Dodaj do ulubionych

Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie

14.03.06, 13:21
drogie mamy , może macie dzieci w wieku licealnym i dysponujecie wiedzą na
temat tego liceum . Interesuje mnie przede wszystkim jak rozwiązany jest tam
problem godzenia zajęć lekcyjnych z częstymi treningami i ogólnie wszelkie
informacje na temat tej szkoły...dziękuję Dorota
Obserwuj wątek
    • mamaadama4 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 14.03.06, 22:29
      Nie wiem jak w liceum, ja mam w domu gimnazjalistę z tej szkoły. O 6.30 siedzi
      już w basenie, wraca około 15-16 do domu. O 21.00 pada na łóżko. Twierdzi, że w
      liceum będzie lepiej, bo licealiści mają treningi później.
      • mamaadama4 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 14.03.06, 22:30
        I jeszcze jedno - tam treningi są codziennie.
        • dwoda Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 15.03.06, 00:22
          serdecznie dziękuję za info , ale nie chodzi mi o klase pływacką a
          ogólniesportową ( inne dyscypliny niż pływanie)a wtedy treningi niestety
          pogodzić trzeba z dojazdami do szkoły i martwię się ,że syn ,,nie wyrobi na
          zakrętach"'( dojazdy do szkoły ok.godziny w jedną stronę, głównie z tego
          względu zrezygnowaliśmy ze szkoły na poziomie gimnazjum inaczej właśnie tam by
          się teraz uczył a nie w rejonie)
          • dwoda Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 16.03.06, 11:08
            może ktoś jeszcze...
            • miciamicia Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 17.03.06, 08:03
              Moja znajoma ma tam kontakty zawodowe z nauczycielami..... horror!
              Pod względem wychowawczym nie poleca tej szkoły.
              Ale pewnie sportowo wybór nie jest wielki.
              • jeangrey Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 17.03.06, 09:38
                dokładnie tak. Kiedyś miałam nieprzyjemność pracować nie w liceum, a w gimnazjum przy Grochowskiej - atmosfera pracy tragiczna, gabinet dyrekcji wiecznie otwarty, napalone, tak, że siekierę można powiesić, dyrekcja prowadzi inwigilację wszystkiego co się rusza. Komfort pracy żaden.
                Pod względem wychowawczym gimnazjum też nie polecam - część młodzieży to banda nie do opanowania (głównie z winy nauczycieli). To tak, gdyby ktoś wybierał gimnazjum...
                • dwoda Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 22.03.06, 09:57
                  up
    • czekolada72 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 29.03.06, 13:28
      Moje dziecko wybrało to gimnazjum - kl ogolnosportowa:
      - treningi dla niepływaków - kazdyma swoje, dzieci lekcje zaczynaja o 8 z
      minutami, najwczesniej konczy o 12.35, najpzniej o 14 z minutami ; nie ma w
      szkole wf ; swoje treningi ma 5 x w tygodniu i to ze sa pozno nie ma zadnego
      zwiazku ze szkołą
      - dzieci w porownaniu z innymi sa duzo spokojniejsze, nie marewii mody,
      makijazu, fyzur itd ( a ze rodzivce z brykami full wypas - inna sprawa)
      - nauczyciele - maja wlasnie zrozumienie, ze dzieci maja zajecia pozaszkolne i
      te zajecia takze sa wazne
      - w sekretariacie ani w pokoju nauczycielskim nie przesiaduje, ani dziecko wiec
      nt palenia tam papierosow i ruchu sie nie wypowiem ; natomiast Dziecko ma tam w
      liceum kolegów z klubu - i uwazaja ze w liceum jest jeszcze lepiej smile
      • dwoda Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 29.03.06, 16:43
        I właśnie o takie info mi chodziło , wielkie dzięki . Pozdrawiam wszystkie mamy
        sportowców , Dorota
        • czekolada72 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 29.03.06, 21:46
          A, Dziecko mi powiedziało, ze lekcje w gimnazkum zaczynaja sie pozniej, ale
          koncza pi razy oko tak samo (nie wnikam jakim cudem). nauczyciele oczywiscie w
          liceum sa lepsi niz w gimnazjum ; licealisci, ci trenujacy z dzieckiem maja czas
          jeszcze przed treningami na inne zajecia typu silownia, fitness, jezyki itd.

Z dzieckiem chodzi dziewuszka, ktora codziennie dojezdza z Myslenic busem! co
          prawda pływaczka, ale basen maja skoro swit... szczerze ja PODZIWIMJ!!

A tak na zupelnym marginesie - to wiecie, ze do liceum trzena miec juz jakas tam
          klase sportowa?

Pozdrawiam! smile
          • dwoda Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 29.03.06, 22:42
            Tak , w przypadku dyscyplin indywidualnych , a mój jest piłkarzem .
            • czekolada72 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 29.03.06, 23:18
              To powodzenia!!
    • asia9915 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 31.03.06, 08:22
      A myślałaś o tym SMS-ie:

www.sloms.krakow.pl/
      to jest właśnie dla pilkarzy - gimnazjum i LO. Pozdrawiam
      • dwoda Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 02.04.06, 22:39
        Jasne , że myślałam , powiem więcej jest to marzenie mojego syna , jednak
        bariera 480zł czesnego miesięcznie , jest dla mnie nie
        przeskoczenia.Pozdrawiam, Dorota
        • asia9915 Re: Liceum-SMS -Grochowska-prosze o opinie 03.04.06, 07:55
          Dorotko,
          Czy dokładnie się dowiadywałaś o ceny. W jakim klubie gra Twój syn? Z tego co
          wiem (choć nie bardzo dokładnie)to są jakieś możlwiości że częściowo klub
          pokrywa koszty, poza tym jeżeli syn by się ,złapał do kadry to też cośjest
          pokrywane. Też zależy czy mieszkałby w internacie itp. Może zadzwoń tam jeszzce
          raz i się upewnij.
          Pozdrawiam
          Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka