Dodaj do ulubionych

Homeopata w Krakowie

IP: *.* 09.02.03, 20:53
Jak w temacie - mozecie polecic kogos, kto potrafi dobrac leki homeopatyczne, a nie gotowe mikstury z apteki? Dla osoby doroslej.Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: moniaskor Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 11.02.03, 22:25
      My z poważniejszymi problemami zdrowotnymi jeździmy do Opola do świetnego naszym i naszych znajomych zdaniem lekarza dr Piszczulina. Mało tego, że jest dobrym homeopatą to jeszcze diagnozuje na podstawie tęczówki oka (jest irydologiem ,a z wykształcenia okulistą). W zasadzie bez wywiadu z pacjentem potrafi trafnie określić co mu dolega. Jedyny minus to odległość i tłumy pacjentów. Jeżeli chodzi o Kraków, to mogę jedynie polecić panią dr Ewę Zając, która przyjmuje w przychodni Vadimed na ul. Fiołkowej. Jest to pediatra, która w odróżnieniu od innych lekarzy nie przepisuje na byle dolegliwość antybiotyku, tylko właśnie dobiera odpowiednie leki homepatyczne. Ostatnio z jej usług korzystała nie tylko nasza córka (Marysia 2,5 roku) ale również ja. Bardziej szczegółowych informacji udzielę w razie potrzeby na priva. A co do dr Kowalskiej (podaje się za homeopatę), o której była mowa w jakimś poście, mam mieszane uczucia. Nasi znajomi próbowali leczyć u niej syna, ale niestety nie była skuteczna i w dodatku malo przyjemna w dotyku (jej ulubiony specyfik-zaleca go na większość dolegliwości- to Sulfur?!!!). Pozdrawiam. Monika
      • Gość: żona Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 19.02.03, 00:48
        Nie wiem czy doktor Kowalska przyjmuje dorosłych. ja leczę u niej 2 letniego syna i jestem zadowolona, chociaż przyznam jest dość oschła - ale nie dla dziecka. W ostatnich miesiącach skutecznie wyleczyła Adasia z biegunki wirusowej (zatrzymana w ciągu jednego dnia) i zapalenia oskrzeli. I to wcale nie sulfurem.danka
        • Gość: jedrus Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 21.03.03, 23:42
          Cieszę się ,że ktos stanął w obronie dr Kowalskiej...Leczy też dorosłych i to skutecznie, mnie i kilka znajomych osób. Leczy też trójke moich b.alergicznych dzieci z doskonałym rezultatem.Co do tego że jest oschła...trzeba ją "oswoić" i już nie jest oschłasmile)) pozdrawiamewa
      • Gość: IrminaM Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 23.03.03, 11:20
        co do Kowalskiej - zgadzam sie calkowicie.oprocz tego ze zapisala sulfur to jeszcze zabronila Marysię szczepic, twierdzac ze to przyczyna stwardnienia rozsianego w doroslym zyciu. Uknula tez teorie spisku na ten temat - w duzym skrocie - firmy farmaceutyczne zarabiaja na naszej glupocie. Zgadzam sie tez jezeli chodzio dr Ewe Zajac - zalecila Malej kapiele w soli jodobromowej co bardzo jej pomoglo na azs
        • Gość: żona Re: Homeopata w Krakowie - a propos dr Kowalskiej IP: *.* 23.03.03, 13:18
          Co do szczepień - pani doktor nie zabrania tylko przedstawia swoje zdanie na ten temat a decyzję pozostawia rodzicom. Co do sulfuru - ordynuje go, bo widocznie uważa że taka jest potrzeba. Lecznie homeopatyczne to nie doraźne likwidowanie istniejących w danym momencie obajów chorobowych, ale przede wszystkim - mówiąc krótko - doprowadzenie organizmu do równowagi m.in. przez niwelowanie obciążeń nabytych oraz istniejących stanów chorobowych. Decyzja o leczeniu ta metodą to nie zamiana antybiotyków na granulki w przypadku np infekcji, ale przyjęcie programu leczenia długofalowego. Jeszcze raz podkreślam, mój syn tez zażywał sulfur ale nie zgodzę się z opinią, że jest to jedyny lek przez nia podawany i uważany jako panaceum na wszystkie dolegliwości. Poza tym zawsze mozna zapytac lekarza dlaczego ten a nie inny lek ordynuje. Zaznaczam, że dr Kowalska jako osoba nie ujęła mnie swoją otwartością i spontanicznością bo są to ostatnie cechy jakie można by jej przypisać. Ale mnie przynajmniej zależy przede wszystkim na jej wiedzy, a kontakt wzajemny powoli sobie wypracowujemy. No i kto by pomyślał że zrobi się ze mnie obrończyni pani doktor!? Ha!danka
    • Gość: paula71 Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 19.02.03, 11:47
      witaj, własnie zdobyłam kontakt do swietnego homeopaty , sama sie wybieram ze starszym synem bo wiecznie choruje .dr Mnich , przyjmuje na ul.Kieleckiej 17 tel.421-77-84Kontakt sprawdzony !!!! moze sie spotkamy w poczekalni hihihi
      • Gość: Olla:) Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 19.02.03, 12:34
        Tez mam sprawdzona dobra doktor-Nehring Ul.Cystersow15 tel-4173202 i 4141710 .Bardzo mila dla pacjentow i kolorowy przyjemny gabinet.
        • Gość: maminka Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 09.03.03, 01:24
          A jak z cenami?
    • Gość: mms Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 10.03.03, 13:52
      Ja, moi znajomi, rodzina leczymy się u dr Skawińskiego. Przyjmuje na ul. Cystersów 15. Kontakt: 0607033684.Ceny: 150 zł pierwsza wizyta, następne po 70 zł. Cena jednak tu nie gra roli. Jest bardzo dobrym lekarzem. Mojego tatę uchronił przed amputacją palca (Tata miał już skierowanie i wyznaczony termin, a wcześniej dwa miesiące się leczył). Mnie również uchronił przed stołem operacyjnym.
    • Gość: gruszka30 Re: Homeopata w Krakowie IP: *.* 21.03.03, 22:18
      Mnie na nogi postawił dr Dariusz Świerczek. Miałam paskudne zapalenie zatok i okazało się, że jestem w ciąży. Po jego leczeniu ustąpiło prawie natychmiast, a to generalnie dość trudne schorzenie. Jest b. miłym człowiekiem, wzbudził moje duże zaufanie, jest kompetentny (pracuję w psychiatrii, a akurat przy mnie konsultował kogoś z tej "działki" telelefonicznie i widziałam, że nawet w takiej specyficznej dziedzinie jest bardzo kumaty). Przyjmuje na ul. Kileckiej 17 (tam są też gabinety innych homeoptaów), tel. 421-77-84. Za pierwszą wizytę bierze 100 (robi dokładny wywiad), za następne 70.powodzenia, aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka