Dodaj do ulubionych

mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni?

11.01.06, 11:52
wczoraj zajrzalam, na razie bez dziecka. Bylam rano, pustki totalne, pytam kiedy sa dzieci.....po 18 lub w weekend. Chce sie wybrac ze swoim maluszkiem, ale z tego co widzialam to dla najmlodszych jest bardzo skromniutki kącik. Moze ktoras mama byla i moze mi powiedziec czy ta część dla starszych dzieci nadaje sie dla 20 mies?
Obserwuj wątek
    • gosiagrzes1 A gdzie jest ta figlarnia??? 12.01.06, 14:33
      • p.syla Re: A gdzie jest ta figlarnia??? 12.01.06, 16:03
        ieś wybiore z moim synkiem tyle że on ma dopiero 3 miesiące ale na przyszłość
        można wiedzieć
    • milarka Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 12.01.06, 19:40
      leli1 napisała:

> Moze ktoras mama byla i moze mi powiedziec czy ta część dla starszych dzieci
      > nadaje sie dla 20 mies?

A jak był tata nie mama to odpowiedź też się liczy? wink
      bo ja nie byłam, ale był mój mąż z synkiem - synek trochę starszy, bo ma 27
      miesięcy, bawił się świetnie - najbardziej podobało mu się to, że oprócz niego
      była jeszcze tylko jedna dziewczynka wink, co jednak mogłoby nie przypaść do
      gustu innym dzieciom... było to między świętami w czwartek po południu, może w
      weekendy przychodzi tam więcej osób.
      Wg mojego męża 20-miesięczniak też się fajnie wybawi.

Tylko wg mnie ceny mają trochę za wysokie sad Nie wiem, czy to dlatego, że to w
      Katowicach to od razu musi być tak drogo? bo w Zabrzu w bardzo podobnym miejscu
      jest o połowę taniej.
      • dagamama Re: do milarka 13.01.06, 09:21
        a ile tam kosztuje zabawa?
        • milarka Re: do milarka 13.01.06, 09:38
          dagamama napisała:

> a ile tam kosztuje zabawa?

pon-czw: 6 zł za pierwsze pół godziny, 5 zł za każde kolejne

piąt-niedz: 7 zł za pierwsze pół godziny, no i chyba 6 za każde kolejne

jest tam też opcja zabawy bez ograniczeń - tylko nie wiem ile dokładnie to
          kosztuje - 20 ewentualnie coś ponad 20 zł
          • rzenia2 W Zabrzu? 13.01.06, 10:06
            Gdzie sie miesci figlo w Zabrzu?
            • milarka Re: W Zabrzu? 13.01.06, 10:49

www.fiku-miku.pl/
          • dagamama Re: do milarka 13.01.06, 11:03
            dzięki za info
            faktycznie tanio nie jest....
      • leli1 Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 13.01.06, 14:16
        Figlarnia miesci sie na Warszawskiej, kolo Akademii Ekon., a ceny sa nieco inne niz ktos tu podawal, dokladnie o złotowke mniejsze w tygodniu, a w weekendy sa dokladnie takie jak napisano.
        Niestetu puchy tam ogromne a moje dziecie towarzyskie bardzo, atrakcja mialo byc juz spotkanie z innymi maluchami, ale w takim ukladnie chyba nie ma na co liczyc.
        A czy Twoje dzieciątko bawilo sie tylko na tym placyku dla maluchow czy odważyło sie samo wejsc do tego "małpiego gaju"?
        Boje sie ze moj synuś sobie cos tam moze zrobic lub ze sie bedzie bał wiec pozostaje tylko kącik dla malucha.
        • milarka Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 13.01.06, 14:47
          leli1 napisała:

> a ceny sa nieco inne
          > niz ktos tu podawal, dokladnie o złotowke mniejsze w tygodniu, a w weekendy sa
          > dokladnie takie jak napisano.

no jeżeli podałam źle ceny to przepraszam, najwyraźniej mój mąż ma kłopoty z
          pamięcią smile

> A czy Twoje dzieciątko bawilo sie tylko na tym placyku dla maluchow czy
          > odważył o sie samo wejsc do tego "małpiego gaju"?

owszem, mój synek wdrapywał się na różne zjeżdżalnie, biegał, że się tak
          wyrażę, po piętrze, tyle, że on jest starszy od Twojego synka, ale podobno była
          jakaś mama, co się wdrapywała ze swoim dzieckiem, żeby sobie pozjeżdżało ze
          zjeżdżalni - więc można i tak

> Boje sie ze moj synuś sobie cos tam moze zrobic lub ze sie bedzie bał wiec
          > pozostaje tylko kącik dla malucha.

krzywdy raczej sobie nie zrobi, no w każdym bądź razie, z tego co się
          orientuję, to są tam takie korytarze z przeszkodami - gdzie na pewno taki
          maluch może sobie polatać, są też tunele, gdzie mógłby się poczołgać
          • milarka Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 13.01.06, 14:51
            milarka napisała:

> leli1 napisała:
            >
            > > a ceny sa nieco inne
            > > niz ktos tu podawal, dokladnie o złotowke mniejsze w tygodniu, a w weeken
            > dy sa
            > > dokladnie takie jak napisano.
            >
            > no jeżeli podałam źle ceny to przepraszam, najwyraźniej mój mąż ma kłopoty z
            > pamięcią smile
            >

przyszło mi jeszcze do głowy, że może z braku chętnych obniżyli ceny smile
            • driadea Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 14.01.06, 18:32
              Ja byłam wczoraj, było super. Dzieci było mało, konkretnie 4 nastolatki i potem
              doszedł jeden około dwulatek. Moja córka (27 m-cy) bawiła się rewelacyjnie -
              ale ja (i moja su=iostra - naprzemiennie) bawiłyśmy się razem z nią.
              Jedyne, czego nie polecam, to rura do zjeżdżanmia - wyładowania elektryczne są
              tak mocne, że aż boli!
              No i ceny- rzeczywicie wysokie, ale warto - jest i zamek do skakania z wielką
              zjeżdżalnią, i mnóstwo labiryntów, półek, baseny z kulkami, drabinki - wszystko
              zabezpieczone, żeby nikomu nie stała się krzywda. Super smile
    • wiki365 Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 15.01.06, 20:49
      chyba to o mnie mówiono,jako mamusi która szalała z maluchem w figlarni.Byłam z
      15-miesięcznym synkiem.Na początku troszkę się bał,ale szybko się oswoił i
      świetnie się razem bawiliśmy.Polecam,ale naprawdę trochę droga ta zabawa
      • leli1 Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 19.01.06, 09:50
        bede w przyszlym tygodniu w godzinach dopoludniowych z 19 mies synkiem-moze ktoras mamusia bedzie miala ochote na wspolna zabawe?
        • driadea Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 19.01.06, 16:03
          Jasne, o której i kiedy? smile
          • leli1 Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 19.01.06, 17:22
            Ha! zebym to ja dzis juz o wiedziała smile)))
            Moze bardzo wstepnie bylby to wtorek, gdzies w okolicach 11 rano - moze byc?
            • driadea Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 21.01.06, 00:05
              Jak najbardziej smile
    • leli1 Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 23.01.06, 11:00
      driadea nie gniewaj sie, ale chyba razcej nie odważe sie wyjsc jutro z domu. Dzis jak szybko wyszłam tak szybko wróciłam - zimnica straaaszna.
      Odłóżmy to na bardziej sprzyjające warunki pogodowe - pozdrawia leli z maluchem. smile
      • driadea Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 23.01.06, 22:08
        No jasne, ja też się z domu nie ruszę z młodą smile
        • mysiam Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 27.01.06, 14:14
          link znalazłam w dzisiejszej Wyborczej,moze komuś się przyda?wink
          www.figlarnia.pl
          mysiam
          • pandora_ Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 30.01.06, 09:56
            Myśmy sie w końcu wybrali. Nawet w sobote było mało dzieci, same maluszki, więc
            mogliśmy biegać do woli w labiryncie, Pitu nawet trochę dał sie namówić na
            wspinanie. Generalnie - fajnie, ale trochę za zimno sad
    • leli1 Re: mamusie z Katowic-bylyscie juz w Figlarni? 31.01.06, 12:40
      byłam, trafiłam pechowo (spora grupa chłopców z półkolonii lat ok 13, więc "wielkie chłopiska smile ) i moj niespełna 20 mies., ktory nie chcial sie bawic w skromniutkim kąciku dla malucha tylko w pozostalej części, a tam biegające nastolatki.....ale i tak wyglądalo na to ze sie małemu podobało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka