Dodaj do ulubionych

dr urbanowicz - urolog ze scanmedu

12.09.05, 16:05
Cześć wszystkim

Czy ktos z was zetknął się moze z profesorem Urbanowiczem - urologiem z
Prokocimia, który przyumuje również w scanmedzie? Słyszałam o nim, że świetny
fachowiec, lekarka która robiła usg mojemu synkowi powiedziała nawet o
nim "guru jeśli chodzi o urologie i chirurgię dziecięcą"... ale zaraz potem
dodała "ale jako człowiek nie do zniesienia" - więc zastanawiam się czy się
do niego wybierać z synkiem?

Z góry dzięki za info

Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: dr urbanowicz - urolog ze scanmedu 12.09.05, 19:21
      Jeśli szukasz specjalisty - to dobrze trafiłaś zapewne... ale ja do niego nie
      poszłam, od paru niezależnych osób usłyszałam, że jako człowiek jest okropny i
      że bez "zachęty" niczego poważnie nie zrobi, nie potraktuje Cię poważnie...
      Ja byłam z moim synkiem u dr Wieczorek w Medicinie na Rogozińskiego, to
      ordynator z Żeromskiego, właśnie czeka mnie zabieg z synkiem tam już w czwartek.
      Z wizyty byłam zadowolona, pani dr sympatyczna, życzliwa, wszystko mi wyjaśniła
      i była miła dla synka.
      • margosia.kr Re: dr urbanowicz - urolog ze scanmedu 13.09.05, 13:10
        Ja również byłam z synem na konsultacji u dr. Urbanowicza. W poczekalni
        (Instytut) tłum ludzi. Czekaliśmy na przyjęcie 4 godziny, a wizyta trwała 3
        minuty. Byłam totalnie nieusatysfakcjonowana. Znajoma pracująca w Instytucie
        poleciła mi następną wizytę u dr. Marii Wieczorek. Rewelacyjna kobieta. Ciepła
        i z sympatią podchodząca do pacjenta. Ze stoicką cierpliwością odpowiadała na
        wszystkie moje pytania, spokojnie rozwiewała wszelkie wątpliwości. Podała numer
        telefonu do domu gdybym chciała jeszcze o coś zapytać. Z czystym sumieniem ją
        polecam.
        Pozdrawiam - Małgosia
        • marzek2 Re: dr urbanowicz - urolog ze scanmedu 13.09.05, 17:24
          Dodam jeszcze, że dziś dzwoniłam do Mediciny (na Rogozińskiego 12) i okazało
          się, że można do niej tam iść nie tylko prywatnie (szybciutko, termin na drugi
          dzień albo w tym samym tygodniu) albo ze skierowania (trochę dłużej trzeba czekać).
    • nika791 Re: dr urbanowicz - urolog ze scanmedu 14.09.05, 09:29
      Bardzo Wam dziękuję - zarejestrowałam się na przyszłą środę do dr. Wieczorek,
      wiele osób ją poleca więc sądzę że rozwieje nasze wątpliwości a synek nie
      wyjdzie z badania przerażony
      • joln Re: dr urbanowicz - urolog ze scanmedu 05.10.05, 15:46
        dobrze zrobilas, ze sie zarejstrowalas do dr Wieczorek, o Urbanowiczu slyszlam
        wiele niepochlebnych decyzji
    • joannapluta Re: dr urbanowicz - urolog ze scanmedu 04.10.05, 19:31
      mnie urbanowicz uratowal 20 lat temu zycie... Gdy okazalo sie ze od urodzenia
      mam refluks (a pinda pediatra przez 6 lat tego nie wykryla) bylo juz tragicznie
      jedna nerka prawie cala zniszczona druga tez nie byla w 100% super. Mama
      zalatwila wizyte u S.P. dr Lenika super nefrologa, a on powiedzial ze jesli ktos
      ma tu pomoc to tylko Urbanowicz na wizyte czekac trzeba bylo miesiac ale warto
      bylo, dzieki niemu zyje i wrocilam do normalnego zycia i choc na poczatku
      zapowiadalo sie tragicznie to dzis normalnie zyje urodzilam zdrowe dziecko i
      ciaze znioslam super. Jestem mu wdzieczna za to ale tu doloze niestety troche...
      To ze niemily to fakt, panicznie sie go balam, a jak juz bylam nastolatkiem i
      zaczelam torche rozumien ludzi to wydawal mi sie strasznie zadufany, nie
      wspomnie ile kasy wyciagnal od moich rodzicow... Ale coz.... przynajmniej zyje.
      Reasumujac jesli jest faktycznie jakis inny lekarz, ktory jest dobry i ma
      podejscie do dzieci to omijajcie urbanowicza lukiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka