Gość: m_q IP: *.internet.dla.mnie.pl 05.01.10, 00:21 Ile jeszcze odwrotnie wyprofilowanych zakrętów Hiszpanie zbudują na tej autostradzie? Kto odebrał ten między Krakowem a Szarowem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysztof K. Hiszpanie mają nową umowę na A4 IP: *.fema.krakow.pl 05.01.10, 01:25 Co z odcinkiem A4 Tarnów - Rzeszów!? Przecież to są jakieś kpiny - budowanie po kawałeczku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hiszpanie mają nową umowę na A4 IP: 81.219.68.* 05.01.10, 08:24 Podzielili na kawałeczki po to, żeby zwiększyć konkurencję. Mniejszy kawałek - więcej firm może startować do przetargu i cena może spaść. I spadła. Dla samej autostrady nie ma to znaczenia - jest wykonywana wg projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRA Re: Hiszpanie mają nową umowę na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 10:11 Zawsze wszystko Ci się nie podoba? Ten zakręt będzie poprawiony. Geologię jest ciężko pokonać,tam były niezaplanowane niespodzianki. Mnie się ta autostrada podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Hiszpanie mają nową umowę na A4 IP: *.tktelekom.pl 05.01.10, 10:42 skandal ,oni nie umieją budować trza zobaczyć ich poprzednie dzieło to drogi gminne są lepiej zbudowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin Kto dopuścił Dragados? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 10:52 Kto dopuścił Dragados do startowania w przetargach po tej fuszerce którą oddali nazywając autostradą? Jezdnia przypomina tor do testowania zawieszenia w samochodzie! KPINA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal łapówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 11:55 A moim zdaniem ci kt. budowali i ci kt. odbierali odcinek Kraków Szarów powinni siedzieć w więzieniu, a firmy powinny mieć zakaz prowadzenia robót na zlecenie Państwa Polskiego przez nastepne 10 lat. Moje zdanie opieram na podstawie użytkownika Pseudo Autostrady Kraków - Szarów. Droga nierówna, krzywa z muldami, można powiedzieć że czasami niebezpieczna. W 3 miesiące po oddaniu do użytkowania ograniczenia prędkości ze względu na nierówną jezdnię. (co bedzie za 3 lata?). Jak by inwestor był prywatny to by niewypłacił pieniędzy i jeszcze zażądał odszkodowania, ale w Polsce ktoś to odebrał, pieniądze wypłacił i jeszcze pozwolił im startować w innym przetargu. Gdzie są inspektorzy nadzoru? Gdzie jest ABW, CBA lub inna organizacja? Proponuje aby Panowie redaktorzy sie tą drogą przejechali i zobaczyli na własne oczy że to jest skandal i zajeli sie ta sprawą. Najlepsze jest to że wszyscy się cieszą (wstęgi, ministrowie itd.), a nikt nie widzi że oni budują buble kt. będą sprawne 2012, a potem to nie ma zanczenia bo będzie po euro. Przekręt na żywca!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kakusi-a1984 Hiszpanie mają nową umowę na A4 15.01.10, 23:33 Jednopasmowa.....dwupasmowa autostrada....krzywa i na dodatek platna porazka dla naszego Panswa....z czym na to Euro:( Odpowiedz Link Zgłoś