Dodaj do ulubionych

pilne- nefrolog i hematolog

IP: *.* 08.11.02, 17:53
Drogie mamy! Kuzynka mojego synka (Ewa), która ma dopiero 2,5 miesiąca miała zakażenie całego układu moczowego i posocznicę. Wystąpiły też inne infekcje. Po wyjściu ze szpitala infekcje nawracają - właśnie układu moczowego. Wyniki badań są złe. Ma silną anemię. Ponadto ma wadę serca - podobno niegroźną- dziurka między przedsionkami. Ewa bardzo cierpi, jej rodzice też. Potrzebne są pilne wizyty u nefrologa i hematologa, a w państwowych gabinetach wolne terminy są dopiero w styczniu! Czy możecie polecić kogoś dobrego, kto ją szybko przyjmie? Jeśli Wasze dzieci miały podobne problemy, to co wiecie o miksji i scyntygrafii? Jeśli ktoś może pomóc to proszę o szybką odpowiedź.Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: leszek26 Re: pilne- nefrolog i hematolog IP: *.* 11.11.02, 17:42
      Droga Olu!!W Poznaniu jest świetny specjalista- urolog chirurg prof.dr. hab.med Jankowski.Moja mała ma refluks pęcherzowo- moczowy, stale ma problemytzn zakażenie układu moczowego.leczymy ją u niego i jesteśmy zadowoleni.Przyjmuje on na Szpitalnej, ale ciężko tam się dostać(potrzebne skierowanie od rodzinnego lekarza,a i tak konsultacja na kasę chorych jest tylko raz).przyjmuje również u siebie w domuPodam Ci do niego namiary:prof.Andrzej Jankowskiul. Radosna 10(OGRODY)tel. 061 8475381kom. 601563434Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla Ewki.
    • Gość: 1506 Re: pilne- nefrolog i hematolog IP: *.* 13.11.02, 16:36
      KochanaMój synek ma wadę nerki oraz również nawracające zakażenia dróg moczowych. Miał również dziurkę w sercu - ale na całe szczęście sama zarosła, jak Wojtek miał 3 m-ce. Teraz ma pół roku i chowa się świetnie. Jest pod stałą opieką nefrologa, przecudownego prof. Maciejewskiego. To szef kliniki nefrologii i kardiologii na Szpitalnej. Niestety z tego co wiem wizyta w przychodni u niego jest bardzo trudna. ale przyjmuje prywatnie - okres oczekiwania na wizytę - do kilku dni. Wizyta kosztuje 80 zł. Podaję namiaryCentrum pediatrii - gabinety prywatneul. Bogusławskiego 6tel. 865-22-62Jeżeli rodzice Ewy mają chotę i potrzebę pogadać (ja znam te problemy, ten strach i ból)- zapraszam serdecznie na prive. Trzymam kciuki za maleństwo, głowa do góry Alfa
      • Gość: Sroka Re: pilne- nefrolog i hematolog IP: *.* 08.01.03, 15:16
        Czy mogłabym prosić o jakieś aktualne namiary na dr Maciejewskiego. Dzwoniłam wczoraj na Bogusławskiego, ale podano mi jakieś inne nazwisko nefrologa.Sprawa jest dość pilna.Dziękuję Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka