Dodaj do ulubionych

krakowskie blonia czas zagospodarowac

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 15:25
czas tam zaczac budowac centra handlowe, parki wodne, wesole miateczka i
inne atrakcje ktore napelniaja portfel ludzią przedsiebiorczym bo az glupio
ze taki cacy teren blisko centrum sie marni
Obserwuj wątek
    • to.ya Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac 05.02.04, 15:34
      Tia,
      Park Jordana zrównać z ziemią, na Kopcach wyciągi narciarskie postawić, na
      Plantach też pewnie dałoby się coś ...

(to oczywiście sarkazm!!!!)
      • Gość: blue Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 15:57
        na Bloniach? Kameralne osiedle, ogrodzone, z ochroną, basenem, sklepem. I
        widokiem na kopce i las Wolski. Pardon, wyciągi i 'osiedla śródleśne' :/
        • rrenduda Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac 05.02.04, 16:03
          no może to cie zaskoczy ale taki pomysł już ktoś miał. Niemcy w czasi wojny
          mieli plany na stworzenie luksusowego osiedla na błoniach. Nie wyszło nic z
          tego. SZKODA ...
        • Gość: Oligarcha_krwiopij Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 16:04
          ale ja tu pisze o 100 milionowych inwestycjach ktore po 5 latach dadza 400%
          stope zwrotu
          • Gość: Raf Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 16:16
            100 milionów nie jest jakąś oszałamiającą kwotą a rozsądnie zagospodarowane
            dałoby szybciej zwrot niż w 5 lat. Byłoby przyjemnie zobaczyć nowe inwestycje
            na Plantach. Ale warunkiem budowy apartamentów jest chyba likwidacja tramwaju.
            Powinieneś zacząć od tego bo to znacznie obniża wartość większości inwestycji...
            • Gość: Oligarcha nie zmarnowalbym tego terenu pod same apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 16:28
              wybudowalbym gora 3 duze apartamentowce i to we wspolpracy ze Skanska bo to
              jedyne firma w krakowie ktora faktycznie sprzedaje i potrafi budowac
              apartementy.
              ostatnio moj znajomy wlasnie byl na kupnie takie malego apartamentu i co sie
              okazalo wiekszosc tych oferowanyc w krakowie to zwykle buble majace z
              apartamentami tylko jedo wspolne-cene
              nie do pomyslenia jest aby w apartamencie bylo slychac sasiada:)
              • Gość: verte Re: nie zmarnowalbym tego terenu pod same apartam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 17:28
                Gość portalu: Oligarcha napisał(a):

> wybudowalbym gora 3 duze apartamentowce i to we wspolpracy ze Skanska bo to
                > jedyne firma w krakowie ktora faktycznie sprzedaje i potrafi budowac
                > apartementy.

Co ty bredzisz??Jakie apartamenty ci skanska pobudowała w Krakowie?Jedną
                kamieniczkę przy Kościuszki,której przez dwa lata nie potrafiła sprzedać
                i teraz w toku realizacji jakieś szeregówki w Bronowicach.Cztm tu się
                podniecać.
    • Gość: tomCrac Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 16:10
      wypadaloby je zaorac, bo sa w tragicznym stanie :(
      • Gość: 7 Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 16:36
        no, a czego oczekiwac po najwiekszej hodowli kretow w malopolsce?:PP
    • god_save_the_queen Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac 05.02.04, 16:53
      Zdecydowanie stadion :P Błonią są między stadionami Wisły i cracovii dlatego
      jest to najlepsiejsze miejsce na stadion miejski, na 30.000 luda który i tak nie
      przyjdzie :P
      • to.ya Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac 05.02.04, 16:55
        Basen o wymiarach olimpijskich, a wodę poprowadzić z ...
        ;P
    • skks Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac 05.02.04, 17:16
      Słusznie!!!
      1m2 gruntu w Krakowie jest po ok 1000zł. /no dobrego gruntu/
      Przeliczta ile to dla miasta kasy.!!!!!!
      I żadne tam boiska, pływalnie czy inne podobne głupoty!
      Włączcie wyobraźnie:
      koło Cracowi hipemarket "Cracovia", koło Wisły "Wisła"
      posrodku multikino i hotel, koło Rudawy parkingi, wokół trasy biegowe.
      Przy pętli "małe" Soho - do akademików blisko.
      Eh... marzenia:)
      • Gość: eeeee Re: krakowskie blonia czas zagospodarowac IP: 195.116.155.* 07.02.04, 11:28
        zaorać błonia, posadzić tam rzepa i przerabiać go na biopaliwa..... inwestycja
        ekologiczna i obecnie "politycznie poprawna"
        • Gość: Katolik. Wymarzone miejsce dla papieża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 13:41
          Papież,ten wielki przywódca katolików,ich przewodnik duchowy tak bardzo
          upodobał sobie to miejsce a dał tego dowód przy każdej pielgrzymce, że pewnie
          chciałby aby jego prochy tam spoczęły.Widok na Kopiec Piłsudzkiego i
          Kościuszki,do Wawelu blisko i ten przestronny teren,w sercu miasta,który byłby
          następnym zagarniętym przez kler.Nikt nie śmiałby zaprotestować a tłumy
          wiernych waliły by z całego świata nabijając kabzę czarnym nierobom.Dlatego
          też inne propozycje są nie na miejscu a temat wywoływany jest przedwcześnie
          i "nożyce się mogą odezwać".
    • kolorka2 Chyba was brzydko mówiąc... 08.02.04, 23:31
      ...porąbało... Brak wam wyobraźni? "Oligarcho" - na całym świecie ludzie w
      miastach robią wszytko, żeby zachować chocby minimum zielonego terenu blisko
      siebie - a ty mi chcesz przed domem postawić wieżowiec? Cieszę się że nie masz
      nic do gadania w tej sprawie....
      • Gość: Katolik. Re: Chyba was brzydko mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 00:11
        O,bardzo Cię przepraszam,ja nic nie mówiłem o wieżowcu,mówiłem o grobowcu.
        • Gość: kolorka2 Re: Chyba was brzydko mówiąc... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.02.04, 00:30
          Ale ja katoliku nie do Ciebie, tylko do tych pseudo-urbanistów pożal sie boże
          dorobkiewiczów....
          • skks Re: Chyba was brzydko mówiąc... 09.02.04, 00:51
            Ło Maryjo!!!
            a poczucia humoru - koloreczko - to u ciebie nie ma ? Nic a nic?
            No może przeczytasz jeszcze raz i jeszcze, i jeszcze to po którymś zrozumiesz:(
      • Gość: blue Re: Chyba was brzydko mówiąc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:21
        kolorka2 napisała:

> ...porąbało... Brak wam wyobraźni? "Oligarcho" - na całym świecie ludzie w
        > miastach robią wszytko, żeby zachować chocby minimum zielonego terenu blisko
        > siebie - a ty mi chcesz przed domem postawić wieżowiec? Cieszę się że nie
        masz
        > nic do gadania w tej sprawie....

No na całym świecie może robią, ale w Krakowie nie. Wesołą Polanę zabudują, a
        jest IMHO od Błoń ładniejsza:(
        niestety, dla radnych naszego miasta ważniejsza jest zawartośc własnych
        kieszeni (a inwestor ma duuuzo pieniążków) niż interes mieszkańców :( I bardzo
        żałuję, ze nie mam na to wpływu.
    • sabba :)) ja tam jestem za wypasem 09.02.04, 10:23
      wszelkich zwierzat domowych, zaczynajac od krow a konczac na kurach. Tak jak
      kiedys to bywalo. I tak, zaorac, ktos tu powiedzial dobry pomysl. a na jesien
      kiedy slota urzadzac walki w blocie:)
    • Gość: kobita1 ...oczywiscie - pelnym wypasem!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 10:41
      ...szczegulnie, ze ostatnio wypasam na bloniach swojego jamnika!!!
      • kolorka2 Re: ...oczywiscie - pelnym wypasem!!!! 09.02.04, 14:37
        Cholera, a ja sie tak dziwiłam, dlaczego nikt nie protestuje! :)))

Coś za chybko ostatnio sie zacietrzewiam... zły znak... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka