Dodaj do ulubionych

Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 00:41
gorale pozra sie kase - jak zwykle, bo wola uj.bac sasiadow niz samemu
zarobic, a tymczasem narciarze zaczna jezdzic zamiast do zakopanego to na
slowacje i do innych miejscowosci /np bialka/ i niedlugo nie beda mieli nawet
o kogo walczyc. bedzie placz i zgrzytanie zebow.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzul Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.clienti.tiscali.it 30.11.09, 00:49
      Eh, marzy mi sie taki scenariusz: gorale dzieki powszechnie znanej zgodliwosci
      doprowadzaja do zamkniecia wszystkich osrodkow narciarskich i blokuja budowe
      dwupasmowki. Cepry przestaja walic drzwiami i oknami i nagle kasa sie konczy.
      Zakopane pustoszeje (przynajmniej zima). Przychodzi ktos z glowa i kasa i
      kupuje za grosze nieuzytkowane stoki i infrastrukture, i robi osrodek
      narciarski z prawdziwego zdarzenia - drogi, ale na poziomie.

No dobra, dobra, wiem, ze (poza pierwsza czescia) to nierealne, zreszta dla
      Tatr to moze i lepiej. Ale faktem jest, ze z Zakopanego jako osrodka
      narciarskiego zostala tylko legenda. Kto jezdzil nawet w nieduzym osrodku w
      Alpach ten zna roznice - i nie chodzi tylko o ilosc i dlugosc tras bo na to
      wiele sie nie poradzi, gory sa, jakie sa. Chodzi o ich utrzymanie i archaiczna
      infrastrukture.
      • Gość: mzb Zakopane stawia na pijaną młodzież IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 01.12.09, 11:05
        Zamiast na bardziej zamożnych narciarzy. Ci - wraz z całą rodziną - wolą wydawać
        kaskę na Słowacji.
    • Gość: gierek olać zakopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 00:55
      sikiem prostym. W alpach jest tyle pięknych stoków i cenowo wychodzi
      podobnie. Po co się męczyć z góralami debilami
      • bs001 tak jest - olać frajerów 30.11.09, 07:42
        niech sobie żyją spokojnie w tym swoim grajdole. Niedługo nikt tam
        nie będzie chciał jeździć...
        • kgbaca Re: tak jest - olać frajerów 30.11.09, 23:26
          bs001 napisał:

> niech sobie żyją spokojnie w tym swoim grajdole. Niedługo nikt tam
          > nie będzie chciał jeździć...

Pewnie żal ci dooope ściska i zazdrościsz im tego, że tam mieszkają.

Mam nadzieję, że odpuścisz sobie wizytę w Zakopanem bo tam i tak zjeżdża się masa tobie podobnych cwaniaków, którym się wszystko należy, a którzy nawet po sobie śmieci zebrać nie potrafią.

Zakopane schodzi na psy włąsnie przez masówkę i przyjezdnych, których najlepiej opisuje powiedzenie: "Gdy się z chama zrobi pan, to wyżej sra niż dooopę ma". Niestety tego zamykanie stoków nie zmieni bo oni przyjeżdżają głównie żreć, chlać i się panoszyć. No ewentualnie śmiecić w górach, jak już ich coś zagna na zwrotną wysokość 1500 m n.p.m.
          • babcia.klozetova Re: tak jest - olać frajerów 01.12.09, 09:17
            kgbaca napisał:

> Zakopane schodzi na psy włąsnie przez masówkę i przyjezdnych, których najlepiej
            > opisuje powiedzenie: "Gdy się z chama zrobi pan, to wyżej sra niż dooopę ma".
            > Niestety tego zamykanie stoków nie zmieni bo oni przyjeżdżają głównie żreć, chl
            > ać i się panoszyć. No ewentualnie śmiecić w górach, jak już ich coś zagna na zw
            > rotną wysokość 1500 m n.p.m.

Coś w tym jest. Zapytajcie górali o opinię oturystach z Warszaffki i z innych
            części Polski. Wnioski wyciągnijcie sami.
            • ooolooo Re: tak jest - olać frajerów 01.12.09, 10:46
              Zapytaj gorali w Alpach o opinie na temat polskich turystow z "Warszafki" i i
              innych miast, ktorymi tak pogardzaja mieszkancy Zakopanego i okolic. Otoz wola
              naszych od Niemcow (bo mniej meczycy i nie powrownuja wiecznie na glos gdzie
              bylo lepiej), od Holendrow (bo ci, wedlug Austriakow, brudza i kradna), za to
              Polacy placa i nie marudza, bo porownanie maja z nieudacznikami z Zakopanego.
              Tylko Gorale w Zakopanem maja PROBLEM z ludzmi z innych czesci Polski! Autriaccy
              gorale, utrzymuja czystosc, sa zawsze trzezwi i nie tlumacza wszytkim, ze sa naj
              -madrzejsi, -silniejsi, -piekniejsi. Nasi gorale (Zakopane plus czesc Podhala,
              zeby nie obrazac pozostalych gorali) nie widza swojego chamstawa, prostactwa i
              niepochamowanej chciwosci, przez ktora nawet zarobic nie moga. Goral predzej
              zawalu dostanie niz zgodzi sie by sasiad zarobil choc o 1 grosz wiecej niz on,
              woli sam starcic tysiace zlotych.
              Co do goralskiego honoru - legenda - wystarczy popatrzec jak Rosjanom w d. wlaza
              bez wazeliny i plaszcza sie przed nimi za pare euro...
      • wolny_czlek ogrodzić na płocie napisać "skansen" 30.11.09, 09:59

• Gość: raj Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.multi-play.net.pl 30.11.09, 01:41
      A co to, nie ma innych miejsc gdzie można na nartach jeździć?
      Wszyscy się do Zakopca pchają bo nic innego nie znają?
      • az100 Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 20:21
        Jeszcze nie jeździłem w Zakopanem.
        • Gość: wisnia Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: 79.97.19.* 30.11.09, 23:17
          i juz pewnie nie pojezdzisz ;)
        • babcia.klozetova Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 01.12.09, 09:18
          az100 napisał:

> Jeszcze nie jeździłem w Zakopanem.

Jeździłam. Na Nosalu, Goryczkowej i Gąsienicowej. Ale od czasu, gdy wyjazd do
          Austrii czy Włoch nie jest problemem, serdecznie dziękuję: NIE!
    • Gość: Narciarz Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.chello.pl 30.11.09, 02:10
      Ja tam już od wielu lat zawsze na narty na Słowacji śmigam, wole zapłacić troche więcej (albo nawet tyle samo) i nie słuchać co chwile uwag obrażonych górali. Nie umieją się dogadać nawet ze sobą, a co dopiero z turystami. Tylko kasę chcą z nas zdzierać oferując tylko syf.

Kto to widział aby stać pod kolejką 2 godziny w kolejce na Kasprowy? Wiecie dlaczego tyle się stoi, aby bilet kupić? Bo miejscowe konie po znajomości wykupują 80 % biletów. Nie ma mocnych na ukrucenie tego procederu od 20 lat.
      • soulshunter Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 09:03
        Gdyby cwaniaczki z warsiawki nie wkrecaly sie w kolejke kupujac bileciki od
        koniow problemu by nie bylo, nieprawdaz?
        • Gość: wafelek Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 30.11.09, 16:00
          a co ma do tego pochodzenie jemiole? skąd ty ćwierćinteligencie wiesz czy ktoś
          jest z Warszawy, Krakowa, Wrocławia czy innego Wiórkowa? skąd się biorą takie
          ćwoki ja się pytam, to jakaś wroga dywersja, że im nas podrzucają?
        • kgbaca Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 23:28
          soulshunter napisał:

> Gdyby cwaniaczki z warsiawki nie wkrecaly sie w kolejke kupujac bileciki od
          > koniow problemu by nie bylo, nieprawdaz?

Dokładnie. Poza tym trzeba być niespełna rozumu by stać tam 2-5 godzin, gdy spacer pod wyciąg na Goryczkowej zajmuje maks 1,5h i to żółwim tempem.
          • babcia.klozetova Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 01.12.09, 09:20
            kgbaca napisał:

> Dokładnie. Poza tym trzeba być niespełna rozumu by stać tam 2-5 godzin, gdy spa
            > cer pod wyciąg na Goryczkowej zajmuje maks 1,5h i to żółwim tempem.

Z dolnej stacji kolejki na dolną stację na Goryczkowej - 40 - 45 min.
            Spacerkiem. Do tego zdrowiej :-)
          • Gość: TM Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: 81.219.70.* 03.12.09, 07:26
            snowboardowych idę około 45 minut.
        • ooolooo Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 01.12.09, 12:10
          A konie z biletami to kto? Zapijaczeni gorale! Ty Warszawiaka to bys nawet po
          wpisie do dowodu nie rozpoznal. U nas bylo Powstanie a u was Goralenvolk czyli
          jedyny oddzial SS zlozony z obywateli Polski - GORALI! Tak wam zostalo, tylko
          wóda, dutki i dorazny intertes sie licza! To jest roznica mentalnosci miedzy
          Wami i Warszawiakami (w 0., 1., 2. czy dowolnym innym pokoleniu).
    • stasieczek5 Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 06:22
      To się nazywa rozwiązywanie problemów komunikacyjnych...
      Martwimy sie co bedzie z "zakopianką" czy otwierać lotnisko na
      Podhalu lub organizować dodatkowe pociagi do "Zakopca", a tu,
      patrzcie ludziska, to wszystko na nic !!!
      Społeczność spod Giewontu sama rozwiązuje te problemy !!!
      Likwiduje się trasy narciarskie - to i mniej turystów przyjedzie.
      Takie proste. Nikt na to nie wpadł wcześniej.
      Ino patrzec, jak zaczną zwężać "zakopiankę" bo nikt nie będzie
      jeździł do "zimowej stolicy".
      Pogratulować tylko takiej inicjatywy...
      • artie40 Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 01.12.09, 12:48
        stasieczek5 napisał:

> To się nazywa rozwiązywanie problemów komunikacyjnych...
        > Martwimy sie co bedzie z "zakopianką" czy otwierać lotnisko na
        > Podhalu lub organizować dodatkowe pociagi do "Zakopca", a tu,
        > patrzcie ludziska, to wszystko na nic !!!

Ale przecież do Zakopca nikt o zdrowych zmysłach nie jedzie na
        narty. Tam jeździ się tylko dla lansu, i żeby uwalić się w knajpie
        na Krupówkach. Osobiście jeździłem jeszcze na Antałówce i Butorowym,
        ale to było sto lat temu. Od ponad 18 lat szkoda się tam pojawiać,
        jeśli ktoś lubi narty.
        • Gość: TM Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: 81.219.70.* 03.12.09, 07:30
          to fakt ze dużo ludzi jedzie tam dla lansu. Ale można zrobić tak -
          wstajesz rano (w Kr.) ok. 6:30 - jedziesz na parking pod skoncznie,
          busem do Kuźnic, na nóżkach do dolnej stacji na Goryczkowej. Potem
          jeździsz "cały dzień" ;) - troche wolno kolejka jeździ. i nastepnie
          wracasz do Kr około 18.
    • Gość: leń Władze Zakopanego nic nie robią IP: *.ghnet.pl 30.11.09, 07:39
      no ale tak jak w Krakowie, w Zakopcu rządzi Majcher.
    • Gość: krzyz Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: 193.200.46.* 30.11.09, 07:39
      Oby wam zima lekką była. Amen.
    • Gość: tolek Samolotem z Warszawy do Popradu tylko 1,40 h !!! IP: *.chello.pl 30.11.09, 08:30

• Gość: mati21 Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.ver.abpl.pl 30.11.09, 08:55
      ludzie otwórzcie oczy-olejcie Zakopane,oni mają w dupie turystów
      (brak nowych dróg,zamykane stoki,ceny z kosmosu)liczy sie tylko
      kasa,ale jak tej kasy braknie przez 2-3 sezony to może pójdą po
      rozum do głowy.Ja osobiście olałem zakopane z 10 lat temu,wolę
      Szczawnice, Krynice lub Beskid Śląski.
      • kgbaca Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 23:39
        Gość portalu: mati21 napisał(a):

> ludzie otwórzcie oczy-olejcie Zakopane,oni mają w dupie turystów
        > (brak nowych dróg,zamykane stoki,ceny z kosmosu)liczy sie tylko
        > kasa,ale jak tej kasy braknie przez 2-3 sezony to może pójdą po
        > rozum do głowy.Ja osobiście olałem zakopane z 10 lat temu,wolę
        > Szczawnice, Krynice lub Beskid Śląski.

I znowu ten argument z kasą. Przecież to jakaś paranoja bo rozumiem, że 30-40 zł za osobodobę to drożyzna? Hmm... to policzmy:
        - w cenie taksa klimatyczna ok. 3 PLN
        - ogrzewanie (przynajmniej standardzie)
        - ciepła woda o każdej porze (standard), a woda w Zakopanem kosztuje duuuużo więcej niż gdzie indziej
        - sprzątanie i mycie kibli
        - pralnia pościeli
        - jeszcze kilka pozycji

Rzeczywiście zdzierstwo :D zwłaszca jak wziąc pod uwagę kilka czynników:
        - Turyści po przyjeździe nagle stają się czyścioszkami i kąpią się kilka razay dziennie (w domu maks 2 razy i to naprawdę są wyjątki)
        - kaloryfera nie da się przykręcić gdy jest za ciepło w pokoju, tylko otwiera się okno
        - o syfie jaki niektórzy zostawiają nie wspomnę

PS. Najlepszy był "turysta", który oburzył się, że musi zapłacić 3 złote za jednorazowy przejazd Busem. Nikt mu nie kazał wsiadać, to raz, a dwa, że w miastach komunikacja miejska jest darmowa ;)

PPS. Wiem, że nikogo nie przekonam ale to dobrze bo spadek liczby turystów zrobi dobrze Tatrom. Może wróca czasy, gdy można się będzie rozkoszować wycieckzami górskimi a nie użerać się z bydłem, które panoszy się na szerokości całego szlaku i robi wielką łaskę, że zrobi miejsce komuś idącemu z naprzeciwka.
        • kgbaca Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 23:41
          kgbaca napisał:

> Gość portalu: mati21 napisał(a):
          >
          > > ludzie otwórzcie oczy-olejcie Zakopane,oni mają w dupie turystów
          > > (brak nowych dróg,zamykane stoki,ceny z kosmosu)liczy sie tylko
          > > kasa,ale jak tej kasy braknie przez 2-3 sezony to może pójdą po
          > > rozum do głowy.Ja osobiście olałem zakopane z 10 lat temu,wolę
          > > Szczawnice, Krynice lub Beskid Śląski.
          >

I jeszcze jedno, rozumiem że 20-3 PLN za obied w knajpie i 5-7 PLN z apiwko to drożyzna? ROTFL

Zakopane ma wady, ale jak ktoś mówi, że wczasy tam są drogie to chyba jest debi.lem albo totalnym lewusem, który nie umie poszukać czegoś rozsądnego. Myślenie nie boli, naprawdę
          • Gość: mati21 Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.ver.abpl.pl 01.12.09, 07:47
            ...bydło...-widac jak zapijaczony góral traktuje ludzi,mam cie
            serdecznie w dupie i własnie przez takich ludzi omijam zakopane od
            paru lat,możecie sie po sąsiedzku pozabijać będzie paru idiotów
            mniej a i turystom lżej.jeszcze raz ludziska olewajcie zakopane :)
          • babcia.klozetova Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 01.12.09, 10:19
            Obiad w Czechach za równowartość 15 z piwem (a nie szczynami).
            Skibus w cenie skipassu - normalka w cywilizowanym świecie. I to nie tylko, gdy
            jadę z nartami! I do tego punktualnie i często. I tak w Austri, Włoszech,
            Francji, Szwajcarii. Tylko w Polsce (tfu, w Zakopanem) inaczej.

• Gość: ins dlatego jezdze do Francji IP: *.eimperium.pl 30.11.09, 09:14
      tam nikt sie nie kloci i wszedzie sa super warunki
    • emeryt21 Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 09:28
      W naszym kraju jest wiele takich smiesznych spraw typu "co je moje
      to je moje" i nic wam do tego.
      Ja w swojej glebokiej naiwnosci myslalem,ze wladza lokalna jest od
      tego,aby uprzedzic te spory tak,aby turysci o nich nawet nie
      slyszeli.
      Narciarze powinni wybierac sie na Slowacje.Tam wcale nie jest drozej
      niz w Zakopanem a napewno lepiej i atrakcyjniej.
      Zakopane powinno byc zakopane,bo to juz jest duze miasto i na
      wypoczynek juz sie nie nadaje....
    • Gość: aa Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.retsat1.com.pl 30.11.09, 09:29
      OMIJAJCIE ZAKOPANE !!! Jest tyle jeszcze pięknych i tańszych terenów w Polsce
      i za granicą. Za parę lat górale z Zakopanego będą jeszcze prosić, żeby do
      nich przyjeżdżać.
      • Gość: zocha Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: 195.150.167.* 01.12.09, 00:37
        gorole potrafią się ino kłócić i konia na śmierć zajeżdzić
    • Gość: nawrócony Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.chello.pl 30.11.09, 09:35
      I dlatego tylko Alpy, wydać nawet więcej ale cały tydzień pięknych
      długich tras, gwarantowany śnieg, zero kolejek do dobrych wyciągów,
      nowoczesna infrastruktura, skibusy, dobrze karmią w hotelach
      (przynajmniej w Austrii)
    • Gość: ml Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: 195.205.81.* 30.11.09, 09:42
      Aura rozwiąże wszelkie konflikty.
    • Gość: j23i1/2 CEPRY ! Spływać z Zakopanego ! IP: 94.75.114.* 30.11.09, 09:58
      .
      • Gość: hiperwentylator Re: CEPRY ! Spływać z Zakopanego ! IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 30.11.09, 16:04
        ciekawe kto od ciebie ten oscypek kupi ... żebyś tylko potem o zasiłek dla
        bezrobotnych nie jojczał
        • Gość: bart_canada Dokladnie. Zdegenerowanym tatrzanskim brudasom IP: *.ext.gov.ab.ca 30.11.09, 21:08
          wydaje sie, ze jeszcze maja monopol na gory. Wyjatkowe bydlo, zawsze
          tacy byli i pewnie zawsze tacy beda, mala wariacja genetyczna,
          alkoholizm i wrodzony prymitywizm. Zreszta co takim
          tlumaczyc, "Papiez przyjedzie i poblogoslawi, na Wujka mowe swa
          odpowiedz mieli..."
    • Gość: jacekjs Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.146.60.84.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.09, 10:11
      w mieście gdzie nie radni zajmują sie odległością knajpy od kościoła,potrafią
      donieść do prokuratury na wysokie ceny benzyny/prokuratura oddaliła /sprawy
      narciarzy nikogo nie interesują,
      wydoić turystę to tylko interesuje tubylców najlepiej za zgodą swoich radnych
    • gonder Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 10:12
      Zakopane chyba ma jakąś umowe z kurortami alpejskimi, jak inaczej
      wytłumaczyć ciągłe odstraszanie turystów?
    • Gość: ski man Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 10:23
      Na narty ? Wszędzie byle nie do Zakopanego czy gdziekolwiek w Polsce.
      Słowacja Słowacja i jeszcze raz Słowacja. od 6 lat jeżdżę i zawsze jest
      super. Inna bajka, podejście do narciarzy, przygotowanie tras, infrastruktura. Jak kogoś nie stać na Austrię to tylko Słowacja.
      Ośrodki alpejskie tylko góry niższe :D Np. Ośrodek Wielka Racza tuż
      przy granicy:)
      • kat.2 Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 01.12.09, 09:16
        z Wielką Raczą to przegięcie! Byłem, widziałem i ... stoki zamknięte! Powód?
        Oszczędzanie śniegu! Do tego tłok jak na /tfu../ Krupówkach. Po godzinie jazdy
        lodowisko. Jeżeli do tego dodam, że kupiłem herbatę i chciałem zjeść batonika
        /owszem, z kieszeni ale biorę leki na cukier/ bezcukrowego- zostałem wyproszony!
        Tłumaczenia nie pomogły. Ceny? Cóż, nie chodzi o to ,ze się opłaca ale taniej
        nie było!
    • zewszad_i_znikad Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 10:43
      Inny ciekawy przypadek z Podhala - choć tym razem dotyczący nie
      trasy narciarskie, tylko skoczni. Jako "skoczniołazica i
      skocznioznawczyni" trochę o tym czytałam.
      Mianowicie w Chochołowie, przy drodze na Słowację (dosłownie -
      najwyższy ciąg schodów jest nad jezdnią) stoi sobie nieduża
      skocznia. Od lat nieczynna, a to między innymi dlatego, że
      właścicielowi terenu się nie podobało, że mu tam skaczą, więc w
      końcu wziął siatkę i przegrodził zeskok. A to Polska właśnie.
      Akurat czytałam o sytuacji w Skierniewicach, gdzie zwaśnione osiedla
      postawiły sobie potrójny (!!!) płot. Na Podhalu szalenie lubią się
      tak złośliwie stawiać, ale mam wrażenie, że to przejawy czegoś
      bardzo podobnego, jak ta sytuacja w Skierniewicach - tego, że
      przeciętny Polak po prostu ma w dupie dobro wspólne. Komuna narobiła
      Polakom takiego wstrętu dla wszystkiego, co "wspólne", że wyrosły z
      nich psy ogrodnika - niech teren niszczeje, niech się do niczego nie
      przyda, byle Obcy tam nie właził.
    • lecho65 Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też 30.11.09, 12:03
      pieprzę ich jadę na Słowacjie i tam zostawie moje dutki , a oni niech dalej
      się kłócą
      • Gość: 1qaz Re: Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.chello.pl 30.11.09, 17:13
        slowacja jest slaba niestety(o polsce nie wspominajac) za podobna kase lepiej
        jechac w Alpy juz..
    • Gość: kkl Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 12:06
      i oni chcą olimpiade? chyba zeby łapówy wycubrzyć za otwarcie tras zeby
      skandalu nie było
    • Gość: turysta Życzę Wam pazerni górale ciepłej bezśnieżnej zimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 12:24
      W tym roku i na kolejne następne lata.

Są jeszcze inne miejsca, gdzie jesteśmy traktowani z uśmiechem i radością.
    • Gość: tomek Narciarze, spływać z Nosala! Z Gubałówki też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 12:53
      byłem raz w Zakopanem - nigdy więcej - polecam Słowację a w Polsce
      bieszczadzkie i beskidzkie wyciągi - / >>> Ustrzyki Dolne - Laworta,
      Gromadzyń /

ciągną dudki na Podhalu oferując noclegi w skandalicznych warunkach,
      jedzenie w cenie warszawskich lokali kilkugwiazdkowych, w brzydkim,
      nieładnie zabudowanym krajobrazie
    • Gość: Slezak s Polska Jadę w Dolomity! IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 30.11.09, 13:07
      Mozecie sobie to dziadostwo w Zakpocu wsadzić....Amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka