kriss.forum 13.02.02, 21:15 Właśnie przed chwilą zjadłem całą panierkę z kurczaka, zrobiła ją moja mama. Kurczak był niedobry, ale panierki nigdy lepszej nie jadłem. Pycha! Cieszycie się? Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skks Re: Panierka......mmmmm................. 13.02.02, 21:19 Ty to masz farta!!! Opowiedz o tej panierce, proszę. :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: Panierka......mmmmm................. 13.02.02, 22:10 Była nieźle przyrumieniona, idealnie przyprawiona, gruba i chrupiąca niczym ciastko. Trzeszczała bardzo przyjemnie między zębami uwalniając powoli swój smak i aromat jednocześnie pieszcząc moje bardzo wybredne podniebienie. Kwintesencja wszystkiego co w kuchni najlepsze... Ale się rozpędziłem... Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Panierka......mmmmm................. 13.02.02, 22:29 A ja sobie wczoraj zrobiłem śledzie; w oleju, śmietanie i w marynacie octowej oczywiście wszystkie z parzoną cebulą. no nie jadłeś czegoś tak dobrego. Za śledziami to mogę płynąć do ... a sam nie wiem jak daleko. Choć przyznam, że pieczony kurak to niezłe żarcie, tylko, masz rację wszystko zależy od skórki i panierki. Te zwłoki kurasowe podawane w ulicznych rożnach to gwałt na zdrowym organiźmie kurasa. Tylko w smazalni na Szczepańskim naprzeciw Statego kurak z rożna może uchodzić za jedzenie. pozd. :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Panierka......mmmmm................. IP: *.pai.net.pl 14.02.02, 10:48 O'RANY! ...z lekką nutką dekadencji-kreśli się Łodzianka Odpowiedz Link Zgłoś