Dodaj do ulubionych

Basen dla maluchów w Katowicach

IP: *.* 27.08.02, 14:23
Wszyscy szukający basenu dla niemowląt w okolicach Katowic mogą go znaleźć przy ulicy Żelaznej 1. Tel. 261 53 02
Obserwuj wątek
    • Gość: Alinka Re: Basen dla maluchów w Katowicach IP: *.* 05.11.02, 16:07
      Teraz powoli zaczynam się tym interesować, czy mogłabyś napisac (lub ktokolwiek kto korzystał z owego basenu) kilka szczegółowych inf. np.jak wyglądają zajęcia, czy są one w normalnym basenie czy w jakimś brodziku z ciepłą wodą ? Generalnie chodzi mi o wrażenia matek i jak zachowywały się dzieciątka podczas "pływania" ?!Z góry dziękuję !
      • Gość: zanetak Re: Basen dla maluchów w Katowicach IP: *.* 06.11.02, 08:48
        Cześć Alinka,byłam na basenie z moim synkiem aż dwa razy. Jest bardzo fajnie. Jest zapewniona opieka instruktorów, którzy udzielają wskazówek rodzicom, co mają robić w danym dniu na zajęciach. Zajęcia są w basenie dosyć głębokim 1,2-1,4 m, ale nie obawiaj się "ciężko jest utopić dziecko". Woda i temperatura powietrza jest ok. 37 C, także maluszki nie marzną. Dobrze jest chodzić na zajęcia z osobą towarzyszącą, która będzie Ci pomagać przy dziecku (rozebrać, ubrać, podać i wyjąć z basenu). Jak już wspomniałam na każdych zajęciach instruktor mówi każdemu rodzicowi co ma robić. Na pierwszych zajęciach dziecko musi oswoić się z basenem, więc rodzice trzymając dziecko brzuszkirm do wody chodzą z nim.Drugie zajęcia polegają mniej więcej na tym samym, tylko dziecko trzyma się tyłem do siebie i jak najdalej od siebie. Mój mały na drugich zajęciach nie mógł doczekać się kiedy wejdzie do wody (miał wtedy 12 m). Cudownie wyglądają maluszki 2-3 miesięczne. To prawda, że z takimi dziećmi można robić cuda. To prawda, że dziecko nabiera nowego dośwadczenia co pozytywnie wpływa na jego rozwój. Szczerze polecam, chociaż koszt jest wysoki 22 zł za zajęcia , które trwają 30 minut. Ja chwilowo zrezygnowałam, gdyż mieszkam daleko i chcę przeczekać zimę, ale wydaje mi się ,że na wiosnę wrócimy.Basen ten na swoją stronę w internecie, ale nie pamiętam adresu. Podam Ci do nich mail : swimmer@swimmer.b7.plPozdrawiam,
        • Gość: Alinka Re: Basen dla maluchów w Katowicach IP: *.* 06.11.02, 12:26
          Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ! Bardzo mi się to spodobało. Możesz mi jeszcze napisać w jakich godzinach odbywają się zajęcia ? I cena, którą podałaś to jest za dziecko + np.2 osoby dorosłe (rodzice)czy jedną. Czy jeśli będą 2 osoby dorosłe (tak jak proponujesz)to opłata jest dodatkowa ?
          • Gość: zanetak Re: Basen dla maluchów w Katowicach IP: *.* 07.11.02, 09:42
            Hej,zajęcia odbywają się tylko w niedziele w godz. od 9-10 do 16- 17. Cena 22 zł obejmuje udział w zajęciach dziecka + jednego opiekuna + pieluszka dla dziecka. Opłata za drugiego opiekuna w wodzie to koszt 5 zł. Darmowe wejście opiekuna na teran basenu (czyli, gdy nie uczestniczy w zajęciach w wodzie. Jest b. dużo chętnych. Ja na pierwsze zajęcia czekałam prawie miesiąc od zarejestrowania się. Ale warto było. Tylko, naprawdę radzę chodzić z drugą osobą do pomocy, no i oczywiście kamera lub aparat fot. - super pamiątka. Warto iść chociaż jeden raz, żeby zobaczyć jak jest. pozdrawiam,
            • Gość: Alinka Re: Basen dla maluchów w Katowicach IP: *.* 12.11.02, 14:56
              Czyli nie trzeba kupować specjalnych pieluch (na basen?) tylko oni już dają ? Jeśli tak to super!Z pewnością się zapiszę - ale dopiero na późną wiosnę przyszłego roku (w lutym przychodzi dzidzia na świat) ;-)Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam !
              • Gość: mrojczyk Re: Basen dla maluchów w Katowicach IP: *.* 14.11.02, 15:07
                Witam!!My z naszą córeczką jesteśmy juz po 5-tych zajęciach. Po pierwszych dwóch zajęciach wykupiliśmy karnet (cena na 5 kolejnych zajęć - 90 PLN, na 10 dowolnych - około 200 PLN).Ania (właśnie kończy 7 miesięcy) jest zachwycona. Zajęcia obecnie odbywają się tylko w niedziele, ale słyszałem, że planują utworzenie grup również w soboty. Narazie wydłużyli czas zajęć i ostatnie zaczynają się o 17.40. Warto pójść z dzieckiem choćby po to żeby zobaczyć radość w jego oczach!!! Zgadzam się z innymi, że warto aby druga osoba była na brzegu - wszystko idzie dużo sprawniej.Dla zainteresowanych - zdjęcia z naszego pobytu na basenie zamiesciłem na stronie:http://aniarojczyk.republika.plpozdrowieniaMarcin, Kasia i Ania(zdjęcia z 6-go i 7-go miesiąca)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka