Dodaj do ulubionych

*Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó.w. :D

12.05.09, 13:41
Moja wypowiedź autorska dotycząca najbliższych wyborów.

1.

www.digart.pl/zoom/343696/wybory.html

2.

www.digart.pl/zoom/343696/wybory.html
Obserwuj wątek
    • pstrykacz.imieninowy omyłka :/ 12.05.09, 13:42
      2.

www.digart.pl/zoom/1222965/A_lyzka_na_to.html
      • Gość: lala Re: omyłka :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:09
        Pstrykacz, powtarzasz się. A pomysł z widelcem odgrzewany.
    • e.mocja *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó.w. 12.05.09, 14:02
      *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó.w. Uważam, że Sz.P.
      pstrykacz.imieninowy jest fotografikiem politycznym, a nie imieninowym, jak się
      przedstawia.
      • Gość: Głosuj_zawsze Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: 195.47.201.* 12.05.09, 16:15
        Nie uczestnicząc w wyborach odbierasz sobie prawo krytyki. Ale to
        Twoje prawo.
        • Gość: szczurołap Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.range86-162.btcentralplus.com 12.05.09, 16:42
          prosze podac nazwe partii ktora nie stosuje kolesiostwa, nepotyzmu, nie tworzy
          ukladow... poki co kazda ktora sie zabierala za rzadzenie powiela te same bledy...
          • Gość: właśnie Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 17:21
            Toteż trzeba ich co 4 lata wymieniać, żeby układzików nie utrwalać.
        • Gość: Jakub Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: 83.1.92.* 12.05.09, 17:20
          Gość portalu: Głosuj_zawsze napisał(a):
          > Nie uczestnicząc w wyborach odbierasz sobie prawo krytyki. Ale to
          > Twoje prawo.

Ja nie uczestniczę w antypolskich wyborach, bo właśnie krytykuję
          wszystkich złodziejskich łobuzów, którzy wybierają się współpracować z wrogami
          narodu polskiego. Istniejące prawo nie zabrania mi tego.

Podaj przepisy prawa, na mocy którego "sam sobie odbieram prawo krytyki" - w
          dodatku ma to być "moje prawo". :(
          Czy coś wiesz na temat zbrodniczego prawa dla narodu polskiego, dotyczącego
          swobody poglądów i wypowiedzi, jakie zamierzacie wprowadzić po wyborach dla
          lepszego utrzymania narodu polskiego w niewoli?
          • Gość: bebe Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:56
            Jakub, to co ty uprawiasz to zwykły oportunizm, w dodatku udający bunt. Nie
            głosujesz, nie masz głosu krytycznego - proste. Kwestia konsekwencji.

> Czy coś wiesz na temat zbrodniczego prawa dla narodu polskiego, dotyczącego
            swobody poglądów i wypowiedzi, jakie zamierzacie wprowadzić po wyborach dla
            lepszego utrzymania narodu polskiego w niewoli?

???
            • Gość: Jakub Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: 83.1.92.* 12.05.09, 23:41
              Gość portalu: bebe napisał(a):
              > Nie głosujesz, nie masz głosu krytycznego -
              > proste. Kwestia konsekwencji.

A nie można, zamiast głosu krytycznego, pozbawić mnie obiadu?
              • Gość: owieczka Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:36
                A kościół katolicki ? czy kościół katolicki jest czyms dobrym dla
                Polski ? czy zamiast na wybory możemy iśc do kościoła i dac księdzu
                na tacę ?
                • Gość: JaB Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:32
                  Ja idę na wybory tylko dlatego aby nie wygrał ich Ziobro.
                  • Gość: zawiedziony Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: 77.223.220.* 17.05.09, 08:25
                    Nie idę, bo widzę jak ludziom sfarfolili życie, co za tendencyjne gnioty tworzą,
                    tysiące martwych zapisów-sloganów, które nabierają życia dopiero wtedy, gdy
                    chodzi o interes SAMYCH SWOICH. Dziadostwo i draństwo okrutne !!! Nie będę brać
                    udziału w tej niby demokratycznej SZOPCE. Masa czerwono-czarnych
                    cwaniaczków,"kreatywnych" lodziarzy niech się dusi we własnym sosie.
              • Gość: bebe Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:49
                Gość portalu: Jakub napisał(a):

> A nie można, zamiast głosu krytycznego, pozbawić mnie obiadu?

Nie gotujesz - nie jesz, może być i tak. Ale nie w sprawie wyborów.
                • Gość: Pstryku Serdecznie Re: *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 12:03
                  wczoraj całą noc robiłem nocne zdjęcia w kielcach

fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ib/ej/0t4s/4s8Rh1iIawFoH5f2FB.jpg
                  • e.mocja *Dzień Dobry! Ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó.w. 16.05.09, 16:39
                    Dobrze uchwyciłeś tę pokomunistyczną ciemnotę pod księżycem.

Gratuluję. Fotka jest bardzo wymowna i właściwie oddaje kielecki krajobraz
                    polityczny.

Fotografowi, który - jako jedyny w całym dużym mieście Kielcach - potrafił z
                    całym należnym kieleckim partiom politycznym artyzmem wykonać wysokiej jakości
                    fotografię, jasno ilustrującą efekty ich działalności ku dalszemu dobru narodu
                    polskiego, słusznie należy się I Nagroda od Gazety Wyborczej.

PS. Do Gazety Wyborczej
                    Bardzo opłaca się wam ufundować Dobrą I-szą Nagrodę dla Pstryku Serdecznie, bo
                    zdjęcie będziecie mogli pokazywać na Światowym Konkursie Historii Judaizmu w
                    Izraelu jako "Ciemnotę polską". Wygra nawet z "ciemnościami egipskimi".
    • Gość: szczurolap Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.range86-162.btcentralplus.com 17.05.09, 01:07
      "... mieles chamie Zloty Rog, ostal Ci sie jeno sznur..."
    • Gość: niemagister O wyborach IP: *.xdsl.centertel.pl 17.05.09, 01:48
      Plenum
      PiS
      • Gość: kolejne Re: O wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 16:06
        digart.img.digart.pl/data/img/vol0/19/72/download/3703836.jpg
        • Gość: Jakub PO wyborach, wieś rośnie wraz z PSL IP: 83.1.88.* 17.05.09, 21:20
          Jeśli wiesz jak wyglądają orczyk, kłonica, cep, to staraj się unikać kontaktu z
          tymi przedmiotami w okolicach Urzędu Marszałkowskiego i na Sienkiewicza.
          Bądź bezpieczny.
          • Gość: szczurolap Re: PO wyborach, wieś rośnie wraz z PSL IP: *.range86-162.btcentralplus.com 19.05.09, 00:43
            ...dlatego nalezy odsunac PSL czyli - Partie Sprytnych Ludkow od rzadzenia...
            bezpieczenstwo spoleczenstwa - na pierwszym miejscu
        • Gość: Korona MKS Re: O wyborach IP: *.chello.pl 18.05.09, 01:59
          Wybory???
          Przecież już po wyborach!!! Z pośród 40 mln. obywateli wybrano i namaszczono
          kilka tysięcy osób.
          Kto ich wybrał i według jaskich kryteriów? To niezbyt jasne, albo raczej, to
          wielka partyjna tajemnica...
          '
          WYBRANYCH umieszczono na listach w nie przypadkowej kolejności. Swojaków
          ulokowano na czołowych miejscach, ponieważ wezwanie tow. Gomółki o głosowanie
          bez skreśleń wciąż jest przez Polaków respektowane ;-)
          '
          Teraz odbędzi się już wszystko jawnie i bedzie wielka feta. Będziecie mogli
          wybierać z tych wybranych.
          '
          I czy do "wyborów" pójdziecie czy nie, czy wybierzecie z tej czy innej listy...
          bedzie to miało znaczenie tylko dla samych kandydatów, ich rodzin i przyjaciół.
          Skutek społeczny będzie taki sam. O wynik "wyborów" możemy być zatem całkowicie
          spokojni. Czego wam i sobie życzę i pozdrawiam

• Gość: Filip Re: O wyborach IP: *.dsl.bell.ca 18.05.09, 06:45
            ....ludzkosc robi postep nawet zacofane Chiny siegaja po zachodnie
            standart zycia..

...co z ta Polska...Polka od roku cofa sie w rozwoju...o niczym
            innym sie w kraju nie mowi tylko o unijnych pieniadzach....

...w Polsce mowi sie o postepie w Chinach...ale w Polsce postep
            zabroniony....

...oto troche statystyk...byscie zrozumieli ze w Polsce nie robi sie
            nic ktos celowo usiluje blokowac rozwoj kraju...kto i dlaczego...?
            ...nie idz do wyborow bo po co...kolejna tragedia narodowa
            nieunikniona....mam to przeczucie.
            .....................................................................

Bigger is better at Beijing auto show
            AP PHOTO
            Mercedes rolled out its new GLK SUV, left, which will be sold here
            next January, while Audi’s Q5, which is coming next year, also made

As it develops into the world's largest automobile market, China is
            also becoming an increasingly attractive venue for automakers to
            stage new-vehicle introductions this week at the Auto China show in
            Beijing.

A large number of these were SUVs and large luxury cars, both
            categories that have seen sales tumble elsewhere in the world.
            Analysts forecast auto sales growth in the country at 15-20 per cent
            this year, though sales of luxury cars and SUVs are expected to
            surge by 40-45 per cent.

Real estate and stock market prices have created a new class of
            Chinese billionaire, and that wealth, coupled with a government-
            imposed freeze on gas and diesel prices, has fed the demand.

Among those making their world premiere this week at the Beijing
            show was the Audi Q5 – that brand's junior-size crossover SUV, which
            will compete with the BMW X3, Infiniti EX35, Land Rover LR2, Lexus
            RX350, Mercedes-Benz GLJ 350 and Volvo XC60.

It will go on sale here during the first quarter of 2009, with
            pricing expected to be in line with that of those competitors.

Initially, at least, the only engine offered in North America will
            be Audi's 3.2 L V6 FSI with direct injection, a six-speed Tiptronic
            transmission and rear-biased quattro all-wheel drive. But don't rule
            out a TDI diesel in the future.

While the Q5 is similar to its primary competitors in external
            dimensions, a short front overhang adds to its visual sportiness. It
            is marginally longer in wheelbase to enhance both ride quality and
            passenger space.

The Q5 will be the first model to feature Audi's Generation 3 MMI
            integrated control system for auxiliary functions such as climate
            control, entertainment and navigation.

• Gość: Filip Re: .."milosc Polonii do Platformy..." IP: *.dsl.bell.ca 18.05.09, 17:42

...pan Person opowiada bzdury...mowi o jakiejs milosci...wystarczy
              poczytac moje listy slane do Polski z za oceanu...a mozna pojac jaka
              to milosc...Polonii do Platformy.

...jesli juz jestesmy przy temacie "Polonia"...bo jesli pan Person
              chce zuli z londynskiej ulicy, ktorzy wyjezdzajac za praca zrobili
              miejsce w kraju dla dzialaczy Platformy nazywac "Polonia"...no to
              jego sprawa....Pan Person nie wspomina nic na temat Polonii
              amerykanskiej, kanadyjskiej czy australijskiej....taka dla Platformy
              nie istnieje....dlaczego nie istnieje...?

wiadomosci.wp.pl/kat,90354,title,Person-PO-kocha-Polonie,wid,11124654,wiadomosc_video.html
          • Gość: szczurolap Re: O wyborach IP: *.range86-162.btcentralplus.com 18.05.09, 20:33
            ....Komuno wroc... wtedy przynamniej bylo jsne co jest co kto jest kto...
            • Gość: Pstryku Serdecznie wysłałem list na adres e.mocja@gazeta.pl i odbiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:29
              wysłałem list na adres e.mocja@gazeta.pl i odbiło ;(((
              • Gość: Filip Re: Apoteoza chamstwa w obecnym PRLu- bis. IP: *.dsl.bell.ca 19.05.09, 01:55
                ...a zatem nie jest to wylacznie moja odosobniona opinia na temat
                dzisiejszej zacofanej Polski, przypadkowych politykow czy sciekowego
                gatunku mediow.

...wielokrotnie juz pisalem na ten temat..."robia chameryke" nie
                znajac jej....chamstwo zwielokrotnione...taki obraz Polski
                zniecheca...do jej odbioru....nie chce sie miec z tym krajem
                Platformy Obywatelskiej nic wspolnego....krajem post
                PRLowcow....krajem chamstwa, arogancji, korupcji, cwaniactwa.

...a dokadnie w jakims programowanym studium odbierania Polski przez
                Polonie...zamysl wlasciwy strategow spolecznych psychologii...chodzi
                o obrzydzenie Polakom mieszkajacym poza granicami kraju ich
                Ojczyzny....bo przeciez powroci taki moment...zwielokrotniony w swej
                sile..( gdy juz odejda ostatni swiadkowie)...moment ROSZCZEN.

Moment wszelkich roszczen do Polski...wowczas nie bedzie mial kto
                jej bronic...no bo i po co bronic wlasnego narodowego wstydu...kraju
                nebotycznego chamstwa...kraju najgorszego elementu pod sloncem...ja
                jak myslicie co wyrosnie z tego pokolenia odbierajacego obecnych
                politykow PO...pokolenia uczacego sie wspolczesnej Polski....?
                Filip

USA: Polska wojna domowa w 2009 roku - felieton Andrzeja Targowskiego

Rok 2009 powinien przejść w polskiej historii, jako rok otwartej
                wojny domowej pomiędzy partiami politycznymi. Pretekstem do tego są
                wybory do Parlamentu Europejskiego, kiedy partie oficjalnie skaczą
                sobie do oczu i starają się wykończyć nawzajem swoich
                kontrkandydatów. Owe wybory są tylko pretekstem, bowiem długo
                nawarstwiona wzajemna nienawiść do siebie znajduje teraz jakby
                formalne i otwarte ujście dla owej walki na śmierć i życie.

Zapytany prof. Zbigniew Brzeziński (Horyzonty w TVN, 17 maja, 2009
                r.) co sądzi o polskiej polityce, odpowiedział: „polska polityka
                ośmiesza się, jest deprymująca ale niezbyt ważna dla świata, bowiem
                Polska jest częścią Unii Europejskiej i najważniejsze europejskie
                decyzje są w niej obowiązujące dla Polski”. Potem Profesor dodał
                piękną polszczyzną na wszelki wypadek, „że politycznie należy do
                Ameryki, ale kiedyś Polska niewola ciążyła mu”. Jak widać nie chce
                się identyfikować z obecną polską polityką, choć niedwuznacznie
                dodał, że kiedyś był polskim patriotą.

Chyba tylko Profesor Brzeziński potrafi tak krótko i dosadnie
                scharakteryzować to, co się dzieje w Polsce. Nawet obecnie odcina
                się od Polski, bowiem zapewne jest mu za nią wstyd. Zresztą nie
                tylko jemu. I to jest największa porażka obecnych polskich
                polityków. Profesor Brzeziński ocenia Polskę z geopolitycznego
                punktu widzenia, w czym nie ma sobie równych na świecie. Jednak to,
                co się dzieje w Polsce ma przede wszystkim olbrzymie znaczenie dla
                samych Polaków.

Otóż owa pełzająca wojna domowa między politycznymi partiami bardzo
                osłabia samą Polskę, która zamiast prężnie rozwijać się, dryfuje.
                Traci wiele szans i znieczula obywateli. Sytuacja obecna przypomina
                klimat, jaki panował w II RP przed Zamachem Majowym. Tylko obecnie
                nie widać drugiego „Piłsudskiego.”

Jednakże największą winę przypisuję polskim mediom, które podsycają
                do tej wojny domowej w imię lepszej oglądalności. Zapraszają do
                studia polityków tylko po to, by ich skonfliktować i ośmieszyć. My z
                uchodźstwa, którzy żyją w klimacie telewizji np. amerykańskiej nie
                możemy patrzeć na ten „cyrk” w polskich mediach. Tutaj ci „najlepsi”
                polscy dziennikarze, nagradzani „Wiktorami, “ nie znaleźliby pracy w
                amerykańskiej telewizji, z uwagi na gwałcenie etyki zawodowej. Nie
                wiem, czy owi polscy dziennikarze mają moralne prawo „egzaminowania”
                polskich polityków, jeśli nie chodzi im o sedno sprawy tylko o
                to, „kto kogo” w imię oglądalności.

Co najgorsze owi specjaliści od skłócania są tak pewni siebie, że
                dobrze pracują a ich zwierzchnicy nawet ich do tego zachęcają, tak
                że nie widzę rady na wyjście z tego medialnego korkociągu i
                wyprowadzenia Polski na „prostą?”. Co gorsze, polscy obywatele nie
                znają innych mediów, większość była wychowania na mediach PRL.
                Ową „wolnoamerykankę, “ uważają za coś normalnego w demokracji?
                Tymczasem Polska krwawi a politycy jak durnie dają się mediom
                skłócać.

Andrzej Targowski (na zdj.), USA, 18 mają 2009 r.

• Gość: Filip Re: Apoteoza chamstwa w obecnym PRLu- bis. IP: *.dsl.bell.ca 19.05.09, 16:42
                  ...a gdy jeszcze powstana obiecane elektrownie
                  atomowe....zaprzestane kupowania polskich produktow zywnoscowych...a
                  po co mi napromieniowana z Polski zywnosc...taka to moge sobie kupic
                  tu na miejscu...

"ATOMOWA POLSKA"....wyborczy chwyt Platformy....to znaczy inwestor
                  wybuduje na naszym terenie atomowe generatory ......po czym
                  produkujac energie bedzie ciagnal z tej energi zyski... sprzedajac
                  energie Polakom.

>>Po ich uchwaleniu i wypełnieniu regulacji ustawowych wymaganiami
                  dozoru jądrowego będziemy mogli skupić się na wyborze konkretnych
                  miejsc do budowy elektrowni - powiedziała. W jej opinii, najlepszym
                  rozwiązaniem może być specustawa, która przyspieszałaby procedury w
                  ramach przepisów prawa energetycznego, ochrony środowiskowej i prawa
                  zamówień publicznych.

Dodała, że regiony w pierwszej kolejności do rozpatrzenia jeśli
                  chodzi o lokalizację elektrowni, to północ kraju od linii Warszawa-
                  Poznań, a zwłaszcza wschód, który jest niedoinwestowany wytwórczo.
                  Zaznaczyła jednocześnie, że koszty rozbudowy sieci przesyłowej nie
                  są tak duże w porównaniu do całej inwestycji i są do uwzględnienia
                  przez inwestora elektrowni atomowej.

Pytana przez PAP o sposób finansowania budowy bloków jądrowych w
                  Polsce, odparła: To jest problem inwestora; to on będzie proponował
                  warunki realizacji inwestycji.

Dzisiaj wydaje się, że deklaracje potencjalnego inwestora, jakim
                  jest wskazana spółka PGE jest takie, aby towarzyszył temu
                  przedsięwzięciu inwestor strategiczny z odpowiednim know-how i to
                  oni będą wspólnie zastanawiać się nad sposobem finansowania, co
                  oczywiście na pewno jest dużym problemem - przyznała. Uściśliła, że
                  według deklaracji, o których wie, wybór inwestora nastąpi pod koniec
                  przyszłego roku.
    • Gość: deceew Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:56
      na pohybel wszystkim partiom i ich zwolennikom
      sa zupelnie NIEPOTRZEBNI i wystarczajaco juz napsuli
      normalnym ludziom krwii

ktoregos dnia ci ktorzy sa przez nich dymani
      wyjda na ulice i skonczy sie pajacowanie
      • agnostyk11 Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. 22.05.09, 21:51
        A wtedy Ty zaczniesz rządzić. I pokażesz wszystkim, że twoje
        jest "mojsze".
        • Gość: Filip Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.dsl.bell.ca 23.05.09, 13:07
          ...jak juz ten post PRLowski klamca przybedzie w niedziele do
          Kielc...zapytajcie go;

.1..Ile podatnika kosztuje jego kampania....?

2....dlaczego media milcza o masowej ucieczce Polakow za granice...?

...Te pokole pozostana puste...to juz efekt jego cudow gospodarczych;

ogloszenia.wp.pl/wyniki.html?market=on&kat=9&C1_0=&lc=Szklarska+Por%

• Gość: Filip Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.dsl.bell.ca 23.05.09, 13:09
          i.wp.pl/a/i/ogloszenia/insertions/img/trader/1/0/8/4/3/8/1/3/6/dfe15f33cb0be35b974a9955778947ad
          • Gość: F. Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.dsl.bell.ca 23.05.09, 13:19
            ...skutecznie utrudniaja wprowadzenia danych na liste
            dyskusyjna...ale trzeba probowac....takich opuszczanych
            nieruchomosci w polsce sa setki tysiacy....mowi sie o masowym
            opuszczaniu kraju przez mlodych Polskow ktoryzu nie widza miejsca
            dla siebie w zaklamanym kraju Platformy Obywatelskiej....

www.panel.netfactory.pl/img_cms/3499-1_800.jpg
            • Gość: Filip Re: *Dzień Dobry! ja tylko w sprawie w.y.b.o.r.ó. IP: *.dsl.bell.ca 23.05.09, 13:32
              ...jesli ktos nie wierzy...niech przejzy zboir ogloszen bior
              nieruchomosci na Wirtualnej Poolsce ; "http:szklarska poreba /
              nieruchomosci"

...przerazajace !...oto Polska wielkich sukcesow Tuska....!

...ale i nie tylko Tuska - waszych towarzysze..calego tego post
              PRLowskiego estabiliszmentu - dawnej nomenklatury PRLu....tak
              biedniej kraj...po ludziach pozostaja tylko puste pokoje dla azjatow.
            • Gość: Pstryku Serdecznie Ja też mam fotografię domku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 13:32
              Ja też mam fotografię domku. Henryk tam mieszkać miał. Nie wiem czy
              mieszkał. Teraz tam Kotowski sieje rozpierduchę. Wysłałbym te
              fotografie do Starostwa Kielce ale Janus kradnie majątkowe prawa
              autorskie. C.h.u.j mu w plecy bo w dupe miałby zbyt dobrze. Wyślę do
              U.S.A na Brooklynie będzie wystawa.... Jak ktoś nie wierzy niech
              napisze - wyśle zdjęcia galerii. C.h.u.j w plecy głupim
              dziennikarzynom.

digart.img.digart.pl/data/img/vol0/86/62/download/2705900.jpg
              ..
              koniec
              • Gość: Zenon m0by i bacha1979 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 13:34
                m0by i bacha1979, poprzednią wypowiedź trzeba skasować bo ktoś używa
                wulgarnych słów i mnie obraża.
                • Gość: Pstryku Serdecznie Zdecydowanie na PSL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 11:56
                  www.digart.pl/zoom/3775111/Zdecydowanie_na_PSL.html
                  Ja to zdecydowanie na siekierskiego PSL głosuję! bo byli w
                  głosowaniu przeciwko Armii Krajowej i Rotmistrzowi Pileckiemu !
                  • e.mocja Re: Zdecydowanie na PSL! 30.05.09, 15:17
                    Otoczenie zdjęcia bardzo mnie się podobie - te wszystkie deseczki i
                    deszczułeczki dynamicznie układające się w typową chłopską willę z bogatszych
                    okolic Polski. Natomiast samo zdjęcie fizjonomii, a raczej swojskiej fizjognomii
                    obywatela działacza eurokomunistycznego, podobie mnie się mniej. Nawet nie
                    chodzi o ten chytrutki fałsz, rozlewający się na tym na wskroś europejskim
                    obliczu, ale raczej o mierną jakość pracy pstrykacza.imieninowego. Na tym
                    eurokonterfekcie od razu widać, że obywatel kandydat do Europy portretował się
                    na swoich imieninach. I nie pomogła tu nawet obróbka komputerowa zdjęcia, jakiej
                    poddał eurodeputowanego pstrykacz.imieninowy, bo na fotografii i tak widać, że
                    ów europejczyk gębę ma podobną do cholewy.
                    • Gość: Filip Re: Zdecydowanie na PSL! IP: *.dsl.bell.ca 30.05.09, 16:16
                      ./..no ..!...swietne ujecie Pstryku..!

...towarzysz jak sie patrzy....do takich to juz nic nie trafia...
                      "z siekiera na europe"....

...co za bzdety ta prasa wypisuje...przeciez setki tych sku...synow
                      najbogatszych polakow....a jakze patriotow z pod szyldu PRLu UB,SB,
                      rozlicza sie z fiskusem za granica...nie ujawnianie prawdy jest
                      wielkim klamstwem....w proporcjach do tego co sie ujawnilo...!

>>Bogaci Polacy wolą rozliczać się z fiskusem za granicą niż w
                      kraju. Słabość do podatkowych rajów wykazują najbogatsi: Grażyna
                      Kulczyk, jej były mąż, a ponoć także Janusz Palikot i Zygmunt
                      Solorz.

Była żona kontrowersyjnego posła PO przekonuje, że znaczną część
                      swojego majątku ukrył on na Karaibach. Stamtąd z anonimowych spółek
                      na konta Janusza Palikota spływają ponoć miliony.

Tymczasem Palikot tłumaczy, że nie ma pojęcia, kto jest właścicielem
                      firm, które udzielają mu kredytów. "Dziennik" sugeruje, że to
                      właśnie autor książki "Płoną koty w Biłgoraju" założył dwa lata temu
                      spółkę w Luksemburgu. Pieniądze miała od spółki z Cypru, której
                      udziałowcy rezydują na Karaibach.
                      • Gość: Pstryku Serdecznie Re: Zdecydowanie na PSL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 20:30
                        W piątek było w Kielcowie Święto Ludowców i Siekierski tańczył na
                        Placu Artystów.

• e.mocja Re: Zdecydowanie na PSL! 30.05.09, 21:59
                          Taniec z siekierkami tańczył? :)
                          Masz fotę? Można by go zaskarżyć o sianie zgrozy.
                          • Gość: dureń a kto go oskarży ? który prawnik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 22:34
                            a kto go oskarży ? który prawnik ?
                            • e.mocja Re: a kto go oskarży ? który prawnik ? 31.05.09, 07:44
                              Aleś ty dureń! Niebywałe!
                              Musi żyd.
                              • Gość: tonący Re: a kto go oskarży ? który prawnik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:15
                                dyskusja tonie
                        • Gość: Filip Re: Zdecydowanie na PSL! IP: *.dsl.bell.ca 30.05.09, 22:09

...zatem niezly artsta z niego...

.ale tez chodzi mi po glowie - rzeczywiscie jakas kontynuacja
                          PRLowcow ...wrecz okupacja przestrzeni zycia publicznego,
                          zawlaszczanie sfery niejako spolecznie przyznanej ludziom kultury i
                          sztuki przez dzialaczy partyjnych....aneksja...obrzydliwe to
                          dzialanie i bynajmniej nie bedzie to wplyw z rezultatem pozytywnym
                          na polityke ( co widzimy w PO...Palikot,( Niesiolowski- "pamietajmy
                          o Osieckiej")...ale z rezultatem zgnojenia kultury i sztuki.
                          • Gość: Filip Re: Zdecydowanie na PSL! IP: *.dsl.bell.ca 31.05.09, 06:28

...historia o jak kazda inna upadajacych firm w obecnym PRLu...
                            ...historia o tym jak latami prezesi zerowali na polskiej firme
                            transportowym LOT...az doprowadzili go do upadlosci...

...a naiwna patriotyczna Polonia popierala swa narodowa ikone
                            kupulac przeloty do Polski placac za bilety niekiedy dwa razy
                            drozsze niz zyczula sobie tego Lufthanza, British Airway...czy inni
                            przewoznicy...pies was ruchal...pasozydy !

www.wp.pl/i/ivar/F/200905/42935.JPG
                            • Gość: Filip Re: Zdecydowanie na PSL! IP: *.dsl.bell.ca 31.05.09, 06:31
                              Sobota, 30 maja 2009

PLL LOT warte dziś mniej niż Pekaes

PAP 03:25
                              Prawie 12 mln euro dostał szwajcarski syndyk masy upadłościowej SAir
                              Group za pakiet w Polskich Liniach Lotniczych LOT -
                              ujawnia "Rzeczpospolita".

Przy takiej wartości transakcji 100% akcji LOT warte jest więc
                              niecałe 50 mln euro, czyli ok. 225 mln zł. To mniej niż notowana na
                              giełdzie firma transportowa Pekaes (ok. 320 mln zł) - czytamy
                              w "Rzeczypospolitej".

Dziesięć lat temu Szwajcarzy, kupując pakiet 37,6% akcji LOT,
                              wycenili polskiego narodowego przewoźnika na przeszło 1,5 mld zł i
                              zapłacili zań ponad 550 mln. Ich udziały spadły do 25,1 proc., kiedy
                              udziałowiec większościowy, czyli skarb państwa, podniósł kapitał
                              spółki, a Szwajcarzy nie chcieli w tym uczestniczyć.

Obecnie LOT praktycznie nie ma majątku, poza wyposażeniem biur i
                              marką. Nie należą do niego ani samoloty, bo są wynajęte, ani
                              nowoczesny budynek na Okęciu, który pod koniec lat 90. w celu
                              poprawienia bilansu sprzedał własnej spółce Eurolot i teraz go od
                              niej wynajmuje - wylicza gazeta. (jr)

• Gość: Filip Re: ...mlodzi wiedza o czym mowia i czego chca... IP: *.dsl.bell.ca 31.05.09, 15:41
                                ...zobaczcie ten spot.

...na taka wlasnie Polske oczekuje..
                                .Polske fachowcow...Polske szans dla mlodych...ale media w tematach
                                powaznych wciaz nieprzychylne mlodym...
                                ...."wy mlodzi mozecie uprawiac konspiracje z trawka...upijac sie
                                piwem...wykanczac sie seksem czy muzyka...tematy powazne sa dla nas
                                zastrzezone starych pierdzieli z pod szyldy PRLu, UB, SB,...UW,
                                SLD,PO, PSL...."

finanse.wp.pl/kat,25191,title,Co-wynika-z-danych-GUS,wid,11172720,wiadomosc.html
                                • Gość: ciekawy Re: ...mlodzi wiedza o czym mowia i czego chca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 18:23
                                  Kim jest P. Tusk i jego dwór? Z tego co pamiętami P. Tusk na kilka
                                  dni przed ostatnimi wybormi prezydenckimi po ponad dwudziestu latach
                                  życia na "kartę rowerową" wziął ślub kościelny. Przed ostatnimi
                                  wyborami parlamentarnymi wraz ze swoim dworem odbył
                                  słynne "rekolekcje" w Łagiwnikach. Dziś widziałem Go "modlącego" się
                                  w Licheniu. Istny cyrk. Po co tem człowiek robi szopkę a z siebie
                                  pośmiewisko. Jeśli przez całe życie zyję obok Kościoła, to dlaczego
                                  w chwilach ważnych dla siebie i partii, nagle na kilka minut
                                  się "nawraca" i staje się katolikiem? Cynizm? Oszustwo? Brak honoru?
                                  Brak jakichkolwiek zasad? Karierowiczostwo? Kariera po trupach?
                                  Wyścig szczurów? Bzrdzie szanuję uczciwych ateistów niż "farbowanego
                                  na kilka minuy katolika". Czy na te sztuczki dadzą nabrać się
                                  katolicy?
                                  • Gość: romantyk Re: ...mlodzi wiedza o czym mowia i czego chca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 18:32
                                    Wszyscy pchaja sie w objecia kleru,rozkaz i owieczki i baranki daja
                                    wynik wyborczy.A ma to wymiar KATOLICKI,Edgara Gosiewskiego wskazano
                                    i wybrali,no ze rozwodnik to juz ICH rozwodnik.Hipokryzja moherowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka