qlerka 20.01.06, 12:39 Szukam dobrych sklepów z żywnością eko, tak żeby można było kupić warzywka, owoce i jakieś mięsko. Interesuje mnie szczególnie obszar zagłębia lub Katowice. Dziękuję z pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia_s Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 20.01.06, 18:20 W Sosnowcu na Targowej. Ale ta,m dostawy są w poniedziałki i czwartki ok. godz. 11. Przychodzi niestety niewiele warzyw, więc trzeba się pospieszyć. Kilo marchwi kosztuje ok.3 zł, jajka 9 zł/10 szt, ale warto. Smak jest zupełnie inny niż tych zwykłych sklepowych. Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 21.01.06, 22:26 Katowice, ul. Powstańców (od strony Kościuszki) - sklep "natu". Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 22.01.06, 17:29 Dziękuję za namiary. Już byłam w S-cu na Targowej, tam mam najbliżej więc jarzynki będę tam kupowała. Niestety nie prowadzą sprzedaży mięsa, czy może ktoś w którym sklepie w Katowicach można kupić np. królika? Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 23.01.06, 14:24 Królika można kupić w większości mi znanych sklepów mięsnych w centrum Katowic. Nie powinno z tym być problemu. Jednak ekologicznego sklepu mięsnego jeszcze nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 28.01.06, 01:15 Już niedługo temat będzie mnie dotyczyć... Możesz napisać, jakie warzywa i owoce są/bywają w tym sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 28.01.06, 09:44 Z warzyw jest marchew, por, seler, pietruszka, pasternak,buraki, cebula, czasem sałata i pomidory. Tak jak napisałam są jajka są super. Są też jabłka, ale nie kupowałam nigdy. Wszystkie warzywa mają atest zdrowej żywności. Myślę, że latem będzie większy wybór no i może będzie tego więcej. Sa też różne art. suche (makarony, soja itp), soki. Jeśli chodzi o warzywa to kupuję pomimo, że nie mam małych dzieci. Naprawdę czuć różnicę w smaku. Moje dzieciaki pogryzają taką marchew i bardzo im smakuje. Jedyny minus to taki, że przywożone jest bardzo mało towaru i trzeba się spieszyć. Niekiedy kupuje mi mama, bo jak wracam z pracy to o 17 nie ma już co kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 28.01.06, 10:43 I ziemniaki też są Ostatnio odwiedziłam ten sklepik po godz. 16 i wszystko jescze było, ale rzeczywiście zainteresowanie duże, sporo ludzi tam przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Sklepy z żywnością ekologiczną 28.01.06, 11:25 Fakt, zapomniałam o ziemniakach. Może ostatnio przez mrozy ludziom nie chciało się wychodzić z domu, albo miałam pecha, ale byłam kilka razy ok.17 i już nic nie było. Odpowiedz Link Zgłoś