Dodaj do ulubionych

Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął

13.11.09, 23:53
A jak się wjeżdża do Krakowa, z każdej strony świata to pod tablicą z nazwą
miasta wisi dumnie biała tablica informująca, iż miasto jest objęte
monitoringiem... Okazuje się, że dotyczy to głównie sklepów, które o ten
monitoring same zadbały.
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.ghnet.pl 13.11.09, 23:54
      Albo pływa krytą żabką w Wiśle, albo dziki go skonsumowały...
      • Gość: ciebie niebawem. Tak jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 14:36
        Szczęście jest blisko.
        ghnet
        • Gość: gosc palenie szkodzi IP: 195.64.130.* 14.11.09, 22:40
          amen
        • Gość: Zaloguj się Szkoda,że to nie inny Kaczyński... IP: *.acx.pl 15.11.09, 11:07
          j.w
    • Gość: gnom Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.multi-play.net.pl 13.11.09, 23:57
      pół roku temu śp Marcin także zaginął w tym rejonie. A rejon średnio ciekawy,
      z jednej strony Zabłocie, z drugiej Stare Podgórze ze sławetną swego czasu
      (nie wiem jak jest teraz) ul. Józefińską. Oby tym razem wszystko skończyło się
      szczęśliwie.
      • Gość: worek Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.ghnet.pl 14.11.09, 00:27
        Co z tą Józefińską? proszę o jakieś konkrety, nic szczególnego
        (negatywnego) o niej nie słyszałem...
        • Gość: gnom Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.multi-play.net.pl 14.11.09, 00:56
          gnom,
          swego czasu były problemy z młodzieżą zamieszkującą blok komunalny przy
          Józefińskiej 24a (na rogu z Krakusa); pewnie coś się od tego czasu poprawiło,
          choć nadal spotyka się wyrostków siedzących w bramach i szukających zaczepki

polecam lekturę wątku na podgórze pl

www.podgorze.pl/forum/viewtopic.php?t=145
    • zuber1979 Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął 14.11.09, 00:04
      jaki z tego wiosek?

nie pal :)
      • Gość: eso Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.net.autocom.pl 14.11.09, 12:38
        błysnąłeś!
      • Gość: ob Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.devs.futuro.pl 15.11.09, 14:17
        Myslisz idioto, ze to zabawne >? Gdyby to wyszla twoja matka, siostra brat,
        dziewczyna tez bys tak zartowal ?
    • Gość: student Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.chello.pl 14.11.09, 00:40
      Mam nadzieje, ze chłopak wróci cały i zdrowy :/

Pewnie trafił przypadkiem na kiboli jednej, albo drugiej drużyny, którym miasto buduje stadiony za setki milionów.

Było by straszne, gdybyśmy stacili inteligentnego młodego człowieka, informatyka z powodu łysych idiotów w dresie z klubowym szalikiem na szyji.
      • bierfreund Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął 14.11.09, 04:30
        Jezusmaria,
        gdzie bym sie nie obrocil, wszedzie jakis specjalista ma pewnosc, ze to
        kibol/dres/bandyta stadionowy, a zwykle wszystko w jednym.
        Tak latwo cale zlo w tym kraju na kilka tysiecy chuliganow zrzucic.

A moze go polityk ktorys zjadl: kazdy jeden gorszy od wszystkich podgorskich
        mordercow razem wzietych...
        • Gość: j Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 11:59
          kilka tysięcy dobrze zorganizowanych, działających zawsze w grupach,
          agresywnych bez powodu.
          Tak naprawdę to są prawdziwe gangi. Jeden telefon i w dowolnym
          miejscu i czasie jest ich po chwili kilkudziesięciu, wyposażonych i
          gotowych do ekscesów.
        • Gość: Krakus Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.chello.pl 14.11.09, 12:02
          Politycy to kradną grube miliony, nie będą ryzykować przecież, morderstwa studentna, bo to nic im nie daje.
      • Gość: eso Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.net.autocom.pl 14.11.09, 12:40
        człowieka zawsze szkoda jeśli coś się dzieje, ale już nie przesadzaj
        z gloryfikowaniem informatyków!
    • cinunia Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął 14.11.09, 07:13
      KOMUŚ SIE NAZWISKO NIEPODOBAŁO. PEWNIE AMERYKANSKIEJ KACZCE
    • Gość: inka Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.177.pxs.pl 14.11.09, 09:50
      niemożliwe zaginął w okolicy pl.Getta?? Przecież to takie spokojne miejsce....
    • Gość: Ja Może wpadł do Wisły? IP: *.171.138.2.static.crowley.pl 14.11.09, 11:00
      Może wpadł do Wisły?
    • pensioner63 Dobrze, że wziął dokumenty ze sobą 14.11.09, 11:56
      Idąc po zakupy nie biorę ze sobą dokumentów. Natomiast wyjeżdżając do innego
      miasta lub kraju zabieram ze sobą dokumenty. Zwykle to mąż wychodzi z domu po
      papierosy i ewentualnie po kilku latach okazuje się, że pracuje w drugim końcu
      Polski. Teraz wielu młodych, a czasem i nie tak młodych mężczyzn zamiast żony ma
      stałą dziewczynę. Spokojny i bezkonfliktowy facet może nie mieć siły aby
      powiedzieć jej w oczy - rozstajemy się. Więc wyszedł po papierosy i zamiast
      wrócić do domu odszedł w nieznane.
      • Gość: eso Re: Dobrze, że wziął dokumenty ze sobą IP: *.net.autocom.pl 14.11.09, 12:38
        tak i rodzinie na wszelki wypadek nie powiedział, żeby była akcja na
        całą Polskę
        • Gość: . Re: Dobrze, że wziął dokumenty ze sobą IP: 193.193.92.* 15.11.09, 11:11
          W takich przypadkach z reguły własnie się rodzinie nie mówi - w tym
          rzecz.
          • Gość: eso Re: Dobrze, że wziął dokumenty ze sobą IP: *.net.autocom.pl 15.11.09, 17:52
            skąd masz takie dane?
      • minasz mylne myslenie 14.11.09, 13:58
        wiekszosc osob nie wyjmuje dokumentów z porfela jak idzie na zakupy co najwyzej
        dobiera pieniadze

jezeli chodzi o to co sie mogło stac
        pewne wersje mozna wykluczyc - wystarczy sprawdzic bilingi, karty, kompa w domu
        i w pracy (moze pojawia sie jakies zagwozdki jezeli nie
        to raczej nie planował niczego)
        policja moze tez sprawdzic okolicznych bandziorów -wszak uprowadzic mogli go
        tylko miejscowi (jezeli przypadkowo sie nawinał)
        jak sie to sprawdzi dopiero powinno robic sie cos innego

ciekawe czy takie proste rzeczy ztobili???????
        napewno nie hehehehehe
        • Gość: zainteresowana Re: mylne myslenie IP: *.internet.dla.mnie.pl 14.11.09, 17:11
          no to Cię muszę niemiło zaskoczyć, gdyż wszystko to zostało zrobione ....
    • Gość: ciekawy karta bankomatowa IP: *.chello.pl 14.11.09, 12:04
      ciekaw jestem jak w tej sytuacji wyglada dostęp np. policji do informacji nt. konta bankowego

czy mogą ustalić, czy np. podejmuje kase z konta
      albo czy wczesniej wyplacil i ma gotowke

tj. po jakim czasie i jakich procedurach służby dostaną dostęp do takich danych
    • Gość: Kciuki trzymam Policja zaoszczędziłaby sporo paliwa, gdyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 12:30
      postawiła radiowóz pod sklepami nocnymi. To właśnie w takich miejscach pijani kibole szukają pieniędzy nie w swoich kieszeniach. Nie wygląda to dobrze :/ Czy sprawdzono okoliczne piwnice?
      Godzinę temu przeczytałem na jednym z portali, że Kraków to bezpieczne miasto. Trochę się zdziwiłem, ale przyjąłem do wiadomości. A teraz ta historia...
      • Gość: eso Re: Policja zaoszczędziłaby sporo paliwa, gdyby IP: *.net.autocom.pl 14.11.09, 12:43
        taa siej ferment siej!
    • Gość: eso Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.net.autocom.pl 14.11.09, 12:36
      właśnie zawsze mnie zastanawiało co znaczy ten monitoring
      • Gość: . Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: 193.193.92.* 15.11.09, 11:12
        Na pewno nie oznacza, by kamera była w kazdym miejscu, czegoś
        takiego nie ma nigdzie na świecie.
        • Gość: eso Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.net.autocom.pl 15.11.09, 17:53
          widzę, że masz cisnienie na komentowanie moich postów.
          Nie twierdzę że to oznacza, że wszystko jest nagrywane, ponawiam co
          napisałem - zastanawia mnie co to oznacza...
    • Gość: paluszek Tadzia C. Powodem kłopotów jest niewątpliwie nazwisko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 12:49
      Zwracam na to uwagę bo jest to zapewne motyw. Rodzina zaginionego na
      wszelki wypadek winna wystąpić w telewizji z oświadczeniem, że
      głosowała na Samoobronę lub LPR. To może chłopaka uratować. Okrzyki
      pijanego Huberta na dworcu były tylko preludium. Boję się, że
      najgorsze może jeszcze nadejść. Frustracje jakie wywołują Kaczyńscy
      są widoczne również na forach.
    • Gość: swan znałęm kiedyś faceta, który tez wyszedł IP: 89.174.254.* 14.11.09, 13:31
      "po papierosy" i wrócił z nimi dopiero po pięciu latach, które
      spędził był we francuskiej Legion Etrangere...
      Jak mówił; zona go wcurwiała :-)
    • Gość: cardamon1000 Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.chello.pl 14.11.09, 14:14
      na ofiarę ataku kiboli.
      Czy nie wydaje się dziwne, że dorosły normalnie żyjący facet w środku nocy ni
      stąd ni zowąd wyszedł po papierosy? Może była jakaś przyczyna... Proponuję
      szczegółowo przesłuchać jego narzeczoną-współlokatorkę, bo to może być
      kluczowe w tej sprawie. Może doszło między nimi do ostrej wymiany zdań, coś go
      zdenerwowało i wyszedł po papierosy.
      • Gość: zainteresowana Re: Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.internet.dla.mnie.pl 14.11.09, 17:06
        A może zastanowiłbyś się chwilkę nad tym co piszesz a nie chlapał na prawo i
        lewo, byle chlapać? Spróbuj się wczuć w sytuację rodziny i narzeczonej. Chyba
        nie robiłaby takiego kotła (plakaty, gazety, itd.), gdyby to była zwykła, głupia
        kłótnia... ech, brak słów
        • Gość: szaq Re: Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.chello.pl 14.11.09, 20:56
          A to ty może jesteś tą narzeczoną, że tak ci zależy na nieporuszaniu tej
          kwestii??? To tylko luźna sugestia, podobnie jak założenie z góry, że dresy
          zrobiły mu krzywdę.
          Jak mówi stare mądre powiedzenie - pod latarnią zawsze najciemniej.
          • Gość: zain Re: Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.internet.dla.mnie.pl 15.11.09, 11:41
            nawet jeśli tak to jakie ma to znaczenie? Czy nie mogę być po prostu osobą
            wrażliwą na bliski zeru poziom empatii w naszym społeczeństwie?
      • Gość: taketime Re: Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.ghnet.pl 14.11.09, 21:59
        a co jest przepraszam dziwnego w tym, ze ktoś wychodzi w nocy po papierosy??
        Ja nie wiem, nie chciałabym się wykazywać zupełnym brakiem nadziei ale ja się
        boje,że jego ciało z Wisły wyłowią niedługo...od razu mi to do głowy przyszło,
        kiedy przeczytałam jak blisko rzeki widziano go ostatni raz.
        • Gość: szaq Re: Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.chello.pl 14.11.09, 22:03
          a to jest normalne wychodzić w środku nocy po papierosy??? raczej gosć nie mógł
          zasnąć, może narzeczona go czymś zdenerwowała!
          • Gość: green Re: Dziwię sie, że od razu wszyscy go skazali IP: *.internet.dla.mnie.pl 15.11.09, 11:39
            cóż za głęboka i wnikliwa analiza...
    • Gość: Krakus CENNA UWAGA IP: 150.254.101.* 14.11.09, 14:56
      Mam cenną uwagę dla policji i rodziny! Proszę o kontakt z jedną z
      w/w opcji!
      • Gość: zainteresowana Re: CENNA UWAGA IP: *.internet.dla.mnie.pl 14.11.09, 17:00
        Skoro ma Pan cenne uwagi czemu się Pan sam nie skontaktuję z policją bądź z
        rodziną? Telefon w artykule został podany
    • Gość: Grucha Miał chłopak zdrowe organy to się innym przydadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 14:59
      Sprawdźcie lepiej czy ostatnio się badał i gdzie i czego dotyczyły wyniki.
      Dobrze by było sprawdzić czy ktoś nie podsłuchiwał jego komórki.
    • Gość: ja Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.spine.pl 14.11.09, 15:13
      Gratuluję inteligencji osobie która wysłała newsletter do całego
      UJotu i nawet nie załączyła zdjęcia...

"W nocy z 4 na 5 listopada zaginął Łukasz Kaczyński (wiek 25 lat),
      student informatyki stosowanej na Wydziale Fizyki, Astronomii i
      Informatyki Stosowanej UJ. Ostatnio widziany był w okolicach Placu
      Bohaterów Getta. W dniu zaginięcia był ubrany w czarną kurtkę, szalik
      i czapkę w szaro-czarne paski, granatowe jeansy i czarne sportowe
      buty. Łukasz jest średniego wzrostu i ma średniej długości ciemne
      włosy.

Jeżeli ktoś widział lub ma jakiekolwiek informacje na jego temat jest
      bardzo proszony o pilny kontakt telefoniczny na numer 665 002 124
      bądź
      698 528 472.

Jakub Jasiński
      Przewodniczący
      Samorządu Studentów Uniwersytetu Jagiellońskiego"
    • gieekaa Telefon komórkowy 14.11.09, 15:27
      Mogę się mylić ale jeśli miał włączony telefon komórkowy to operator może
      ustalić całkiem dokładnie jaką trasą poruszał się dany człowiek o konkretnej
      godzinie. Zwłaszcza w mieście gdzie jest dużo nadajników. Przypuszczam że można
      to ustalić z dokładnością do kilku metrów.
      Każdy telefon ma numer IMEI. Operator może też sprawdzić czy ktoś od czasu
      zaginięcia używał tego telefonu. Niekoniecznie tego numeru bo mógł zmienić kartę
      SIM.
      Czy Policja sprawdziła te tropy?
      • Gość: Jasne Nawet więcej może... IP: *.ists.pl 14.11.09, 16:10
        Razwiedka i inne służby mogą Cię podsłuchiwać za pośrednictwem Twojej komórki,
        nawet wyłączonej. Byleby miała baterię.
    • Gość: pawel co sie moglo stac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 15:47
      zgadzam sie z autorem wyzej, po telefonie mozna dokladnie wysledzic
      jego trase !!! (i ewentualnie obecne miejsce pobytu)

ogolnie zas, to zawsze jest pare mozliwosci w takich sytuacjach

- ktos go napadl, potracil, zabil, porwal itp
      - koles mial problemy i postanowil uciec od swojego dawnego zycia,
      np. nie ukladalo mu sie w ogole zycie osobiste, albo dowiedzial sie,
      ze ma nieuleczalna chorobe, albo np. popelnil jakis blad o ktorym
      wszyscy mieli sie niedlugo dowiedziec
      - mial problemy psychiczne, klopoty z pamiecia itp, slowem odbilo mu
      jakos, poszedl przed siebie i nie wiadomo gdzie sie znalazl
      - wyjazd do innego kraju, np. ze swoja kochanka. Choc w sumie
      odpowiedzialna, wyksztalcona osoba by tak nigdy nie zrobila.

zycze powodzenia, zeby sie znalazl, choc nie wyglada to najlepiej
    • Gość: Ana Re: Gdyby mlodzi ludzie siedzieli po nocy w domu IP: 94.246.152.* 14.11.09, 16:00
      i grzecznie spali o odpowiedniej porze, może by nie było takich nieszczęść. Po
      co się włóczyć po nocy jak wiadomo, że nastały takie czasy, kiedy nawet w dzień
      strach.
    • Gość: barton2500 Kraków to podobno takie bezpieczne miasto, wszyscy IP: 89.25.197.* 14.11.09, 16:11
      chcą w nim mieszkać ...
    • Gość: barton2500 Jest pewna teoria, która mówi że Łukasz nie żyje.. IP: 89.25.197.* 14.11.09, 16:20
      Porwał go ktoś, kto miał wgląd do jego danych medycznych. Człowiek to chodząca
      mała fortuna, sam w sobie jest niewiele warty, ale jego wnętrze
      ...Proponowałbym sprawdzić wątek handlu organami ...
      • Gość: pawel Re: Jest pewna teoria, która mówi że Łukasz nie ż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 16:55
        czyli co, obserwowali go 24/7 ?
        no bo skad by wiedzieli, ze wyjdzie akurat w nocy po papierosy,
        zakladam, ze normalnie tego nie robil...

• tu-teodor Re: Jest pewna teoria, która mówi że Łukasz nie ż 14.11.09, 20:40
        Twoja teoria odpada.. kto by chciał płuco palacza?

tu-teodor
    • Gość: zainteresowana Do osób komentujących IP: *.internet.dla.mnie.pl 14.11.09, 17:16
      Troszkę szacunku dla bólu i smutku innych. Co ma do faktu zaginięcia Łukasza
      to, jak miał na nazwisko??? Litości... Apeluję do wszystkich o odrobinę empatii
      • Gość: jasnowidz Palenie zAbijA!!!!Pewno niezyje.... IP: *.tvk.torun.pl 14.11.09, 18:09
        PALENIE zABIJA!!!!Pewno niezyje....Gdyby nie palil to by siedzial w
        chacie!!Ale nie lubie smrodow!!
        • Gość: wika123 Re: Palenie zAbijA!!!!Pewno niezyje.... IP: *.236.spine.pl 14.11.09, 18:39
          Ty jesteś zdrowo stuknięty!
          Ogarnij się człowieczku ! I przestań chrzanić od rzeczy!
      • Gość: Desa Re: Do osób komentujących IP: *.chello.pl 14.11.09, 20:59
        jak widzisz ma, skoro umieszcza się informację o całym zdarzeniu w portalu, w
        którym istnieje forum dyskusyjne, to trzeba sie liczyć z różnymi komentarzami i
        opiniami.
    • gazeta_mi_placi Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął 14.11.09, 20:28
      Stary numer.
      "Kochanie,ja tylko po papierosy..."
      • Gość: AS Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.zax.pl 14.11.09, 22:52
        Wszyscy wiedza, ze twoj facet, mieszkaniec Nowej Huty zostawil cie mowiac, ze
        idzie tylko po papierosy.
        Jak nie masz nic do powiedzenia... to zajmij sie czyms pozytecznym :D
      • Gość: kkk Re: Wyszedł do sklepu po papierosy i zaginął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 14:52
        to chyba twój "stary numer"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka