Dodaj do ulubionych

Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 08:15
a bardzo dobrze! nawet niech im z satelity robią zdjęcia;)
może się jeden i drugi srający psem nauczy kultury!
Obserwuj wątek
    • Gość: 55555 Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.artus.net.pl 21.10.09, 08:22
      "Srający psem" - co to za piękne określenie ?!Brawo!
      • Gość: kwiek Brawo!! Masz psa to sprzątaj!! IP: *.markom.krakow.pl 21.10.09, 10:59
        To takie trudne??
        • Gość: miki Re: Brawo!! Masz psa to sprzątaj!! IP: 195.205.240.* 21.10.09, 15:03
          SZaNOWNE REDAKTORSTWO NIE ZAUWAŻYŁO że sądów grodzkich już nie ma?
          • Gość: asd Re: Brawo!! Masz psa to sprzątaj!! IP: *.gemini.net.pl 23.10.09, 18:51
            Sądy grodzkie są. Polecam lekturę ustawy o ustroju sądów powszechnych panie znawca!
          • Gość: asd Re: Brawo!! Masz psa to sprzątaj!! IP: *.gemini.net.pl 23.10.09, 19:00
            Sądy grodzkie są. Polecam lekturę ustawy o ustroju sądów powszechnych.
        • Gość: Psiarz Re: Brawo!! Masz psa to sprzątaj!! IP: *.chello.pl 23.10.09, 10:50
          Niech rzuci kamieniem ten kto jest bez winy! Czyscioszki ktorzy tak bardzo dbaja
          o czystosc.A skad te gory smieci na trawnikach? Dlaczego tylko psie gowna
          widzicie,innych smieci nie ma? A chodzenie za mna na spacerze moze sie zle
          skonczyc,niech tylko zobacze ze jakies zdjecie mi robi to psem poszczuje,a
          szkolony jest wiec uwazajcie tajniaki
    • Gość: kacha Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 08:24
      Ja mam dosc straznikow po tym jak spedzilam 30 min na tlumaczeniu,
      jak sika suka hehehe wmawiali mi, ze nie posprzatalam 2!! Naleze to
      garski ludzi sprzatajacych po swoim psie, jednak odnalezienie kupy w
      trawie po kolana, miedzy jesiennymi liscmi lub innymi psimi kupami
      albo po ciemku jest dosc trudne - polecam sprawdzenie warunkow na
      plantach dietlowskich. Niech robia zdjecia i niech kreca filmy ale
      nich najpierw ktos ich nauczy kultury i anatomii psa :D
      • Gość: krakus Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.net.autocom.pl 21.10.09, 08:44
        To zrezygnuj z psa jak nie potrafisz po nim posprzątać ! Tylko świadczy to o
        tobie jak jesteś wychowany
        • tw.zenek Może sam zrezugnuj z dziecka jak narozrabia? 21.10.09, 09:39
          Mądry się znalazł.
          • Gość: sz Re: Jeśli porównujesz dziecko do psa IP: *.intense.pl 21.10.09, 10:49
            ... to masz poważny problem.
            • tw.zenek To może mi powiesz, jak to się 21.10.09, 11:02
              "rezygnuje z psa"? Wiąże do drzewa w lesie, czy od razu kamieniem w łeb?
              • Gość: pozdrawiam Re: To może mi powiesz, jak to się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 12:31
                Czego można oczekiwać po piesku jak właściel taki jak ty to debil.
              • Gość: krolmrowek Re: To może mi powiesz, jak to się IP: *.ghnet.pl 21.10.09, 12:56
                Może po prostu jak ten umrze śmiercią naturalną niech nie bierze następnego...
                Teraz to się właściciele wielce oburzają, ale jak pies wali kupsko na środku
                chodnika w samym centrum (czego byłem świadkiem nie raz mieszkając w centrum 4
                lata) to im nie wstyd za swoje buractwo i oburzenia nie czują... A jakby ktoś w
                bloku trzymał słonia, albo zebre, to też byś stwierdził, że ma do tego prawo
                mimo braku warunków? Jeśli ktoś wybiera życie w centrum, musi prócz korzyści z
                tego wynikajacych brać pod uwagę ograniczenia...
                • Gość: agent tomek Re: To może mi powiesz, jak to się IP: *.chello.pl 21.10.09, 15:20
                  Mój ma dopiero 6 miesięcy, to co mam zrobić?
                  • bullowy najpierw przestańcie sr... do Wisły 21.10.09, 17:44
                    a potem przestańcie wyrzucać śmieci do lasu.wtedy pogadamy o tym,ze gówienko psa
                    trzeba zebrać.
                    • Gość: Beerman Re: najpierw przestańcie sr... do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:27
                      Zgodnie z Twoją logiką wolno mi Cię walnąć w twarz, bo są tacy co
                      ludzi mordują i torturują, więc walnięcie w twarz to drobiazg w
                      porównaniu do tego
                      • bullowy Re: najpierw przestańcie sr... do Wisły 22.10.09, 11:30
                        na razie jest tak,ze sie pisze cały czas o psach i ich właścicielach a o
                        ludziach syfiarzach nie.
                        o wojnach i innych okropieństwach napisano wiele książek,nakręcono filmów,w
                        szkole się uczy,ze to zło itd.
                        o tym ,ze sramy do swoich rzek, nikt sie nie zająknie nawet.gdzie jest logika?
                  • Gość: gość211 Re: To może mi powiesz, jak to się IP: *.wejherowo.vectranet.pl 21.10.09, 22:27
                    Goopie pytanie, papierek w rękę i kupkę do woreczka!!! NAUCZCIE SIĘ
                    SPRZĄTAĆ PO SWOICH ZWIERZAKACH!!!!!
              • Gość: sz Re: To może mi powiesz, jak to się IP: *.intense.pl 22.10.09, 10:23
                najpierw czyta sie ze zrozumieniem - napisane było: "to zrezygnuj z psa JAK NIE
                UMIESZ PO NIM POSPRZĄTAĆ". sprawa prosta - jesteś odpowiedzialny, to idziesz z
                psem na spacer i masz w kieszeni woreczek na odchody. I żadnego problemu nie ma.
                A jak uważasz, że nie należy sprzątać po psie, to już w ogóle szkoda gadać......
          • Gość: pozdrawiam Re: Może sam zrezugnuj z dziecka jak narozrabia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 12:30
            Jak dziecko narozrabia to się za nie odpowiada debilu, więc ty też
            odpowiadaj za swojego kundla.
        • garnek_z_neolitu Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia 21.10.09, 10:27
          Zrezygnuj z zycia w miescie jak cie tak wszystko wkurza.
          • Gość: zwierzyniecki Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 21.10.09, 11:34
            nie, nie wkurza go wszystko.
            wkurzaja go buraki srajace psami.
            mnie tez.
      • flamengista czemu Pani nie pozwoli tego robić psu we własnym 21.10.09, 11:05
        mieszkaniu? Można też zgasić światło - odnalezienie kupy w takich warunkach musi
        być dosyć trudne. A jak jeszcze ma się puszysty dywan...

Sprawa jest prosta - jak pies robi kupę, to się nad nim stoi z woreczkiem,
        odchody pakuje do specjalnego woreczka i po sprawie.

Jak Pani to przeszkadza, to niech Pani zrezygnuje z psa - może to będzie
        łatwiejsza decyzja.
        • Gość: psiar Zrezygnuj z psa IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.10.09, 12:20
          Pies jest u mnie 11 lat. Jaką formę "rezygnacji z psa" pan proponuje?

Czy jak dziecko przyniesie panu dwóję do domu, albo pobije się z kolegą, albo wybije szybę, też "zrezygnuje" pan z dziecka? W jaki sposób? Czekam na propozycje.
          • Gość: krolmrowek Re: Zrezygnuj z psa IP: *.ghnet.pl 21.10.09, 13:01
            Jak ten umrze śmiercią naturalną nie brać następnego, skoro nia ma Pan do tego
            warunków. A powinien być Pan na tyle przewidujący, by nie brać i tego skoro jest
            on problemem. Niestety nie każdy jest obdarzony zmysłem przewidywania i potem
            cierpieć na tym muszą też inni...
          • flamengista porównanie psa z człowiekiem jest skandaliczne 21.10.09, 13:31
            to sprawa pierwsza. Ja rozumiem, że właściciele psów bywają zakochani w swoich
            czworonożnych przyjaciołach, ale bez przesady.

Po drugie - nikt nie proponuje rozwiązań drastycznych, takich jak wypisuje na
            forum "zenek". Można dać ogłoszenie, że odda się psa w dobre ręce (przecież są
            ludzie, którzy emigrują i psa zostawiają rodzinie lub znajomym - da się). W
            ostateczności zostaje schronisko, w końcu po to ono jest. Do schroniska też
            przychodzą ludzie, którzy chcą zabrać stamtąd psa do domu.

Po trzecie - jeśli się psa nie chce pozbywać (ja to całkowicie rozumiem), to
            trzeba po nim sprzątać. Zapewniam, że moja 3-letnia córeczka nie robi kup na
            trawniku przed naszym blokiem, czego niestety nie mogę powiedzieć o psach
            naszych sąsiadów. A gdyby jakimś cudem zrobiła, niezwłocznie bym po niej
            posprzątał. Po prostu wstydziłbym się, że nabrudziła.

Najwyraźniej właściciele psów wstydu nie mają, skoro nie przeszkadza im że ich
            pupile walą kupy, często pod własnymi oknami.
            • agat21 Re: porównanie psa z człowiekiem jest skandaliczn 21.10.09, 15:24
              zgadzam się z tobą: porównanie psa z człowiekiem jest skandaliczne i
              obraża... psa.
              • bezzebnypirat Re: porównanie psa z człowiekiem jest skandaliczn 21.10.09, 19:38
                To, ze Twoj pies jest inteligentniejszy od Ciebie, to nie znaczy, ze taka jest
                regula.
              • Gość: Beny Re: porównanie psa z człowiekiem jest skandaliczn IP: 195.117.221.* 22.10.09, 02:52
                Uważaj! Zoofilia jest zakazana i nawet Romka P. napawa obrzydzeniem.

• Gość: ghost dog czy dziecko robi kupy na chodniku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 14:05
            Weźcie się psiarze puknijcie. Co to za porównywanie psów do dzieci. Dzieci mimo
            wszystko jednak nie srają na chodniki i trawniki. Czego - zakochani w swoich
            czworonogach - chyba nie dostrzegacie.
            • agat21 Re: czy dziecko robi kupy na chodniku? 21.10.09, 15:25
              tak, dzieci srają w pampersy, które zaśmiecają potem na długo cały
              świat
              • bezzebnypirat Re: czy dziecko robi kupy na chodniku? 21.10.09, 19:38
                Jak sprawisz, ze kupy twojego czworonoga beda smierdzialy na wysypiskach, nie w
                parkach i na przydomowych trawnikach, to moga tam lezec i 100 lat. Powaga.
          • Gość: sz Re: Zrezygnuj z psa IP: *.intense.pl 22.10.09, 10:36
            a kto ci każe rezygnować ? jak lubisz i jesteś odpowidzialny za swojego psa, to
            chyba stać cie na zrobienie dla niego takiej małej rzeczy jak posprzątanie po
            nim. Bo jakoś o dawaniu mu jedzenia pewnie nie zapominasz.
            I nie porównuj psów do dzieci. Bo też kiedyś byłeś dzieckiem (lub jesteś) więc i
            siebie sprowadzasz dość nisko....
          • Gość: antygnój Re: Zrezygnuj z psa IP: *.220.120.189.dsl.dynamic.eranet.pl 26.10.09, 19:44
            Gość portalu: psiar napisał(a):

> Pies jest u mnie 11 lat. Jaką formę "rezygnacji z psa" pan
            proponuje?

Każdorazowo wysoki mandat za nie sprzątanie po srającym psie. Tak
            około 500 zł powinno wystarczyć do podjęcia samodzielnie decyzji co
            zrobić.
    • Gość: Gość Tylko kary zmuszą ludzi do dbania o prawo IP: 94.254.221.* 21.10.09, 08:28
      NIestety nikt nie sprząta po psach. Fajnie jak dzieci wchodza w
      kupy. Straż miejska to tylko firma która ma za zadanie walkę z
      amaniem przepisów. NIkt nie napisał skandal bo pies sra, lub biega
      bez smyczy, ale jak potem pogryzie dziecko lub kupy są wszędzie to
      jest po sprawie.
      Sam mam psa i nie sra gdzie popadnie tylko na mojej działce i musze
      po nim sprzątać bo inaczej zginął bym w gó...nie.
      U nas jak nie ma bata to nikt nie przestrzega prawa. Taki naród.
    • Gość: pc2000 Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: 213.68.238.* 21.10.09, 08:41
      POPIERAM strażników w 100%, powiem więcej powinna powstać specjalna
      grupa, która uczyła by posiadaczy czworonogów kultury i permanentnie
      karała ich mandatami. Tłumaczenia pana radnego to przejaw
      całkowitego braku poszanowania dla obowiązujących przepisów. Jako
      samorządowiec, on jak i jego bliscy powinni dawać przykład, a nie
      oburzać się na działania funkcjonariuszy.
      Mam ponadto pytanie. Czy dokumentacja (zdjęcia, nagranie) wykonana
      przez osobę postronną może być wykorzystana przez straż miejską /
      sąd grocki do ukarania delikwenta z pieskiem?
      Wczoraj byłem z dzieckiem na spacerze po naszym osiedlu, w kilku
      miejscach z trawników unosił się taki fetor że trudno wytrzymać. Jak
      zwróci się komuś z pieskiem uwagę to oczywiście wszyscy są święci i
      bez winy, a ich piesek to w ogóle nie paskudzi. Jeżeli miasto coś z
      tym OLBRZYMIM problemem nie zrobi to nasze trawniki, chodniki i
      ulice wkrótce będą wyglądać jak w scenie z filmu „Dzień świra” z tą
      różnicą, że tam obraz był przejaskrawiony!
      PS
      Czy zastanawialiście się kiedyś ile kg (a może ton!?) psich fekaliów
      ląduje codziennie na terenie maista???
      • Gość: jedikus Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.ostrowmaz.mm.pl 21.10.09, 20:28
        pc2000 napisał(a):
        >PS
        >Czy zastanawialiście się kiedyś ile kg (a może ton!?) psich fekaliów
        >ląduje codziennie na terenie maista???

przy założeniu że jeden pies dorosły wydala średnio ok. 300g kału dziennie,
        można wyliczyć ile dziennie teoretycznie deponuje się kału na chodnikach i
        trawnikach naszych miast, trzeba znać tylko przybliżona liczbę psów na danym terenie
        np. dla stolicy szacuje się liczbę psów na ok 100 000 psów (dane przybliżone a
        faktyczna liczba psów nie jest znana, jedna z gazet podawała ok 350 000 psów w
        Warszawie)co daje nam ok 30 ton psich kup dzienne
        dla innych miast będą zmieniały się ilości psów, więc tonaż może być mniejszy
        ale na pewno nie przestaje być ogromnym problemem

wypowiedź radnego Bobrowskiego dyskwalifikuje go niestety jako samorządowca,
        który powinien przecież działać dla dobra lokalnych społeczności w tym zajmować
        się rozwiązywanie realnego problemu zanieczyszczenia miasta a nie oburzać się,
        że Straż Miejska w końcu zaczęła działać
    • Gość: krakus Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.net.autocom.pl 21.10.09, 08:42
      I bardzo dobrze !!! Szanowni właściciele nie potrafią posprzątać po swoich
      pupilach które srają gdzie popadnie i są bezkarni a teraz przynajmniej
      sprawiedliwość jest !
      • Gość: niespodziewany Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.chello.pl 22.10.09, 00:10
        A ja bym najpierw zajal sie tymi palacymi smierdzielami ,ktorzy
        rzucaja w dodatku niedopalki gdzie popadnie,jak karac jednych ,to i
        innych na rowni............!!!!!!!!!!
        • Gość: Beny Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: 195.117.221.* 22.10.09, 02:58
          Jestem za. Tylko te porównania są niestety nie na miejscu.
          Gó... jest gównem, a niedopałek niedopałkiem.
          Ja wolę stanąć na tym drugim, a wg ciebie to wszystko.... równo!
          A skoro tak - to walcz o swą gó...ść!
          Naprzód rodacy! Równo w psie gó...!
    • Gość: Ehhh To juz jakas plaga fotograficzna.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 08:44
      pierwsze wiech, hdr, za duze ostrzenie plus podciaganie barw na maxa, teraz skwarczek, winietka, ostrosc na maxa, barwy na maxa i jazda... czyzby w gazecie zapanowala moda na przeklamane zdjecia reportazowe? Jesli macie fotografow, ktorzy sie nie sprawdzaja to wywalic ich na zbity pysk i zatrudnic nowych (to rada dla gazetki). Bede normalne zdjecia i normalny odbior zdjec.
    • Gość: dodo Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.ghnet.pl 21.10.09, 08:47
      I bardzo dobrze, jestem za tym, żeby gdzieś mozna było zobaczyc te
      zdjęcia. Niech wszyscy widzą właścicieli, którzy maja tyklko psy, a
      nie obowiazki.
    • Gość: olo musi wymrzeć pokolenie IP: *.mynet.com.pl 21.10.09, 08:50
      które wychowałe się w poczczuciu, że wszystko jest niczyje, i wolno
      mu robi co mu się podoba. I żyje w poczuciu, że nam staruszkom to
      wszystko wolno - bo jesteśmy starzy. I dotyczy to nie tylko
      sprzątania po psach.
      • tw.zenek Nie bój nie bój, już rośnie kolejne.... 21.10.09, 09:37
        Które - jak widac - określa ich stosunek do zwierząt... Psy najchętniej
        widzieliby w klatkach, albo jako materiał na smalec, ale swoje ryczące o północy
        samochody i rozrzucane wszędzie puszki piwa traktują jako przejaw: "świętego
        prawa wolności".
        • flamengista niestety, jedno jest pewne 21.10.09, 11:09
          nie sprzątanie odchodów i puszczanie psa bez kagańca to nie tylko przypadłość
          emerytów, ale także młodych ludzi.

Powiem więcej - mnie bardziej przeszkadza biegający luzem rotweiler jakiegoś
          napakowanego młodzieńca, niż robiący gdzie popadnie kundel starszej pani. Choć w
          idealnym świecie oba zjawiska nie występowałyby.
        • Gość: pozdrawiam Re: Nie bój nie bój, już rośnie kolejne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 12:31
          A czym ty się trolu różnisz od drechola w ryczącym samochodzie.
          Takie samo buractwo.
        • Gość: Beny Re: Nie bój nie bój, już rośnie kolejne.... IP: 195.117.221.* 22.10.09, 03:13
          No właśnie. Aż chce się napisać: człowieku! Bądź świnią! (to bardzo uczuciowe zwierzęta)
          Jaśniej zaś: zrób coś dobrego dla zwierząt.
          Np. Podpisz petycję o zakazie komercyjnego odłowu rekinów:
          TUTAJ.
          Trochę info:
          "Szacuje się, że około 100 mln rekinów ginie co roku, by ich płetwy mogły trafić do zupy."
          "Niektórzy badacze uważają, że żarłacze ludojady potrafią w ułamku sekundy po pierwszym ugryzieniu ocenić wartość energetyczną ofiary.
          Jeśli okaże się, że jej wartość kaloryczna jest zbyt niska, by uzasadnić włożenie wysiłku w dalszy intensywny atak, rekin daje spokój obiektowi."
          "Ze znanych obecnie 368 gatunków rekinów tylko 20 jest niebezpiecznych. Z kolei, z tych 20 jedynie czterem przypisuje się większość napaści na ludzi (rocznie notuje się około 100 takich wypadków, z tego 30 śmiertelnych)."
          "Kiedy oceanolog Jacques-Yves Cousteau nurkował wraz z towarzyszem u wybrzeży Republiki Zielonego Przylądka, natknął się na potężnego ludojada. „Reakcja (rekina) była zupełnie niespodziewana. W panicznym strachu potwór wyrzucił z siebie chmurę ekskrementów i umknął z zadziwiającą prędkością” — pisze Cousteau, po czym dzieli się następującym spostrzeżeniem: „Zawsze zdumiewała mnie przepaść między naszymi bezpośrednimi obserwacjami, dotyczącymi żarłacza ludojada, a powszechnymi wyobrażeniami o nim”."
          Tak więc. Srajcie na psy - one sobie dobrze żyją (dobrzy ludzie np. pozwalają im sr... gdzie popadnie) - zwróćcie swą uwagę na inne boże stworzenia!
          • Gość: Beny Re: a propop rekinów... IP: 195.117.221.* 22.10.09, 03:37
            Zanim skosztujesz zupy z płetwą rekina zobacz tutaj.
    • Gość: Łowcy Psów! Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 08:51
      ŁOWCY PSÓW - Straż Miejska!
    • Gość: MD Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.chello.pl 21.10.09, 08:55
      Już był jeden taki radny, który zwracał uwagę, że mandaty zapłaci tylko
      dlatego, że jest radnym. Czyżby drugi rozpoczął walkę o możliwości
      bezpiecznego narażania dzieci na pogryzienie przez psy i złapania czegoś w
      psich odchodach? Bo żona dostała mandat - wreszcie ktoś ją złapał...
      • agat21 Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia 21.10.09, 15:34
        to zamknij dziecko pod szklanym kloszem, żeby czegoś nie złapało z
        podłogi, powietrza, przejażdżki autobusem miejskim itp.. tak się
        właśnie wychowuje alergików. W kupie psa jest mniej szkodliwych
        rzeczy niż w pierwszym lepszym hamburgerze czy batoniku, które
        bachorstwo wcina na potęge
        • unhappy Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia 21.10.09, 15:41
          agat21 napisała:

> to zamknij dziecko pod szklanym kloszem, żeby czegoś nie złapało z
          > podłogi, powietrza, przejażdżki autobusem miejskim itp.. tak się
          > właśnie wychowuje alergików. W kupie psa jest mniej szkodliwych
          > rzeczy niż w pierwszym lepszym hamburgerze czy batoniku, które
          > bachorstwo wcina na potęge

Nie ma znaczenia co jest w kupie psa tylko czy właściciel psa może po nim nie
          sprzątać.

Jeden stwierdzi, że kupa psa jest tak zdrowa że można ją jeść a inny, że jedna
          kupa może zarazić śmiertelną chorobą całe miasto. A to nie o to chodzi :D
    • Gość: ojapierdziu Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 08:56
      To od strażnika zależy na kogo i jak długo będzie PATRZYŁ, co
      stwarza pole do nadużyć i możliwości inwigilacji.

moral panic, a psy dalej robią kupy
    • jul_janka Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia 21.10.09, 08:56
      Niestety ,to chyba jedyna metoda na nieodpowiedzialnych właścicieli piesków.Może przez kieszeń dojdą odpwiednie impulsy do mózgu. Pytanie,skąd to święte oburzenie? Kierowcy"rajdowcy" też się oburzają .....i płacą.
    • Gość: Właścicielka psa Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 09:07
      Proponuję aby radny Bobrowski złożył wniosek na RMK o wprowadzenie
      IMMUNITETU dla piesków, których właścicielami są RADNI m. KRAKOWA.
      Są w Indiach święte krowy mogą być w naszym mieście nietykalne
      pieski.
      • flamengista to dobry pomysł 21.10.09, 11:15
        można by też wyposażyć żony i dzieci radnych w specjalne chorągiewki z logo
        miasta. Oznaczaliby tym samym kupy miastowych psów, by uniknąć niesłusznie
        nałożonego mandatu.

Przy okazji jaka fantastyczna promocja miasta.

Radny Bobrowski jest moim cichym faworytem w konkursie na radnego roku. Skromny,
        broń Boże nie myślący o własnym interesie. Przecież on walczy nie w sprawie
        mandatu żony, a o prawa obywatelskie.

Takich prawdziwych bohaterów jest już tylko garstka...
    • Gość: krk Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 21.10.09, 09:21
      bardzo dobra praktyka
    • Gość: zzz Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.delphi.com 21.10.09, 09:36
      No zaraz zaraz... a jeśli w nieoznakowanym radiowozie policjanci nagrywają,
      jak przekraczam prędkość i wyprzedzam na ciągłej, to to też jest nieetyczne i
      niezgodne z prawem? Ostatnio coraz częściej słyszę, że ludzie mają nagle
      problem z brakiem prywatności, bo wszyscy ich z ukrycia nagrywają, robią
      zdjęcia i nie wiadomo co jeszcze... Zacznijcie przestrzegać prawa, prowadźcie
      samochody zgodnie z przepisami i sprzątajcie po swoich psach (na litość
      boską!). To wtedy nikt Was nie będzie "inwigilował".
      • tw.zenek Jeśli porównujesz potencjalne zagrożenie, 21.10.09, 09:45
        jakie sprawia szalejący po ulicy kierowca, z robiącym kupę psem, to chyba masz
        poważny problem.
        • Gość: pit Re: Jeśli porównujesz potencjalne zagrożenie, IP: *.wejherowo.vectranet.pl 21.10.09, 22:12
          Wiesz... zagrożenie jest duże, jak wdepniesz w taką kupę to
          możesz się poślizgnąć i rozbić łeb z którego ucieknie niedożywiony
          mózgojad....
    • Gość: balusz Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.multi-play.net.pl 21.10.09, 09:37
      Jaka słuzba takie metody...
      • Gość: anonim gal Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: 78.46.255.* 21.10.09, 10:02
        Tłumaczenia pana radnego to przejaw całkowitego braku poszanowania
        dla obowiązujących przepisów. Jako samorządowiec, on jak i jego
        bliscy powinni dawać przykład, a nie oburzać się na działania
        funkcjonariuszy. Radni uchwalają prawo miejscowe ale to prawo ma nie
        dotyczyć Radnych Miasta?

fakty.interia.pl/news/news/nadgorliwa-straz-czy-wrazliwy-radny,1333881,219

• Gość: KUbas Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.mat.net.pl 21.10.09, 10:01
      Jak nie lubię straży miejskiej, tak tutaj jej działania popieram. Popieram
      bezwzględną walkę przeciw srającym gdzie popadnie psom i goniącym bez smyczy i
      kagańca. Nie może być tak że nie możną puścić ręki dziecka na spacerze bo albo
      wejdzie w jakąś psia kupe albo z za rogu wyleci pies który na ogół nie jest
      agresywny, ale wystarczy że np. 30 kilogramowy pies wpadnie na dziecko które
      ma 15-20 kg i już może byc nieszczęście.
      • tw.zenek A nie boisz się, że dziecko wpadnie pod samochód? 21.10.09, 10:19
        Jak je puścisz na spacerze? Poza tym - gdzie w parku czy na Błoniach masz jakieś
        "zza rogu"?
    • Gość: Artur Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.autocom.pl 21.10.09, 10:02
      Tak, nakładanie mandatów na właścicieli zwierząt lub blokad na koła
      to chyba jedyne zajęcie Straży Miejskiej. A może by tak zamiast
      filmować psy i ich właścieli zaczęli filmować grupki młodzieży
      pijącej alkohol w parkach, bo skoro boją się do nich podejść, to
      filmowanie z daleka może być dobrym sposobem.
      Nagle wszystkim zaczęły przeszkadzać psie kupy na trawnikach, ale
      walające się w parkach puszki po piwie czy szkło z porozbijanych
      butelek po nocnych imprezach jakoś nikomu nie przeszkadzają???
      Mieszkam przy parku na jednym z nowohuckich osiedli i spacerując z
      psem czasem obserwuję zachowanie patrolu Policji czy Straży
      Miejskiej. Do grupki młodzieży pijącej alkohol na ławce nie podejdą,
      bo po co skoro bez stresu można nałożyć mandat na właściciela psa.
      Ot, cała Straż Miejska...
      • flamengista obie rzeczy przeszkadzają 21.10.09, 11:19
        Przy czym pijana młodzież to jedynie problem wieczorny, a kupa śmierdzi przez
        całe dnie, a nawet tygodnie. Nie ma to, jak wybiec na poranny jogging i pełną
        piersią wdychać te aromaty.

A puszki po piwie znikają od razu, bo się je sprzeda na skupie.
        • Gość: pijar Re: obie rzeczy przeszkadzają IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.10.09, 12:28

Aromat psich kup jeszcze nikogo nie zabił. Młodzieniec w parku pod wpływem
          alkoholu to potencjalny przestępca. Widzisz różnicę?
          • flamengista lubie takie dywagacje 21.10.09, 13:34
            to tak zwane "słodkie pierdzenie". Ta dyskusja do niczego nie prowadzi - ja mogę
            argumentować, że na psiej kupie można się pośliznąć i nieszczęście gotowe.

Prawda jest taka, że są stosowne przepisy których właściciele psów nie
            przestrzegają. A powinni. Koniec, kropka.
        • Gość: Artur Re: obie rzeczy przeszkadzają IP: *.autocom.pl 22.10.09, 00:40
          Wieczorny problem? A myślisz, że rano już nie ma śladu po
          plastikowych kubkach, butelkach po coli i szkłach z porozbijanych
          butelek? A powyrywane wieczorem ławki są grzecznie odniesione po
          imprezie na miejsce?
          Dopóki Straż Miejska nie zrobi porządku z menelstwem na osiedlu,
          dopóty nie będę sprzątał po swoim psie. Bo wdepnięcie w psią kupę
          jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiło, a mój pies już nie jeden raz
          miał przecięte łapy na szkłach. Będzie porządek w parku, będzie
          sprzątanie po psie...
      • Gość: nastolatek Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.wejherowo.vectranet.pl 21.10.09, 22:22
        No tak, to Ciebie zawsze widzę z tym agresywnym psem, bez kagańca i
        smyczy. Tobą powinni się zająć Strażnicy miejscy a nie mną, ja
        zawsze puszkę po piwie wrzucam do kosza, a w kupę twojego kundla
        wdeła moja babcia.
    • Gość: antyqpa Bobrowski do roboty! IP: *.anonymouse.org 21.10.09, 10:16
      Panie radny Bobrowski niech przestanie się już pan kompromitować i niech
      sie pan weźmie do jakiejś pracy na rzecz swoich wyborców, bo przez 3 lata
      nic pan nie zrobił poza braniem diety.
      To żałosne jakich niektórych radnych ma PO. Bobrowski, którego żona srała
      psem i teraz razem z psiarą red. Zawadą chcą aby psiarze byli ponad prawem.
      Radny Bystrowski wydający miliony na wątpliwej jakości obchody Odsieczy
      Wiedeńskiej. Radny Harasimowicz, który nic nie zrobił poza zaproponowaniem
      aby miasto oddało mu budynek na muzeum Żydów. Radny Sularz bez wyobraźni
      umoczony w aferę. I tak dalej.

• garnek_z_neolitu To ze kupy z chodnika nalezy sprzatac 21.10.09, 10:25
      to sprawa oczywista, natomiast karanie za to, ze pies na Bloniach nie jest na
      smyczy to zwykla polska nadgorliwosc, gorsza of faszyzmu.

U mnie na wsi tylko w parku pieski musza byc na smyczy, natomiast jesli nikt sie
      nie postarzy, to nawet rotwajlery biegaja sobie wolno i ani straznik parku ani
      policja nie robia z tego wielkiego halo. Poprostu, prawo jest dla ulatwienia
      zycia ludziom a nie zeby go bezrefleksyjnie przestrzegac.

A tak na marginesie - kiedy wzywa sie straz do pijakow to jakos straz nie widzi
      ze pija (zawsze chowaja alkohol zanim straznik do nich dojdzie) a nagrac nie laska.
      • Gość: kier owca Re: To ze kupy z chodnika nalezy sprzatac IP: *.chello.pl 21.10.09, 19:55
        To może u Ciebie nas wsi ten policjant omijał pieska co mu wskoczył pod
        koła i zabił 2je ludzi. Pomyśl czy puszczanie zwierząt wolno jest
        rzeczywiście takim świetnym pomysłem!
        • garnek_z_neolitu Re: To ze kupy z chodnika nalezy sprzatac 22.10.09, 10:54
          Nie u mnie. Puszczanie zwierzat wolno jest dobrym pomyslem jesli w poblizu jest
          wlasicicel i czuwa nad tym co robi jego zwierzak. Moja suczka, owczarek
          niemiecki, nie oddala sie ode mnie na odleglosc rzutu patykiem. Jesli nic jej
          nie rzucak idzie przy nodze, nawet czasem ja odpycham zeby pobiegala.
          Straz miejsca zlapala mnie raz, jak wracalem z nia na smyczy i w kagancu.
          Straznik powiedzial ze kaganiec nie jest kagancem bo nie jest metalowy (sic!).
          Mandatu nie zaplacilem i wygralem w sadzie.
    • Gość: Kornel Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.chello.pl 21.10.09, 10:44
      I bardzo dobrze niech fotografują i karzą ,nie ma nic gorszego od obsranych
      chodników i trawników !!! Nareszcie coś konkretnego a nie ganianie za babciami
      z pietruszką !
      • tw.zenek Tak tak, teraz już "Kornel" będzie mógł, jak inni 21.10.09, 11:05
        dwunożni sikac, w tunelu pod dworcem, rozrzucac puszki i foliowe torebki,
        rozbijac się rowerem po chodnikach, drzec się po nocy...

Straż miejska będzie przecież zajęta.
      • Gość: sceptyk Re: Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: 149.156.52.* 21.10.09, 13:16
        Gość portalu: Kornel napisał(a):

> I bardzo dobrze niech fotografują i karzą ,nie ma nic gorszego od obsranych
        > chodników i trawników !!!

Rzeczywiście, nic gorszego, bo psie kupy trudniej zauważyć, niż źle zaparkowane
        samochody.
    • Gość: bob Uwaga, strażnik miejski kręci z ukrycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:51
      bardzo DOBRZE!!!
    • dawid_kot radny Bobrowski 21.10.09, 10:53
      strasznie sie poczuł urażony ;-) bidusia

zdjecia sa dowodem w sprawie i dobrze ze je robią
      psy biegaja po publicznym i otwartym terenie
      psy maja byc na smyczy a psie gowna trzeba sprzatac
      to jasne i oczywiste
    • flamengista Brawo Straż Miejska! 21.10.09, 11:01
      Dodam tylko, że w takim Dortmundzie, Kolonii czy Berlinie nikomu z policji czy
      straży miejskiej nie przychodzi na myśl wstawianie mandatów właścicielom psów.
      Tam niemal wszyscy sprzątają po swoich czworonogach i prowadzą je na smyczy.

U nas jest dokładnie na odwrót - jeszcze nigdy nie spotkałem w Krakowie
      właściciela psa, który sprzątnąłby psią kupę.

Do tego rotweilery, pittbule biegają bez kagańców strasząc dzieci i ich rodziców.

Może nastał czas, by jedna grupa przestała uprzykrzać życie i wolność osobistą
      reszcie?

Nie jestem wielbicielem Straży Miejskiej, ale najwyraźniej wreszcie robi coś,
      do czego została powołana. I niech tych mandatów wstawi jak najwięcej, inaczej
      psiarzy nie nauczy się przestrzegania przepisów.

Sam co prawda jestem zwolennikiem zmiany prawa - Straż Miejska miałaby prawo
      wziąć psią kupę i wysmarować nią właściciela psa. To było by znacznie
      skuteczniejsze, niestety przepis nierealny;)
      • garnek_z_neolitu Psie kupy w NIemczech to plaga 21.10.09, 11:09
        Bajki opowiadasz o tym, ze tam wszyscy sprzataja. Sam nie raz bylem i nie raz
        wdeplem (co prawda mi tam to za bardzo nie przeszkadza bo ja ze wsi i nie raz
        weszlo sie w krowi placek.

Zeby nie byc goloslownym, tutaj arykulik o probach kontrolowania pieskow w
        Nimaczech:
        www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/4400064/German-town-plans-dog-DNA-database-to-stop-fouling.html
        Polecam fragment:
        Yet dog-fouling and cigarette smoking in pubs where new laws stipulate a total
        ban are two rare examples where the mass of Germans are happy to break the rules
        every day.
        • flamengista nie wiem w jakich miastach 21.10.09, 11:25
          może we Wschodnich Niemczech, wcale bym się nie zdziwił.

W Kolonii i Dortmundzie byłem 2 razy po 2 tygodnie i wszędzie widziałem
          sprzątających po sobie psiarzy. Zwróciłem na to uwagę, bo dla mnie był to
          kosmos, u nas nawet na ten temat się nie dyskutowało wtedy.

W czasie studiów spędziłem też miesiąc wakacji u znajomych Niemców na wsi. I tam
          psy kupy robiły - ale w szczerym polu, poza miastem. Gdy ci znajomi brali psy do
          miasta, to skrupulatnie po nich sprzątali. A sprzątania było sporo, bo były to 3
          bernardyny.

Ja badań na temat psich kup nie zamierzam robić;) Po prostu piszę o własnych
          doświadczeniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka