Dodaj do ulubionych

Air Lingus Gatwick-Warszawa

IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.06.09, 12:13
Dobra wiadomosc: od pazdziernika. A bilety na swieta £155 return (placac Visa
Electron), taniej sie chyba nie da.
Nie moge zrozumiec dlaczego EasyJet sie wycofal.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dosia Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: 195.33.121.* 25.06.09, 13:23
      EasyJet, podobnie jak Wizzair od dluzszego czasu oferuja loty
      drozsze niz normalne linie. Nie dziwie sie, ze nikt nie chce juz
      nimi latac. Pora na normalnych przewoznikow.

W jakich godzinach bedzie latal Air Lingus?
      • Gość: Jaro Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.06.09, 13:33
        Oczywiscie Aer Lingus, nie Air Lingus. Przylot do W-wy przed 8pm a powrot na
        Gatwick jakos kolo 10pm. Bedzie latal tez do Wilna (dla tych z Suwalk :) Byle
        tylko naprawili te rurki w airbusach.
        • bel-lka Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa 25.06.09, 14:07
          Lecialam juz AL (do Monachium), wszystko bylo ok, przyjemniejszy lot
          niz wizzairem i pewniejsze samopoczucie niz ryanair. Szkoda tylko ze
          tyle bagaz trzeba placic (£10 w jedna strone). A to lotnisko
          Gatwick niezbyt ciekawe (chyba juz mam standard heathrowski), do
          odprawy aer lingusa trudno bylo znalezc przejscie, wychodzi sie
          drzwiami jak dla staffu a potem jest tandetnie zielono ;)
          • korkix78 Offtop - BA 25.06.09, 15:26
            Nie o tej akurat linii, ale w zasadzie w temacie:
            pod koniec maja szukalismy najlepszego polaczenia return z Lodnon-
            Gatwick, ewentualnie Heathrow/Luton, na poludnie Polski (Katowice-
            Pyrzowice lub Krakow) dla jednej osoby z dzieckiem do 2 lat, na
            okres mniej wiecej srodek wakacji, brak koniecznosci precyzowania
            konkretnych dat/dni tygodnia.

Przegladnelismy tzw. tanie linie tj. EasyJet, Ryana (ktory nie
            wiadomo ile tak naprawde kosztuje do momentu wklepywania danych z
            karty), Wizzair (od niedawna proces schodkowego rosniecia ceny jest
            podobny jak u Ryana) i British Airways.

No i zdecydowalismy, ze nie wezmiemy najtanszy.
            Lot odbedzie sie British Airways.

No joking involved
            • korkix78 Re: Offtop - BA 25.06.09, 15:29
              Err, mailo byc:

zdecydowalismy, ze WEZMIEMY najtanszy.
              :-)
              • bel-lka Poprosimy BA o kase za reklame :) 25.06.09, 21:04
                Albo nie prosmy, bo przeciez tam nawet pracownicy za friko musza robic.

Tak, wlasnie zabukowalam lot na swieta. Nawet Aer lingus wypadl z wyscigu o ceny
                w porownaniu z BA. Ciesze sie, bo BA to tak samopoczucie lepsze leciec. Przed
                Wigilia zatem jeszcze wrzuce sandwicha z mature cheddarem i pickles (no chyba ze
                do tego czasu juz zdecyduja, ze wola te sandwiche rozdawac swoim pracownikom na
                zasadzie "przynajmniej im lunch za darmo zafundujmy")
                • Gość: Jaro Re: Poprosimy BA o kase za reklame :) IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.06.09, 21:14
                  Ale BA to Heathrow, a Heathrow na Swieta to moze byc koniec swiata. Pare lat
                  temu cale lotnisko bylo sparalizowane a loty BA do Warszawy odwolane (LOT latal
                  normalnie). Mniejsze lotniska sa chyba w okresie swiat pewniejsze. No i parking
                  na Heathrow jest sporo drozszy.
                  • bel-lka Re: 25.06.09, 21:44
                    Moze pare lat temu nie bylo jeszcze terminalu 5, moze cos usprawnilo sie? Ja
                    bede pozytywnej mysli, biletu juz nie oddam, prosze mnie nie stresowac.
                    Argument z autem u mnie odpada, bo nie mam.
                    Nie zawsze jedynie sama cenu biletu zawaza na wyborze, zgadza sie.
                  • korkix78 Re: Poprosimy BA o kase za reklame :) 25.06.09, 22:29
                    BA lata tez Gatwick - Krakow - z mojego southamptonowskiego punktu widzenia to
                    najlepsze rozwiazanie, odkad loty z Bournemouth poszly w 3 pupy.

Na tenze Gatwick pociag wjezdza praktycznie pod tablice przylotow i wylotow ;>

Wiec zalezy od pukntu odniesienia. W geograficznym rozumieniu tego slowa.
              • Gość: ela Re: Offtop - BA IP: *.range86-132.btcentralplus.com 27.06.09, 19:34
                W srodku maja kupilam najtanszy bilet z Wawy do Londynu z..LOT-u wiec faktycznie
                radze sprawdzac innych przewoznikow,bo "tanie" linie nie zawsze sa tanie.
            • ghrom Re: Offtop - BA 28.06.09, 20:56
              Zawsze warto miec jakis backup... Np. karpia w zamrazarce :P

To, ze jeszcze ani razu BA nie zbankrutowal, nie oznacza jeszcze, ze
              nie zbankrutuje przed swietami.
              • Gość: Jaro Re: Offtop - BA IP: 193.172.32.* 29.06.09, 00:04
                Albo gdy sie okaze ze w tych Airbusach to jednak nie o rurki chodzilo tylko o to
                ze statczniki odpadaja i ze to wada konstrukcyjna, wtedy chyba tym Aer Lingusem
                nie polece..
        • Gość: Dosia Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: 195.33.121.* 26.06.09, 14:06
          > Oczywiscie Aer Lingus, nie Air Lingus. Przylot do W-wy przed 8pm a
          powrot na Gatwick jakos kolo 10pm.

Mialam nadzieje na pozniejszy lot do wawy. Teraz musze, cholerka
          brac dzien wolny, bo nic nie lata wieczorem. LOT lata o 17.50, BA
          tylko chyba o 14. Kiedys latal BA z Gatwick o 19, to byly czasy...
          • Gość: A Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 18:39
            Wizz lata z Luton o 19.20 lub 19.45, oczywiscie jak Ci pasuje dojazd, ale w
            sumie mozna dojechac na Luton z pld. Londynu jak i z centrum pociagami
            Thameslink. Powrot tez jest niezly bo odlot o 6 rano z Wawy i mozna do pracy
            zdazyc. Ja robilam juz takie rundki nie raz i chwale sobie godziny odlotow.
            Nie ma juz Etiudy, wiec najwiekszy koszmar latania Wizzair odpadl. Pozdrawiam z
            rundki w Wawie.
            • d.o.s.i.a Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa 26.06.09, 18:47
              No wlasnie ten wizz air nieszczesny. Duzo drozszy niz lot z
              przesiadka Swissem np., a do tego dochodzi bilet do Luton i z
              powrotem plus niemilosierny tlok w pociagu, zeby sie tam w ogole
              dostac w tych godzinach. Raz przerobilam i serdecznie dziekuje :-)
              • Gość: A Re: Air Lingus Gatwick-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:40
                Ja mam lepszy uklad transportowy, bo wsiadam do pociagu poza centrum przed
                tlumem :-) A rano z powrotem nie jest tak zle, bo wsiadam przed commuterami z
                Harpender i St.Albans.
                Oczywiscie biore pod uwage Wizz tylko wtedy kiedy cena biletu + dojazd jest
                sporo nizsza niz BA/LOT lub kiedy godziny odlotu sa dla mnie wazne. Loty z
                przesiadka odpadaja, za duza strata czasu.

Niewatpliwie najlepszy byl wieczorny lot BA, ktory skasowali po zmianie rozkladu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka