Gość: greg IP: 82.160.244.* 12.11.09, 11:37 zutylizowac to ścierwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ibnalqq Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.tktelekom.pl 12.11.09, 11:43 Znowu Huta. Tak na marginesie - nawet nie wiem gdzie jest osiedle Albertyńskie. Przez 33 lata życia nie licząc Carrefoura na Czyżynach byłem w Hucie z 10 razy. I wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 12:14 "Obrońcy" Nowej Huty zaraz wyskoczą z tekstem,że to nie w Nowej Hucie tylko na Bieńczycach było... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Czyżyny to nie Huta, bez obaw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:26 Os. Albertyńskie nazywało się przez większą część swojego istnienia OSIEDLE DWUDZIESTOLECIA PRL. Ale teraz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czyżyny to nie Huta, bez obaw. 12.11.09, 12:43 No tak zapomniałam,że "nie huta" to jeszcze Czyżyny :D ROTFL..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w NH od 30 lat [...] IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Po fantazjach widać, że 30 lat w NH robi swoje 12.11.09, 14:30 Boję się, że kiedyś spotkam na ulicy kogoś takiego jak ty kto mieszkał 30 lat w Nowej Hucie i teraz mu się wypruwanie flaków marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:26 Gość portalu: ibnalqq napisał(a): > Znowu Huta. ******************** Przykładne miasto socjalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Spokojnie IP: *.chello.pl 12.11.09, 11:44 Spokojnie, mordercy Michała Łyska żyją sobie swobodnie wśród nas. Tego też wypuszczą: bo niekarany, bo przeludnione cele, bo nie ma pieniędzy na zakłady karne, bo nie chciał zabić, bo nóż mu przypadkowo się wyjął. I wcale nie próbował uciec, tylko przyjechał jego autobus i po prostu wsiadł. Spokojnie. W tym kraju tylko za przestępstwa skarbowe kara jest nieuchronna i dotkliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 12.11.09, 12:16 Gość portalu: ZX napisał(a): > Spokojnie, mordercy Michała Łyska żyją sobie swobodnie wśród nas. Jeden z nich też zresztą z Nowej Huty pochodził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:43 Czy Tobie gazeta płaci za pisanie źle o Nowej Hucie? Bo ostatnio co zajrzę na forum krakowskiej GW, to piszesz takie właśnie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 12.11.09, 12:55 A to moja wina że ostatnio dzień po dniu same napady i podpalenia na Hucie i gazeta o tym pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 13:18 Z tym samochodem to mógł być samozapłon. A tak poza tym, to ostatnio podobne zabójstwo miało miejsce na Dębnikach, ale nie przypominam sobie, żeby ktoś wyciągał z tego wniosek, że to bandycka dzielnica. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 12.11.09, 15:06 Gość portalu: ax napisał(a): > Z tym samochodem to mógł być samozapłon. A tak poza tym, to ostatnio > podobne zabójstwo miało miejsce na Dębnikach, ale nie przypominam > sobie, żeby ktoś wyciągał z tego wniosek, że to bandycka dzielnica. Z tym (sprzed zaledwie czterech miesięcy) też: policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,6835674,Policja_bada__kto_podpalil_samochody_znanego_rajdowca.html "Według straży pożarnej, prawdopodobnie było to podpalenie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 16:26 Widzę, że kolekcjonujesz newsy potwierdzające Twoją jedynie słuszną tezę. W tym przypadku raczej nie trafiłeś - to byl TIR należacy do firmy Kuzaja, na strzeżonym parkingu, więc podpalacze reprezentowali prawdopodobnie zupełnie inną kategorie przestępców niż zapici kibole z Huty (o ile to było podpalenie). Zadałem sobie trochę trudu i znalazłem w Googlu kilka przykładów podpalenia samochodów w innych dzielnicach Krakowa z ostatniego roku: polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/w-krakowie-splonelo-piec-samochodow,1204396 www.rmf.fm/fakty,158644,Splonal,samochod,szefa,Prokuratury,Apelacyjnej,w,Krakowie.html www.mmkrakow.pl/6798/2009/10/1/nie-spodobal-sie-to-podpalili?category=997 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Spokojnie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 14.11.09, 03:34 do tego chlopaki co zabili lyska nie mieli nic w spolnego z huta i mieli po 15-16 lat dlatego po poprawczku zostali wypuszczeni.to zwykly pajac napinacz co ma placone za nabijanie postow a przezto wieksza ilosc odslon strony Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 14.11.09, 20:52 Jeden z zabójców Michała Łyska na 100% był z Nowej Huty. Tak się składa,że bardzo dobrze pamiętam tę sprawę i artykuły oraz wywiady związane z tym brutalnym zabójstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiola Re: Spokojnie 12.11.09, 13:14 > Czy Tobie gazeta płaci za pisanie źle o Nowej Hucie? Bo ostatnio co > zajrzę na forum krakowskiej GW, to piszesz takie właśnie rzeczy. ją chłopak z huty zostawił, dlatego taka cięta Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Spokojnie 12.11.09, 13:38 Gość portalu: ZX napisał(a): > Spokojnie, mordercy Michała Łyska żyją sobie swobodnie wśród nas. > Tego też wypuszczą: bo niekarany, bo przeludnione cele, bo nie ma > pieniędzy na zakłady karne,... ************* jak to było z ostatnimi wyborami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Spokojnie 12.11.09, 14:16 Tak, wypuszczą go... pierd*lisz żeby pierd*lić czy na prawdę w to wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: Spokojnie IP: *.chello.pl 12.11.09, 14:37 Tak, wierzę. Dlatego przytoczyłem przykład Łyska. Można zabić dla frajdy i bez poważnych konsekwencji żyć spokojnie i anonimowo w społeczeństwie. W majestacie prawa. Tego bandziora wsadzą do aresztu. Za 2 lata, podczas procesu sędzia zaliczy mu pobyt w areszcie na poczet kary. Dodatkowo wyjdzie jeszcze, że "ofiara go sprowokowała" i "nadziała się na nóż", więc za 4 lata bandziorek będzie znów wśród nas. Anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Spokojnie 12.11.09, 14:50 "za 4 lata bandziorek będzie znów wśród nas" - to jest właśnie pierdzielenie po próżnicy. Zaraz zaczniesz namawiać, żeby głosować na PiS - bo przecież mordercy dostają 4-letnie wyroki, a Zi0bro to zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: Spokojnie IP: *.chello.pl 12.11.09, 15:07 Niepotrzebnie spychasz dyskusję w stronę polityki. To bardzo wygodne, wystarczy dorzucić kilka epitetów, kilka wulgaryzmów i brawo: wygrałeś, twoje na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Spokojnie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 14.11.09, 03:38 nie masz pojecia o prawie tylko bredzisz i teraz kogos chcesz zgasic przeklinaniem. za nieumysllne jest 10 bez prawa wyjscia ponizej 8. wiec swoje 4 lata wsadz sobie tam gdzie zdobywales wiedze napinaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack82 Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.ipaper.com 12.11.09, 11:55 Mam szczerą nadzieję, że gość dostanie 25 lat bez żadnych zawiasów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trz Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: 91.196.215.* 12.11.09, 12:11 Chcesz płacić przez 25 lat za jego utrzymanie? Mam szczerą nadzieję, że kiedyś takich ludzi będzie się po prostu odstrzeliwać, a nie utrzymywać. Bo uważam, że przynajmniej moje podatki powinny iść na zupełnie inne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 14:21 Widać jesteś dobrym człowiekiem skoro lekką ręką wyceniasz ludzkie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
purim Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 14:54 Tak sie sklada ze ten debil (morderca) jeszcze taniej wycenil ludzkie zycie... Mysle ze powinien zaplacic cene taka sama! O ile mniej by bylo takich sytuacji gdyby cwiercmozgi wiedzialy ze zostana zabici kiedy zabija?! Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 15:01 > O ile mniej by bylo takich sytuacji gdyby cwiercmozgi wiedzialy ze zostana > zabici kiedy zabija?! Odpowiem ci, że takich sytuacji byłoby tyle samo. No może nawet trochę więcej bo taki zabójca uciekając przed policją nie wahałby się już drugi raz zabić. W USA jest kara śmierci, i co? I g*wno. Odpowiedz Link Zgłoś
emplo Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 17:29 Bo ja zbyt rzadko wykonuja! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:49 Gość portalu: mack82 napisał(a): > Mam szczerą nadzieję, że gość dostanie 25 lat bez żadnych > zawiasów!! ******************* za poprzedniego rządu tak by dostał, a teraz ... zobaczymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawidowaty Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: 213.25.208.* 12.11.09, 16:43 Władza sądownicza zgodnie z konstytucją jest niezależna od władzy wykonawczej.. więc o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Obrona konieczna 12.11.09, 12:01 Poczekajmy trochę, bo mogła to być obrona konieczna. Z tego newsa wiemy tyle, że dwie grupki szarpały się słownie i pewnie nie tylko. Noże nie noszą wyłącznie bandziory, ale noszą je niestety często ludzie zastraszani prze bandziorów. Takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kminek Re: Obrona nie-konieczna? IP: 162.27.161.* 12.11.09, 12:11 Zaraz zaraz. Obrona obroną ale kto nosi ze soba ot tak codziennie 33cm nóż kuchenny? Takie cos bierzesz jak masz jakis cel. Wiec gosc po prostu mial juz jakis plan. Moze niekoniecznie akurat mial upolowaną konkretną osobe ale mial zamiar. Przeciez nie bierzesz noza kuchennego jak idziesz do galerii handlowej, do marketu, do kosciola, do rodziny. Mam nadzieje ze ktos solidnie zajmie sie ta sprawa i rzetelnie oceni sytuacje. Zwlaszcza ze byli swiadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dożywocie Re: Obrona konieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:12 czy normalny człowiek nosi ze sobą 33 cm kuchenny nóż ? 25 lat bez zawiasów dla bandyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldonka Re: Obrona konieczna IP: *.comarch.com 12.11.09, 12:21 niech sprząta przez 30 lat plac centrany przykuty łańcuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Obrona konieczna IP: *.171.229.122.dsl.crowley.pl 12.11.09, 13:15 Ja za studenckich czasów nocami często podróżowałem PKP ze sztyletem gerlacha za pasem, tak na wszelki wypadek, lepiej zabić niż zostać zabitym. Psychotesty zdałem, mam papier że jestem normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Obrona konieczna 12.11.09, 15:09 Gość portalu: pp napisał(a): > Ja za studenckich czasów nocami często podróżowałem PKP ze sztyletem gerlacha z > a > pasem, tak na wszelki wypadek, lepiej zabić niż zostać zabitym. Psychotesty > zdałem, mam papier że jestem normalny. Ja nie mam papieru, ze jestem normalny, nikt nigdy nie mial co do tego zadnych watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Obrona konieczna 12.11.09, 14:24 "25 lat bez zawiasów dla bandyty" - no jeszcze nie było zawiasów za zabójstwo i raczej nie będzie, zwłaszcza, że grozi mu dożywocie. "czy normalny człowiek nosi ze sobą 33 cm kuchenny nóż" - może i nosi, trzeba jakiegoś normalnego zapytać. No chyba, że nóż należał do denata. Odpowiedz Link Zgłoś
roboto Re: Obrona konieczna 12.11.09, 12:47 obrona konieczna kuchennym nożem? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 W ramach obrony koniecznej przed rozsiewaniem 12.11.09, 14:07 wirusów głupoty należało by cie skierować na badania psychiatryczne. Porządni ludzie nie wdają się w bójki i nie noszą przy sobie długich noży. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: W ramach obrony koniecznej przed rozsiewaniem 12.11.09, 14:39 Oczywiście. Porządni ludzie dostają wpie...gdy ktoś ich zaczepi, a noże przywozi im do domu kurier. Widać porządni ludzie nie mają też wyobraźni... Ja uważam, że nóż należał do zabitego i przypadkiem zadźgał się gdy próbował nim wymachiwać. Mam tylko nadzieję, że to oceni policja i prokuratura, a nie żądny linczu tłum - w końcu to już nie jest średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Motywy tej zbrodni są jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:22 Jest nimi PIŁKA NOŻNA. Budujcie więcej stadionów. No i "Ełro", co najmniej raz na 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKÓJ KRK!!! Re: Motywy tej zbrodni są jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:35 Droga przedmówczyni ! Nie problemem są stadiony piłkarskie i kluby. W całej europie są stadiony i mnóstwo drużyn. Popatrz na USA, tam przez bardzo długi czas panowały wojny gangów (crips - bloods). Tam ten problem częściowo został rozwiązany. Moi drodzy żyjemy w XXI wieku takie problemy trzeba rozwiązywać a nie przechodzić obojętnie. Uważam, że powinna ruszyć jakaś akcja ogólnopolska, która będzie mówiła o przemocy i o tym, że nie warto oddawać życia za barwy. UWAŻAM, ŻE NAJWYŻSZA PORA ABY SIĘ POGODZIĆ!! Ile osób musi jeszcze zginąć żebyście to zrozumieli!!! POLITYCY NIE KRADNIJCIE TYLKO RÓBCIE COŚ Z TYM!!! CHĘTNIE BYM ZORGANIZOWAŁ I WSPIERAŁ TAKĄ AKCJE , ALE NA TO POTRZEBNE SĄ PIENIĄDZE!!! KTÓRYCH WAM NIE BRAKUJE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.centertel.pl 12.11.09, 12:26 skandal, mógł się bronic a nie dać się dźgnąć taka kosa widać ze został wyeliminowany bo słaby egzemplarz był, a koledzy rozpoczęli zadymę jego pewnie zostawili i uciekli takie kozaki)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 12:27 w Nowej Hucie bandytyzm? ja w to nie wierzę, niemozliwe, tam się takie rzeczy nie dzieją; przeciez polozyli nową kostkę na placu Centralnym wiec bandytyzmu juz nie powinno tam być; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:36 Wyrosło nam nowe pokolenie nie skażone zbrodniczym komunizmem, uczone religii w szkołach przez 2 godziny w tygodniu za pieniądze podatnika, wychowane w społeczeństwie, gdzie najważniejsza jest ochrona życia (poczętego), a jedynie słuszna gospodarka neoliberalna otwiera przed każdym szanse na karierę i dobrobyt. Pokolenie JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.icpnet.pl 12.11.09, 12:49 Ze wszystkim się zgadzam poza pokoleniem. To nie pokolenie JPII tylko JP100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.09, 12:42 bój w hucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek b Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:00 kupcz daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:12 bój w hucie ..ój w ..ucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: 89.174.254.* 12.11.09, 12:44 Jesli winny morderstwa i brak prawidzywych okolicznosci lagodzacych jak obrona konieczna - zutylizowac Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 12:47 Powiesić.Wielcy "przyjacielr" zza oceanu wykonują kary śmierci, Dlaczego normalne społeczeństwo ma utrzymywać bandziora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ger Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:56 Dlatego, że głosowałeś zapewne za Łunią Jełropejską, która takich rzeczy zabrania. Trzeba było przeciwko, jakieś szanse na eliminację bydlaków by były. Teraz nie ma nawet szansy, że to się zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J1954 Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:51 Ucieszą się zapewne ,,miłosnicy" Nowej Huty. Mieszkam tutaj prawie 50 lat i nigdy nic mi sie nie stało. Dlaczego kiedy rozróba jest w innej dzielnicy to o tym cichutko, natomiast kiedy w szeroko pojetej Hucie to od razu pojawiają się komentarze. Prosze poczytac sobie statystyki policyjne. Nowa Huta jest jedną z najspokojniejszych dzielnic Krakowa. Ale przeciez to modne pisac o niej źle, zwłaszcza kiedy nie było sie tutaj nigdy. A swoją drogą szkoda człowieka. Mysle, że głupota, bezwzględność, pogarda dla drugiego człowieka nie wybiera miejsca zamieszkania. Dodam tylko, że bardzo często do nieporozumien dochodzi w wyniku takich właśnie komentarzy, prób wywyższania się nad innymi, poczucia bycia lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się 12.11.09, 12:56 Po raz kolejny proszę o podanie linka do owych statystyk... Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się 12.11.09, 13:15 A zamiast linka może być adres? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: 149.156.12.* 12.11.09, 13:22 A proszę bardzo, na ten temat. I nie mieszkam w Nowej Hucie. A tak przy okazji: nie pisze się "na hucie" tak jak to zdarza ci się napisać czasem, tak samo jak nie mówi się/pisze: mieszkam na krakowie :D policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,5710604,Centrum_Krakowa_dla_odwaznych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.autocom.pl 12.11.09, 13:25 policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,5710604,Centrum_Krakowa_dla_odwaznych.html proszę Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się 12.11.09, 14:31 Nic dziwnego że najwięcej przestępstw jest w centrum,bo najwięcej osób się tam przewija (logiczne więc: więcej potencjalnych ofiar). W Nowej Hucie żaden turysta mający odrobinę oleju w głowie się pojawi,kawiarni nie ma,restauracji nie ma (upsss...przepraszam... jest jeszcze Stylowa),klubów nie ma to i potencjalnych ofiar mniej niż w tętniącym życiem (także nocnym) centrum :-) "- Prawda jest taka, że to w centrum robi się zakupy, tu przyjeżdża więcej osób z zasobnymi portfelami, co przyciąga złodziei z Krakowa, ale też i okolic miasta - mówi Nowak." I jeszcze: "Dochodzeniowcy przyznają również, że nowohuccy złodzieje coraz częściej wyprawiają się na łowy do centrum Krakowa. - Tutaj do szkół uczęszcza sporo młodzieży z bogatych domów. Mają drogie komórki, odtwarzacze MP3. I to na nich polują - tłumaczy krakowski policjant. Huta boryka się też z rosnącą przestępczością narkotykową" Bydło z Huty przyjeżdża kraść i bić do centrum to co w tym dziwnego,że w centrum odnotują większość przestępstw a nie w Hucie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 14:50 Człowieku, idź do psychologa. Ty naprawdę masz jakiś kompleks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 13:31 Pewnie mieszkasz w tzw. starej Hucie, gdzie dominują emeryci i jest stosunkowo spokojnie. Nie będę się spierał o statystyki przestępstw, bo ich nie znam, ale muszę przyznać że po Hucie, niestety, snuje się więcej kibolstwa i menelstwa niż np. na Klinach czy nowym Ruczaju. Z tym, że podobny problem mają inne PRLowskie blokowiska, np. Kurdwanów czy Bieżanów, ale największe baty zbiera Huta, ponieważ plucie na tę "plebejską" dzielnicę pozwala niektórym leczyć swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość W końcu ktoś normalny.... IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.11.09, 14:03 W końcu jakiś rzeczowy post na tym forum. Głupota nie wybiera miejsca zamieszkania. Czytając niektóre z tych postów mam wrażenie, że wielu autorów, gbyby dano im taki nóż do ręki i powiedziano , tam stoi gość z NH to bez skrupułów utopiło by w gości nóż. Niestety mam wrażenie, że wielu z Was po prostu jest niedowartościowanych wykorzystywanie takich stereotypów pomaga Wam podnieść się na duchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika TAK, TAK jasne... IP: *.fdk.abpl.pl 12.11.09, 14:15 Statystyki to tylko statystyki. Nie mówią wszystkiego. Przestępstw w Hucie wcale nie jest najwięcej. W innych dzielnicach bywa gorzej, łącznie ze ścisłym centrum- Rynek i okolice. To prawda. Ale Nowa Huta ma swoją specyfikę. Tutaj istnieje pewne życie ulicy, gó...arzeria która błąka się po klatkach po osiedlach, słynnych ławeczkach itd. Jednocześnie też są oczywiście kibicami jakiegoś klubu i cała ta subkultura ma znaczenie. Dlatego dużo jest przestępstw czy wykroczeń, drobnych, które często nawet nie są zgłaszane, czy odnotowywane; drobnego chuligaństwa, wandalizmu, bójek pomiędzy zwaśnionymi osiedlami, zakłócania spokoju, pobić, drobnych kradzieży, rozbojów... a raz na jakiś czas gó...arzy poniesie i kończy się tragedią tak jak teraz... Pomimo wszystko obserwuje że ostatnio jest znacznie spokojniej. Pamiętam gdy kilka lat temu po nasileniu się chuligaństwa, zdaje się były dwa takie zabójstwa jak to o którym dziś piszemy, w odstępie kilku dni, naloty na osiedla i nawet ataki na patrole policji, telewizja TVN zrobiła jakiś program w telewizji o bandytyzmie w Hucie. Ile było wtedy krzyku, podobnych jak ten Twój, że to nagonka, że nieprawda, że gdzie indziej nie jest lepiej... No ale cóż, łatwiej krzyczeć "telewizja kłamie" niż pilnować dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234512 Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:57 Zastrzyk z syfem + zapis egzekucji na żywo w tv (aby innym się odechciało wojować) i nara. Nikt nie będzie utrzymywać takich matołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 12:58 Przecież to nie Nowa Huta (Dzielnica XVIII) tylko Bieńczyce (Dzielnica XVI), douczcie się troche redaktorzy! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:07 Bieńczyce,Mistrzejowice i Czyżyny kiedyś były Hutą i mentalnie dalej pozostały,więc nie dziwię się redaktorom... Odpowiedz Link Zgłoś
matur Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:16 Dyskusja o Nowej Hucie...... A ja wam powiem że to cały wasz dumny, pierwszostolicowy Kraków taki jest. Honorowo nic ale kozik zawsze się znajdzie.... Można by to rozciągnąc na cała galicję. W Kielcach też przecież scyzoryki. Co wam Austriacy uczynili z tą krainą?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mentalnie to ty jesteś jeszcze w epoce kamienia łu IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.11.09, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 18:20 gazeta_mi_placi napisała: > Bieńczyce,Mistrzejowice i Czyżyny kiedyś były Hutą i mentalnie dalej > pozostały,więc nie dziwię się redaktorom... Za to Twoja mentalność chyba zawsze pzoostanie na poziomie zakompleksionej dziewczynki z urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Sam się doucz IP: *.fdk.abpl.pl 12.11.09, 22:17 Nowa Huta to pięć dzielnic: Nowa Huta, Bieńczyce, Wzgórza Krzesławickie, Mistrzejowice, Czyżyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:00 To właśnie dla takich bandytów Jacek Majchrowski buduje 2 stadiony w odległości 200 metrów za prawie miliard złotych. Nie musze chyba dodawać, że teraz liczba tych huliganów wzrośnie do 35 tys za wisłą, i 15 tys za cracovią. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:18 Powinienem poczuć się obrażony po takim komentarzu. Ale nauczyłem się je ignorować, bo nic do życia nie wnoszą - przedstawiają tylko uprzedzenia ludzi ograniczonych. Pozdrawiam Pana i życzę udanego pielęgnowania swojego hobby, którym nie zajmuje się żaden bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielnica zbrodni Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:03 podobno kazdy mieszkaniec Nowej Huty nosi ze sobą nóż kuchenny i widelec na wypadek gdyby zobaczył gdzieś jedzenie na przystanku MPK; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 18:26 Gość portalu: dzielnica zbrodni napisał(a): > podobno kazdy mieszkaniec Nowej Huty nosi ze sobą nóż kuchenny i > widelec na wypadek gdyby zobaczył gdzieś jedzenie na przystanku MPK; > Tak strzeż się przed ok. 350 tys. mieszkańców dawnej Nowej Huty, poza tym że noszą ze sobą widelec i nóż w poszukiwaniu jedzenia na przystankach, to jeszcze można natknąć się na przypadki ludożerców. lepiej z domu nie wychodx, bo przypadkiem stojąc na przystanku zostaniesz zjedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.autocom.pl 12.11.09, 13:04 Pokazać jego gębę w TV. Niech się on i rodzina wstydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luczko Trzeba typa zlikwidować IP: 87.204.87.* 12.11.09, 13:05 albowiem i on nie znał litości. Wyrwać chwasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minstrant [...] IP: 212.59.228.* 12.11.09, 13:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibnalqq Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.tktelekom.pl 12.11.09, 13:40 A może to pokolenie Wojewódzkiego i Jacykowa? Bezsensowne pie...nie Waść uprawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 14:10 Ten element raczej nie należy do fanów Wojewódzkiego. Wojewódzki używa zdań złożonych i dowcipów opartych na grze słów, więc raczej go nie zrozumieją, bo ich zasób słownictwa i składnia są zupełnie inne. Co do Jacykowa, to też nie sądzę, żeby korzystali z jego porad. Mają zupełnie inny styl. Zwłaszcza że Jacyków to gej, czyli dla nich przedmiot największej pogardy. Udział tego elementu w życiu społecznym ogranicza się do meczów i podrzędnych dyskotek. Chętnie też przyłączają się do "obrońców życia i rodziny" na kontrmanifestacjach podczas parad równości. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Dlaczego rodzina ofiary ma utrzymywać bandytę? 12.11.09, 13:15 Te setki tysięcy złotych, które pójdą na jego utrzymanie można przeznaczyć np. na szpitale, a bandziora powiesić. Tak będzie rozsądniej i bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: Dawajmy więcej na stadiony 12.11.09, 13:27 To może na przedszkola i szkoły też przestańmy dawać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HKS MaX Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.2.20.195.pp.com.pl 12.11.09, 14:06 Fedorowicz do boju z asami z obu stron Błon. Boscy bezkarni i bogobojna policja rządzi.Dawać im więcej na stadiony! Więcej i więcej a mieszkańców puścić z torbami Zapełnić Kraków pijanymi angolami i tanimi prostytutkami. Nie zdziwi mnie gdy w obecny a po wybudowaniu nowego magistratu zagnieździ sie w nimi burdel mama od Jacka!@ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Odczepcie się od NH IP: *.autocom.pl 12.11.09, 13:51 Mieszkałem w Hucie 25 lat. I nie powiem na Hutę złego słowa. Debile są wszędzie Huta, Podgórze, Śródmieście. Parę lat temu po zabójstwie na Dąbiu nikt nie pisał że to dzielnica bandytów dresów i.t.p. Spójrzcie na Wasze dzielnice i osiedla. Mogę Wam spokojnie wymienić parę osiedli w Krakowie gdzie po piłkarskich meczach regularnie dochodzi do bójek ze sprzętem... Żadna dzielnica nie jest święta Przypomnijcie sobie miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,7032740,Kolejne_krwawe_starcie_pseudokibicow.html wiadomosci.onet.pl/2681,2071080,porachunki_pseudokibicow_pod_pomnikiem_papieza,wydarzenie_lokalne.html www.polskatimes.pl/gazetakrakowska/krakow/160014,kolejny-krwawy-boj-pseudokibicow,id,t.html Podpaleń czy innych rozbojów nie chce mi się nawet szukać. Więc jak widzicie Huta jest taka sama jak inne dzielnice i bardzo proszę się od niej odczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Odczepcie się od NH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 14:18 Co oczywiście nie jest żadnym pocieszeniem, bo to nie w Hucie jest dobrze, tylko wszędzie jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMt Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 16:21 To Wcale to nie były porachunki kibicowskie ... wiec proszę się trochę ogarnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 tolerancji Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.chello.pl 12.11.09, 20:28 bydło to sam jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.chello.pl 15.11.09, 10:02 Oni nie mają nic wspólnego z kibicami, zacofana kobietko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:24 Mam kontakt z wieloma ludźmi z Nowej Huty (bardzo często ich nie znam). Są oni w różnym wieku. I są to osoby, do których zachowania nie ma się jak przyczepić. Wręcz wielu mieszkańców Krakowa powinno się od nich uczyć umiejętności życia w społeczeństwie. Tak samo jak część mieszkańców Huty.. Krótko mówiąc - wszędzie są tacy i tacy.. A jeśli macie zamiar dalej przyczepiać się do miejsca zdarzenia, to zacznijcie obwiniać wszystkich, którym zdarza się przebywać na przystankach MPK. Albo kupować noże kuchenne i nosić je do domu.. Nie wszyscy znajdujący się w promieniu 100km od miejsca zdarzenia czy zamieszkania zabójcy są winni zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd A dożywocie za co grozi? IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:32 A dozywocie za co grozi, skoro za zabójstwo 25 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro-MAN Re: A dożywocie za co grozi? IP: *.mercatorpoligrafia.pl 12.11.09, 13:36 za przegrywanie płyt i kradzieże w markecie Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: A dożywocie za co grozi? 12.11.09, 14:20 Tak właśnie wygląda wiedza forumowiczów. Zaraz wszyscy napiszą "powiesić go!" bo głęboko wierzą, że koleś za kilka lat wyjdzie za dobre sprawowanie i robi się z niewiedzy argument na młyn zwolenników kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty kibol Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.mercatorpoligrafia.pl 12.11.09, 13:33 Bydło pod prąd a podatki na emerytury a nie na utrzymywanie chwastów Odpowiedz Link Zgłoś
purim Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 28.12.09, 13:29 100% racji! Odpowiedz Link Zgłoś