Dodaj do ulubionych

Dobry prywatny gin i poród

28.10.06, 10:14
Ratujcie!!!

Cały mój plan i spokój związany z porodem runął wczoraj.

Polećcie dobrego ginka prywatnego, który poprowadzi moją ciążę i przyjedzie
do porodu, jest dobrym fachowcem, życzliwy, miły i w razie czego nie poskąpi
znieczulenia zzo przy porodzie sn.

Jeśli nie chcecie pisać oficjalne proszę o info na maila gazetowego - bardzo
pilne, bo już niewiele mi czasu zostało...
Obserwuj wątek
    • fruz3 Re: Dobry prywatny gin i poród 28.10.06, 13:06
      tak naprawde to nie lekarz przy porodzie jest najważniejszy,ale położna-z
      sercem,z powołania...urodziłam dwóch maluchów-pierwszego prywatnie,z lekarzem
      za grubą kase ale bez serca-MASAKRA,drugiego powierzyłam cudownej pani doktor z
      NARUTOWICZA,oraz fantastycznym położnym!!!jeśli chcesz namiary-napisz .
      • pola333 Re: Dobry prywatny gin i poród 28.10.06, 13:53
        Ja rodzilam w Spesie a ciaze prowadzil lekarz wspolpracujacy z klinika - dr.
        Wilkowski - chodzilam przez cala ciaze do niego prywatnie (100 za wizyte - ale
        w tym USG, wczesniej cytologia, przyjmuje na ul. Jarzynowej w K-owie - to na
        Bialym Pradniku) . Przy porodzie nie byl bo byl poza Krakowem a ja urodzilam
        blyskawicznie, ale zanim pojechalam do kliniki dzwonilam do niego, a on
        telefonicznoie uprzedzil w klinice ze jedzie taka i taka i bylo super. a potem
        przez 2 dni pobytu odwiedzal mnie i kontrolowal.
        pozdrawiam
        • xxagaxx Re: Dobry prywatny gin i poród 28.10.06, 22:52
          pierwsze dziecko rodziłam i z lekarzem i położną opłaconą wink
          teraz chcę tylko lekarza wink superowego winktakiego jak mój ale ze szpitala:
          Rydygier, Siemiradzki, w następnej kolejności Żeromski,Kopernik (ale tu ciężko
          sie umówić, chyba że ma się planowaną cesarkę)

bardzo proszę o jakieś namiary, czas goni, a okoliczności zmusiły mnie do
          nagłych i nieoczekiwanych zmian ;-(
          • b-w-w Re: Dobry prywatny gin i poród 30.10.06, 09:51
            ja cala ciaze chodzilam do Wierzbinskiej-Spaczynskiej z Siemiradzkiego...przy
            porodzie nie byla bo nie chcialam tzn. byla pod sam koniec i pozniej na
            kontrolach w szpitalu.....moge polecic chociaz wiem ze sa lepsi wink))
            • magda883 Re: Dobry prywatny gin i poród 24.11.06, 20:42
              Ja tez rodziłam w Spesie, ciązę prowadził dr Bałasz , poródy tam są refundowane
              z NFZ, płacisz za rodzinny jesli chcesz i za ZZo tez jesli chcesz, no chyba ze
              z naturalnego rodzenia nici i jest cesarka wtedy nic nie płacisz. Doktora
              polecam, rzetelny, przy porodzie był inny ale tez super, takze pomoc
              pilęgniarska fachowa i miła. Polecam
          • kartoflanka Re: Dobry prywatny gin i poród 25.11.06, 12:30
            Z siemiradzkiego polecam dr Pieniazka. Duzo o nim na forum bylo, wrzuc w
            wyszukiwarke. jest naprawde super.
            • dipi1 Re: Dobry prywatny gin i poród 26.11.06, 08:46
              SPES przy ul. Królowej Jadwigi jest ok, było to co prawda 5 lat temu, ale do
              tej pory wszystkich, wspominam bardzo ciepło, bo okazali wieeeeeeelką pomoc/
              Polecam,
            • pmierzow Re: Dobry prywatny gin i poród 26.11.06, 17:36
              Dr Pieniazek odbieral moj porod na Siemiradzkiego (z przypadku: byl wtedy na
              dyzurze), b. fachowy, mily, sam proponowal znieczulenie - polecam (ma tez b.
              dobre opinie na forum). Na Siemiradzkiego oficjalnie mozna umowic sie z
              lekarzem do porodu (chyba ok 800 zl)i bez problemu dostaje sie znieczulenie
              (chyba 250 zl), wiec jest ok. Nie wiem, gdzie dr Pieniazek przyjmuje prywatnie,
              ale mozesz sprobowac dowiedziec sie w szpitalu.
              • xxagaxx Re: Dobry prywatny gin i poród 26.11.06, 19:31
                w takim razie pytanko:
                czy dr Pieniążek przyjmuje gdzieś prywatnie oprócz Luxmedu na Wadowickiej?
                tam niezbyt wygodnie, bo raz w tygodniu i kiepskie godziny ;-(
                • caixa Re: Dobry prywatny gin i poród 26.11.06, 20:29
                  ja też rodziłam na Siemiradzkiego i też dr Pieniążek odbierał mój poród. Jest
                  naprawdę godny polecenia!!!! chciałabym żeby kolejny poród też odbył się przy
                  nim...
                  nie wiem jak jest teraz (rodizłam rok temu) ale znieczulenie było wtedy
                  bezpłatne, miałam dokładane 4 razy, bo poród był długi i bolesny. poza tym
                  wtedy dr Pieniążek przyjmował w Limanowej...
                  pozdrawiam
                  • jessia Re: Dobry prywatny gin i poród 27.11.06, 10:49
                    jezeli o Pieniążku z Limanowej jest mowa, to moge potwierdzic. Nie wiedziałam,
                    ze przymuje w ogole w Krakowie ale znam go osobiscie i jest bardzo mily,
                    spokojny i ma duuzo doswiadczenia. Prowadzil ciąze moich 2 kolezanek z
                    Limanowej.
                  • izabela.16 Re: Dobry prywatny gin i poród 27.11.06, 11:17
                    JA TEZ RODZIALM ROK TEMU I TZE PRZY DR PIENIAZKU I 5 RAZY ZNIECZUKLENIE
                    DOSTALAM.a ty kiedy rodzials ja 28.12 piusz nha priv.
                    • caixa Re: Dobry prywatny gin i poród 27.11.06, 13:31
                      ja rodziłam 30.10.05. Pieniążek jest Coolwink))
    • weronka77 Re: Dobry prywatny gin i poród 28.11.06, 08:34
      Paweł Wojas z ujastka i zeromskiego 501-348-524
      • weronka77 Re: Dobry prywatny gin i poród 28.11.06, 08:35
        a położna to tylko Jola łaszczykwink
      • jessia Re: Dobry prywatny gin i poród 28.11.06, 20:23
        Wojas może jest dobry jak sie mu płaci ale jak się na niego trafia na dyżur na
        państwowym to nie ma deka kultury osobistej, jest gburowaty i wręcz chamski.
        mam porównania z innymi lekarzami z Zeromskiego równie dobrymi merytorycznie i
        potrafiącymi sie przyzwoicie zachowywać bez potrzeby kasy (choc nie chiałabym
        tu sugerowac, że szukał łapówki, bo tak nie było, był po prostu bardzo
        nieprzyjemny chyba za każdym razem, jak miałam z nim do czynienia). Wymienie
        chociazby Czekajskiego, Nowak, Gacha, Kotowska, Kmiecia (mam nadzieje, ze
        nazwiska tych ostatnich nie przekrecilam). Miałam do czynienia z nimi
        wszystkimi, zarówno na patologii jak i na porowdowce i po porodzie, w sprawach
        rutynowych i nierutynowych, ale on się wyróżnił negatywnie na tle ich
        wszystkich. I nikomu nie dawałam żadnej kasy.
        • aishka2307 Re: Dobry prywatny gin i poród 28.11.06, 22:16
          Ja polecam Siemiradzkiego i dr Marcinka - on jest tem szefem. Prowadził mi
          ciążę i jestem bardzo zadowolona. Co do dr Pieniążka to potwierdzam jest
          równiez b.dobrym fachowcem. Poza tym jest bardzo ciepły miły i kulturalny dla
          wszystkich pacjentek
        • weronka77 Re: Dobry prywatny gin i poród 29.11.06, 00:43
          No ja płacę..Zawsze i wszędzie na wszelki wypadek.Wolę się nie zastanawiać co
          by było gdyby.takie czasy..life is brutal.
        • weronka77 Re: Dobry prywatny gin i poród 29.11.06, 00:47
          O Gachu mówisz? Przeciez on w Żeromskim ma ćwierć etatuwink)A w Metramedzie
          byłaś u niego? Chyba nie...pewnie wiedziałabyś ile mimo płacenia się czeka na
          wizytę (średnio opóżnienie o 2 godziny) bo superprzyjemna,kulturalna i miła
          Emilka tylko we wrzeszczeniu na pacjentki jest dobra natomisat w organizacji
          juz gorzejwink)Chciałabys widzieć minę Gacha jak mu podziękowałam za KTG w
          Metramedzie ponieważ już wcześniej robiłam z moją położną na Ujastkuwink Oj
          nawet kilkadziesiąt złotych wizyty nie złagodziło gniewu doktorawink))
      • anndelumester bez jaj, bez przesady... 29.11.06, 18:27
        od kiedy Wojas ma specjalizację?
        jakie ma doświadzczenie?
        dla mnie nic ciekawego - w żeromskim na pewno znajdzie sie kilku milszych i
        bardziej kompetentnych.
        Jak Wojas bedzie mial 1/10 pacjentek Gacha, Czekajskiego czy Juszczyka i 1/100
        ich doswiadczenia to moze bym polecala.
        Placic trzeba, ale trzeba tez wiedzieć komu.
        Pozdraiwam,
        ,
        • weronka77 Re: bez jaj, bez przesady... 29.11.06, 20:03
          Wojas ma komplet specjalizacjiwink)Juszczyk to cham niestety a Gach miewa
          humory.Fakt-Juszczyk zrobił aferę po moim porodzie ktora trwala dwa dni..Niby o
          brak naciecia-a tak naprawde o brak kasy.Dla siebiewink)
          • anndelumester Re: bez jaj, bez przesady... 29.11.06, 23:07
            tak, ale 3 lata temu jeszcze nie miał, patrze na pieczatke z izby przyjęć...
            wiec w tym fachu dość swieży, a nikomu niczego nie ujmujac, ja bym wolała
            fachowca z doświadczeniem, co to rózne rzeczy widział, w praktyce - a i się
            napatrzył na usg.
            btw do G. chodze od 11 lat , nie zauwazyłam ani humorów, ani tendencji
            wyciagajacych, ani innych.
            A tak w ogóle - wspołczuje porodu dwudniowego.
            • weronka77 Re: bez jaj, bez przesady... 29.11.06, 23:50
              Afera trwała dwa dniwinkPoród szybki bo Jola dosłownie ze mnie dziecko
              wyciągnęła-ja nie miałam siły już niestety.Juszczyk się rzucał że jakim prawem
              nie byłam rozcinana skoro każdego trzeba bez względu na to czy jest potrzebne
              czy nie.Wojas ma 36-38lat a gach i Juszczyk to stare pryki,więc nie ma co
              porównywać.GAch oczywiście mega przystojny mimo wieku i nawet moja babcia się w
              nim kochaławinkEmilka w recepcji za to wkurzająca do bólu i nawet nie stara się
              być miła..Może,ale rzadko jej wychodzi...JA miałam starcie z Gachem-mimo że to
              rodzinawink),bo ktg robiłam gdzie indziej i przychodziłam z wynikiem.Wolałam nie
              ryzykowac z nerwowa Emilką;-0)Moja mama i jej koleżanki przez lata całe zdążyły
              już poznac wszystkie "krakówkowe"sławy i niesławywink)Na Wojasa sceptycznie
              nastawione-bo młody,no name itd..Ale uczciwie przyznały po wizycie ze
              fachowy,profesjonalny,wszystko tłumaczy,pokazuje na monitorze i tym
              podobne.Pewnie jak będzie miał 50-60 lat to i do niego tłumy będa chodzić.Póki
              co poleciłam go dziewczynom szukającym ginekologa do porodu na forum o
              Szpitalach i są zadowolone z tego co mi potem pisały.
    • majah1 polecam SPES 28.11.06, 20:47
      Polecam klinike SPES w Krakowie
      Wszyscy lekarze są mili, odpowiadaja na kazde pytanie. Wizyta kosztuje 60zl,
      usg 60zl. Porod 0zl, znieczulenie 300zl.
      Rodzilam tam dokładnie 1 m-c temu, z czystym sumieniem moge Ci polecić. Opieka
      podczas porodu fajna, chodzisz pod prysznic, a kiedy mozna podaja znieczulenie
      i nie ma z tym zadnego problemu. Przy mnie rodziły 2 dziewczyny. Jedna z nich
      kilkanascie godzin, druga chyba 2 godz. Popołudniu przyjechały 3 dziewczyny co
      urodziły w 5-10minut!!! U jednej nawet mąż nie zdąrzył ubrać workowych butów.
      Pozazdrościć tempa.

Pomimo wielu moich niepewnosci, ciesze sie ze wybrałam spes. Tez sie obawialam,
      bo naczytałam sie głupot w necie. Niestety wiekszośc dziewczyn nie pisze o tej
      klinice na forum, bo nie maja internetu. Ja leżałam w pokoju z 2 dziewczynmi co
      były spod Krakowa i nic nie widziały o tej klinice. Pytałam je.
      Ja polecam smile
      • pola333 Re: polecam SPES 29.11.06, 12:40
        cos z tym Spesem jest - ja tez tam rodzilam w tempie blyskawicznym - dobrzeze
        bylo lato bo w zimie nie zdazylabym sie rzoebrac
      • aronka1 Re: polecam SPES - do majah1 29.11.06, 17:37
        Po pierwsze tempo rodzenia nie jest zasługą lekarza. Szkoda, że na mnie tak
        cudownie nie zadziałali i męczyłam się tyle godzin, a dziecko musieli ratować.

I nie pisz, że naczytałaś się głupot, bo każdy ma prawo wyrazić swoją
        subiektywną opinię. I jeśli kiedyś dziewczyny pisały o wielu tragicznych
        przypadkach w SPES - ie (ja również) to były to głupoty, tak? Reportaż
        telewizyjny o klinice też pokazywał nieprawdę, tak?

Ciekawe, jak czują się matki, które czytają Twoją wypowiedź, a ich dzieci są
        roślinkami "dzięki" tej klinice.

Nie zaprzeczam, że jest to teraz super miejsce do rodzenia, godne polecenia
        itd. Tego po prostu nie wiem, bo drugi raz nie odważyłam się tam rodzić.
        Jeśli byłabym tam teraz po raz pierwszy być może też byłabym zachwycona.
        Jednak negatywne opinie wystawione kiedyś nie wzięły się z księżyca.

Nic więcej nie dodam, bo szkoda moich nerwów. Ale zastanów się następnym razem
        nad tym, co piszesz.
        • dipi1 Re: polecam SPES - do majah1 29.11.06, 21:10
          No tak, niektórzy mają pecha a inni nie.
          Spes jest raczej dla zdrowych okazów, i oczywiście istnieje ryzyko bo to nie
          szpital i w razie komplikacji musisz jechać do szpitala.
          Ja byłam okazem zdrowia i moje dziecko też dlatego nie sądzę by odradzanie
          Spesu było tu na miejscu.
          W końcu każdy wybiera jak chce.
          • aronka1 Re: polecam SPES - do dipi1 29.11.06, 22:56
            dipi1 napisała:

> No tak, niektórzy mają pecha a inni nie.
            > Spes jest raczej dla zdrowych okazów, i oczywiście istnieje ryzyko bo to nie
            > szpital i w razie komplikacji musisz jechać do szpitala.
            > Ja byłam okazem zdrowia i moje dziecko też dlatego nie sądzę by odradzanie
            > Spesu było tu na miejscu.
            > W końcu każdy wybiera jak chce.

To nie jest kwestia pecha. Najwyraźniej nie wiesz, jak było, nie znasz całej
            sytuacji sprzed kilku lat.

Ja też byłam okazem zdrowia, i moje dziecko też. Ciążę przeszłam rewelacyjnie.
            I nie odradzam SPES - u.
            Mnie zabolało stwierdzenie majah1, że ktoś kiedyś pisał głupoty. A tak naprawdę
            za tym kryły się potworne dramaty.

Czytaj uważniej.
        • pola333 Re: polecam SPES - do majah1 30.11.06, 08:25
          stwierdzenie o tempie rodzenia to raczej takie mile stwordzenie i zadna z nas
          nie przypisuje tego lekarzowi.
          A wpadki i tragedie zdarzaja sie wszedzie i jak sie przegladnie fora to okazuje
          sie ze byly i na KOpoernika, w Siemiradzkim a nawet na Ujastku. Faktem jest ze
          prywatne kliniki nie maja tak dobrego zaplecza na wypadek gdyby.... KOpernik i
          inne spitale panstwowe maja. Wybor nalezy do nas.
    • kumakk Re: Dobry prywatny gin i poród 09.12.06, 21:12
      polecam klinike Life w Niepolomicach. Prowadzi ja dr Liber. Drogo, ale milo,
      profesjonalnie. Mialam ciaze wysokiego ryzyka, z komplikacjami. Teraz mam
      zdrowa, cudowna coreczke smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka