nnike 04.01.10, 15:48 Kto stanowi większe zagrożenie: trzeźwiutki kierowca na letnich oponach w zimie, czy po 1 piwku na oponach zimowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen pytanie z gatunku... 04.01.10, 16:11 lepszy kretyn, czy idiota? obaj są tak samo walnięci... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: Na letnich oponach 04.01.10, 16:12 Obydwaj są g*wno warci Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Na letnich oponach 04.01.10, 21:46 jestem zwolennikiem jazdy na oponach - wiosennych... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Na oponach całorocznych 04.01.10, 23:10 jeździło się za PRL. Panie! Kumu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Na oponach całorocznych 05.01.10, 14:57 lobby oponiarskiemu ? komisje sejmową trza powołać! Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Na oponach całorocznych 05.01.10, 15:24 krzychut napisał: > jeździło się za PRL. > Panie! Kumu to przeszkadzało? Które lata masz na myśli, 60;70 czy 80? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jak już nie wiem 06.01.10, 09:01 kto ma większą siłę przebicia (opony?). Czy meteo-ro-ro-gowie (godzy?) wieszczący globalne ociplenie czy lobby oponiarskie nawołujące do zmiany opon na zimowe gdy temperatura spadnie poniżej +20 stopni wielkiego uczonego radzieckiego - Celsjuszowa... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Ja już nie wiem 06.01.10, 09:08 miało być oczywiście. Wczoraj złapaliśmy kapcia w terenówce, która jeździ na całorocznych. Zmiana ważącego 30 kg koła na 10-stopniowym mrozie, będącym skutkiem globalnego ocieplenia, do przyjemności nie należy. Pokarało mnie, ale które lobby - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Na letnich oponach 07.01.10, 16:46 Zapytałam, bo uważam że za kółkiem samochodu powinien siadać trzeźwiutki kierowca, a w zimie posiadający opony zimowe. Karani są jednak tylko ci z promilami. Dlaczego jeżdżący w zimie na letnich nie? Czy nie stanowią równie dużego, albo i większego zagrożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Na letnich oponach 07.01.10, 17:15 nie ale też po jednym piwie to nie promile... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen dlaczego? 07.01.10, 17:40 bo nie ma jeszcze u nas przepisu o obowiązkowej zmianie ogumienia na zimowe... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: dlaczego? 07.01.10, 19:51 peteen napisał: > bo nie ma jeszcze u nas przepisu o obowiązkowej zmianie ogumienia na zimowe... A szkoda, że nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: dlaczego? 07.01.10, 19:52 ale to już temat na zupełnie inną dyskusję... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Na letnich oponach 07.01.10, 19:58 nnike napisała: ............ > Karani są jednak tylko ci z promilami. Dlaczego jeżdżący w zimie na letnich nie > ? > Czy nie stanowią równie dużego, albo i większego zagrożenia? Zagrożenie stanowią też i to duże niewyspani kierowcy, zmęczeni, pod wpływem niektórych lekarstw, po zwykłym nieczuleniu u dentysty również. Zastanawiam, czy nie powinno się opracować jakiś prostych testów sprawnościowych i sprawdzać kierowców. W razie wątpliwości skierować delikwenta na dokładne badania lekarskie. Odpowiedz Link Zgłoś