ann32 14.06.06, 15:26 Szukam kontaktu z Mamami, których dzieci chorują teraz na ospę. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alusiap Re: Ospa 23.06.06, 13:12 moja coreczka 4 lata, właśnie 3 tygodnie temu chorowała, ale tylko 4 dni , moze z 10 strupków i bez goraczki szybko minelo, miałam szczeście zycze zdrowia ala Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_smerfusia Re: Ospa 01.07.06, 12:26 jak wygląda ospa? po czym ja poznac? moj synus najpierw miał z 10 czerwnych plamek a teraz ma w tych miejscach takie bąbleki(wiekszosc na raczkach, a ze 2 na buzi). czy to moze byc to? niby lekarka powiedziała ze nie, ale jak nie ospa to co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
ann32 Re: Ospa 01.07.06, 15:52 Wiesz nie pędę podważać decyzji lekarza. A jeśli nie ospa, to co powiedziała lekarka? Może skontaktuje się jeszcze z drugim pediatrą. Nigdy nie zaszkodzi. Serdecznie pozdrawiam. Gdyby to jednak była ospa i chciałabyś puder do smarowania to mogę odstąpić. Kupiłam o jeden za dużo. Pa Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_smerfusia Re: Ospa 01.07.06, 22:06 powiedziala ze to moze byc alergia. maly ma pol roczku i jeszcze na nic nie chorowal wiec troche sie boje. tych plamek sie nie balam ale te bable mnie przerazaja. nie sa duze bo maja po okolo 2-3 mm.troche przypominaja takie wodne krosteczki. w poniedzialek ide jeszcze raz do lekarza. mały dostal jakis krem do smarowania ale jest na sterydach i nie chce nim go smarowac. nie wiem, moze zle robie ale slowo :sterydy, mnie przeraza. jak to bedzie jednak osspa to sie odezwe, z gory dzieki. pozdrawiam i zycze zdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: Ospa 02.07.06, 07:56 mamo smarfusia mam nadzieje ze u was to tylko alergia!! odezwij sie jak juz bedziesz po drugiej wizycie a do mam po ospowych dzieci mam pytanko! czy z krost , ktore od kilku dni byly na ciałku i wyglądały zupełnie jak komoarowe i muszkowe!!! moze sie rozwinąć ospa????????????? jestem przerazona bo na jednej z nich a raczej w srodku pojawila sie jakby malutka kropelka płynu - sprawdzilam pozostale i wyglądają tak samo jak piersza ale nei sa to nowe krostki tylko teraz dopiero widac jjakikolwiek płyn ... takei małe potóweczki jakby....dzis niedziela i najpredzej jutro pojde do lekarza a mialam plan odwiedzis kolezanke i nocowac u niej z dzis na jutro ojojojoj taki fajny plan był a teraz mam stracha wielkiego - ona ma roczną córeczkę - jej trzylatek juz mial ospe chyba w marty wieku jakos tak moja marta ma 20 miesiecy - podpowiedzcie! i od rana oglada na rece krosteczke i pyta co to ? co to? Odpowiedz Link Zgłoś