Gość: Jaro IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.06.09, 12:13 Dobra wiadomosc: od pazdziernika. A bilety na swieta £155 return (placac Visa Electron), taniej sie chyba nie da. Nie moge zrozumiec dlaczego EasyJet sie wycofal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dosia Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: 195.33.121.* 25.06.09, 13:23 EasyJet, podobnie jak Wizzair od dluzszego czasu oferuja loty drozsze niz normalne linie. Nie dziwie sie, ze nikt nie chce juz nimi latac. Pora na normalnych przewoznikow. W jakich godzinach bedzie latal Air Lingus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.06.09, 13:33 Oczywiscie Aer Lingus, nie Air Lingus. Przylot do W-wy przed 8pm a powrot na Gatwick jakos kolo 10pm. Bedzie latal tez do Wilna (dla tych z Suwalk :) Byle tylko naprawili te rurki w airbusach. Odpowiedz Link Zgłoś
bel-lka Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa 25.06.09, 14:07 Lecialam juz AL (do Monachium), wszystko bylo ok, przyjemniejszy lot niz wizzairem i pewniejsze samopoczucie niz ryanair. Szkoda tylko ze tyle bagaz trzeba placic (£10 w jedna strone). A to lotnisko Gatwick niezbyt ciekawe (chyba juz mam standard heathrowski), do odprawy aer lingusa trudno bylo znalezc przejscie, wychodzi sie drzwiami jak dla staffu a potem jest tandetnie zielono ;) Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Offtop - BA 25.06.09, 15:26 Nie o tej akurat linii, ale w zasadzie w temacie: pod koniec maja szukalismy najlepszego polaczenia return z Lodnon- Gatwick, ewentualnie Heathrow/Luton, na poludnie Polski (Katowice- Pyrzowice lub Krakow) dla jednej osoby z dzieckiem do 2 lat, na okres mniej wiecej srodek wakacji, brak koniecznosci precyzowania konkretnych dat/dni tygodnia. Przegladnelismy tzw. tanie linie tj. EasyJet, Ryana (ktory nie wiadomo ile tak naprawde kosztuje do momentu wklepywania danych z karty), Wizzair (od niedawna proces schodkowego rosniecia ceny jest podobny jak u Ryana) i British Airways. No i zdecydowalismy, ze nie wezmiemy najtanszy. Lot odbedzie sie British Airways. No joking involved Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Offtop - BA 25.06.09, 15:29 Err, mailo byc: zdecydowalismy, ze WEZMIEMY najtanszy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bel-lka Poprosimy BA o kase za reklame :) 25.06.09, 21:04 Albo nie prosmy, bo przeciez tam nawet pracownicy za friko musza robic. Tak, wlasnie zabukowalam lot na swieta. Nawet Aer lingus wypadl z wyscigu o ceny w porownaniu z BA. Ciesze sie, bo BA to tak samopoczucie lepsze leciec. Przed Wigilia zatem jeszcze wrzuce sandwicha z mature cheddarem i pickles (no chyba ze do tego czasu juz zdecyduja, ze wola te sandwiche rozdawac swoim pracownikom na zasadzie "przynajmniej im lunch za darmo zafundujmy") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Poprosimy BA o kase za reklame :) IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.06.09, 21:14 Ale BA to Heathrow, a Heathrow na Swieta to moze byc koniec swiata. Pare lat temu cale lotnisko bylo sparalizowane a loty BA do Warszawy odwolane (LOT latal normalnie). Mniejsze lotniska sa chyba w okresie swiat pewniejsze. No i parking na Heathrow jest sporo drozszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bel-lka Re: 25.06.09, 21:44 Moze pare lat temu nie bylo jeszcze terminalu 5, moze cos usprawnilo sie? Ja bede pozytywnej mysli, biletu juz nie oddam, prosze mnie nie stresowac. Argument z autem u mnie odpada, bo nie mam. Nie zawsze jedynie sama cenu biletu zawaza na wyborze, zgadza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Poprosimy BA o kase za reklame :) 25.06.09, 22:29 BA lata tez Gatwick - Krakow - z mojego southamptonowskiego punktu widzenia to najlepsze rozwiazanie, odkad loty z Bournemouth poszly w 3 pupy. Na tenze Gatwick pociag wjezdza praktycznie pod tablice przylotow i wylotow ;> Wiec zalezy od pukntu odniesienia. W geograficznym rozumieniu tego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Offtop - BA IP: *.range86-132.btcentralplus.com 27.06.09, 19:34 W srodku maja kupilam najtanszy bilet z Wawy do Londynu z..LOT-u wiec faktycznie radze sprawdzac innych przewoznikow,bo "tanie" linie nie zawsze sa tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Offtop - BA 28.06.09, 20:56 Zawsze warto miec jakis backup... Np. karpia w zamrazarce :P To, ze jeszcze ani razu BA nie zbankrutowal, nie oznacza jeszcze, ze nie zbankrutuje przed swietami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Offtop - BA IP: 193.172.32.* 29.06.09, 00:04 Albo gdy sie okaze ze w tych Airbusach to jednak nie o rurki chodzilo tylko o to ze statczniki odpadaja i ze to wada konstrukcyjna, wtedy chyba tym Aer Lingusem nie polece.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: 195.33.121.* 26.06.09, 14:06 > Oczywiscie Aer Lingus, nie Air Lingus. Przylot do W-wy przed 8pm a powrot na Gatwick jakos kolo 10pm. Mialam nadzieje na pozniejszy lot do wawy. Teraz musze, cholerka brac dzien wolny, bo nic nie lata wieczorem. LOT lata o 17.50, BA tylko chyba o 14. Kiedys latal BA z Gatwick o 19, to byly czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 18:39 Wizz lata z Luton o 19.20 lub 19.45, oczywiscie jak Ci pasuje dojazd, ale w sumie mozna dojechac na Luton z pld. Londynu jak i z centrum pociagami Thameslink. Powrot tez jest niezly bo odlot o 6 rano z Wawy i mozna do pracy zdazyc. Ja robilam juz takie rundki nie raz i chwale sobie godziny odlotow. Nie ma juz Etiudy, wiec najwiekszy koszmar latania Wizzair odpadl. Pozdrawiam z rundki w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa 26.06.09, 18:47 No wlasnie ten wizz air nieszczesny. Duzo drozszy niz lot z przesiadka Swissem np., a do tego dochodzi bilet do Luton i z powrotem plus niemilosierny tlok w pociagu, zeby sie tam w ogole dostac w tych godzinach. Raz przerobilam i serdecznie dziekuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:40 Ja mam lepszy uklad transportowy, bo wsiadam do pociagu poza centrum przed tlumem :-) A rano z powrotem nie jest tak zle, bo wsiadam przed commuterami z Harpender i St.Albans. Oczywiscie biore pod uwage Wizz tylko wtedy kiedy cena biletu + dojazd jest sporo nizsza niz BA/LOT lub kiedy godziny odlotu sa dla mnie wazne. Loty z przesiadka odpadaja, za duza strata czasu. Niewatpliwie najlepszy byl wieczorny lot BA, ktory skasowali po zmianie rozkladu. Odpowiedz Link Zgłoś