Gość: Iza IP: *.2-0.pl 08.12.09, 14:27 wczoraj przeglądałam listę z okolicy gdzie mieszkam i dziwią mniepotrzeby takie jak: odtwarzacz MP3 czy lampa UV do paznokci. Jak dla mnie to dziwinie wygląda wśród zywności czy najpotrzebniejszej odzieży. iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 14:46 Wartość średniej paczki 700 zł, ja mogę wydać max 100 zł. Nie zgłoszę się bo mnie nie stać na aż taki wydatek. Gdyby te wymagania były trochę mniejsze to pozostałe 4 tys rodzin znalazły by darczyńce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolontariusz Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 16:04 taką paczkę robi się w kilka osób!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może 08.12.09, 16:17 Gość portalu: ja napisał(a): > Wartość średniej paczki 700 zł, ja mogę wydać max 100 zł. Nie zgłoszę się bo > mnie nie stać na aż taki wydatek. Gdyby te wymagania były trochę mniejsze to > pozostałe 4 tys rodzin znalazły by darczyńce. Po części się z Tobą zgadzam. W naszym przypadku nawet nie jestem pewna czy ta kwota wystarczy bo jedna z wymarzonych rzeczy kosztuje ok.200 zł a oprócz tego jest jeszcze długa lista innych rzeczy. Z drugiej strony-spróbuj znaleźć samotną osobę starszą-takie osoby mają przeważnie mniej wymagań i jest to zawsze paczka na jedną osobę a nie na przykład na rodzinę z pięciorgiem dzieci. Nawiasem mówiąc strona Szlachetnej Paczki jest technicznie słaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może IP: 93.159.134.* 08.12.09, 14:55 Mp3 to marzenie wielu dzieci - dla jednych spełnia się, rodziców stać na taki wydatek. Inne dzieci czują się gorsze, nie mając tej wymarzonej mp3. To ma być prezent świąteczny. Co chciałbyś dostać na miejscy tego dziecka? Kilo kaszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może 08.12.09, 16:14 Albo 3 kg mąki i ryżu. Do tego konserwa mięsna. Co do lampy UV może niepracująca Mama (lub inny członek rodziny) chce sobie dorobić parę groszy robieniem tipsów i brakuje jej do tego właśnie lampy UV? Jak nie pracuje- to źle,bo darmozjad i kto tam jeszcze. Jak chce sobie dorobić parę gorszy uczciwą pracą i potrzebuje do tego lampy UV (raczej nie kupuje na własny użytek tylko właśnie do pracy) to też źle... Niektórzy będą pisać,że lepiej dać wędkę zamiast ryby. Taka lampa może być właśnie taką wędką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może IP: *.2-0.pl 08.12.09, 17:12 mam dwójkę dzieci i nie mamy MP3, play station itp. Stać nas ale nie uważam tego za potrzebne. Wybrałam inną rodzine, a paczkę robię już po raz kolejny Iza Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: Człowiek człowiekowi pomoc dać może 08.12.09, 15:01 To wybierz inna Rodzine. Czasami gdy ktos jest ciezko chory lub ulomny przywiazany do lozka czy fotela taki gadzet bardziej rozjasni ponura egzystencje niz cieply sweter lub dobry obiad. Ale zgadzam sie w zeszlym roku rowniez zauwazylem propozycje ktore nie "pasowaly" do ciezkiej sytuacji finansowej. Generalnie akcja bardzo dobra cel szlachetny. Mam nadzieje ze darczyncy dopisza. Odpowiedz Link Zgłoś
powerextension Hodowla nierobów 09.12.09, 00:29 Wchodzimy i co widzimy: Chora matka i czterech zdrowych młodych nierobów - podkreślenia moje - brawo Gazeto - zajefajnie utrwalasz obraz matek podcierających d.u.p.y dorosłym byczkom. Dziewczeta zaradni mezowie Wam się szykują...nic tylko brać. Rodzina p.Elżbiety ( 50 lat), to rodzina wielodzietna (czwórka uczących się synów): Tomasz (24 lata), Paweł( 21 lat), Jacek (18 lat) i Wojtek ( 15 lat).Pan Andrzej, mąż, ( 48 lat) jest kierowcą. Pomimo dolegliwej choroby (gościec, jaskra) dobrze spełnia rolę matki. [jasne, niech zapier.. az do śmierci, w koncu jest kobietą] Mieszkanie jest czyste i zadbane. Finansowo niestety jest tej rodzinie bardzo ciężko, ale pani Ela jest za skromna, aby skarżyć się na zły los. Po zapłaceniu wszystkich należności za gaz, prąd i leki zostaje na życie ok.250 zł na osobę. Rodzina ma duże potrzeby, ale będzie wdzięczna za wszystko, czym zechce ich obdarować serdeczny darczyńca. Prosimy o pomoc, być może Szlachetna Paczka sprawi, że będą mieć radośniejsze święta. Z potrzeb oprócz wszystkiego co inni czyli ciuchów, leków, żarcia 18 latek marzy o kurtce na snowboard. Do głowy mu nie przyszło, ze na takie hobby to możne zarobić by wypadało, albo co? Ale skąd dobre ludzie dadzo... Rewelacja, cieszmy się , że nikomu chłopcy jeszcze nie dali kosy w klatę , bo mają potrzeby a mamusia nie wydala z zarabianiem kasy. Rodzin NA PRAWDE potrzebujących, z upośledzonymi, niepełnosprawnymi, chorymi przewlekle dziećmi - dziećmi a nie dorodnymi byczkami - na tych stronach nie ma. Za to masa wyłudzaczy i wielopokoleniowych leni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Są potrzebujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 10:12 Pani Krystyna (37 l.) jest byłą nauczycielką, pomimo swojego młodego wieku. Choruje na chorobę psychiczną, u podłożu której jest depresja i nerwica psycholękowa. Jej problemy, spowodowane dramatycznymi zajściami sprzed dwóch lat (szantaż), zniszczyły ją psychicznie i finansowo. Do dziś musi spłacać zaległy kredyt w ogromnej sumie, a ponadto musi kupować leki, na które jej nie stać. Bardzo potrzebuje czyjejś pomocy. Szuka pracy, ale jak dotąd bezskutecznie, co jeszcze bardziej ją załamuje.Jej dochód to zasiłek z MOPS-u. Prosi o najbardziej podstawowe środki do życia. Marzy o małym radiu. Wolontariusze bardzo proszą o pomoc! 01-KRA-0046-04786-002031 Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Hodowla nierobów 09.12.09, 16:32 "Rodzin z upośledzonymi, niepełnosprawnymi, chorymi przewlekle dziećmi - dziećmi na tych stronach nie ma". Też to zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś