aztlan 16.04.10, 23:15 o tym filmie na Youtube zaraz po katastrofie? czytaliście komentarze pod nim? Bardzo jestem ciekawy Waszych opinii bo chyba jestem skołowany i zaczynam za dużo myśleć;-(( Chętnie więc poznam zdanie Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bratek13 Re: A co sądzicie 17.04.10, 01:34 jesli jest w tym choć część prawdy to....jest to przerażjące.Pewnych faktów tam przedstawionych nie da się inaczej (...) wytłumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: A co sądzicie 17.04.10, 02:40 Wiesz co, znajomi twierdzą że ludzie w lesie to grzybiarze, którzy zdjęcia zrobili aparatem w komórce i zostali potem przepłoszeni przez policję. Inni z kolei przypominają o początkowej wersji zaraz po katastrofie według której przeżyły 3 osoby..Ja na filmie nie mogę się dopatrzeć ani usłyszeć słów, które słyszą komentujący na youtube film...może jeszcze ktoś się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: A co sądzicie 17.04.10, 03:54 a można prosić o linke do filmu, bo chyba nie do końca wiem, o którym dokładnie mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: A co sądzicie 17.04.10, 09:58 To tam sezon grzybowy zaczyna się 10-go kwietnia? Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: A co sądzicie 17.04.10, 11:39 no właśnie... www.youtube.com/watch?v=sFg3B9FocbQ&feature=popular Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: A co sądzicie 17.04.10, 12:51 To już wyjaśniali. Podobno to amunicja z pistoletów BOR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: A co sądzicie 17.04.10, 14:52 cholera wie...teorii spiskowych pełno. Ze to był zamach, że Rosjanie zaskakują perfekcyjnym przygotowaniem, że skrzynki przesłuchiwane u nich, że pierwsze doniesienia agencyjne mówiły o trzech ocalałych z katastrofy...Moja babcia twierdzi, że zamach i nigdy się nie dowiemy prawdy...brrr Odpowiedz Link Zgłoś
pir-ret Re: A co sądzicie 17.04.10, 14:59 aztlan napisała: > .Moja babcia > twierdzi, że zamach i nigdy się nie dowiemy prawdy...brrr No tak jak babcia mowi to musi byc prawda. Pewnie w nocy mamusia jej sie przysnila i jej to powiedziala. Pamietam jak mojej babci mamusia, tatus sie snili...przez czterdziesci lat jej mowili ze juz niedlugo przyjda po nia. Dozyla 96 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: A co sądzicie 17.04.10, 21:51 Nie chyba jej się nic nie śniło bo nie śpi od tygodnia oglądając relacje. Tylko nie pisz proszę, że wobec tego majaczy. Dzięki za zrozumienie, Odpowiedz Link Zgłoś
krakuska.pl Re: A co sądzicie 17.04.10, 15:22 Nie jestem do końca przekonana, ale wydaje mi sie, że te strzały pochodzą z broni milicjantów, który w ten sposób starali sie przepędzić ew. szabrowników lub poprostu osoby , ktore nie powinny w tym miejscu się znajdować. Co do tych rzekomych słów , które padają spoza kadru, to ja nic nie słyszę, poza krzykami (jak się domyślam) milicjantów i głosu autora filmu. Postaci rzekomo wyłaniających się zza drzew, albo innych rzekomo widocznych upadających itp. - ja tego nie widzę. Wydaje mi się, że to na tej samej zasadzie, co cudowne obrazy np. na drzewach lub szybach okiennych. Każdy widzi to, co chce zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pir-ret Chcecie wiedziec co mowili? 17.04.10, 15:39 W tym filmie? Admin, sorry to tylko tlumaczenie. Mówili: Ni chuja siebie, czyli: o krv! albo qrv ja pierdolę. A jesli o strzaly chodzi to mowiono ze mogla byc to amunicja borowikow. Odpowiedz Link Zgłoś
mariopress Re: A co sądzicie 17.04.10, 16:54 16 kwietnia 2010 Biegli analizują film Z prokuratorem płk. Jerzym Artymiakiem z Naczelnej Prokuratury Wojskowej rozmawia Marta Ziarnik Skąd mogą pochodzić strzały, które słychać na amatorskim nagraniu z miejsca katastrofy wykonanym jeszcze przed przyjazdem ekip ratunkowych? - Tego jeszcze nie wiemy. Dostałem wczoraj informację z jednej ze stacji radiowych o tym, że takowy filmik jest dostępny w internecie, a ponieważ rolą prokuratury jest wszechstronne wyjaśnienie stanu faktycznego i zweryfikowanie wszelkich prawdopodobnych, jak też tych nieprawdopodobnych sytuacji, stąd prokurator prowadzący śledztwo podjął decyzję o niezwłocznym powołaniu biegłych, którzy mają ustalić wszelkie dane dotyczące prawdziwości tego filmu. Czyli jego autentyczności, kwestii związanych z możliwością jego montażu, ustalenia tła fonoskopijnego itp. Tak więc konieczna jest analiza wielu czynników, które mogą dokładnie powiedzieć, co to jest za film, czy jest on autentyczny, czy też może nie, i kto zamieścił go w internecie. Chodzi o to, żebyśmy mieli absolutną pewność i żebyśmy wyeliminowali jakiekolwiek spekulacje na temat tego nagrania. Czy to jest odrębne śledztwo? - Nie, to nie jest odrębne postępowanie. W ramach prowadzonego już śledztwa zostali powołani biegli z różnych dziedzin z zakresu kryminalistyki. Posiadają oni wiedzę specjalistyczną, której nie ma ani prokurator, ani też sędzia, i ich zadaniem jest określenie, co to jest za nagranie, oraz wyjaśnienie pozostałych wynikających z tego faktu pytań. Jest to standardowa procedura do wykonania konkretnych czynności procesowych i wydania opinii co do autentyczności tego nagrania i pozostałych związanych z tym czynników. Kiedy możemy oczekiwać wyników tego śledztwa? - Spodziewamy się, że już za kilka dni będziemy mieli tę opinię. Prośba do biegłych była taka, żeby - ze względu na wagę i charakter sprawy - zajęli się tą kwestią bardzo szybko. Uzyskaliśmy też zapewnienie, iż w miarę możliwości zostanie to zrobione w pierwszej kolejności. Zaraz też po otrzymaniu raportów biegłych poinformujemy o tym, co udało im się stwierdzić na temat tego filmiku. Musimy również pamiętać o tym, że równie dobrze może być to sfabrykowane nagranie. Podobnych filmików odnośnie do poszczególnych zdarzeń pojawia się bardzo dużo. Najczęściej też, powiedzmy, to "różni dowcipnisie" preparują podobne filmiki, nakładając na autentyczne zdjęcia głos lub inne elementy. A ponieważ chcemy wiedzieć, czy i w tym wypadku nie doszło do takiej sytuacji i czy film z całą pewnością ma charakter autentyczny, powołaliśmy do tego celu biegłych. W tym tak ważnym śledztwie nie możemy zaniedbać niczego, żadnej informacji. Posiada Pan informacje, czy także strona rosyjska zamierza zająć się tym nagraniem? - Nie. Żaden z polskich prokuratorów - nawet ci, którzy są obecnie na terenie Federacji Rosyjskiej - nie ma wpływu na bieg postępowania tamtejszych prokuratorów. Należy w sposób jasny sobie powiedzieć, że nasi prokuratorzy uczestniczą jedynie w czynnościach zaplanowanych i prowadzonych przez rosyjskich prokuratorów. Nie odwrotnie. My nie możemy ingerować na terenie obcego państwa w działania struktur tegoż państwa. Dziękuję za rozmowę. przedruk za: Nasz Dziennik Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: A co sądzicie 17.04.10, 16:55 Powazki sa nie dla wszystkich,w tym wypadku sie nie godzi:):)) Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan a to? 17.04.10, 23:15 wzzw.wordpress.com/2010/04/17/sprawe-powinna-badac-miedzynarodowa-komisja/ Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan i to 17.04.10, 23:17 www.tvn24.pl/12691,1652433,0,1,wymieniali-lampy-tuz-po-katastrofie-tu_154,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca-bombowca Re: A co sądzicie 18.04.10, 08:38 Sądzę, że piszący pod tym filmem swoje spiskowe teorie podobni są do tych, którzy wierzą w ufo. Jak się bardzo chce, można dowolnie zinterpretować każdy film, na którym widać przysłowiowe g...no. Wyjaśnię przy okazji że w tej nieszczęsnej 48 sekundzie filmu pada zwrot - dawaj tuda, a nie dawaj gnata. Rosjanie nie używają słowa gnat mówiąc o broni. Młodzież opierająca się na polskich serialach z udziałem rosyjskiej mafii, nie może tego wiedzieć i stąd spiskowe teorie dziejów. Jestem w stanie uwierzyć, że na lotnisku nie działało wszystko tak jak powinno (lampy oświetlenia pasa itp), ale w opowieści o dobijaniu pasażerów wcześniej jakimś cudem strąconego samolotu nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś