Dodaj do ulubionych

Polećcie pediatrę z Batorego

30.06.06, 13:45
Bardzo proszę polećcie dobrego pediatrę z Batorego. Takiego, ktorego lubią
dzieci, dostępnego telfonicznie i nie faszerującego niepotrzebnie
antybiotykami. Na Batorego miałabym blisko, bo mieszkam na Różanym Potoku i
mogłabym dotrzeć do przychodni w ramach spaceru. Szukałam w dotychczasowych
wypowiedziach na forum ale o Batorego nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • endrzi Re: Polećcie pediatrę z Batorego 02.07.06, 14:12
      Witam
      Na Batorego są dwie p.dr Zelich i Żurawska. Pierwsza zdecydowanie lepsza ale
      tez nie ósmy cud świata. Strasznie zabiegana i mało uwagi poświęca dziecku.
      Plus to to, że da się z nią dużo rzeczy załatwić przez telefon bez konieczności
      biegania do przychodni. Myślę tu o recepcie, skierowaniu, itp.
      Ale mnie już zawiodła w poważnej sprawie - zła diagnoza i chodzę tam tylko na
      szczepienia.
      Pozdrawiam Endrzi
      • lubus Re: Polećcie pediatrę z Batorego 03.07.06, 15:32
        Również uważam, że dr Zelich jest strasznie zabiegana, za mało czasu poświęca na
        zbadanie dzeciaczka - dosłownie "obsługuje w biegu" - choć jest bardzo miła to
        nie wychodzi się usatysfakcjonowanym i w tak ekspresowym tempie to nawet nie
        zauważy jakiś nieprawidłowości. I ja również tylko na szczepienia...
    • jagnes29 Re: Polećcie pediatrę z Batorego 06.07.06, 15:19
      ja również nie mogę polecić pediatry z Batorego. Chodzimy do dr Żurawskiej i
      juest beznadziejna. Na wizycie nawet nie obejrzy dziecka, jeżeli się o to nie
      poprosi, tylko ewentualnie odpowiada na pytania. Chodzimy tam tylko na
      szczepienia. Jeździmy prywatnie do dr Lasko do Suchego Lasu.
      pozdrawiam
    • comega Re: Polećcie pediatrę z Batorego 06.07.06, 17:01
      Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jak to dobrze, że jest forum, bo już wiem, że
      nie zapiszę synka na Batorego. Raczej poszukam na Chrobrego.
      • scarlett74 Re: Polećcie pediatrę z Batorego 15.07.06, 18:43
        Jeżeli chcesz chodzić do przychodni na chrobrego to z czystym sumieniem mogę ci
        polecic dr Szymanowską.To sympatyczna,kompetentna i mająca "zdrowe" podejście
        do wielu problemów lekarka.I bardzo konkretna, to co ma do powiedzenia nie
        owija w bawełnę.Zawsze dobrze nam w sprawach zdrowotnych poradziła(jest tez
        moją lekarka 1-go kontaktu).Pozdrawiam.
        • violach13 Re: Polećcie pediatrę z Batorego 25.07.06, 22:20
          Nigdy nikomu nie poleciłabym dr Szymanowskiej, jest antypatyczna, opryskliwa,
          nie ma podejścia do dzieci, małeo tego odnoszę wrażenie, że wręcz ich nie lubi.
          Poza tym ma chyba straszne kompleksy, to przynajmniej w jakiś sposób
          tłumaczyłoby Jej opryskliwość! W przychodni na Chrobrego przemiłe są tylko
          pielęgniarki!!!
          • violach13 Re: Polećcie pediatrę z Batorego 25.07.06, 22:22
            Dodam jeszcze, że należę do tej przychodni od kilku lati naprawdę wim co mówię
            (piszę).
    • endrzi Re: Polećcie pediatrę z Batorego 26.07.06, 09:06
      Wychodzi zatem na to, że w piatkowskich przychodniach nie ma kompetentnego i
      miłego lekarza dziecięcego. Rany, to okropne. Ja mam bardzo dobrego pediatrę
      ale prywatnie. Zastanawiam się po co są te przychodnie skoro do pracujących tam
      lekarzy idzie się tylko na szczepienie lub z drobnym katarem albo z
      konieczności jak nie ma się pieniędzy na wizytę prywatną.
      Pozdrawia Endrzi
    • comega Re: Polećcie pediatrę z Batorego 26.07.06, 23:08
      Zapisałam synka do dr Anety Kaczyńskiej. Jeszcze nie wiem co myśleć o niej...
      • mamarcina dr komorowski-polecam! 10.08.06, 17:51
        co prawda nie z batorego ale z os.marysieńki przychodnia hipokrates: wojciech
        komorowski; było juz kiedys na tym forum o nim; również ode mnie.
        młody choc doswiadczony , z dobrym podejściem do tych najmniejszych.
        tel poradni o.61.8234204
        • hajaga Re: dr komorowski-polecam! 11.08.06, 12:17
          Absolutnie nie polecam dr Komorowskiego. Pan jest miły, być może doświadczony,
          ale wysoce niefrasobliwy. Moje dziecko (9 miesięcy) miało biegunkę -
          zastosowałm dietę, Smectę i Lacidofil, przez kilka dni nie ustapiła, więc
          poszłam do dr K. Powiedział, że kontynuować, aż do ustąpienia. Po tygodniu nie
          przeszło, poszłam znowu (nie musze dodawać, że cały czas latałam jak wariatka
          za dzieckiem z butelką, żeby się nie odwodniło) i usłyszałam, że kontynuować aż
          do ustąpienia objawów... Wezwałam do domu pediatrę prywatnego i się za głowę
          złapał. Dał 1 lek i przeszło w oka mgnieniu. Inny przykład: kiedy miała 2
          miesiące pewnego dnia strasznie zaczęła płakać i kiedy już po dwóch dniach i
          nocach nie dawałam rady, poszłam do dra - diagnoza: Wie Pani, niektóre dzieci
          są histeryczyne... ech przykładów mogłabym podać więcej. Zmieniłam lekarza,
          żeby nie musieć za każdym płacić za wizyty prywatne. Jesteśmy u dr Zelich i jak
          na razie zadowolone.
          Pozdrawiam
        • hajaga Re: dr komorowski-polecam! 11.08.06, 12:19
          Dodam jeszcze, że do przychodni na Marysieńki nie sposób się dodzwonić, żeby
          się zarejestrować. Cały czas zajęte - a jak się pójdzie osobiście, nie słychać,
          żeby tel dzwonił lub żeby ktoś rozmawiał. Sądzę, że po prostu odłożona
          słuchawka. Nie raz, nie dwa i nie trzy. To oczywiście nie jest wina dr
          KOmorowskiego, tylko pań w rejestracji.
    • atena001 Re: Polećcie pediatrę z Batorego 17.08.06, 13:43
      Mieszkam na Batorego, starsze dziecko zapisałam do przychodni na Marysieńki do
      pediatry U. Bukowskiej. Owszem jest bardzo miła i odpowiada na każde pytanie
      ale będąc w gabinecie odczuwa się presję czasu, szczególnie jak za drzwiami
      czeka na swoją wizytę kolejka innych chorych dzieci. Zgadzam się z opinią
      poprzedniczki że bardzo trudno jest tam się dodzwonić (co jest bardzo irytujace)
      Młodszego syna zapisałam już na Batorego do Żurawskiej, ja nie mogę na jej
      temat powiedzieć nic złego. Łatwo jest się umówić czy załatwić coś na telefon.
      Fakt, może nie jest zbyt rozmowna ale przy odpowiednim podejściu można ją
      rozruszać i o dziwo mój synek ją polubił.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka