mamaromka Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 14.05.09, 10:26 Ja polecam. Syn chodzi już drugi rok, po wakacjach idzie do starszaków. Panie super miłe, uśmiechnięte. Dużo ciekawych rzeczy się dzieje, dzieciaki jeżdzą na zielone przedszkola. Bardzo fajną sprawą jest to, że przetwory są robione na miejscu, na początku roku pani dyrektor mówiła też, że starają się wycofać z podawania kupowanych wędlin dzieciom,a podawać robione przez siebie. Co poza tym... wychodzą na spacery caly rok,o ile sie nie mylę dwa razy dziennie (no chyba, że pogoda jest wyjątkowo paskudna). Jeżeli masz jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
phi.phi Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 14.05.09, 13:45 mamaromka napisała: > Ja polecam. > Syn chodzi już drugi rok, po wakacjach idzie do starszaków. > Panie super miłe, uśmiechnięte. Dużo ciekawych rzeczy się dzieje, > dzieciaki jeżdzą na zielone przedszkola. > Bardzo fajną sprawą jest to, że przetwory są robione na miejscu, na > początku roku pani dyrektor mówiła też, że starają się wycofać z > podawania kupowanych wędlin dzieciom,a podawać robione przez siebie. > Co poza tym... wychodzą na spacery caly rok,o ile sie nie mylę dwa > razy dziennie (no chyba, że pogoda jest wyjątkowo paskudna). > Jeżeli masz jakieś pytania to pisz. Dzięki Mamoromka. Postaram się napisać maila Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 14.05.09, 11:09 Wiele ciekawego słyszałam o tym przedszkolu. I od rodziców, których dzieci wytrwały do końca w tej placówce i od rodziców, którzy dzieci stamtąd zabrali. Napisze tak - ja bym tam dziecka nigdy nie posłała, ale jest grupa osób zachwycona metodami dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
phi.phi Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 14.05.09, 13:46 anndelumester napisała: > Wiele ciekawego słyszałam o tym przedszkolu. I od rodziców, których dzieci > wytrwały do końca w tej placówce i od rodziców, którzy dzieci stamtąd zabrali. > Napisze tak - ja bym tam dziecka nigdy nie posłała, ale jest grupa osób > zachwycona metodami dyrekcji. > Anndelumester - dzięki! A możesz napisać coś więcej? Zwłaszcza o "tych" metodach? Jeśli nie tu, to na maila? Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 15.05.09, 11:49 Napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni1980 Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 08.09.09, 15:42 Starałam ise o prace w tym przedszkolu i juz na rozmowie kwalifikacyjnej poznałam pania dyrektorz bardzo złej strony, po rozmowie podziekowałam i wiecej sie tam nie pokazałam - straszna ta Pani dyrektor. Mam tez znajomą która przepracowała tam rok i zrezygnowała. Ja nie posłałabym swojego dziecka do takiego pzredszkola napewno Odpowiedz Link Zgłoś
beata214 Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 09.09.09, 13:25 Rajska-jeśli chodzi o panią dyrektor to zaczęlo się od wojny, ale obiektywnie po latach stwierdzam, że choć baba twarda to organizator, manager REWELACJA!Gdzie diabel nie moze tam ją pośle . Dla pracowników faktycznie nienajmilsza, ale przedszkole jako takie super! Zadbane, czyste, zorganizowane!!!Świetne zajęcia, dzieci dopilnowane.W porównaniu ze szkolą do której syn poszedl po przedszkolu....to bez porównania (szkola leży i kwiczy a pani dyrektor tylko czeka aby rodzice coś zrobili). Drugie dziecko jak podrośnie też planuję tam poslać (jak sie uda!) Odpowiedz Link Zgłoś
login1222 Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 08.11.15, 11:15 A może to Ty jesteś straszna i po prostu nie nadawałaś się do pracy w tym, ani jakimkolwiek przedszkolu? I może Twoja znajoma jest tak samo straszna jak Ty? Nie oceniaj ludzi po jednym kilkunastominutowym zapewne spotkaniu i przez pryzmat tego, że Cię do pracy nie przyjęli, więc są "be". Jedno moje dziecko skończyło to przedszkole, drugie chodzi kolejny rok i ja Panią Dyrektor oraz całe przedszkole znam od wielu lat i z każdej strony i myślę, że to ja, a nie Ty mam prawo o takim przedszkolu się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskanamamatrzylatki Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 20.05.19, 14:10 Witam! Zapisałam do Przedszkola Pod Wawelem swoje dziecko ze względu na odległość przedszkola od mieszkania, ale martwię się sposobem nauczania dzieci. Zależy mi by moje dziecko miało wybór czym może w danym momencie się zająć/ bawić a tym samym uczyć. Ja wyznaje metodę nauki poprzez zabawę bo wówczas dziecko najlepiej przyswaja zdobytą wiedzę. Czy oreintuje się Pani jakich pomocy naukowych używają Panie w przedszkolu? Moje dziecko nie śpi w ciągu dnia a widziałam, jak Pani usilnie stara się by wszystkie dzieci położyły się i leżały w miejscu. Przy tym nalegała na to bardzo mocno z miną bardzo surową( co tez mi się nie spodobało).Takiego podejścia ja osobiście nie akceptuję i wolałabym by moje dziecko miało wybór czy ma ochotę spać/ leżeć czy nie. Jeśli nie będzie mieć ochoty to wolałabym by się czymś zajęło. np układaniem klocków, lub układaniem koralików itp. Bardzo proszę o informację w jaki sposób Panie zachęcają dzieci do poznawania świata: zwierząt, przyrody , liter, itd. Czy w tradycyjny sposób jak ja byłam uczona, czy maja podejście na miarę XXI wieku, gdzie dziecko uczy się poprzez doświadczenie jak np w przedszkolu Montessori. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
3vitaminka11 Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 05.11.15, 09:29 Bardzo polecam! Panie dziećmi się fantastycznie opiekują, są ciepłe, opiekuńcze. Dzieci mają sporo fajnych atrakcji w trakcie całego roku. Takie odnosi się wrażenie, że wszyscy się tam mocno angażują! Poczynając od Pani dyrektor do pań kucharek kończąc. Sama widziałam. Pani dyrektor nieco sroga, ale tylko na początku, aby troszeczkę zdyscyplinować rodziców Miałam problem z punktualnością. Ale to dzięki niej to wszystko działa na tak wysokim poziomie! Nie poznałam drugiego tak profesjonalnego managera jak ona! Za to serce do dzieci ma wielkie. To mnie ujęło.Moje dziecko jest z tych wrażliwych, a zaaklimatyzowało się tam bardzo dobrze. Przeniosłam je z innej placówki. To dopiero był koszmar! Tutaj wszyscy o wszystkim mnie informują, a nie unikają, jak to bywało gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
na.rozdrozu Re: Przedszkole 61, Rajska, Pod Wawelem - jakie o 27.08.20, 15:39 Podnoszę temat - może ktoś nowy się wypowie na temat tego przedszkola? Wygląda na świetnie zorganizowane, ale podejście dyrekcji jest dla mnie mało przyjemne... Odpowiedz Link Zgłoś