kielcz 22.12.03, 19:22 i, ze wkrótce sie obudzę. Cytat z dzisiejszych wiadomosci. Widziałem tez w telewizji. > Kraj > PAP/IAR, MD /2003-12-22 12:31:00 > > Jagiełło: Prokurator o nic mnie nie pytał, złożyliśmy sobie > życzenia. OBUDŹCIE MNIE (SIĘ?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyzet Re: napiszcie mi, ze to sen IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:30 ja tez uwazam, ze powinien opowiedziec prasie z detalami wszystkie szczegóły przesłuchania, zeby wreszcie dac im soidny powod do tymczasowego aresztowania Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: napiszcie mi, ze to sen 22.12.03, 19:58 Gość portalu: xyzet napisał(a): > ja tez uwazam, ze powinien opowiedziec prasie z detalami wszystkie szczegóły > przesłuchania, zeby wreszcie dac im soidny powod do tymczasowego aresztowania Nie musiał. mógł powiedziec "Bez komentarza" lub, bardziej po polsku, "Pocałujcie mnie w d..ę". Nie musiał kpić sobie z prawa i jego przedstawicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik do_w_ci_pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:29 poslowi sie wydawalo, ze byl dowcipny... PS poslom zwykle sie wydaje, ze o sprawach powaznych najlepiej jest rozmawiac niepowaznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szekspir Re: napiszcie mi, ze to sen IP: *.kielce.msk.pl 22.12.03, 21:14 to sen a sobotko, dlugosz, jagiełło sa niewinni w realu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szekspir Re: napiszcie mi, ze to sen IP: *.kielce.msk.pl 22.12.03, 21:24 wkrotce sie obudzisz i przekonasz na własne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KurnaOlek Na pocieszenie, kurna IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 21:37 Pieśń o śnie "Z zimna drżąc przy domowym ognisku Zasłuchani w głodowy kiszek marsz Po ostatnim wypijmy kieliszku Zanim świecy dotli się blask Papierosa puśćmy dokoła Przeczytajmy z zakazanych coś ksiąg Bo nad ranem nikt przecież nie woła Nikt nie wywoła nas stąd Gdzie łajdak pokaja się szczerze Gdzie złodziej odda swój łup Gdzie ktoś, zanim powie 'nie wierzę' Świętemu padnie do stóp Gdzie krzywdy nie będą pomszczone Lecz wynagrodzone do cna Gdzie dziecko bezpiecznie zrodzone Siądzie obok jagnięcia i lwa Wtuleni w swoją obecność Czując w ustach wspomnienia smak Nie dbajmy o świadomą konieczność Co w twarze sypie nam mak Noc jest jedna i świt jest po nocy Pod zamkniętą powieką trwa blask I nikomu nie zabraknie pomocy Dopóki nie zabraknie mu nas Gdzie zdrada to wtręt z obcej mowy Podobnie jak przemoc i gwałt Gdzie myśli nie chowa się w słowa Lecz jawny jej daje się kształt Gdzie rozpacz i ból są kojone Gdzie i żadna nie kala się łza Gdzie dziecko bezpiecznie zrodzone Siądzie obok jagnięcia i lwa Ktoś powie 'to senne marzenie' Nie ma nic prawdziwszego od snu Więc w obecność swą otuleni Wspólnie wyśnijmy go tu" Kaczmarski, Gintrowski Ps. Hej i głowa do góry. Z muzyką ta pieśń brzmi doskonale, polecam na smutne chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: Na pocieszenie, kurna 23.12.03, 11:14 Piękny tekst. Ale pocieszenie marne. Pozdrowienia i Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB To nie sen IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 11:32 To piękna rzeczywistość. Osiągnęliśmy etap rozwiniętego demokratycznego społeczeństwa obywatelskiego. Z obywatelskim Świątecznym pozdrowieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Nowa tradycja IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 24.12.03, 10:11 Pan Premier Leszek Miller urządził wigilię 23 grudnia. Była to wigilia dla osób, które brały udział w katastrofie. Wigilię urządził w pomieszczeniach służbowych, ponieważ w domku ma zbyt mało miejsca. Wigilię sfinansował oczywiście z własnych pieniążków. Tak oto narodziła się tradycja wigilii Wigilii. Jednocześnie Pan Premier jest zachwycony polską gospodarką i zahamowaniem wzrostu bezrobocia. Pan Premier zapomniał dodać, że liczba zatrudnionych spadnie w tym roku o grubo ponad 130 tysięcy osób. Nie sposób odmówić Panu Premierowi silnego kręgosłupa, ale jak jest z główką?! Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: Nowa tradycja 24.12.03, 13:07 Cztając ostatnie wiadomosci przypominam sobie dwie ksiązki. "opwieść Wigilijną " Dickensa i zbióer artykułów Kepińskiego "Rytm życia". Zastanawiam sie ilu i jakich gosci wigilijnych musieliby miec nasi wielcy aby cos przejrzeć. Nie wiem, czy jest to mozliwe, ale pomysleć jeszcze wolno. Druga refleksja pojawia sie gdy mysle o średniej zarobków i widze rano ludzi grzebiacych w smietnikach lub pytam znajomych ile zarabiaja. W Auschwitz było takie okreslenie "muzułmanin". Oznaczało to człowieka tak złamanego, ze mozna było z nim zrobic wszystko bez jego sprzeciwu. "Muzułmanie" czesto szli na druty i gineli porazeni prądem. Zaszczytne funkcje kapo pełnili w obozie równiez więźniowie. Zastanawiam się, czy my, jako społeczeństwo, nie "muzułmaniejemy", i kto pretendowałby dzis do roli kapo. Porównanie jest oczywiscie bardzo grube, Polska a.d. 2003 to nie Auschwitz, ale istnieja pewne uniwersalne prawa społeczne kształtujace wszystkie społecznosci. I w każdym są muzułmanie i kapo. Tym co niepokoi, jest zbyt chyba duzy udział muzułmanów wsród nas. Warto pamietac, że za pare miesiecy wybierac będziemy naszych reprezentantów do Parlamentu Europejskiego. Muzułmanie głosować raczej nie pójda i wygraja ci o stałym elektoracie. Nie jestem pewien czy z pozytkiem dla Polski. Jesli nam sie uda tak jak ostatnio, to moze lepiej było nie walczyć o ta Niceę? Życzyłbym sobie i nam wszystkim, aby "muzułmanów" było coraz mniej. I aby naszych "wielkich" nawiedzili wigilijni goscie Dickensa. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Nie przyszli? 27.12.03, 17:38 Nie pojawili sie goście wigilijni; ani ten wigilii minionej, ani aktualnej, ani przyszłorocznej. Bedzie wiec bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś