Dodaj do ulubionych

Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu mie...

IP: *.n4u.abpl.pl 31.03.10, 16:15
Wracaj na wieś.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 16:31
      jak ci wstyd to sie wyprowadź
    • Gość: KrakowianinS Homo sovieticus.. IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 31.03.10, 16:46
      Niestety żyjemy w społeczeństwie które za nic ma przestrzeń publiczną i
      ogólnie każdą sferę społeczną. Liczy się tylko swój samochód i
      mieszkanie, na klatce już może być syf... Posty powyżej to
      potwierdzają.
      • dystansownik Re: Homo sovieticus.. 31.03.10, 16:55
        > Niestety żyjemy w społeczeństwie które za nic ma przestrzeń publiczną i
        > ogólnie każdą sferę społeczną. Liczy się tylko swój samochód i
        > mieszkanie, na klatce już może być syf... Posty powyżej to
        > potwierdzają.

A co mają zrobić? Zorganizować patrole społeczne pilnujące przed śmieciarzami?
        Albo wyrazić swoje głębokie ubolewanie nad problemem, a potem zwalić na kogoś
        winę (najlepiej na władze miasta) i upominać, że powinno się coś z tym zrobić??
    • Gość: gość Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu mie... IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.10, 16:47
      Za jakiś czas archeologowie będą mieli z czego dowiadywać się o naszej
      epoce :D
      • Gość: Drogownik Zostawmy coś potomnym IP: *.chello.pl 31.03.10, 17:04
        Za 1000 lat ktoś odkopie te puszki, materace i inne "fanty" i
        sprzeda za bajońskie sumy na aukcji. Taka to
        dłuuuuuuuuuuugoterminowa inwestycja :)
    • Gość: krakus Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu mie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 17:40
      I pomyslec, ze za sto lat zatrzymane zostana prace remontowe na ul.Dlugiej
      przez archeologow, ktorzy dokopia sie plastikowej butelki po mineralnej.
    • Gość: PUMA Na Barskiej też było wysypisko odpadów IP: *.ghnet.pl 31.03.10, 17:47
      Wcale nie tak dawno, kilkadziesiąt lat temu.

Teraz nam pan prezydent wybuduje spalarnie, będzie tanie ciepło dla Krakowian
      i droga utylizacja śmieci, co z pewnością będzie skutkować tym , że każdy z
      najmniejszym odpadkiem będzie leciał osobiście na ulicę Giedroycia, bo
      spalanie w piecu czy wyrzucanie gdzie popadnie to tylko podroży ceny spalarni.
    • Gość: gali Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu mie... IP: *.nsystem.pl 31.03.10, 18:06
      niestety zdecydowana większość naszego społeczeństwa ma za nic to co się dzieje za ich drzwiami. Nie jesteśmy społeczeństwem obywatelskim , większość tak na prawdę ma gdzieś ,że za oknem syf goni syf. Na moim osiedlu na trawnikach taki gnój ,że nie mogę na to patrzyć , nikomu to nie przeszkadza , nikt nie zamierza posprzątać wszędobylskiego syfu po zimie : butelek , reklamówek itp itp. wczoraj nie mogąc na to patrzyć postanowiłem sam posprzątać ten bałagan wieczorem. Ludzie się patrzyli na mnie jak na jakiegoś wariata. Jeden pan się zapytał co ja takiego robię i czy nie wstyd mi tak sprzątać po kimś więc ja panu odpowiedziałem ,że to nie ja się powinienem wstydzić tylko ci którzy tu naśmiecili.....Wstyd i żal ,że jesteśmy tak zacofanym krajem. Mentalność ludzi jest 100 lat za murzynami
    • Gość: gali Re: Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu m IP: *.nsystem.pl 31.03.10, 18:08
      ty buraku przez takich jak ty właśnie jest w tym kraju tak jak jest
    • Gość: :/ Re: Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu m IP: *.chello.pl 31.03.10, 18:45
      Odezwał się burak z blokowiska, Krakowianin w drugim albo trzecim pokoleniu..

Gość portalu: kibic napisał(a):

> Wracaj na wieś.
    • Gość: krakus Wysypisko na Długiej: to cenne zabytki IP: *.ghnet.pl 31.03.10, 19:22
      jakie śmieci ??? - to cenne zabytki, które zawsze tak przechowujemy dla
      przyszłych pokoleń (znaczy zakopujemy gdzieś na podwórku, szkoda kasy
      na wywózkę)
    • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu m 31.03.10, 21:10
      Gość portalu: kibic napisał(a):

> Wracaj na wieś.

wiedz ze właśnie wieśniaki pozbywają się w ten sposób śmieci
    • Gość: hanys Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu mie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 22:48
      "Straż miejska od kilku miesięcy straszy mandatami za psie kupy, a nikt nie widzi rzeczywistego problemu." a skąd to komendant moze widzieć jak w Zabrzu siedzi,albo toyotką śmiga,buty nie dla niego.
      • birkut44 Re: Wysypisko na Długiej: Wstyd mi, że muszę tu m 31.03.10, 23:28
        Gość portalu: hanys napisał(a):

> "Straż miejska od kilku miesięcy straszy mandatami za psie kupy, a
        nikt nie wid
        > zi rzeczywistego problemu." a skąd to komendant moze widzieć jak w
        Zabrzu siedz
        > i,albo toyotką śmiga,buty nie dla niego.

A co na to biskup Dziwisz? nie może zarządzić??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka