28.10.04, 17:42
czesc kobitki ;P
znacie moze jakiegos dobrego dentyste dla maluchow? najlepiej zeby to byl
stomatolog dzieciecy, ktory mialby przystosowany gabinet - przyjazny dziecku.
kompletnie sie na tym nie znam - wiem tylko, ze jest jakies centrum
stomatologiczne na sienkiewicza. moze polecicie cosik?
Obserwuj wątek
    • edysia73 Re: dentysta 29.10.04, 08:45
      Witaj
      Musze ci powiedzieć, że gabinety na ul Sienkiewicza owszem są przystosowane dla
      dzieci ale żeby lekarze mieli podejście to chyba nie za bardzo. Nie wiem tego z
      praktyki tylko od znajomych. Ostatnio była tam moja koleżanka z pracy i dziecko
      w sumie na siłę zostało posadzone na fotel, czym bardzo został zrazony i już
      przy drugiej wizycie chociaż u innego dentysty nie usiadł na fotel.
      Ja osobiście chodzę na Plac Wyzwolenia ( tel 743-53-62 ) dla mojego syna Pani
      stomatolog sie spodobała i nie ma problemu, właśnie musze się dzisiaj umówić.
      to tyle pozdrawiam
      Edzia
      • hratli Re: dentysta 29.10.04, 11:16
        dzieki wielkie za odpowiedz edziu :) a mozesz mi napisac jak ta pani doktor ma
        na nazwisko.
    • kkiwi Re: dentysta 29.10.04, 13:26
      Cześć dziewczyny!
      Właśnie co z tym dentystą?
      Mój mały ma 18 miesięcy i jeszcze nie byłam z nim na przeglądzie czy to już czas
      aby zawitać do stomatologa?
    • edysia73 Re: dentysta 29.10.04, 13:26
      Wiesz akurat stomatolog która robiła mojemu synkowi ząbki nie wiem jak ma na
      nazwisko, bo wiesz to jest jakaś stomatologia rodzinna i funkcjonują na nazwiko
      Hościłowicz, dzisiaj jak będę to najwyżej popytam.
      Edzia
    • edysia73 Re: dentysta 29.10.04, 19:07
      To jeszcze raz ja , więc tak jak pisałam wcześniej zakład nazywa się
      "Hościłowicz Stomatologia". Ta pani stomatolog z tego co słyszałam niestety ma
      terminy wolne dopiero w połowie listopada (Ewa Ostasiewicz). Mojemu synkowi
      robiła dzisiaj ząbki jakaś nowa stomatolog, trochę go wymęczyła ale i dziury
      były niezłe i się obyło bez płaczu za tydzień wymiana trucizny na plomby. NIe
      wspomniałam ma 5 lat i jest na prawdę dzielny. Nam się podoba ale to rzecz
      gustu. A co do takich maluszków to im się ząbki lapisuje.
      Pozdrawiam Edzia
    • hratli Re: dentysta 29.10.04, 19:20
      no wlasnie i ja nie wiem kiedy 1 raz isc i polakierowac zeby. wiem, ze mamy
      niektore juz jak dziecko ma kilka zebow ida. ja dzisiaj szlam obok dentysty i
      zaszlam z ciekawosci. kobitka mi powiedziala, ze nie wyobraza sobie jak taki
      maluch moze otworzyc buzie - dac mu te zebuchy do polakierowania. ze trzeba
      wlozyc rurke od sliny, polakierowac i wysuszyc. mowila mi, ze sama ma poltora
      roczna coreczke i nie da jej rady tego robic (mala ma 16 zebow). troche mnie to
      zdziwilo, bo niby super klinika (bialowny). dostalam kilka rad dotyczacych
      pielegnacji - tylko tyle. bede szukac innego specjalisty - moze ktos bedzie
      mial inne zdanie. sama mam beznadziejne kosci i zeby i wole dziecko uchronic.
      bede dalej szukac. w listopadzie zajde do tej kliniki dzieciej na sienkiewicza.
      zdam relacje :)))
      p.s. fajnie ze cos tu sie wreszcie na tym regionalnym dzieje :))))))))
      pozdrawiam dziewczynki :)))
    • edysia73 Re: dentysta 31.10.04, 08:35
      Witam ponownie:)
      Wiesz tak na prawdę to zależy wszystko od dziecka. Mój Albert mając trzy latka
      siedział już na krzesełku dentystycznym i miał plombowany ząb bez żadnego
      problemu. A przy ostatniej wizycie widziałam dziecko, które miałomoze troszkę
      ponad roczek i właśnie przyszło na lapisowanie
      Pozdrawiam
      Edzia
      • agulka295 Re: dentysta 05.11.04, 11:54
        Witam:) broń boże nie idz do dentysty na sienkiewicza, ja mieszkam tuz obok i
        poszłam z dzieckiem w tedy miała około 3 latek, przeżyłam koszmar, mała zresztą
        też..., nie dośc że na siłe kazali mi ją trzymac , to jeszcze obok siedziało na
        fotelu krzyczące dziecko!, nigdy więcej tam juz nie poszłam, chodze teraz tuz
        obok tej dentlandi, ten sam budynek, szklane dzwi, nazywa sie Clident,
        przyjmuje tam miły pan, z kobieta starsza na zmiane, moze gabinet jest troche
        obskurny ale tam za to nic na siłe nie robą tylko stopniowo mi małą
        przyzwyczaili do leczenia ząbków, za trzecim razem usiadła sama na fotel i
        leczyła ząbka, do dentysty rwie sie sama:) kłopotu juz nie mam , polecam
        naprawde, a i upominek w postaci jakiejś strzykawki dziwnej pan dentysta dał na
        pocieszenie:)dziecko bylo wniebowzięte , pozdrawiam
        • hratli Re: dentysta 05.11.04, 12:51
          oho! dzieki za rade!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka