davidmen 02.05.05, 08:37 Trwają dni gorlic. Sąsiad opowiedz jak mija ten czas w gorlicach i na jakie atrakcje możemy liczyc? Wiem że dzisiaj gra zespół KOMBI o 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasiad_z_gorlic Re: Dni GORLIC 02.05.05, 11:55 szczerze mówiąc to poza tym kombi nie ma totalnie nic -no chyba ze ktoś chce poogladać balony to dziś o 17 a reszta to totalna chala,orkiestry dęte i same imprezy dla urzedasów na wysokim stołku bo przylatuja śmigłowcami (oczywiscie na koszt podatnika) ktore przewalaja sie od rana nad miastem Odpowiedz Link Zgłoś
sasiad_z_gorlic Re: Dni GORLIC-szcególowo na dziś 02.05.05, 11:57 *8.00 IV Międzynarodowe Zawody Balonowe o Memoriał Franciszka Janika Gorlice Stadion 9.30-10.30 Otwarcie Ekspozycji Figur Woskowych Muzeum PTTK 10.30 Odsłonięcie Tablicy Upamiętniającej 90 Rocznicę Bitwy Pod Gorlicami Gorlice - Rynek 12.00-14.30 Nabożeństwo Ekumeniczne z udziałem Duchownych wyznania rzymsko- katolickiego, grecko-katolickiego, ewangelicko-augsburskiego oraz mojżeszowego.Złożenie wieńców na cmentarzu Wojskowym Nr 91 Gorlice Cmentarz Wojskowy Nr 91 16.00-22.00 FESTYN Z OKAZJI 90 ROCZNICY BITWY POD GORLICAMIa w nim: Rynek -16.00-18.00 Konkurencje sportowo-rekreacyjne dla dzieci Rynek -16.00 - 18.00 Międzynarodowy Przegląd Orkiestr Wojskowych z udziałem Młodzieżowej Orkiestry Dętej z Jasła i Orkiestry Dętej z Preszowa /Słowacja/ Rynek -18.00 Kabaret "Teatr nasz" Rynek -> 20.00 Koncert Zespołu Kombi Rynek 18.30 - 20.30 Wernisaż wystawy "Gorliczanie" oraz Spotkanie Gorliczan"Dwór Karwacjanów - Świadek 650 lat historii - promocja książki "Z dziejów Gorlic" R. Dziubiny, "Włodzimierz Kunz - wywiady, opinie, wspomnienia" Małopolska Galeria Sztuki"Dwór Karwacjanów" 20.00 "Oczami Marii" - promocja ludzi biznesu i kultury w satyrze Art. Galeria ul. Mickiewicza 14 Odpowiedz Link Zgłoś
davidmen Re: Dni GORLIC-szcególowo na dziś 03.05.05, 19:04 Dzięki za informacje !!!!!! Byłem na koncercie i nie powiem bo było zarąbiście, masa ludzi itd. Pozdrawiam gorliczan! Odpowiedz Link Zgłoś
metey1 Re: Dni GORLIC-szcególowo na dziś 03.05.05, 21:47 A czy poza festynem franciszkańskim władze miasta organizują jakieś "DNI BIECZA" i jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
sasiad_z_gorlic Re: Dni GORLIC-szcególowo na dziś 04.05.05, 00:03 tez byłem i do 1 w nocy siedziałem pod lechem na piwku -nie pamietam takiego spędu gorliczan jaki był na koncercie coś niesamowitego Odpowiedz Link Zgłoś
davidmen Re: Dni GORLIC-szcególowo na dziś 04.05.05, 21:24 Nie słyszałem, aby organizowano Dni biecza ale o by było na pewno coś!!!!! Tyle zabytków i histori związanych z bieczem, a tu nic sie nie dzieje! Festyn będzie 26 czerwca w ogrodach klasztornych. Gwiazdą wieczoru miał byś Krzysztof Krawczyk, ale odmówił przyjazdu z powodu operacji a za miast niego przyjedzie ELENI. heh pozdro Odpowiedz Link Zgłoś