Dodaj do ulubionych

Tendre Kiss - dwa pytania

18.06.05, 17:33
Wąchałam dziś Tendre Kiss i w związku z tym mam dwa pytania do znawczyń
zapachu.
1. Czy to możliwe żeby ten zapach na skórze robił się podobny do Skin
Trussardiego ?
2. Jak jest z trwałością ? Z mojej skóry wyparował po 2 godzinach ale też i
psiknięty był w niewielkiej ilości. Tymniemniej na papierku ciągle pachnie
pięknie i intensywnie a na skórze już nic.
Obserwuj wątek
    • urstina Re: Tendre Kiss - dwa pytania 18.06.05, 20:07
      Jeśli fakt, iż znam (bo posiadam) oba z wymienionych zapachów znaczy, że jestem
      ich "znawczynią" ;-) to dzielę się moimi wrażeniami. Absolutnie nie znajduję
      podobieństwa między nimi - Skin jest bardziej musująca, rześka, bardziej
      owocowa - cytrusowa. A Tendre Kiss to delikatny, wybitnie kwiatowy zapach, ale
      i zmysłowy bo ma piżmo i ambrę w nucie bazy. Ja czuję się... uskrzydlona jak go
      noszę. Trwałości np. Agela czy Summer Kenzo nie dorównuje, ale na mnie
      wystarczająco długo się trzyma, dzień pracy na pewno. Z tym, że ja jakoś nie
      mam nawyku mierzyć trwałości w godzinach. Powinnam zacząć to robić, choćby ze
      względów naukowych ;-)) Pozdrawiam
      • fa25 Re: Tendre Kiss - dwa pytania 18.06.05, 20:45
        Wielkie dzięki Urstino. Skin już mi się skończyło więc nie mogłam porównać
        równolegle. Ale chyba rzeczywiście Skin jest lżejsze a Tendre Kiss bardziej
        złożone, eleganckie i bardzo kobiece. Miła pani w Quality psiknęła mi na rękę
        malutko i z dużej wysokości więc niewiele miałam do wąchania i testowania.
        Może i dlatego miałam wrażenie krótkiej trwałości. Wącham za to cały czas
        papierek i coraz bardziej podoba mi się.
        • urstina Re: Tendre Kiss - dwa pytania 19.06.05, 23:37
          Nie chcę Cię martwić Fa, ale już po Tobie :-))) U mnie też totalne oczarowanie
          Tendre Kiss zaczęło się od papierka... Z dnia na dzień byłam coraz bardziej
          chora, no a jedyną terapią jaka mogła mnie wyleczyć był - zakup... Ciekawam,
          jak długo infekcja będzie się rozwijać u Ciebie... ;-)) I znów mam z Kalią
          niemal takie samo wrażenie - Skin na mnie jest orzeźwiający (ale nie słodki!) a
          Tendre Kiss upojnie różano-kwiatowy. Jak "ozdrowiejesz" to daj znać!
          • fa25 Re: Tendre Kiss - dwa pytania 20.06.05, 18:52
            Obawiam się, że masz rację..Nie mogę oderwać się od papierka, który już prawie
            nie pachnie; cały wywąchany; no końcu ile można, a dziś poniedziałek.
            Wiem na pewno, że muszę w weekend znowy być w Quality i dalej wąchać....A dalej
            niczemu nie mówimy nie !
    • kalia_t Re: Tendre Kiss - dwa pytania 19.06.05, 10:08
      Akurat bardzo lubię oba zapachy Skin i Tendre Kiss(obecnie w użyciu Skin):)
      Skin w zależności od skóry może być słodszy lub bardziej orzeźwiający, świeży
      bez słodkich nut, łagodnieje i gubi szyprowe nuty.
      Tendre Kiss na mojej skórze pachniał różą, wcale nie był słodki, tylko
      deliktnie różany nie nachalny,odrobinę pieprzny i trwały.
      1.Podobieństwo może być dostrzegalne w braku słodyczy, na mojej skórze go nie
      widzę.
      2.Oba zapachy są bardzo trwałe, swego czasu pobiły rekord trwałości.:)
    • mangos Re: Tendre Kiss - dwa pytania 19.06.05, 11:02
      Skin niestety nie znam jeszcze, mam mgliste wspomnienie z ostatniej wizyty w Sephorze i podobały mi się wtedy, niebawem może się skuszę. Natomiast Tendre Kiss , którego jestem szczęsliwą posiadaczką ( dzięki Kalii:* ) to przemiły, delikatny, kwiatowy zapach ,któremu charakteru dodaje na mojej skórze dość mocno wyczuwalny akord pieprzowy.
      • chatka_ Re: Tendre Kiss - dwa pytania 21.06.05, 18:39
        Gdybym miala porwnywac, to na mysl mi sie pcha Couture Moschino, tyle ze TK
        jest jak sama nazwa wskazuje bardziej tendre, ale tez i bardziej ulotny...
        Piekny, bez zadnego ale :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka