zarejestrował
            Pan w Urzędzie Skarbowym ?Nie zarejestrował Pan tej pozyczki?Tak sie
            domysliłem.W związku z tym jako Poseł popełnił Pan kolejne przestępstwo tym
            razem karno-skarbowe.Ten prokurator z Tarnobrzega winien uzpełnić panu w akcie
            oskarżenia o ten zarzut,skoro sam się Pan do tego przyznajesz.

• Gość: BBB Re: Panie pośle Nowak IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 03.12.03, 00:03
              Umowy pożyczki jako takiej nie trzeba chyba rejestrować. Płaci się natomiast
              podatek od czynności cywilnoprawnych.
              Jednak istnieją zwolnienia. Miedzy innymi w przypadku, jeżeli pożyczka jest
              udzielona:
              „innym osobom niż wymienione w lit. c), jeżeli łączna kwota lub wartość tych
              pożyczek udzielonych tej samej osobie nie przekracza w ciągu roku 1.000 zł,”.

W „c” chodzi o stopień pokrewieństwa.
              Nie jestem pewny, czy w takim przypadku trzeba składać deklarację.
              Może jakiś biegły podpowie?
    • formacja_infinity Re: Panie pośle Nowak 02.12.03, 23:08
      prosimy sie nie dac podpuszczac niejakiemu krzysiowi znanemu takze m. in. jako behemot pokretny.
      jak sie uda panu uporac z kilkoma pilnymi sprawami nasza formacja wierzy, ze zajmie sie pan zbrodniami buzka i krzaklewskiego popelnionymi na narodzie i polsce. do agenta walesy juz nie warto siegac.

zyczymy wytrwalosci
      w imieniu formacji
      colenel J.F.S. Lubelsky jr.o
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka