Dodaj do ulubionych

Doering - USG

06.01.06, 17:47
Mam pytanie, czy któraś z Was ostatnimi czasy była na USG u dr Doeringa?
Jaki jest koszt? Chodzi mi o usg 3D (no chyba że ma juz 4D??)
I jeszcze jedno pytanie, czy przy mnogich ciążach jest inny koszt takiego usg niż przy pojedynczych??

Obserwuj wątek
    • piola1 Re: Doering - USG 06.01.06, 21:42
      byłam u niego na początku października, koszt z nagraniem na płytę to 110 zł, i
      muszę wyprowadzić Cię z błędu bo on nie ma usg 3d, chyba że przez 2 miesiące się
      coś zmieniło. Usg 3d z tego co wiem to ma Preiss.
      Generalnie nie jestem zbytnio zadowolona z wizyty, doktor owszem miły, pytał czy
      mam jakieś wątpliwości i pytania, raczej zainteresowany pacjentką ale samo usg
      to istna rutyna i nie było warte tej forsy. Całe badanie usg trwało u mnie
      dosłownie 3 minuty, nie zdążyłam się napatrzeć, dosłownie nic nie widziałam.
      Na wcześniejszym usg, tym w 12 tygodniu byłam prywatnie w evi medzie i jestem o
      wiele bardziej zadowolona, bo badanie trwało coś koło 15 minut i widziałam
      wszystko dokładnie.
      • jusiagra Re: Doering - USG 06.01.06, 21:50
        ja byłam przed samymi świetami i 3D nie miał, płaciłam 100zł i dostałam zdjęcie
        grastis bo normalnie bierze za to 10zł, lekrz sympatyczny dowcipny ale usg
        nastawione na stwierdzenie płci i bardzo ekspresowe, normalnie chodzę do Praisa
        i bez porównania nie dość że dużo dokładniejsze, to obraz oglądasz na swoim
        monitorze no i ma 3d, koszt 150zł
      • m.meg Preiss ma 4D - potwierdzam 06.01.06, 22:28
        Byłam. Koszt chyba 150 zł. Nagranie na kasete + płytę CD.
        Polecam badanie u tego lekarza. + wrazenia dla rodziców niewiarygodne!
        • piola1 Re: Preiss ma 4D - potwierdzam 06.01.06, 22:37
          Ja się zastanawiam gdzie iść na ostatnie usg, i zastanawiam się nad Preissem,
          dużo dobrych opinii słyszałam.
          Czy możecie napisać coś więcej o samym badaniu? To znaczy ile trwało, czy nie
          takjak moje u Doeringa 3 minuty? Czy wszystko super widać? Jak lekarz?
          Boje się, że wydam znowu troche kasy a potem będę rozczarowana...
          • gosiareczka Re: Preiss ma 4D - potwierdzam 07.01.06, 13:48
            Ok, a gdzie dr Preiss przyjmuje?
            Chodzi mi głównie o sprawdzenie płci, oraz o nagranie na płytkę (ale 3D/4D).
            No i czy orientujecie się czy przy mnogich ciążach wyższa jest cena??
            • lavelia Re: Preiss ma 4D - potwierdzam 07.01.06, 19:16
              Ja też chętnie dowiedziałabym się gdzie przyjmuje dr Preiss. Może ktoś poda
              adres?
              • izulek72 Re: Preiss ma 4D - potwierdzam 07.01.06, 20:39
                Preis przyjmuje na Zaspie ul. Burzyńskiego 6E tel. 0 601 62 01 10 (mam nadzieję
                że aktualny)
    • migotka2000 Re: Doering - USG 09.01.06, 21:23
      W poprzedniej ciąży chodziłam do dr. Preisa, ale nie podobała mi się współpraca
      z nim - straszy, ale konkretów nie podaje, jak gdyby wątpiąc w możliwości
      percepcji pacjentkiwinkZ dr Doeringa jestem zadowolona - jutro idę na ostatnie
      USG przed porodem. Fakt, że jest "ekspresowy", ale ma opinię fachowca i nie
      owija w bawełnę, co mnie osobiście odpowiada. Na 4d się nie załapałam.
      • fazifokus Re: prof. Preis - USG 09.01.06, 21:56
        A ja byłam dzisiaj u profesora Preisa i jestem BARDZO zadowolona!
        Długo się zastanawiałam do którego lekarza iść na usg, czy do dr. Doeringa czy
        prof. Preisa. Zdecydowałam się na tego drugiego i nie zawiodłam się.
        Na różnych forach naczytałam się, że prof. Preis to świetny diagnosta, ale nic
        nie mówi i bywa niemiły. Po dzisiejszej wizycie - nie wierzę w to!
        Doktor wszystko nam pokazywał i mówił co mierzy, badanie przeprowadził bardzo
        dokładnie, po kolei zbadał wszystkie narządy i przepływ krwi kolorowym
        dopplerem.
        Posłuchaliśmy też bicie serca naszego malucha.
        Na koniec włączył usg 3D i zrobił piękne zdjęcia buźki naszego szkrabka i
        nagrał na płytę filmik jak malec się porusza i zasłania buźką twarz.
        Jestem bardzo szczęśliwa po dzisiejszej wizycie!
        To najlepiej wydane 150zł w moim życiu.
        Naprawdę z całego serca polecam Wam tego lekarza!
        • fazifokus Re: prof. Preis - USG 09.01.06, 21:59
          To usg to chyba było 4D, bo było widać ruch dzidzi.
          I zapomniałam dodać, że profesor potwierdził opinię naszego lekarza
          prowadzącego i będzie syn - nawet widzieliśmy siusiaka wink
          • martula771 Re: prof. Preis - USG 10.01.06, 18:36
            Byłam dzisiaj u Doeringa i faktycznie ma już 3d, koszt 200 zł. Zdjęcia super
            • gosiareczka Re: prof. Preis - USG 11.01.06, 20:43
              Mam pytanie... ile trwa filmik który nagrywa pan Preis??

• fazifokus Re: prof. Preis - USG 12.01.06, 11:58
                Mój 42 sekundy wink
                • gosiareczka Re: prof. Preis - USG 12.01.06, 13:53
                  no nie żartuj!
                  serio tylko 42sek?????
                  kurcze.... niezła stawka.... wink)))
                  a powiedz mi jeszcze w którym tygodniu jesteś??

• fazifokus Re: prof. Preis - USG 12.01.06, 19:07
                    Jestem w 24 tygodniu. Ja poszłam do prof. Preisa przede wszystkim żeby zbadał
                    moje dziecko, czy jest zdrowe. A profesor bada na czarno-białym usg z kolorowym
                    dopplerem. Na koniec włączył 4D, żeby zrobić zdjęcia i nagrac filmik.
                    Dla mnie filmik jest wystarczający, ponieważ jest tylko dodatkiem, do
                    dokładnego sprawdzenia zdrowia mojego syna.
              • maupa19 Re: prof. Preis - USG 12.01.06, 15:48
                Mój trwa tyle co badanie czyli kilkanaście minut.
                • gosiareczka Re: prof. Preis - USG 12.01.06, 16:10
                  Maupa19... a gdzie robiłaś?? też u dr. Preisa??

• maupa19 Re: prof. Preis - USG 12.01.06, 21:23
                    No przecież pytasz o badanie u Praisa to odpowiadam smile Musisz dać mu kasetę
                    przed badaniem i wtedy nagrywa wszystko jak leci.
    • tres_ka Re: Doering - USG 12.01.06, 18:47
      To nieźle podrożało przez 3 lata wink))
      • kamilka2 Re: Doering - USG 17.01.06, 16:45
        Kurcze-to juz sama nie wiem gdzie isc.....który jest lepszym
        specjalistą?Slyszalam ze niby Doering dokladnie-bez pomylek okresla plec/i
        pytanie-tez nagrywa na kasete ewen.na CD?
        • gosiareczka Re: Doering - USG 17.01.06, 17:55
          kamilka nie przejmuj się... ja też juz zgłupiałam wink))
          chyba jednak wybiorę sie do dr Preisa, bo to co ostatnio wyczytałam na temat dr Doeringa zniechęciło mnie dość mocno...
          Mam tylko jedno "ale"... wydaje mi sie że Preis nagrywa na VHS, a ja bym wolała na CD....
          no i chciałabym przed wizytą wiedziec na pewno ile potrwa nagranie... bym nie musiała kokosów płacić za kilka sekund...
          • m.meg Re: Doering - USG 17.01.06, 20:15
            Dziewczny czytać to co napisane już.......

Preiss nagrywa na VHS oraz na CD (fotki + krótkie filmiki).
            A przede wszystkim jest to dokładne badanie diagnostyczne.
            Poza tym, w tym samym gabinecie przyjmuje Dr Świątkowska - też doskonały
            specjalista!
            • kamilka2 Re: Doering - USG 17.01.06, 22:22
              a jak to jest z 2D?Pierw robi 2D apózniej 3D?Slyszlam ze diagnozuje sie na 2D a
              ogląda dzieciatko na 3D-bo to niby tylko taki bajer?czy tez diagnoza w 3 D jest
              dolkladiejsza?dziewczyny ratujcie ja juz sama nie wiem co robic?
              • kalina01 Re: Doering - USG 19.01.06, 09:05
                Osobiscie polecam USG 3d/4d w Invikcie. Mnie to czeka za miesiac, a w ub.
                tygodniu byla kuzynka. Koszt 180zl, ale diagnostyka byla b. dokladna. Wizyta
                trwala 45min. Dodatkowo, aby wykluczyc wade serca /historia w rodzinie/ dostala
                skierowanie do konsultanta wojewodzkiego, z NFZ, tez w Invikcie.
              • m.meg Re: Doering - USG 19.01.06, 10:45
                Sam aparat do USG zawira w sobie obie możliwości. I najpierw masz 2D - super
                wyraźne - nie ma porównania z innym USG a potem przechodzi w tryb 4D. U mnie
                tak było.
                Sama maszyna jest tak dokłądna i dlatego można dobrze wszystko sprawdzić.
              • 11972a Re: Doering - USG 01.02.06, 10:12
                Na usg byłam u Deringa 1x- czułam się jak w piekarni!!!! Badanie trwało moment
                miałam wrażenie że myśli tylko o kasie i żeby jak najwięcej przyjąć!!! Na
                kolen=jne do niego poszłam, dostałam skierowanie i poszłam na takie bezpłatne do
                dr Stencla (wtedy robił na Kołobrzeskiej, teraz na Jagielońskiej) i bardzo miłe
                zaskoczenie!!!!Badanie trwało ok 20 min wszystkiemu dokładnie się przyglądał
                omawiał! Moze nie ma takiego doświadczenia jak Dering, ale Dering traktuje
                kobiety jak maszynki do robienia pieniędzy!Koszmarnie!!!!!
                Zeby było weselej to na to badanie poszłam 3 dni po badaniu u Deringa i nie dość
                że powiedział mi to samo, czyli co mozemy wypatrzeć w tym tygodniu ciąży i
                zmierzyć(wymiary były te same) to jeszcze zwrócił uwagę na parę innych rzeczy. A
                za badnie nie zapłaciłam nic bo było ze skierowania z normalnej przychodni. Wiem
                ,że chcemy jak najlepiej dla naszych maleństw, ale niestety nie zawsze prywatnie
                i u kogoś z nazwiskiem znaczy dobrze.
                Co prawda ostatnio byłam na Jgielońskiej na usg i nie byłó Stencla tylko dr
                Młodzikowska no i tu już kicha!! Robiła badanie nie odzywając się ani słowem
                musiałam o wszystko pytać, bo sama nic nie mówiła a we mnie serce zamarło, ze
                coś nie tak!!!Tej już nie polecam.
    • tres_ka Re: Doering - USG 19.01.06, 12:15
      Czy jest tylko dwóch dobrych ginekologów w Gdańsku? wink))
    • werka25 Re: Doering - USG 19.01.06, 14:58
      Ja wprawdzie rok temu chodziłam do dr Doeringa byłam 3x na usg ogólnie byłam
      zadowolona ostatnia wizyte miałam ok mc przed porodem okreslił wtedy moja córe
      jako duze zdrowe dziecko i cóz za niespodzainka jak w dniu porodu wykonuje mi
      w/w doktor szpitalu usg i określa iż moje dziecko jest malutkie niecałe trzy
      kilo ja troche zaskoczona poród sie zakończył i coz córa zdrowa 3880g wiec
      stracilam troche zufanie do dr bo do konca nie wiem czy to wina sprzetu czy
      badanie jest dokladne jak sie zaplaci prywatnie a w szpitalu to juz nie
      (pomijam ogromne pekniecie krocza bo skoro dziecko mialo byc malutkie (wynik
      usg ) nie dokonano naciecia drobny bład ale troche cierpienia pozdrawiam myśle
      ze możecie byc spokojne bo jak płacicie to bedzie ok sorry za ironię
      pozdrawiam
      • m.meg Re: Doering - USG 20.01.06, 21:37
        Niestety - sprzęt to połowa sukcesu. Dlatego tylko tych dwóch lekarzy ma taki
        dobry w swoich gabinetach. Preiss prowadzi w końcu badania prenatalne, to nie
        jest "zwykły " gabinet.
        • karolla2 Re: Doering - USG 21.01.06, 07:00
          Ja chodze do doktor Olszewskiej z wrzeszcza, sprzet usg ma rewelacyjny, każde
          badanie trwa 15 minut, przepływy dopplerowskie w kolorze, każde usg nagrywa na
          cd wizyta z badaniem to 100zł fakt nie ma 4d ale i tak w 16 tyg podała mi płec i
          póki co wszystko jest tak jak mówi ginka, naprawde polecam!!!
          • kicialov Re: Doering - USG 17.02.06, 17:04
            hmm.. moze ktos jeszcze wypowie sie na temat dr Doeringa i Preisa? tez sie
            zastanawiam czy wybrac sie na takie USG 3d do ktoregos z nich. Moze sie cos
            zmienilo na lepsze?? smile
            • mariolcia77 Re: Doering - USG 19.02.06, 12:17
              Byłam u Preisa w 22 tygodniu, badanie trwało z 5 minut, ale zbadał wszystko i
              powiedział mi wszystko co chciałam wiedzieć, czyli wykluczyl wieksze wady,
              zbadał serduszko. Bylam tylko raz i dokładnie w tym 22 tygodniu bo wtedy
              najlepiej ponoć wszystko widać. A tak normalnie chodziłam do przychodni VII
              Dwór do Dr Jankowskiego , robił mi usg, pierwsze 3 za darmo potem za 30 zl,
              choć mojej koleżance robił za darmo całą ciąze bo była zagrożona, wiec nie ma
              reguły. A lekarz bardzo kompetentny, polecam. Nie trzeba czekać do niego,
              dzwoni sie w poniedziałek i zapisuje na czwartek.
              • gosiareczka Re: Doering - USG 19.02.06, 18:18
                a ja Preisa nie polecam!!!
                Umówiłam się konkretnie.... że chce zrobic pamiątkowe usg na 3D/4D z nagraniem.
                Ok, uprzedzono mnie że mam zabrać ze sobą kasetę VHS oraz płytę CD i koszt będzie 150zł...

Tak też zrobiłam...

Pierwsze pytanie: "A dlaczego Pani przyszła akurat teraz?????" (z wyraźnym wyrzutem) Odpowiedziałam, ze zależy mi na pamiątce... (byłam w 26tc)
                Lekarz obrażony, bo ma wyraźnie przed gabinetem napisane że najlepiej robić w 22tc... Mówię że miałam w 22tc robione, a teraz chcę PAMIĄTKOWE!!! (głuchy czy jak??)

Mąż położył mu na biurku kasetę i płytę... Nie patrzyliśmy mu na ręce bo i po co?
                Po jakis 20 min skończył... (badanie caaaałe było na zwykłym usg na 2D!!!!) i zostało nagrane tylko i wyłącznie na kasetę VHS! Gdzie ta moja pamiątka z trójwymiaru???? Ani jednej sekundy nie było w trójwymiarze!!!
                Dodam tylko że Preis przyczepił sie do mojej szyjki, że niby się skraca, co nie potwierdziło się....

Efekt??? Najgorzej wydane 150zł w moim życiu...

Ach... dodam jeszcze że przez całe badanie gdyby nie moje kilka pytań panowałaby TOTALNA cisza... a na moje pytania pan doktorek tak CICHO odpowiadał, że szept przy tym to hałas!

Generalnie nie polecam, bo zawiodłam się totalnie....
                • ola261 Re: Doering - USG 19.02.06, 21:11
                  gosiareczka-przykro mi że tak nieprofesjonalnie Cię potraktował. Widocznie
                  myśli, że jak ma taki staż i renomę to wsztystko mu wolnosad(
                  Ja jestem w 25 tygodniu ciązy. Na usg nie byłam ani u Preisa ani Deringa,
                  chodzę do Dr Hanny OLszewskiej i jestem bardzo zadowolona. Badanie trwa ok 20
                  minut. Lakarka wszytsko co widzi na monitorze szczegółowo omawia i chętnie
                  odpowida na zadawane pytania. Dziewczyny-szczerze Wam Ją polecam!!!
                • ineze Preiss - USG 19.02.06, 22:52
                  Uważam, że jeśli nie chodzi tylko o "pamiątkowe zdjęcie" a chce sie mieć
                  względną pewność co do zdrowia dziecka warto iść do Preisa, ma do czynienia w
                  pracy z wszelkimi problemami w ciaży-wzbudził moje zaufanie pośrednio głównie
                  dzięki opinii znajomej, która leżała na Klinicznej dosć długo właśnie na
                  patologii ciąży i sporo sie naoglądała. Ja byłam 3 razy, bardzo dokładnie mi
                  wszystko wyjaśnił, wizyta trwała około 20 minut i rzeczywiscie czułam sie
                  uspokojona. W 8 miesiacu miałam "starzejace sie" łożysko o czym też mnie
                  uprzedził kazał powiedzieć lekarzowi prowadzacemu-faktycznie tak było. Na moje
                  pytania odpowiadał - fakt, że ma "oszczędny" sposób kontaktu.
                • gosia.testy Re: Doering - USG 20.02.06, 19:32
                  Dziwne, bardzo dziwne........

Dlaczego 150 zł, skoro nie było 4D - dlaczego nie spytałaś? W trakcie USG też
                  nie pytałaś dlaczego nie ma 4D, a teraz masz pretensje, własciwie do kogo.......
                  nie dostałaś opisu USG? przecież nawet podczas nagrania pojawiają sie polskie
                  opisy poszczególnych narządów

Poza tym to centrum diagnostyki prenatalnej, i moze go zszokowałaś tą
                  pamiątką smile)), w końcu to nie zakład fotograficzny........wink

Ale przede wszystkim nie rozumiem dlaczego bedąc u niego na tym USG, płacąc 150
                  zł nie powiedziałas mu tego co teraz napisałas w tym wątku. Moze sie nie
                  dogadaliście?
                  • gosiareczka Re: Doering - USG 21.02.06, 20:05
                    dlaczego, dlaczego, dlaczego...
                    już tłumaczę....
                    NASTRASZYŁ mnie dość mocno skracającą się szyjką macicy - było to na tyle poważne straszenie mnie że już o niczym innym nie myślałam!

Opis do usg oczywiście dostałam.... ale co mi po nim... nic nowego się nie dowiedziałam (oprócz tego że szyjka się skraca)

Uważam że skoro rejestrując się i dokładnie pytając o wszystko... nie musze powtarzać tego samego lekarzowi, a może sie myle? Skoro zostawiam mu na stole płytę CD i mówię że to ma być pamiątka... to co jeszcze wymagać?? (chyba na tyle kumaty jest prawda?)

A swoją drogą.... zakładając ten wątek spodziewałam sie opini o Doeringu lub Preisie bo jednak w trójmieście to głównie oni są "rozchwytywani"... po ostatnich postach dot. Doeringa (że leci tylko na kasę, a usg trwa chwile) zrezygnowałam z niego, natomiast przekonały mnie pozytywne opinie o Preisie... (jak widać błędne)

Generalnie kazdy ma swoje zdanie na temat każdego lekarza, ja nie jestem zadowolona z wizyty i dlatego musiałam to napisać....
                    • m.meg Re: Doering - USG 22.02.06, 13:56
                      Mnie też dziewi twoja postawa. Preissa miałam okazje poznać, wylewny nie jest
                      ale jest profesjonalistą w 100%. Doeringa nie neguje, bo nie miałam okazji
                      poznac.

Ale dziwi nie twoje podejście - idzisz do specjalisty na niemal sesje
                      fotoraficzną, opis USG (diagnoza) nic dla ciebie nie znaczy a potem jescze na
                      niego psioczysz........

Moim zdaniem przede wszystkim sama sobie jesteś winna. Najpierw siedzisz cicho
                      ala na forum opinie wygłaszasz. W gabinecie trzeba było być odważniejsza! I
                      jescze zapłacić jak za USG 4D ????? Mnie też to dziwi

• gitator Re: Doering - USG 30.03.06, 12:05
                        Cześć

Ja byłam na usg w Gdyni w społdzielni lekarskiej gdzieś koło Świętojańskiej i u
                        specjalistów w Gdańsku.
                        No więc to pierwsze było co prawda tylko 2d ale calutki przebieg badania
                        dostałam na kasecie, oglądałam chyba 1000 razy i byłam bardzo zadowolona - do
                        tego koszt był 70 zł z kasetą a 50 zł już następnym razem.
                        U specjalistów było 3d (podobno bardzo nowoczesne i w ogóle), ale dostałam
                        trochę zdjęć i kilka filmików właśnie 3d i powiem Wam że nie wiem o co to całe
                        halo z 3d - fajnie jak się ma zdjęcie buźki na przykład (mój nie chciał pokazać)
                        no ale to wszystko - w 2d o wiele lepiej widać jak dzidziuś się porusza, no i
                        jestem bardziej zadowolona z tego pierwszego badania w sensie pamiątkowym smile Mam
                        kasetę z chyba 15 minutami jak mój dzidziuś fika, jestem bardzo zadowolona,
                        pomimo że to 2d, nie przeszkadza mi to nic.

Muszę jeszcze pochwalić Gdynię za to, że rejestrują pacjentów na godziny, nic
                        nie czekałam, bardzo kulturalnie. Natomiast u specjalistów szkopuł jest zawsze z
                        tym że trzeba czekać nieraz bardzo długo - przychodzisz 15 minut przed
                        przyjściem lekarza, a przyjęta jesteś po 2,5 godzinach, z zegarkiem w ręku...

Pzdr
                    • wioolinka Re: gosiareczka 22.02.06, 14:09
                      Wiesz co zastanów się co piszesz o świetnym specjaliście!Dzięki właśnie niemu moja koleżanka urodziła swoje dziecko,przeprowadził jej córeczce operacje wodogłowia jeszcze w brzuchu,dzieki czemu mała żyje i świetnie się rozwija!!!Z tego co wiem to nie jest jedyny taki przypadek,więc czasami trzeba się zastanowić nad tym co się pisze skoro się nie wie!!!I szczerze mówiąc wcale się nie dziwie dr.ze tak tą twoją sprawe z pamiątkowym nagraniem potraktował,myślę że gdyby każda pacjentka przychodziła tylko po pamiątkowe usg,nie miał by czasu aby zająć się naprawde ważniejszymi sprawami.

Przepraszam za składnie ale kurde cholernie mnie to wkurzyło!!!
                      • gosiareczka Re: gosiareczka 22.02.06, 14:44
                        ja powtarzam.... kazdy ocenia lekarzy wg swoich kryteriów...
                        wyraziłam swoją opinię... nie każdy musi się z nią zgodzić...

Na normalne usg chodze do bardzo dobrej pani doktor, która ciągle monitoruje moją ciąże, jestem spokojna, bo wiem że zna się na rzeczy...
                        Wcale nie neguję że Preis się nie zna... byc może jest świetnym specjalistą, ale jestem po stracie dziecka, a teraz w zagrożonej ciązy, więc kazde nawet małe "ale" wyzwala we mnie potworny strach.
                        Pan doktor wyraźnie mnie postraszył, a podstaw nie ma do tego... sprawdziłam to!
                        Dlatego tak mnie oburzyło to... w gabinecie faktycznie nie odezwałam sie tak jak powinnam, ale nie wiecie co przeżywałam słysząc o tej szyjce...nic więcej nie było dla mnie istotne... ani pieniadze, ani pamiątki... itd...
                        Teraz dopiero na spokojnie mogę powiedziec że nie jestem zadowolona...
                        ale każdy ma prawo do swoich opinii... prawda????????

A tak swoją drogą... uważam ze to lekarz jest dla pacjenta a nie odwrotnie...
                        przemyślcie to....
                  • kamila.stefanowicz Re: Doering - USG 26.04.06, 21:40
                    DLACZEGO???
                    To może ja się przyłączę. Po pierwsze Preis nie ma aparatu 4 d tylko 3 d. Po
                    drugiemamy gospodarkę wolnorynkową więc on swiadczy usługę ja ją biorę i płacę
                    ajak płacę to wymagam. Mnie potraktował tak samo, ale byłam tak zaaferowan tym,
                    że dowiedziałam się że będę maiał synka, ze nic mu nie powiedziałam. Normalnie
                    zrobiałbym mu karczemną awanturę.
                    Skoro zawarł ze mną kontrakt to pwinien go wypełnić, bo w końcu pieniążki to
                    chętnie skasował i nie ważne czy rodzicom zalezy na zrobieniu pamiątki czy
                    badaniu. To nie jego sprawa. On ma wykonać to za co mu się płaci.
                    Wiem że niektóre z Was mnie tu mogą zmieszać z błotem, bo ten "niezwykły"
                    gabinet traktują jak spotkanie z Bogiem. Tymczasem to zwykłe mieszknie w co
                    najmniej 20 letnim bloku z wilekiej płyty przerobione na byle jaki gabinet
                    najtańszym kosztem, w którym przyjmuje lekarz z dobrym wykształceniem, ale
                    zupełnie bez klasy. To jeden z tych lekarzy, którzy uważają, ze inni ludzie nie
                    dorastją mu do pięt jesli nie ukończą medycyny. Traktuje pacjentów jak
                    przygłupów zapominając, ze dzięki nim mógł sobie kupić lepszy sprzęt i ksić
                    jeszcze większe pieniążki.
                • wioolinka Re: Doering - USG 22.02.06, 15:55
                  gosiareczka napisała:

> a ja Preisa nie polecam!!!
                  > Umówiłam się konkretnie.... że chce zrobic pamiątkowe usg na 3D/4D z nagraniem.
                  > Ok, uprzedzono mnie że mam zabrać ze sobą kasetę VHS oraz płytę CD i koszt będz
                  > ie 150zł...
                  >
                  > Tak też zrobiłam...
                  Odpowiedziałam, ze zależy mi na pamiątce... (byłam w 26tc)
                  > Lekarz obrażony, bo ma wyraźnie przed gabinetem napisane że najlepiej robić w 2
                  > 2tc... Mówię że miałam w 22tc robione, a teraz chcę PAMIĄTKOWE!!! (głuchy czy j
                  > ak??)
                  >
                  > Mąż położył mu na biurku kasetę i płytę... Nie patrzyliśmy mu na ręce bo i po c
                  > o?
                  > Po jakis 20 min skończył... (badanie caaaałe było na zwykłym usg na 2D!!!!) i z
                  > ostało nagrane tylko i wyłącznie na kasetę VHS! Gdzie ta moja pamiątka z trójwy
                  > miaru???? Ani jednej sekundy nie było w trójwymiarze!!!

>
                  >
                  > Efekt??? Najgorzej wydane 150zł w moim życiu...
                  >

>
                  > Generalnie nie polecam, bo zawiodłam się totalnie....
                  >

O ten fragment twojej wypowiedzi mi dokładnie chodziło,a o tej szyjce to tylko napomknęłaś!!!Jak można nie polecać świetnego specjalisty tylko dlatego że nagrał ci usg na kasete vhs?!!!Tego nie mogę zrozumieć!
    • anfido Re: Doering - USG 22.02.06, 20:52
      Dr Doeringa znam osobiście. Chodziłam do niego na usg podczas obu moich ciąż.
      Owszem wylewny nie jest, czasami za język trzeba ciągnąć, ale jeżeli chodzi o
      to jakim jest diagnostykiem - powiem świetnym. To dzięki niemu wiedzieliśmy, że
      coś jest nie tak z serduszkiem naszego młodszego synka. Gdy już urodził się
      Adaś, dr Doering pobiegł od razu na oddział noworodków , aby od pediatry
      dowiedzieć się, co z moim synkiem.
      Na usg chodziłam razem z mężem i starszym synkiem. Mimo, że gdy byłam w ciąży
      Filipek miał niecałe 2 latka do dzisiaj pamięta, jak widział braciszka na
      ekranie monitora. Z pierwszej i drugiej ciąży mamy wspaniałe pamiątki w postaci
      zdjęć i filmów VHS, które mój mąż przegrał na płytki. Chłopcy uwielbiają
      oglądać te filmy.
      Tak na prawdę najlepszym lekarzem z wymienionych tutaj będzie ten, który
      prawidłowo zdiagnozuje ciażę, prawidłowo oceni płód i jeżeli jest coś
      niepokojącego do znaleźnienia to, to znajdzie w odpowiednim momencie.
      Gdyby nie diagnostyka prenatalna czyli m.in. usg, wiele z dzieci nigdy nie
      miałoby szans na szczęśliwe dzieciństwo i życie dorosłe.
      Oby tych super dobrych ginekologów-położników spec. od badań usg było, jak
      najwięcej, bo niestety na razie jest ich jeszcze zbyt mało i aby było coraz
      mniej takich którzy nie wiedzą, co widzą, albo nie widzą tego, co widać.
    • kornelcia75 Re: Doering - USG 25.02.06, 15:53
      Witam!
      Dzięki dr Doeringowi mam dziecko,to on namówił mnie na laparoskopię i
      uczestniczył w zabiegu od ponad roku starałam się o dziecko,wykryto u mnie
      torbiel,leczono wszystkim,przezyłam rok ciągłych bóli.Zabieg miałam w
      pazdzierniku 2003 r a juz trzy mc potem byłam w ciązy.Usg tylko u niego,moze
      nie jest gadatliwy i wiecznie usmiechniety,moze na pacjentke przeznacza 15 min.
      Mi wystarczy mówi o rzeczach ważnych prosto z mostu,badanie trwa moim zdaniem
      tyle ile potrzeba a ze ma mało czasu i pacjentek ful?o czymś to chyba
      swiadczy...dla mnie o tym ze jest jednym z najlepszych.
      • olina77 Re: Doering - USG 02.03.06, 16:07
        Wczoraj była u mnie znajoma. Była u Doeringa na usg w ciąży jak zaczynał
        być "sławny". Stwierdził jej ciążę martwą i chciał się umawiać na usówanie. Na
        szczęście poszła gdzieś indziej na konsultacje. Syn ma teraz 13 lat! I jest
        jakoś mało martwy!!!
        • wioolinka Re: Doering - USG 04.03.06, 10:51
          Niestety nikt nie jest nie omylny,dr.Doering też jest tylko człowiekiem!
    • agastrusia Re: Doering - USG 04.04.06, 16:33
      A ja chdze do Invicty. Też mają tam super sprzęt i są tam dobrzy specjaliści
      www.invicta.pl/index1.php?h=h1&l=l1&p=p1&c=nowe_usg
      • basiuniagp Re: Doering - USG 28.05.06, 19:28
        a do jakiego lekarza zarejestrować sie na to badanie usg w Invikcie? I ile
        kosztuje badanie? czy dużo czasu wcześniej trzeba sie rejestrować. no i czy nie
        czeka sie godzinami w poczekalni? Będę wdzięczna za odpowiedź wink
    • frawashi Re: Doering - USG 18.04.06, 12:29
      Ja polecam dr Macieja Boćkowskiego. Świetny diagnostyk USG. Sam mówi o sobie,
      ze specjalizuje sie w parologiach ciąży, ale jest świetnym prowadzącym ciąże
      fizjologiczną. Jest kompetentny, miły, ciepły, usmiechnięty i odpowiada na
      wszystkie pytania. Przyjmuje w Centrum Manhattan we Wrzeszczu.
    • liwilla1 nowy watek o Doeringu 29.05.06, 09:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=42450157
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka