Dodaj do ulubionych

mamy z bielska białej

10.07.06, 20:07
jest ktos?
Obserwuj wątek
    • putka2 Re: mamy z bielska białej 12.07.06, 18:13
      Tak jestem.
    • nicole1910 Re: mamy z bielska białej 13.07.06, 11:02
      no wkoncu ktos sie odezwal w jakim wieku masz malenstwo? i skad dokladne jestes ?
      • putka2 Re: mamy z bielska białej 13.07.06, 19:16
        Cześć. Moja Julka ma skończone 3 lata, a mieszkamy w Cygańskim Lesie.Napisz to
        samo o sobie. Pozdrawiam Cię.
    • nicole1910 Re: mamy z bielska białej 13.07.06, 19:32
      moja Sandra ma 4,5 miesiaca dopiero a mieszkam kolo piastowskiej jak ci sie
      czasami to napisz chetnie pogadam z bielszczanka smile pozdrawiam Dorota
    • nicole1910 Re: mamy z bielska białej 13.07.06, 19:52
      mialo byc czasami nudzi smile a wlasnie bo jako juz doswiadczona mama mozesz mi
      odpowiedziec na pytanko od kiedy podawalas kaszke manne ? i czy wogole podawalas
      ? jak mozesz to odpisz
      • putka2 Re: mamy z bielska białej 13.07.06, 21:09
        Cześć Dorotko.Jasne, że możemy w wolnej chwili pogadać.Powiem Ci,że nie
        podawałam Julce kaszki manny, ponieważ uważam, że jest to "zapychacz", a moja
        córka i tak dobrze wygląda. Podawałam jej i dalej podaję kaszkę lub kleik
        kukurydziany, kaszki pszenne z owocami( od 1 roku ) oraz kaszki, kleiki ryżowe
        też z owocami, te dla dzieci: nestle i bobo vita. Kaszkę manną podaje się od
        roku, ponieważ może uczulać, a pozatym musisz ją gotować na mleku parę minut, a
        mleka modyfikowanego nie można gotować, a jeżeli karmisz piersię to w zasadzie
        nie masz dużych możliwości podania jej. Te wszystkie gotowe kaszki są
        najwcześniej od 5 mies. Też zależy jakie mała ma kupki,jak moja córka miała
        rzadsze to dawałam jej ryżowe, jak miała kłopot z kupą to odstawiałam ryż i
        dawałam kukurydziane. Jakbym Ci mogła jeszcze w czymś pomóc to pisz.
        A tak na marginesie to moja mama też mieszka w okolicy Piastowskiej.
        Pozdrawiam Cię i dzidziusia. Kasia
        • nicole1910 Re: mamy z bielska białej 14.07.06, 14:53
          dzieki za wyczepujaca odpowiedz duzo mi pomogla no moja mala tez dobrze wyglada
          juz wazy 7,5 kg wiec z kaszek zrezygnuje chcialabym zeby mi w nocy nie jadla nie
          karmie piersia juz od 2 mies jest na butli a jesli chodzi o kupki to ma male
          problemy z nimi robi co 2 dni czasami nawet co 3 podaje jej juz sloiczki moze
          one pomoga w kupce a moze masz jakies sposoby na "dobre" kupki ?
          • putka2 Re: mamy z bielska białej 14.07.06, 18:33
            Cześć. Cieszę się, że Ci pomogłam. Nie wiem jakie mleko modyfikowane podajesz
            córeczce, ale wiem od koleżanek,że po bebilonie dzieci robią bardzo ładne kupy,
            ale to juz sprawa indywidualna dziecka ( zawiera ono prebiotyki odpowiedzialne
            za florę bakteryjną). Nie martw się niemowlaki często robią kupę co 2-3 dni,
            ważne aby nie miała wzdętego i twardego brzuszka.Moja córka ostatnio ma
            problemy z kupą, ale ona jest większa i je juz wszystko.Nie wiem jakie słoiczki
            podajesz małej, ale napewno może jeść jabłuszko, też dobre na trawienie jest
            brzoskwinia, ale z tego co pamiętam to od 7 mies, na pewno nie podawaj jej
            czarnych jagód ( od 6 mies) ponieważ mogą "zatykać " chociaż są bardzo zdrowe,
            ale czasami możesz podać. Jakby dłużej nie robiła kupki to myslę, że kompot z
            suszonych śliwek ( taki słabszy )może być dobry, tylko nie wiem czy będzie
            małej smakować.Tylko tyle narazie przychodzi mi do głowy. pozdrawiam.
            • nicole1910 Re: mamy z bielska białej 14.07.06, 19:48
              ja podaje bebiko omneo 1 tylko te mi przyjela podaje narazie jabuszko marchew i
              zupke jarzynowa gerbera a co do suszonej sliwki kupuje sie czy robi sie samemu
              taki kompocic ?
              • putka2 Re: mamy z bielska białej 14.07.06, 23:15
                Najlepsze są śliwki kalifornijskie ( na wagę ), parę sztuk wystarczy na razie.
                Śliwki umyj, zalej wodą na 1 h.następnie gotuj przez parę minut, przecedż,
                dodaj glukozę i gotowe.Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka