Dodaj do ulubionych

dr Filipowicz - usg na Długiej

26.04.05, 10:06
Czy któraś mama zna wink? Wybieram się tam i ciekawa jestem Waszych opinii.

pzdr
Obserwuj wątek
    • margosia.kr Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 13:35
      Pytasz o Artura Filipowicza ? Jeżeli tak to mam mieszane uczucia. Nie znam
      Go,jako lekarza,ale towarzysko. Średnio Go akceptuję.
      Pozdrawiam - Małgosia
      • tynia3 Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 15:21
        Dziękuję za odpowiedź, zadałam to pytanie również na Ciaża i poród i tam się na
        niego gromy posypały wink:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=23198064
        Ominę go więc zapewne.
        pzdr
      • kssia Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 15:22
        Chodziłam do niego na usg przez cała ciążę. Jest mrukowaty, niekontaktowy, nic
        nie mówi w czasie wizyty - to mnie przerażało i pytałam od razu czy widzi coś
        złego. Moje odczucia to za każdym razem uczucie niedosytu i niedoinformowania,
        zero kontaktu z pacjentką.Bardzo nie lubi szukania płci i nie mówi nawet jak
        zobaczy (chyba że ma 99% pewność).
        Do tego jednak mozna sie przyzwyczaić. Słyszałam jednak że jest swietnym
        fachowcem , skrupulatnym a to najwazniejszę wole zeby lekarz nic nie mówił a
        porzadnie patrzył w monitor i sprawdzał czy wszytsko oki.Zawsze mozna o
        wszytsko zapytac - na pytania odpowiada- choc krótkosmile)))
        pozdrawiam
        • moni73 Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 15:41
          Ja rowniez znam opinie ( ze srodowiska medycznego) ze jest bardzo dobrym
          fachowcem i potrafi odczytac obraz z usg prawidlowo.
          • tynia3 Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 15:47
            No niby tak, ale chyba wybiorę się do Instytutu Polsko-Francuskiego. Byłam tam
            w pierwszej ciąży u dr Sitko. Ona jest wspaniała, ale właśnie wyjechała do
            Anglii. Poleciła natomiast na swoje miejsce dwóch fachowców, więc chyba się
            zdecyduje na dr Mirockiego.
            Mam mieszane uczucia co do "suchych" lekarzy. poza tym moją pierwszą ciążę
            prowadził na początku okropny lekarz, brrr, i strachu się najadłam
            niepotrzebnie, więc pewnie przewrażliwiona jestem wink.
        • anndelumester Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 22:46
          O rany, mrukowaty????????/
          Nie jestem jego pacjentką, ale ponieważ potrzebowałam usg na "już" poszłam.
          Było bardzo ok. A pan doktor bynajmniej nie mrukowaty, zadałam masę pytań,
          odpowiadał bardzo rzeczowo, rozmawialismy jeszce po usg, na tematy
          niekoniecznie konkretne. Ja polecam.
        • mijaczek Kssia... 12.05.05, 18:22
          kssia napisała:
          Bardzo nie lubi szukania płci

Bo może zajmuje sie ważniejszymi sprawami jak zdrowie dziecka?

i nie mówi nawet jak
          > zobaczy (chyba że ma 99% pewność).

A możesz mi powiedzieć jaki jest sens powiedzenia czegokolwiek jak sie ma mniej
          niż 99% pewności, że mówi sie prawdę? Wolałabyś usłyszeć - będzie miała pani
          córkę albo syna. Wtedy oczyfiście doktor byłby niekompetentny... no coz...
          wydaje mi sie, że lubisz szukać dziury w całym. I w dodatku brak u ciebie
          logicznego myślenia...
          • kssia drogi mijaczku - jadowity 16.05.05, 22:56
            Nie bardzo rozumiem Twojego oburzenia moją wypowiedzią. Dzielę się z koleżanką
            swoimi spostrzeżeniami oraz moich koleżanek, które do niego chodziły. Może dla
            koleżanki ważne są wszytskie informacje dot pana doktora nawet te mniej istotne.
            Z łaski swojej znajdz sobie moja droga coś ciekawszego do roboty niż
            krytykowanie cudzych opini na forum do tego nie adresowanych do Ciebie.
            Staraj sie również czytać ze zrozumieniem chyba że to przekracza Twoje
            możliwości, to kup sobię w kiosku Kaczora Donalda
            pozdrawiam serdecznie
            Kasia
    • kapoosta Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 26.04.05, 15:52
      Ja polecam dr Chałupczaka z Kopernika, który przyjmuje na ul. Sienkiewicza 8/2.
      Jest autorytetem od usg i jest bardzo miły.
    • asia9915 Re: dr Filipowicz - usg na Długiej 29.04.05, 14:02
      Ja byłam na usg i u Filipowicza i u polecanego Chałupczaka. W obu przypadkach
      było ok. Filipowicz mrukowaty nie był, od razu zapytał czy chcę znać płeć i ją
      podał, a nawet napisał i podpisał. Termin porodu jaki podał był najbardziej
      trafiony ze wszystkich (różnica 2 dni). Ja tam byłam zadowolona - nie wiem jak
      z prowadzeniem ciąży - to było tylko usg. Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka